Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گذشته تنها مرز رسمی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان برای مبادلات کالا و تردد اتباع دو کشور، «میرجاوه»  (گذرگاه تفتان) بود که پوشش افزون بر ۹۰۰ کیلومتری مرز میان دو کشور را انجام می‌داد. در این حال مسئولان دو کشور تصمیم قاطعی برای تقویت تجارت در وضعیت کرونا گرفته و متعاقب آن ضمن بازگشایی گذرگاه میرجاوه برای تجارت، چهار گذرگاه دیگر در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان را فعال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های اخیر مواردی چون رفع مشکلات گمرکی بازرگانان ایران و پاکستان به ویژه در مرز تفتان نظیر الکترونیکی شدن گمرک، راه‌اندازی شبکه اینترنت در مرز مشترک، ایجاد مرکز آموزشی در گمرک کویته (مرکز ایالت بلوچستان، استان همجوار مرزی با استان سیستان و بلوچستان) برای آموزش ترخیص‌کاران و استفاده از امتیازات تجاری که تسهیلات ویژه‌ای برای تجار در گمرک ایجاد می‌کند، همواره در جلسات مستمر مقامات دو کشور بررسی و گام‌های مهمی در این خصوص برداشته شده است.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران و پاکستان اواخر بهمن ماه سال گذشته تفاهم نامه تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی میان دو کشور را در اسلام‌آباد امضا کردند.

به رغم قرارداد همکاری مشترک گمرکی میان ایران و پاکستان که در مارس ۲۰۰۴ امضا شده بود، این همکاری‌ها در سطح محدودی جریان داشت به همین دلیل یادداشت تفاهم کنونی کمک موثری به تسریع همکاری‌ها میان گمرکات دو کشور از جمله دستیابی سریع به اطلاعات درخصوص کالاهای وارداتی، صادراتی و تردد اتباع در گذرگاه مشترک مرزی میرجاوه (تفتان) و سایر مرزهای مشترک میان ایران و پاکستان خواهد کرد.

این تفاهم نامه پس از آغاز توسعه سه برنامه گمرکی میان استان‌های همجوار مرزی ایران و پاکستان در اوایل شهریورماه ۹۷، صورت گرفت و اکنون طرف پاکستانی از تمایل خود برای تقویت این سامانه با هدف گسترش تجارت و مدیریت بهتر فعالیت‌های بازرگانی در مرزهای دو کشور خبر می‌دهد.

براساس این گزارش، رییس گمرک شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان در دیدار سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته، افزایش فعالیت‌های تجاری میان دو کشور را نیاز اصلی دو کشور همسایه دانست و بر آمادگی گمرک پاکستان برای تسهیل بیش از پیش در این خصوص تاکید کرد.

در این دیدار همچنین با اشاره به طرح مدرن سازی گذرگاه مرزی "چمن" در ایالت بلوچستان و گذرگاه مرزی مشترک با افغانستان برای مدیریت موثر واردات و صادرات؛ اعلام شد که دولت پاکستان علاقه مند است تا چنین طرحی را نیز در تفتان با جمهوری اسلامی ایران اجرا کند.

این مقام گمرکی پاکستان تاکید کرد فعالیت‌های تجاری میان دو کشور با استفاده از خطوط مدرن در مرزها تقویت خواهد شد و دولت پاکستان با همین هدف حداکثر تسهیلات را برای تجار ایرانی فراهم می‌کند.

گمرک جمهوری اسلامی ایران اواسط تیرماه سال ۱۳۹۷ اعلام کرد: ارتباط الکترونیکی میان گمرکات ایران و پاکستان آغاز شد و نخستین محموله صادراتی در رویه «تیر الکترونیک» در گمرک زاهدان به مقصد کشور پاکستان از طریق گمرک مرزی میرجاوه به انجام رسید.

تیر الکترونیک پروژه جدید کمیسیون اقتصادی اروپا است که با محوریت گمرک ایران در حال پیاده‌سازی و اجراست.

سیستم “تیر الکترونیک” (e- TIR) برمبنای تبادل سریع اطلاعات دیجیتال میان شرکت حمل‌ونقل، مقام‌های گمرک، سازمان‌های تضمین‌کننده سیستم TIRو کمیسیون اقتصادی اروپایی سازمان ملل عمل می‌کند.
براساس سیستم الکترونیک، دو کشور می‌توانند در هر زمان به تمامی اطلاعات مرتبط دسترسی داشته باشند و اطلاعات محموله را پیش از رسیدن مشاهده کنند که این امر با استفاده از مدیریت خطر و نکات ایمنی اضافه برای طرفین سودمند است و ضمن کاهش خطر تقلب، رویه‌های گمرکی تسریع شده و هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

بلوچستان بزرگ‌ترین ایالت کشور پاکستان است و حدود ۴۴ درصد از خاک همسایه شرقی را در بر می‌گیرد. این ایالت از غرب با ایران، از شمال با افغانستان و مناطق ایلی پاکستان، از شرق با پنجاب و سند و از جنوب با دریای عرب هم‌مرز است. مرکز این ایالت شهر کویته است.

حدود یک هفته پیش نیز هیاتی از گمرک ایالت بلوچستان پاکستان با سفر به زاهدان، جلسات فنی با مسئولان گمرک استان سیستان و بلوچستان برگزار کرد و طرفین در پایان تفاهم نامه همکاری را جهت گسترش همکاری‌ها از جمله فعالیت گمرک در مرزهای مشترک در هفت روز هفته و ساعت کاری از ۷ صبح تا ۱۷ امضا کردند. 

برچسب‌ها پاکستان گمرک جمهوری اسلامی ایران تجارت مرز میرجاوه مرز تفتان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان گمرک جمهوری اسلامی ایران تجارت مرز میرجاوه مرز تفتان پاکستان گمرک جمهوری اسلامی ایران تجارت مرز میرجاوه مرز تفتان جمهوری اسلامی ایران ایران و پاکستان ایالت بلوچستان میان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ضیغمی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از افتخارات بزرگ نظام ج. ا ایران و دولت سیزدهم این است که تحت منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار داده است.

وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد؛ آن موفقیت انگیزه‌ای شد تا شما دستور بفرمایید اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. مفتخر هستم که اعلام کنم ابتکار شما منجر به بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ج. ا ایران میزبان بیش از 30 کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای محترم کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. همانگونه که مستحضرید این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب 12 کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از 3 نفر به 14 نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2024 و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، ( توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم  و با دستور  رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • رابطه استراتژیک برای ارتقای امنیت مرزی
  • تاثیر سفر رئیسی به پاکستان، در ارتقای امنیت مرزی/رابطه با تهران برای پاکستان استراتژیک است
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا