Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماهان نوروزپور: روز یکشنبه دکتر محمدجواد ظریف وزیرخارجه کشورمان به عراق سفر کرد تا در راستای سفر رئیس جمهور روحانی در سال 97 با دولت جدید عراق رایزنی کند. رئیس دستگاه دیپلماسی در حالی به بغداد رفت و با مقامات و سیاستمداران و احزاب عراقی و همچنین فرماندهان مقاومت گفتگو کرد که قرار بود الکاظمی روز سه شنبه به ریاض سفر کند و پس از آن راهی تهران شود که بیماری ملک سلمان شاه سعودی سفر او را به تاخیر انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گمانه زنی های ناظران از سفر ظریف در رسانه های داخلی و خارجی گسترده بود و در این میان زمزمه هایی نیز مبنی بر میانجیگری الکاظمی میان ایران و عربستان نیز در تحلیل ها و اخبار منتشر شد که مقامات ایران و عراق این اخبار را تایید نکرده اند. اما سخنگوی وزارت خارجه در عراق به ایرنا گفت که ایران اماده گفتگو با کشورهای منطقه است. در همین باره حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین گفت: «مصطفی الکاظمی-نخست وزیر عراق-  معتقد است تنش ها ی موجود میان تهران و ریاض نه تنها در منطقه بلکه مستقیما در عرصه های داخلی عراق تاثیرات منفی خواهد گذاشت.بنابران آقای الکاظمی سعی دارد که در این کشاکش و میانه ی آتشی که بین ایران و عربستان به پا شده است نقش میانجی گر را بازی کند. درست به همین دلیل بود که قرار بود نخست وزیر عراق، پیش از سفر به تهران، با مقامات عربستان دیدار کند اما به علت بیماری سخت پادشاه عربستان و انتقال وی به بیمارستانی در ریاض، برنامه ایشان برای سفر به عربستان به تعویق افتاد.»

این کارشناس برجسته جهان عرب در ادامه به شرایط منطقه و بحرانی بودن آن اشاره کرد و با تاکید بر اینکه طرف عربستان نیز خواهان هموار شدن این شرایط است ضمن اینکه انتخابات آمریکا در این شرایط دخیل است، افزود: «در حال حاضر شرایط منطقه به گونه‌اییست که مقامات عربستان سعودی به خوبی متوجه شدند که ادامه دادن این نقش تخریبی در منطقه و در محور مقاومت نتیجه ی مثبتی برای آن ها نخواهد داشت. به ویژه اینکه عربستان، تاکنون سیصد و پنجاه میلیارد دلار در جنگ پنج ساله علیه مردم بی دفاع یمن خرج کرده است و هیچ گونه دستاورد سیاسی و نظامی به دنبال نداشته است. پس برآورد و تحلیل سعودی این است که اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شکست بخورد و میز بیضی کاخ سفید را به رقیب دموکرات خود جو بایدن تسلیم کند، سعودی ها در تنگنا و انزوا قرار بگیرند چرا که جو بایدن به سیاست های عربستان بد بین است.  آقای الکاظمی هم به خوبی اشاره و سیگنال عربستانی ها برای معقول کردن روابط بین تهران و ریاض را دریافت کرده و قصد دارد که واسطه و میانجی گر این برنامه بشود.البته عربستان در سال ها ی اخیر تمامی پل های پشت سر رابطه ی تهران و ریاض را خراب کرده است و اگر هم سیگنال مثبتی به سمت تهران می فرستد ممکن است تاکتیکی باشد.»

حسن هانی زاده با تاکید بر اهمیت انتخابات آمریکا در پاسخ به این سوال که سینگال مثبت عربستان منوط به شکست ترامپ در انتخابات است؟ بیان کرد:«قطعا! اگر آقای ترامپ بر سر قدرت بماند عربستان هم همان سیاست های تخریبی خودش را در پیش می گیرد.عربستان سعودی یک بازگیر دوگانه است که هرگاه دچار انزوای بین المللی یا منطقه ایی بشود به سمت صلح و دوستی با ایران متمایل می شود و آنگاه که از بحران خارج شود همان نقش مخرب و جنگطلب را به نیابت از آمریکا و رژیم صهیونیتسی بازی می کند. الان هم عربستان در یک وضعیت خاکستری به سر می برد لذا این سیگنال مثبت بیشتر تاکتیکی و غیر واقعی است. چرا که دونالد ترامپ از رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی به شدت حمایت می‌کند و مادامی که این حمایت وجود داشته باشد عربستان بر همین مسیر حرکت خواهد کرد.»

این کارشناس خاورمیانه درباره انتشار برخی از خبرها درباره درخواست ایران از عراق برای میانجیگری در پاسخ به این سوال که آیا دیدار وزیر امورخارجه با نخست وزیر عراق تنها به این دلیل بوده است؟ گفت: «خیر. سفر آقای ظریف به عراق و دیدار او با مقامات سیاسی و امنیتی این کشور مستقلا از اهمیت بالایی برخوردار است و بحث هایی پیرامون دورنمای رابطه‌ی سیاسی و اقتصادی و نظامی ایران و عراق  درگرفته. یکی از موارد مهم کمیته ی تحقیقات ترور سردار شهید سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس نایب الریییس حشد الشعبی توسط نیروهای تجاوزگر آمریکا بود که این کمیته‌ی قضایی در حال بررسی آخرین نتایج این تحقیقات هست.  دیگر نکته‌ی مهم این سفر دیدار با مقامات اقلیم کردستان بود که در راستای همکاری های اقلیم با ایران صورت گرفت. از آنجاییکه برخی از گروهک های تروریستی معاند از اقلیم کردستان عراق برای آسیب زدن به ایران استفاده می کردند وزیر امورخارجه، آقای ظریف این مسئله را با آقای نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان و سایر مقام های این اقلیم مطرح کردند تا اقلیم کردستان مانع حضور این کروهک ترویستی باشد.»

در همین رابطه بیشتر بخوانید:
آیا الکاظمی میانجیگری می‌کند؟

آیا سفر ظریف به عراق روابط دو کشور را صمیمانه‌تر می کند؟
گزارش توئیتری ظریف از دیدارهایش در عراق
ارزیابی ظریف از نتایج دیدارش با مقام‌های عراقی

310 310

کد خبر 1412470

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و عراق ایران و عربستان محمدجواد ظریف مصطفی الکاظمی اقلیم کردستان نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منبع صهیونیستی: نتانیاهو مذاکرات را به شکست کشاند

یک منبع صهیونیستی اعلام کرد که توافق تبادل اسرا و آتش‌بس به موفقیت نزدیک شده بود اما نتانیاهو با لجاجت و اصرار برای حمله به رفح، مذاکرات را به شکست کشاند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که شب گذشته رسانه‌های عبری درباره احتمال شکست مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا خبر دادند امروز دوشنبه یک منبع صهیونیستی در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که دلیل شکست معامله تبادل اسرا و آتش بس در نوار غزه مانع تراشی‌های نتانیاهو و لجاجت و اصرار وی برای حمله ارتش اسرائیل به رفح است.

این منبع تاکید کرد که معامله تبادل اسرا و آتش بس در نوار غزه به موفقیت نزدیک شده بود اما آنچه که موفقیت این توافق را از بین برد لجاجت نتانیاهو و اصرار او درباره عملیات ارتش اسرائیل در رفح بود و همین مسئله موجب شد تا حماس مواضع خود را با هدف جلوگیری از ورود ارتش اسرائیل به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه تشدید کند.

همچنین یک منبع برجسته وابسته به مقاومت فلسطین اعلام کرد که نتانیاهو و سران رژیم اشغالگر مذاکرات را به شکست می‌کشانند. نتانیاهو به عربده‌کشی‌های خود ادامه می‌دهد و هیچ تمایلی به بازگشت اسرای اسرائیلی ندارد و در تلاش برای ادامه جنگ نسل کشی علیه مردم فلسطین است.

همچنین رسانه‌های عبری به نقل از محافل صهیونیستی گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو همچنان بیانیه‌هایی ضد توافق با حماس صادر می‌کند.

روزنامه جروزالم پست در این زمینه اعلام کرد که محافل و کارشناسان اسرائیلی معتقدند که نتانیاهو مانع توافق می‌شود و این محافل تصمیم گرفته‌اند که بازی نتانیاهو در زمینه ایجاد مانع در معامله تبادل اسرا را فاش کنند. اظهارات نتانیاهو در پوشش یک مقام ناشناس بیانگر دیدگاه کابینه نیست، در واقع مقامی که نامش فاش نشده است و از او به‌عنوان منبع ناشناس یاد می‌شد و حتی در صورت هرگونه توافقی تهدید به ورود به رفح کرده است خود نتانیاهو می‌باشد.

این رسانه صهیونیستی تاکید کرد که هدف نتانیاهو فریب افکار عمومی است تا این‌گونه وانمود کند که بر سر مسئله تشدید نظامی و به شکست رسیدن توافق اتفاق نظر میان اسرائیلی‌ها وجود دارد.

بعد از تشدید تحرکات صهیونیست‌ها برای حمله به رفح و اخباری که درباره دستور ارتش رژیم اشغالگر برای تخلیه شرق این منطقه منتشر شده است یک منبع وابسته به مقاومت فلسطین اعلام کرد: در سایه حوادث اخیر که در آن نیروهای اشغالگر تهدید به حمله کامل یا جزئی به رفح می‌کنند ممکن است جنبش حماس برای توقف مذاکرات جاری ( مذاکراتی که درباره آتش بس و تبادل اسرا در قاهره برگزار می‌شود) اقدام کند.

این واکنش حماس بعد از آن بود که امروز ارتش رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه از ساکنان شرق منطقه رفح خواست فورا منطقه را تخلیه و به منطقه المواسی در نزدیکی مصر بروند.

هشدار حماس به صهیونیست‌ها درباره حمله به رفحدستور ارتش اسرائیل برای تخلیه شرق رفحرسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • منبع صهیونیستی: نتانیاهو مذاکرات را به شکست کشاند
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • هت‌تریک رونالدو النصر را به صدر جدول نزدیک کرد
  • پیروزی ۶ گُله النصر با هت‌تریک رونالدو
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