Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی مرزبان کارگردان باسابقه تئاتر درباره پیشنهادی که برای تبدیل نمایش «دکتر نون» به تله تئاتر مطرح کرده است به خبرنگار مهر گفت: اجرای نمایش «دکتر نون» برای من تبدیل به قصه هزار و یک شب شده است و بیش از ۱۲ سال است که به دنبال اجرای عمومی آن هستم اما هربار با مشکلی روبرو می‌شوم. متاسفانه بعد از مدت‌ها قرار بود سال گذشته این اثر نمایشی با بازی رضا کیانیان در نقش دکتر نون در تالار وحدت به صحنه برود که باز هم بلای آسمانی کرونا مانع از اجرای کار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در نشستی که با آقای آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی داشتم پیشنهادی مطرح کردم مبنی بر اینکه مذاکراتی با صداوسیما برای تولید تله تئاتر مطرح شود چون به هر حال فعلاً شرایط این است و باید آن را بپذیریم. این روزها که به دلیل بحران کرونا تماشاگران ترجیح می‌دهند به سالن‌های تئاتری نیایند پس بهتر است که به سمت تولید تله تئاتر برویم. البته من همیشه اعتقاد داشتم که تئاتر یک مراسم است و حتی تماشاگری که به دیدن یک نمایش می‌نشیند هم در یک مراسم شرکت می‌کند چون قرار است یک زندگی فرضی را بپذیرد و در بازی شرکت داشته باشد اما الان که وضعیت به این شکل است تا زمانی که خطر رفع شود می‌توانیم به تولید تله تئاتر رو بیاوریم.

بچه‌های تئاتر برای این هنر کیسه ندوخته‌اند وگرنه وضعیتشان این نبود از همین رو امیدوارم در این شرایط این پیشنهاد عملی شود چون به عنوان نمونه منِ نوعی اگر توانش را داشته باشم می‌توانم کاری کنم شب‌هایی که تله تئاترها پخش می‌شود، خیابان‌ها خلوت شود کارگردان «شب روی سنگفرش خیس» درباره به نتیجه رسیدن پیشنهادی که مطرح کرده است، بیان کرد: خوشبختانه به نظر می‌رسد قرار است اتفاقاتی در این زمینه بیفتد چون زمزمه‌هایی در این راستا شنیده‌ام که امیدوارم هرچه زودتر عملی شود. حتی تولید و پخش هفته‌ای یک دو تله تئاتر می‌تواند به هنرمندان و علاقه‌مندان هنرهای نمایشی کمک کند. شبکه ۴ در دهه ۸۰ متولی این جریان بود و الان هم می‌تواند این طرح را پوشش دهد.

مرزبان یادآور شد: در حال حاضر خود من ۴ نمایش آماده برای ضبط دارم که اولینش همین نمایش «دکتر نون» است. بچه‌های تئاتر برای این هنر کیسه ندوخته‌اند وگرنه وضعیتشان این نبود از همین رو امیدوارم در این شرایط این پیشنهاد عملی شود چون به عنوان نمونه منِ نوعی اگر توانش را داشته باشم می‌توانم کاری کنم شب‌هایی که تله تئاترها پخش می‌شود، خیابان‌ها خلوت شود و مردم پای تلویزیون بنشینند. فکر می‌کنم بچه‌های تئاتر این قدرت را دارند و امیدوارم که این طرح هرچه زودتر عملی شود.

مرزبان در پایان صحبت‌هایش درباره برنامه‌ریزی برای اجرای آثار دیگرش بیان کرد: اجرای نمایش «دکتر نون» نیازمند سالنی بزرگ، حضور حداکثری مخاطبان و فراهم بودن شرایط و امکانات است وگرنه بازیگران من آماده اجرا هستند به همین دلیل اگر وضعیت در آینده‌ای نزدیک مناسب‌تر شود این آمادگی را دارم که آثار دیگرم را در سالن‌هایی دیگر به صحنه ببرم اما ترجیحم این است که در این شرایط «دکتر نون» تبدیل به تله تئاتر شود.

کد خبر 4977482 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: هادی مرزبان تله تئاتر سازمان صداوسیما هنرمندان تئاتر ویروس کرونا تئاتر ایران فیلم سینمایی برنامه تلویزیونی فیلم کوتاه موسیقی ایرانی شبکه پنج سیما سازمان صداوسیما شبکه سه سیما انیمیشن سازمان سینمایی سریال ایرانی تله تئاتر دکتر نون عملی شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی

حمید سمندریان که با شوق فراوان نظاره‌گر کار دانشجویان خود بود، استعداد و توانمندی این دانشجو را کشف کرد و اول بار در نمایش «نگاهی از پل» با او همکاری کرد. اکبر زنجان‌پور در این نمایش به عنوان استعدادی درخشان ظاهر شد و این اولین گام‌های او در جاده موفقیت بود.

به گزارش ایسنا، این خاطره به دهه ۵۰ بازمی‌گردد و حالا دانشجوی سابق قرار است همزمان با زادروز استاد خود و در مراسمی که کانون کارگردانان خانه تئاتر برگزار می‌کند، تقدیر شود.

دانشجوی سابق اما سال‌هاست که خانه‌نشین است و شرایط را برای به صحنه بردن اثری تازه، مناسب نمی‌داند.

هرچند نسل جدید تماشاگران تئاتر نتوانسته‌اند هنرنمایی زنجان‎پور را روی صحنه ببینند، اما قدیمی‌های تئاتر نمی‌توانند حضور تاثیرگذار و استعداد شگرف او را در نمایش‌های «نگاهی از پل» و «ملاقات بانوی سالخورده» فراموش کنند

شاید اولین بازی حرفه‌ای او در تئاتر در نمایش «نگاهی از پل» بود که در کنار سوسن‌فرخ نیا به عنوان یکی دیگری از دانشجویان مستعد دانشکده هنرهای زیبا درخشید و بار دوم بود که خود را به عنوان استعدادی غیرقابل انکار اثبات کرد؛ در نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» نوشته فردریش دورنمات و کار حمید سمندریان. او در آن نمایش نقش آالفرد ایل را بازی کرد که یکی از کارکترهای مهم نمایشی است و تفاوت سنی زیادی با آن داشت.

به انگیزه این تجلیل و به یاد حمید سمندریان، بخشی از صحبت‌های او را درباره زنجان‌پور مرور می‌کنیم:

«زنجان‌پور بسیار قابل قبول و باورپذیر بازی کرد. هرچند که آالفرد ایل از سن او دور بود ولی او نقش را به خوبی درک کرد. من استعداد زنجان ‌پور را در کلاس‌های دانشگاه شناختم. زمانی که شاگرد من بود، او را در اجراهای دانشگاهی دیده بودم و هیجان‌ها و انرژی‌های او را می‌شناختم. همان طور که در «نگاهی از پل» قدرت و انرژی خود را به نمایش گذاشت، در «ملاقات بانوی سالخورده» نیز به درونیات و عمق آلفرد ایل پی برد. دو نقش متفاوت و با بازی فراموش‌نشدنی زنجان‌پور. من برای رسیدن او به آلفرد ایل هیچ گونه درگیری نداشتم. زنجان‌پور به شدت خودش را متمرکز کرده بود تا به نقش برسد و آن طوری که من می‌خواهم بازی کند. او هم در بیرون و هم در درون به نقش رسید و خودش را هماهنگ کرد و به روح لحظه به لحظه نقش مسلط شد.

اما بخت با تماشاگران دهه هشتاد هم همراه بود تا یک بازی به یادماندنی دیگر از زنجان‌پور ببینند؛ در نمایش «شب هزار و یکم» به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی. نمایشی که در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و در سه اپیزود گوناگون، نگاهی تازه به هزار و یک شب داشت. زنجان‌پور با همراهی مژده شمسایی و ستاره اسکندری در اپیزود دوم این نمایش بازی کرد تا برای تماشاگران نسل‌های بعدی تئاتر نیز خاطره زیبای دیگری از بازی‌های خود بسازد.

حالا این بزرگداشت همزمان با زادروز استاد او در خانه هنرمندان ایران، روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برپا می‌شود. حمید سمندریان، استاد او سال‌هاست که از دنیا رفته و بهرام بیضایی نیز به دلیل دوری از وطن، نخواهد توانست در این برنامه شرکت کند و این بزرگداشت با دو جای خالی همراه می‌شود.

بزرگداشت زنجان‌پور به کوشش کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران، ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

    

دیگر خبرها

  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • پای «توقف اتانازی» به رادیونمایش باز شد
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • بساط دستفروشی از تئاتر شهر جمع می‌شود/ دستفروشان برای دریافت مجوز ثبت‌نام کنند