Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه همواره نگران وقوع زلزله در تهران هستیم، از عدم همکاری سازمان برنامه و بودجه در ایجاد مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران انتقاد کرد.

 به نقل از سازمان مدیریت بحران کشور، اسماعیل نجار به قانون جدید مدیریت بحران کشور اشاره کرد و گفت: قانون مدیریت بحران کشور در چهارم شهریور سال گذشته به تصویب رسید و خوشبختانه قانون کامل و جامعی است که ظرفیتهای خوبی در آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آیین نامه ها و اسناد مربوط به این قانون نیز اظهار کرد: روند نگارش و تصویب اسناد و آیین نامه های این قانون از همان زمان تصویب و ابلاغ آغاز شد و تیم های متخصص از پژوهشگاه سوانح طبیعی فرآیند آن را آغاز کردند که بسیاری از آنها در حال حاضر تدوین و نهایی شده و مدتی قبل نیز  سند ملی راهبردی مدیریت بحران تدوین و نهایی شد.

نجار تصریح کرد: اجرا و رعایت این دستورالعمل‌ها در کنار اجرای کامل قانون مدیریت بحران کشور، باعث کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از بحران‌ها در کشور خواهد شد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حوادث طبیعی سال گذشته تصریح کرد: در ابتدای سال ۹۸، ۲۵ استان درگیر سیل شد و درپی آن ۱۶۳ هزار واحد مسکونی دچار خساراتی شدند که اقدامات لازم برای بازسازی، نوسازی و تعمیرات آنها انجام شد و  در حال حاضر  از ۷۳ هزار واحد مسکونی که نیازمند بازسازی و نوسازی بودهاند ۹۸ درصد کار انجام شده است.

نجار ادامه داد: همچنین مصوباتی که در زلزله های سراب، میانه، مسجدسلیمان، قطور تصویب شده بود هم انجام شده و اعتبارات لازم به افراد پرداخت شده است.

وی با اشاره به اقدام بانک قرض‌الحسنه مهر برای بیمه واحدهای مسکونی نیز گفت: بانک قرض‌الحسنه مهر حدود۵۰۰ هزار واحد مسکونی را در سه استان سیستان و بلوچستان، ایلام و خراسان جنوبی از محل اعتبارات تبلیغی خود بیمه کرده است. ما نیز از بانک مرکزی درخواست کردیم که بانکهای دیگر نیز این سازوکار را دنبال کنند.

نجار درباره وقوع زمین‌لرزه در تهران و خسارات ناشی از آن نیز اظهار کرد: در تهران ما همواره نگران وقوع زلزله هستیم  چرا که تهران یک استان پرگسل است و گسل‌هایی دارد که می‌تواند زلزله‌هایی بیش از هفت ریشتر را رقم بزند، به همین دلیل نیز ما همواره رفتار گسلهای تهران و همچنین دیگر گسل های مهم  در کشور را تحت نظر داریم.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به زلزلههای دو ماه اخیر در تهران اظهارکرد: پس از این زلزله ها بود که جلسات متعددی با کارشناسان برگزار کردیم و بر اساس نظرات این کارشناسان تغییر رفتار چندانی در گسل ها مشاهده نشده که بخواهیم منتظر زلزله مهیبی باشیم اما به گفته آنها زلزله خبر نمی کند و ما باید همواره آماده باشیم.

وی اضافه کرد: اما در همین خصوص به دستور وزیر کشور ۳۰ استان معین برای کمک رسانی در شرایط بحران پایتخت مشخص شده اند و مراودات لازم بین مناطق تهران و این استانها در حال انجام است. همچنین پدبالگردی در استان تهران شناسایی شده تا امدادرسانی در زمان بحران از طریق بالگرد هم صورت بگیرد، باند فرودگاه دوشان تپه متعلق به نیروی هوایی و باند فرودگاه مهرآباد و باند قلعه مرغی نیز به همین منظور آماده هستند.

نجار درباره سرانجام ساختمان فرماندهی و مدیریت بحران کشور نیز گفت:  مرتب با مشکلاتی در رابطه با این موضوع مواجه هستیم مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران کشور است این مرکز با استفاده از تجارب کشورهایی نظیر ژاپن، جمهوری آذربایجان و دیگر کشورها در خارج از تهران تشکیل شده است و به زیرساخت هایی مانند راه آهن و فرودگاه دسترسی دارد، همچنین می تواند از امکانات وسیع حرم حضرت امام خمینی نیز استفاده کند.

وی توضیح داد: در این منطقه نیز امکان استقرار دهها بیمارستان صحرایی در صورت وقوع بحران وجود دارد اما متاسفانه باور بحران در برخی سازمان‌ها وجود ندارد و ما با ایراداتی در سازمان برنامه و بودجه مواجه هستیم. در این خصوص مبلغ ۹۱ میلیارد تومان برای ساخت یا خرید ساختمان مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران کشور مصوب شده بود که تا کنون ۲۷ میلیارد تومان آن محقق شده است.

سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگذار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سازمان مدیریت بحران کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۶۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان، از احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان خبر داد.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی و وقوع بارش‌های رگباری طی روز پنجشنبه در تمام مناطق استان و اعلام آماده باش مدیریت بحران استان اصفهان به دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان اظهار کرد: با فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های همرفتی و محلی از روز چهارشنبه تا جمعه هفته جاری، بر لغو مرخصی ها و حضور عوامل امدادی در محل ماموریت های مربوطه تاکید شد.

وی افزود: با توجه به بارش‌های هفته گذشته در مناطق شمال و شرق استان که منجر به وقوع سیلاب‌های محلی و جمع شدن رسوبات در مسیر رودخانه ها و دهانه پل‌ها شد و با توجه به مستعد بودن شرایط سیلاب‌های محلی در مناطق مذکور به علت رطوبت خاک، مدیریت بحران استان اصفهان با ابلاغ به اداره راهداری شهرداری‌ها، آب منطقه‌ای، بخشداری‌ها و دهیاران و سایر دستگاه‌های مرتبط، خواستار بازگشایی مسیل‌ها و رودخانه های فصلی، تخلیه رسوب از دهانه پل‌ها، تقویت و باسازی سیل بندها، آزادسازی هر گونه تصرف در مسیل‌ها، جمع آوری و هدایت آب های سطحی در معابر و زیرگذرها شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: با تقویت نیروهای عملیاتی و تجهیزات دستگاه‌های امدادی برای پیشگیری و کنترل حوادث محتمل ناشی از سیلاب، طوفان و آب‌گرفتگی معابر شهری و روستایی و جاده ها و آمادگی اداره راهداری، شهرداری‌ها، پلیس راه، جمعیت هلال احمر، شرکت‌های آزادراهی، شرکت‌های امداد خودرو، اورژانس، شرکت‌های گاز، آب، برق، آب منطقه‌ای و فاضلاب و دهیاران و ستاد مدیریت بحران فرمانداری‌ها نیز باید مد نظر قرار گیرد.

شیشه فروش با اشاره به تقویت تیم های عملیاتی جمعیت هلال احمر در جاده ها با تامین اقلام ضروری و پیش بینی ظرفیت‌های اسکان اضطراری ادامه داد: پرهیز از انجام سفرهای غیرضروری در محورهای مذکور، پرهیز از صعود به ارتفاعات رعایت الزامات ایمنی و توجه به توصیه های پلیس در جاده ها، حفاظت محصولات و سازه های کشاورزی گلخانه ها واحدهای دام و طیور و شبکه های آب و گاز در برابر سیل، تندباد و گرد و خاک و بارش رگبار باران از جمله موارد ایمنی است که باید رعایت شود.

وی خاطرنشان کرد: پرهیز از استقرار، توقف و تردد در مسیل‌ها و رودخانه های فصلی، پیشگیری و کنترل آب‌گرفتگی در معابر شهری، دهانه پل‌ها و زیرگذرها، تخلیه رسوبات و نخاله از دهانه پل‌ها و بازگشایی مسیر رودخانه ها، تخلیه اضطراری سکونتگاه‌های روستاهای در معرض خطر سیل نیز باید مد نظر قرار گیرد.

کد خبر 749275

دیگر خبرها

  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان