Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیده‌بان حقوق بشر دولت اقلیم کردستان عراق را به ممانعت از بازگشت خانواده‌های عرب به منازلشان در استان دهوک متهم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الحرة، بلقیس والی، پژوهشگر بخش بحران‌ها و نزاع‌ها در منطقه گفت: مقامات کردستان بدون هیچ دلیل قانونی مانع بازگشت ساکنان عرب در پنج روستای شهر ربیعه در غرب استان دهوک به منازلشان شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه اربیل به ساکنان کرد اجازه بازگشت به منازلشان را داده به این معناست که اعراب را مجازات کرده است.

در این بیانیه آمده است: این پنج روستا عبارتند از: جدریه، المحمودیه، القاهره، السویدیه و صوفیه که پیشمرگ‌ها سوم اوت ۲۰۱۴ آن‌ها را از داعش پس گرفتند.

شخصی از روستای المحمودیه گفت: ساکنان این روستا که تقریبا ۳۰۰ خانواده و همگی عرب هستند از جنگ داعش و پیشمرگ‌ها فرار کردند و به شهرک ربیعه و بعدا به موصل رفتند. بیشترشان ۲۰۱۶ به این منطقه بازگشتند. پیشمرگ‌ها به آن‌ها اجازه کشاورزی دادند اما اجازه بازگشت به روستاهایشان یا حتی سفر به آنجا را هم ندادند.

۲۵ سپتامبر ۲۰۱۷ به رغم مخالفت دولت عراق و جامعه جهانی دولت اقلیم کردستان همه‌پرسی درباره استقلال این اقلیم و مناطق مورد مناقشه با بغداد را انجام داد. اما بعدا بغداد از اربیل خواست نتایج همه‌پرسی را لغو و از بخش‌هایی از مناطق مورد مناقشه عقب‌نشینی کند.
اکتبر ۲۰۱۷ درگیری میان پیشمرگ‌ها و نیروهای امنیتی عراق رخ داد. پیشمرگ‌ها ایست بازرسی را در یک کیلومتری جنوب المحمودیه ایجاد کردند. یکی از ساکنان روستای المحمودیه گفت که ساکنان دیگر نمی‌توانند وارد زمین‌هایشان در این منطقه شوند چراکه نیروهای عراقی کنترل شهرک ربیعه را در دست گرفته‌اند.
وی و ساکنان دیگر روستاها اعلام کردند تنها راه برای عبور از این ایست از طریق ایست بازرسی خارج از المحمودیه است. پیشمرگ‌ها در نزدیکی ایست بازرسی مانع عبور آن‌ها می‌شوند. این ایست بازرسی از مارس به دلیل کرونا بسته است.

یکی از ساکنان روستای جدریه نیز گفت ساکنان این روستا که ۲۵ خانواده عرب هستند زمانی که داعش کنترل روستا را در دست گرفت به روستای صوفیه و بعد به موصل فرار کردند و بعد در سال ۲۰۱۶ به شهرک ربیعه بازگشتند. پیشمرگ‌ها به آن‌ها اجازه دادند کشاورزی کنند اما اجازه سکونت به آن‌ها ندادند. آن‌ها منازلشان را ویران یافتند و بعد از ایجاد ایست بازرسی دیگر ساکنان جدریه نمی‌توانند به روستا یا زمین‌هایشان بازگردند.

فردی از روستای صوفیه گفت: بیشتر ساکنان روستا عرب هستند. اوت ۲۰۱۴ ساکنان عرب به روستاهای عرب‌نشین فرار کردند و خانواده‌های کرد به شهر زاخو. ساکنان عرب سال ۲۰۱۵ زمانی که به کردها اجازه بازگشت داده شد برای بازگشت به روستاهایشان تلاش کردند اما پیشمرگ‌ها اجازه ندادند.

در این راستا دیندار زیباری، هماهنگ کننده پیشنهادات بین المللی در دولت اقلیم کردستان گفت: روستاهای ذیربط طی عملیات بازپس‌گیری این منطقه از داعش در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ ویران شد هرچند که تمام ساکنان گفتند که این منطقه سال ۲۰۱۴ پس گرفته شد. رهبران محلی می‌گویند آن‌ها به دلیل نگرانی از وجود گروه‌های مسلح و باندهای زیرزمینی داعش و حملات هوایی ترکیه نتوانستند بازگردند اما تمام کسانی که دیده‌بان حقوق بشر با آن‌ها مصاحبه کرده می‌گویند خود و خانواده‌هایشان مشتاق بازگشت به منازلشان هستند.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: دولت اقلیم کردستان هزارن عرب را از بازگشت به منازلشان در شهرستان الحمدانیه منع کرده است. درحالی که مقامات تحرکات افراد را در مناطق درگیر به دلایل امنیتی محدود می‌کنند باید این محدودیت‌ها مطابق با قوانین بین المللی باشد و تبعیض آمیز و نامناسب و غیرقانونی نباشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقلیم کردستان عراق داعش دولت اقلیم کردستان دیده بان حقوق بشر ایست بازرسی پیشمرگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۵۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، با اوج گرفتن اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا و سرایت جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به دیگر دانشگاه‌ها در اقصی نقاط جهان، حامیان رژیم‌صهیونیستی کمپینی با هدف بی‌اعتبار کردن این جنبش بی‌سابقه راه انداخته و در حال نشر شایعات و دروغ‌های بی‌اساسی درباره آن هستند. تارنمای خبری تحلیلی میدل ایست آی به چند مورد از این شایعات بی اساس پرداخته است.

دروغ اول: جنبش اعتراضی حمایت از فلسطین خشونت‎آمیز بوده است
یکی از روایت‌های نادرستی که از ابتدای آغاز تحصن‌های دانشجویی در همبستگی با غزه منتشر شده، خشونت‌آمیز بودن این حرکت است. این در حالی است که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد معترضان دانشجویی طرفدار فلسطین در تظاهرات خشونت‌آمیز درگیر شده‌اند.

میدل‌ایست آی نوشته، تحقیقات این رسانه حاکی از آن است که دانشجویان حتی در دانشگاه کلمبیا و پرینستون که ساختمان‌های دانشگاه را تصرف کردند کاملا مسالمت‌آمیز رفتار کرده و هیچ دانشجویی یا استادی در جریان این اقدامات تهدید نشده یا آسیب ندیده است. حتی پلیس نیویورک نیز پس از برخورد با نخستین گروه از دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا تائید کرد که رفتار معترضان صلح‎آمیز بوده و در برابر دستگیری مقاومت نکرده بودند.

دروغ دوم: دانشجویان یهودی در جریان این اعتراض‌ها آزار و اذیت و تهدید شده‌اند
رسانه‌های راست‌گرا و حامی اسرائیل شایعاتی منتشر کرده‎اند مبنی بر اینکه دانشجویان یهودی در تحصن‌ها و تجمعات حامیان فلسطین در سراسر آمریکا آزار و اذیت شده‌اند. این در حالی است که مصاحبه میدل‌ایست آی با دانشجویان یهودی در دانشگاه‌های تفتس، براون، هاروارد، پرینستون، کالج غربی و دانشگاه کلمبیا این ادعا را کاملا رد کرده‌اند.

این نخستین بار نیست در طول تاریخ همواره از ادعاهای ضدیهودیت به‎عنوان ابزاری برای ساکت کردن انتقادها از رژیم اشغالگر و بی‌اعتبار کردن جنبش دانشجویی استفاده شده است. یکی از دانشجویان یهودی دانشگاه نورث ایسترن ضمن رد ادعای آزار و اذیت دانشجویان یهودی به میدل‌ایست آی می‌گوید: «در یکی از تجمعات فردی از دانشجویان خواست که تا شعار «یهودیان را بکشید» سردهند که دانشجویان ضمن خودداری از تکرار این شعار علیه این فرد اعتراض کردند. بعدها مشخص شد کسی که این کار را کرده یکی از حامیان اسرائیل بوده است.

دروغ سوم:‌ دانشجویان بی‌هدف به‌دنبال تفرقه‌افکنی و آشوب هستند
مطالبه دانشجویان معترض کاملا مشخص است؛ آنان به‌دنبال پایان دادن به نسل‎کشی در غزه هستند. از دیگر مطالبات اصلی دانشجویان افشای رابطه مالی دانشگاه‌ها با رژیم صهیونیستی و پایان سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی فلسطین است. دانشگاه‌های سراسر آمریکا همچنین مطالبات دیگری از جمله لغو اتهامات مظرح شده علیه دانشجویان و استاتید، پذیرش فلسطینیان غزه به‌عنوان بورسیه تحصیلی به دانشگاه‌ها و ایجاد مراکز فرهنگی عرب است.

برخی تحلیلگران با اشاره به شعارهایی مانند «انتفاضه را جهانی کنید» و «از رودخانه تا دریا» را تفرقه‎برانگیز خوانده‌اند اما دانشجویان نشان داده‌اند که حرکت آنها جنبشی فراگیر با هدف آزادی میلیون‌ها نفر است.

دانشجویان همچنین تلاش کرده‎اند تا اطمینان حاصل کنند که مذاکرات فقط بر سر تضمین آزادی بیان یا مخالفت با سرکوب دانشجویی در دانشگاه‌ها نباشد و مساله پایان دادن به اشغال فلسطین را نیز در بر بگیرد.

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • ۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • عبور از رودخانه با طناب
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • بازگشت سیلاب به «بهانگر» در داورزن و تخریب پل ارتباطی روستا
  • ممانعت فرانسه از ورود پزشک فلسطینی به خاک این کشور
  • طوفان‌الاقصی/ ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود آمبولانس به طولکرم برای انتقال پیکر شهدا
  • کشف محموله های قاچاق در سمنان و میامی