Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از پایگاه خبری القبس کویت، ترکی الفیصل، رئیس اسبق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی درباره شرایط در زمان ابتدای جنگ ایران و عراق گفت: زمانی که انقلاب ایران رخ داد، صدام توافقنامه الجزایر را که با شاه مخلوع امضا شده بود، لغو کرد و تهاجم به ایران آغاز شد و نیرو‌های عراقی به داخل مرز‌های ایران اعزام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدام ادعا می‌کرد ایرانی‌ها به پاسگاه‌های مرزی حمله کرده بودند و توافقنامه الجزایر را نقض کردند.

بدون شک صدام آغازگر جنگ ایران و عراق بود

ترکی الفیصل در پاسخ به این سوال که چه کسی جنگ ایران و عراق را آغاز کرد؟ افزود: بدون شک صدام؛ صدام می‌خواست از این درگیری‌های مرزی با ایران استفاده کند. زیرا نظر او اینطور بود که اوضاع ایران با توجه به تحولات داخلی این کشور و جنگ داخلی، مناسب است تا او به اهدافش برسد. او این موضوع را اعلام کرد و پنهان نمی‌کرد که شامل آزادسازی خوزستان و مرکز آن خرمشهر بود. صدام در آن زمان این مسائل را مطرح کرد.

مجری برنامه القبس گفت: ویلیام سیمسون، روزنامه نگار خارجی به نقل از شاهزاده بندر بن سلطان، این حرف را منتشر کرده است که پیش از وقوع جنگ ایران و عراق، ملک فهد با صدام رایزنی کرد و صدام به او اطلاع داد که قصد دارد به ایرانی‌ها درس عبرت بدهد. ملک فهد به او گفت که از جنگیدن دوری کن! اما صدام بر این حرف اصرار داشت که به پیشروی ادامه خواهد داد تا به تهران برسد. ملک فهد او را قسم داد که مسئله را از درگیری‌های مرزی فراتر نبرد و وارد خاک ایران نشود، زیرا با کشوری وارد جنگ خواهد شد که ۶۰ میلیون جمعیت دارد و با توجه به ثروت‌های زیادی که از آن برخوردار است می‌تواند جنگ فرسایشی طولانی را تحمل کند و این اقدام به نفع تو و به نفع ما نخواهد بود. صدام سه سال بعد به ملک فهد پیام داد که ‌ای کاش به توصیه تو گوش می‌کردم، زیرا خواهان توقف درگیری هستم.

ترکی الفیصل در این باره گفت: این مطلب درست است. همه این حرف‌ها درست است. من در این دیدار نبودم، اما آنطور که از مسئولان شنیدم. این مطالب درست است. این موضوع بر رفتار ملک فهد با صدام تاثیر داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره تعامل عربستان با پرونده جنگ عراق و ایران، خاطر نشان کرد: یکی از کار‌های عربستان در آن زمان، احداث خط لوله نفت بود تا به عراق امکان صادرات نفتش را از خاک عربستان بدهد. این اقدام بر اساس توافق عربستان و عراق صورت گرفت. ما گزارش‌های اطلاعاتی خود درباره اوضاع ایران را در اختیار عراقی‌ها قرار می‌دادیم و تبادل گزارش‌های اطلاعاتی با یکدیگر داشتیم.

دیدار ترکی الفیصل با شاه مخلوع در کاخ نیاوران

ترکی الفیصل همچنین درباره سفر سال ۱۹۷۸ خود به ایران و دیدارش با شاه، افزود: با آنکه کاخ نیاوران بسیار باشکوه بود و تابلو‌های زیبایی در آن قرار داشت، اما تاریک بود و سوخت برای مولد‌های برق آن وجود نداشت، بنابراین همه آن شکوه، فایده‌ای نداشت. آن شرایط، نتیجه اعتصاب کارگران شرکت نفت و دیگر بخش‌ها ایجاد شده بود که شاهنشاه هم دیگر نمی‌توانست برای کاخ خودش برق تامین کند. فقط یک مولد برق بود که برق دفتر او را تامین می‌کرد.

الفیصل در پاسخ به این سوال که آیا عربستان به سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در بحران گروگان ها، کمک کرد؟ خاطر نشان کرد: ما فقط اطلاعاتی را که از بعضی منابع دریافت می‌کردیم، در اختیار آمریکایی‌ها قرار می‌دادیم. در آن زمان، بی اعتمادی به منابع اطلاعاتی از ایران وجود داشت و نمی‌شد آنچه را که از این منابع می‌رسید، بپذیریم. در آن زمان، جنگ داخلی در ایران وجود داشت و جریان‌های مختلفی بودند که با یکدیگر دشمنی می‌کردند. آمریکایی‌ها از الجزایر خواستند نقش میانجی را ایفا کند، زیرا (امام) خمینی پذیرفت که الجزایر نقش میانجی داشته باشد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: جنگ ایران و عراق ترکی الفیصل آن زمان ملک فهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۸۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان

   به گزارش  خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان، با توجه به غیبت‌های غیرمجاز و پیاپی"علی عدنان" بازیکن عراقی، با نظر محرم نویدکیا سرمربی مس رفسنجان، این مدافع از این تیم کنار گذاشته شد و در اختیار باشگاه قرار گرفت.

بر این اساس باشگاه مس رفسنجان با کسر مبلغ باقی‌مانده قرارداد و امضای توافقنامه فسخ دوجانبه، به همکاری با بازیکن عراقی پایان داد.

وی سابقه بازی در تیم‌های اودینزه، روبین کازان و آتالانتا را در کارنامه خود دارد.

"علی عدنان" بازیکن عراقی در این فصل، ۱۶ بار برای مس‌رفسنجان بازی کرد.

 

دیگر خبرها

  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان
  • دستاورد‌های اطلاعاتی گرانقیمت ایران پس از عملیات «وعده صادق»
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • بازددید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود