Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل صنایع غیر فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از شنبه فرآیند بررسی و جلوگیری از واردات محصول «نرمال هگزان» را آغاز کردیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن صفدری با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دو شنبه شب شبکه دو سیما درباره علت ادامه واردات ماده «نرمال هگزان» با وجود تولید مشابه داخلی آن افزود: برای این موضوع، هیچ پالسی از طرف شرکت پالایشگاه شازند نداشتیم و آن‌ها مراجعه نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از شنبه خبر دار شدیم و با رئیس سازمان صمت استان تماس مرکزی گرفتیم و او اعلام کرد که در تاریخ 8 تیر 1399 درخواست شرکت پالایشگاه شازند برای جلوگیری از واردات ماده «نرمال هگزان» ارسال شد و از دیروز فرآیند بررسی و جلوگیری از واردات این ماده را آغاز کردیم.

صفدری با اشاره به اینکه افتتاحیه طرح تولید «نرمال هگزان» پالایشگاه شازند 5 تیر امسال انجام شد، گفت: اگر نامه این شرکت زودتر به دست ما می‌رسید زودتر درباره جلوگیری از واردات این ماده اقدام می‌کردیم.

مدیرکل صنایع غیر فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هنوز پروانه بهره برداری برای محصول «هگزان» شرکت پالایشگاه نفت شازند صادر نشده و سازمان صمت استان هنوز پروانه صادر نکرده و این شرکت درگیر بحث‌های زیست محیطی و استعلام محیط زیست است بنابراین هنوز مجوزی برای تولید این محصول صادر نشده است که بخواهیم حمایت تعرفه‌ای را انجام دهیم.

صفدری افزود: از اول فروردین پارسال تاکنون محموله‌های «هگزان» به میزان 6 هزار تن و به ارزش پنج میلیون دلار وارد شده است.

وی گفت: وزارت صمت، واردات بیش از 2 هزار تعرفه از 8 هزار تعرفه را از انتهای سال 97 تاکنون، ممنوع کرده است و دلیلی ندارد که به عنوان متولی صنعت مقاومتی داشته باشد.

صفدری افزود: نحستین گام شرکت پالایشگاه شازند، باید درخواست تفکیک تعرفه باشد و اعلام کند در حال تولید این محصول است و وزارت صمت این محصول را از تعرفه سایر خارج کند.

وی افزود: روزانه درخواست‌هایی از تولید کنندگان داخلی مبنی بر ممنوعیت واردات کالای مشابه تولیداتشان داریم.

مدیرعامل شرکت پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند نیز با حضور در این برنامه گفت: در آذر پارسال تولید محصول «نرمال هگزان» به نتیجه رسید و بلافاصله نامه نگاری‌های متعددی را با مقامات مختلف استان از جمله استاندار، نماینده، ولی فقیه در استان و وزارت نفت انجام دادیم و بلافاصله تقاضای افتتاح رسمی این طرح را داشتیم و مقرر شد در اوایل اسفند پارسال، این طرح به صورت رسمی به بهره برداری برسد، اما شیوع بیماری کرونا این موضوع را به تعویق انداخت.

غلامحسین رمضانپور ادامه داد: در 28 دی پارسال، نخستین نامه نگاری را با سازمان بورس انجام دادیم و اعلام کردیم که چنین محصولی را تولید کرده ایم و درخواست دادیم برای جلوگیری از واردات اقدام به صدور کد پذیرش برای این محصول کند و 8 تیر امسال بلافاصله پس از افتتاحیه رسمی، نخستین نامه را در این باره به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ارسال کردیم.

وی با اشاره به اینکه سه هزار تن از این محصول را ذخیره سازی کرده ایم، گفت: به علت واردات این محصول، نتوانستیم آن را بفروشیم.

 رمضانپور با اشاره به اینکه دست‌هایی برای ادامه واردات این محصول در کار است، افزود: شرکت‌هایی وجود دارند که از این واردات، سود می‌برند.

وی گفت: همه محصولات ما به غیر از «نرمال هگزان» هم در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند و هم در بقیه پالایشگاه‌ها و تولید کننده‌های مواد نفتی، مصرف کننده‌های نهایی شناسایی و از طریق بورس، اطلاع رسانی انجام شده است و با همه پتروشیمی‌ها مکاتبه کرده ایم و انتظار داشتیم که مصرف کننده به صورت مستقیم از ما خریداری کند.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند افزود: در دو ماه آینده محصولات دیگری راکه تاکنون واردات داشتیم تولید خواهیم کرد.

عماد رفیعی کارشناس حوزه پتروشیمی نیز با اشاره به اینکه دستاورد بزرگی در صنعت پتروشیمی پالایشگاهی کشور اتفاق افتاده است، گفت: قبلا فقط حدود 10 هزار تن با گرید غیر پلیمری در پالایشگاه کرمانشاه تولید و در شرکت‌های دیگری تصفیه می‌شد تا به گرید پلیمری می‌رسید اکنون این محصول در پالایشگاه شازند اراک تولید شده است و با این اقدام این پالایشگاه در حال تبدیل شدن به پتروشیمی با سوددهی بالاست.

