Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@01:10:00 GMT

انصراف روسیه از پروژه سفر به ماه

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۰۶۳۳

انصراف روسیه از پروژه سفر به ماه

روسیه قصد همکاری در پروژه فرود روی ماه ناسا را ندارد و در عوض با چین همکاری می کند. مدیر سازمان فضایی روسیه برنامه فرود روی ماه ناسا را پروژه ای سیاسی قلمداد کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ جیم بریدنستاین مدیر ناسا تلاش دارد ائتلافی بین المللی برای پشتیبانی از برنامه ارسال فضانوردان به ماه (آرتمیس) ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا اخیراً ناسا یک توافقنامه با ژاپن امضا کرده است. اکنون به نظر می‌رسد کشورهای دیگر از جمله کانادا، اعضای اتحادیه اروپا، انگلیس، روسیه و استرالیا نیز قصد دارند در پروژه آرتمیس همکاری کنند.

در این میان به نظر می‌رسد روسیه که قبلاً در پروژه ایستگاه فضایی بین المللی با ناسا شراکت کرده، قصد همکاری در پروژه آرتمیس را ندارد.

دیمیتری راگوزین مدیر سازمان فضایی روسیه در مصاحبه‌ای آرتمیس را یک پروژه سیاسی خوانده که شبیه «ناتو» است. او به طور واضح در این باره گفت: صادقانه بگویم ما علاقه‌ای به همکاری در این پروژه نداریم.

مدیر سازمان فضایی روسیه معتقد است دلایل انتخاب بازه زمانی تاریخ فرود روی ماه (۲۰۲۴ میلادی) در پروژه آرتمیس سیاسی است. او همچنین تلاش‌های آمریکا برای ایجاد یک برنامه اکتشافی در ماه را مشابه حمله این کشور به افغانستان و عراق دانست.

راگوزین در این باره افزود: این پروژه برای آمریکا بیشتر سیاسی است. شرکای آمریکایی ما از اصول همکاری و پشتیبانی مشترک که در پروژه ایستگاه فضایی بین المللی وجود داشت، دور شده‌اند.

از سوی دیگر هرچند ناسا با کشورهای دیگر برای همکاری در پروژه آرتمیس مذاکره کرده است، اما همچنان رهبری پروژه را برعهده دارد. این در حالی است که روسیه فعلاً هیچ نقش مشخصی در طرح‌های اکتشاف فضایی ناسا در خارج از مدار زمین ندارد.

ناسا و سازمان فضایی روسیه درباره توسعه ایستگاه‌هایی در مدار ماه با یکدیگر مذاکره کرده بودند، اما به گفته مقامات این مذاکرات هنوز نتیجه مشخص ندارد.

همچنین در این مصاحبه راگوزین درباره همکاری با چین در پروژه‌های اکتشاف فضایی آینده صحبت کرد. او گفت: این کشور آسیایی به طور حتم شریک ما در پروژه‌ها است. امروز رابطه بین چین و روسیه بسیار خوب است.

به گفته مدیر سازمان فضایی روسیه چین طرح‌های اکتشافی خود را با روسیه به اشتراک گذاشته است. پیش بینی می شود چین در دهه جاری موشک لانگ مارچ ۹ را توسعه دهد. این موشک پتانسیل مورد نیاز چین برای سفر به ماه در ۲۰۳۰ میلادی را فراهم می‌کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چین روسیه ژاپن کانادا ناسا مدیر سازمان فضایی روسیه پروژه آرتمیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد

سخنگوی کرملین گفت مراحل اولیه امضای توافق میان مسکو و کی‌یف طی شده بود اما لندن مانع آن شد.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت با وجود فشارهای غرب، چین می‌تواند از منافع ملی خود حفاظت کند و روسیه به تقویت همکاری خود با این کشور ادامه خواهد داد.

در روز جمعه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت چین نمی‌تواند به دنبال تقویت همکاری خود با اروپا باشد و درعین‌حال از بزرگ‌ترین تهدیدی که امنیت اروپا را نشان رفته (روسیه) ‌حمایت کند.

پسکوف در واکنش به تلاش‌های آمریکا برای قطع ارتباط پکن و مسکو گفت: «چین یک کشور کاملا مستقل است، کشوری قدرتمند که توان دفاع و حفاظت از منافع خود را دارد. چین شریک نزدیک ماست و همکاری‌های خود را افزایش خواهیم داد.»

او همچنین گفت مخالفت کی‌یف با ادامه‌دادن مذاکرات صلح در استانبول به‌دلیل فشارهای مستقیم انگلیس صورت گرفته است.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مسکو پس از نشست صلح استانبول در ۲۰۲۲ خواسته‌های جدیدی از اوکراین داشت، گفت: «به‌خوبی می‌دانیم که مراحل اولیه امضای توافق طی شده بود. همچنین همه به‌خوبی می‌دانند چه چیزی باعث شد اوکراینی‌ها به مذاکره ادامه نداده و امضای توافق را نهایی نکنند. به گفته نمایندگان اوکراین که در مذاکرات حضور داشتند، این اتفاق در نتیجه فشار مستقیم لندن افتاد.»

سخنگوی کرملین همچنین با بیان اینکه روسیه از حفظ ارتباطات میان ایروان و باکو استقبال می‌کند، گفت این گفت‌وگوها برای حل‌وفصل کامل مناقشات میان طرفین ضروری هستند.

او در پاسخ به اعتراضاتی که برخی شهروندان ارمنستان در مخالفت با امتیاز ارضی اخیر این کشور به جمهوری آذربایجان برگزار کرده‌اند، گفت: «نمی‌خواهیم دراین‌باره اظهارنظر کنیم. می‌دانید که ما طرفدار تداوم تماس‌های باکو و ایروان هستیم. ما معتقدیم این گفت‌وگوها برای تنش‌زدایی و حل‌وفصل نهایی مناقشات و حصول توافق بر سر معاهده صلح، ضروری هستند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!