رفیعی با اشاره به فرآیند گرفتن مجوز و کد تعرفه محصول افزود: معمولاً مشکلاتی توسط برخی وارد کنندگان برای تولید کننده‌ها ایجاد می‌شود، زیرا منافع آن‌ها به خطر می‌افتد.

این کارشناس حوزه پتروشیمی گفت: اکنون حدود 35 هزار تن در سال، تقاضای محصول «نرمان هگزان» را در کشور داریم و پیش بینی می‌شود این رقم تا چند سال آینده به 50 هزار تن هم برسد.

وی افزود: پالایشگاه شازند اراک ظرفیت تولید حدود 50 هزار تن از این محصول در سال را دارد و با توجه به اینکه حدود 10 هزار تن در پالایشگاه کرمانشاه تولید می‌شود بنابراین ظرفیت صادراتی هم خواهیم داشت.

 رفیعی اضافه کرد: تولید این محصول در پالایشگاه اراک از کیفیت بسیار بالایی برخوردار و هم در گرید پلیمری و هم در گرید خوراکی است.

وی گفت: حدود 30 هزار تن مصرف کشور است که تا حدود 12 هزار تن در پالایشگاه کرمانشاه تولید و 18 هزار تن وارد می‌شده است.

مدیر عامل بورس انرژی ایرانی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از 19 بهمن پارسال عرضه محصول «نرمال هگزان» شازند در بورس انرژی ایران آغاز شد به محض تولید این محصول در پالایشگاه در دو گرید، این محصول را پذیرش کردیم و تاکنون 16 بار عرضه و معامله شد.

سیدعلی حسینی افزود: در صنعت پتروشیمی، دیدگاه‌هایی بر موضوع خرید خوراک و فروش محصول حاکم است که اجازه نمی‌دهد به سمت فضای رقابتی و شفاف مانند بورس حرکت کند در حالی که صنعت پالایشگاهی کشورمان با برخورداری از مدیران بسیار کوشا و پذیرش در حوزه صادرات فرآورده‌های پالایشگاه، خیلی جلو هستند، اما در عرضه داخلی این محصول در جایی که شرکت‌های داخلی باید خریداری کنند، این مشکلات را داریم و شاید علاقه‌ای به حضور در فضای شفاف و رقابتی ندارند.

حسینی درباره مقایسه قیمت داخلی نرمال هگزان نسبت به واردات گفت: قیمت واردات این محصول، آمار دقیق و شفافی ندارد، ولی اینکه بگوییم اطلاع رسانی نشده و پتروشیمی‌ها اطلاع نداشتند و یا پالایشگاه شازند کوتاهی داشته، قابل قبول نیست، زیرا همه پتروشیمی‌های کشور در بازار سرمایه (بورس کالا، انرژی و اوراق بهادار) فعال هستند و ارتباط مستقیمی با این بازار دارند و از عرضه این کالا مطلع بودند.

وی افزود: ما به مؤلفه باور به تولید داخلی و حمایت از تولید داخلی و توجه به منافع بلند مدت در افزایش تولید داخلی نیازمندیم.

سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک هم گفت: آمار رسمی گمرک برای واردات کالای با کد تعرفه 2901 که موضوع «نرمال هگزان» است در سال 98 به میزان 11 هزار و 977 تن و سه ماه ابتدای امسال نیز 876 تن بود که کاهش بسیار شدیدی در واردات این محصول داشته ایم.

وی افزود: واردات این کالا ممنوع نبوده است و نیازی با کد تعرفه دیگری برای واردات نیست و به صورت رسمی با همین عنوان وارد کشور می‌شود.

سخنگوی گمرک ادامه داد: از میزان 876 تن واردات امسال، 85 درصد آن یعنی 750 تن، «نرمال هگزان» و بقیه با کد تعرفه نزدیک است.

وی افزود: موضوع تعرفه با وزارت صمت است که با ابلاغ به گمرک، تعرفه را لحاظ و یا ممنوعیت در واردات را به گمرکات اجرایی ابلاغ می‌کند و ما صرفاً مجری هستیم.

لطیفی ادامه داد: ارزش واردات کالای «نرمال هگزان» با حدود 12 هزار تن، حدود 13 میلیون و 300 هزار دلار بوده است.

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,78/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جلوگیری از واردات واردات این محصول پالایشگاه شازند تولید این محصول شرکت پالایشگاه نرمال هگزان کد تعرفه هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)



منبع:فرادید

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فرآیند تولید ادویه ها در کارخانه (فیلم) تولید یک کاپشن گران قیمت با پوست تمساح توسط استاد کره‌ای (فیلم) چگونه میلیون ها دونات در کارخانه تولید می شود؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد