Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، رئیس اتاق بازرگانی تهران امروز در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: در هفته جاری بانک مرکزی با تاخیر دو ساله متغیرهای اقتصادی را اعلام کردند که امیدواریم این روندی که شروع شده ادامه یابد و کماکان به صورت ماهانه و فصلی از این پس در جریان متغیرهای اقتصادی قرار بگیریم.

خوانساری افزود: صادرات نفت خام ، گاز و میعانات گازی در سال 98 نسبت به سال 97 با کاهش 52.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصدی مواجه بود که از رقم 56 میلیارد دلار به 39 میلیارد دلار کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: حجم تجارت خارجی در سه ماهه اول سال جاری براساس آمار گمرک 13.98 میلیارد دلار بود که 6.4 میلیارد دلار صادرات و 7.6 میلیارد دلار واردات بود که با 44 درصد کاهش در حجم تجارت خارجی روبرو بوده ایم اما در مقابل نقدینگی افزایش یافته و در پایان سال 98 حجم نقدینگی 2 هزار و 470 هزار میلیارد تومان بوده که 31 درصد رشد را در سال 98 داشته و در سال 99 سه ماهه نشان می دهد که اگر به همین روند ادامه یابد رشد 32 درصدی را خواهیم داشت و در پایان سال 99 به رقم 3 هزار و 200 میلیارد دلار نقدینگی خواهیم رسید و بیش از 700 هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی را خواهیم داشت.

* ناتعادلی رشد اقتصادی و نقدینگی باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد

خوانساری با اشاره به رشد نقدینگی و پیش بینی صندوق بین المللی پول بیان داشت: رشد اقتصادی ایران ایران در سال جاری 5.3 درصد منفی اعلام کرده که اگر این آمار صحت یابد با توجه به اینکه در سال 97 و 98 نیز رشد اقتصاد منفی بوده در پایان سال 99 اقتصاد کشور 17 درصد کوچک خواهد شد.

وی افزود: اگر فرض کنیم که در پایان سال 96 تعادل بین نقدینگی و تولید ناخالص برقرار بوده است در طول سه سال گذشته از 96 تا 99 نقدینگی بیش از دو برابر خواهد شد در صورتی که تولید ناخالص فقط 83 درصد رشد خواهد کرد و این ناتعادلی موجب افزایش قیمت ها خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: به همین دلیل اگر شاخص ها را در 28 تیرماه سال 99 با 96 مقایسه شود بورس 369 برابر شده سکه 7 برابر دلار 5.3 برابر، پراید 3.6 برابر، مسکن 3.3 برابر و این نشان می دهد که با توجه به بازدهی بازار حبابی که ممکن است در بعضی از بازارها وجود داشته هر لحظه امکان جابجایی این بازارها وجود دارد.

وی بیان داشت: به همین دلیل ضرورت توجه به نقدینگی و کسری بودجه از دو عنصری که باید بیش از پیش به آن توجه شود وگرنه آن ابر تورمی که نباید بوجود آید ممکن است با آن روبرو شویم.

* اهمیت تفاهم‌نامه با چین در جذب سرمایه‌گذاری خارجی

خوانساری با اشاره به موضوع چین اظهار داشت: این موضوع در چند هفته اخیر رسانه ای شد ، با توجه به اطلاعات کسب شده این موضوع اصلا قرارداد نبود بلکه تفاهم نامه بوده است. آنچه مسلم است که این تفاهم نامه در حد یک پیش نویس بوده و تا اندازه ای در این زمینه کارشناسی انجام شده است، هنوز در دولت مطرح نیست و اگر قرار باشد که به تصویب برسد باید به مجلس برود و مراحل را طی کند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه پیش داوری های زیادی در مورد این موضوع انجام شد در حالی که با توجه به مطالعه پیش نویس متوجه شدیم بسیاری از مسائل مطروحه اصلا در پیش نویس وجود ندارد، بیان داشت: یک اصل را همه باید بدانیم که هیچ کشوری توسعه نیافته مگر اینکه با سرمایه گذاری خارجی شروع کرده باشد لذا اگر چین امروز چین شده قطعا سرمایه گذاری خارجی باعث آن شده است، کره، ژاپن، مالزی، اندونزی و شاید تمامی کشورهای توسعه یافته با ورود سرمایه گذاری خارجی و ورود تکنولوژی های جدید به این مهم دست یافته اند.

وی افزود: یقینا ما هم اگر قرار باشد که توسعه یابیم با توجه به رشد منفی سه سال گذشته و با توجه به اینکه روز به روز فقر در حال بیشتر شدن و با توجه به اعلام مرکز آمار که 5 یا 6 دهک زیر خط فقر هستند ، قطعا نیازمند به یک سرمایه گذاری خارجی هستیم و باید از آن در بخش های مختلف از جمله معدن، نفت و گاز و فولاد و حتی گردشگری استقبال کنیم.

خوانساری اظهار داشت: در مورد مضر بودن سرمایه گذاری خارجی هیاهو می شود و بخاطر داریم موضوع قرارداد کرسنت را که 15 سال پیش قرار بود گاز به دوبی صادر کنیم و بحث هایی مطرح شد مبنی بر اینکه می خواهیم گاز را ارزان بفروشیم در حالی که با گذشت 15 سال همچنان گاز در هوا می سوزد اما حتی یک سنت نتوانستیم از آن قرارداد بهره ببریم.

وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به قراردادهای خارجی هشیار بود بیان داشت: اما نباید در یک جو قرار گیریم .

* دولت هم ارز حاصل از صادرات نفت را نمی تواند بازگرداند

خوانساری به موضوع ارز حاصل از صادرات اشاره کرد و بیان داشت: بانک مرکزی اعلام کرده که 27.5 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور بازنگشسته لذا رسانه ها به این مساله پرداختند و شاید جو خوبی ساخته نشد و متاسفانه مثل خیلی از مسائل موضوع قطبی شد و صادرکنندگان به یک طرف رانده شدند و حتی موضوع خائن بودن افرادی که ارز حاصل از صادرات را بازنگردانده اند مطرح شد؛ بدترین بحث صفر و یک و قطبی کردن جامعه است و کل صادرکنندگان خوب و بد را در یک صف قرار دادیم.

وی اظهار داشت: در این مقطع که نمی توانیم نفت صادر کنیم اگر صادرکننده هم در حال انجام کاری است با آن هم برخورد شود این موضوع روا نیست و منافع ملی به خطر می افتد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: اتاق بازرگانی می خواهد که اجزای 27 میلیارد دلار و جزئیات میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات به صورت دقیق اعلام شود زیرا با توجه به مراجعات طی هفته های اخیر و صادرکنندگان سال 97 که گفته می شد ارز را بازنگردانده و به آنها اعلام کردیم که برای بررسی مراجعه کنید وگرنه کارت بازرگانی تعلیق می شود، نشان داد اگرچه بازگشت ارز حاصل از صادرات این افراد در گزارشات بانک مرکزی صفر بوده است اما عدد و ارقام موجود ما این گونه نبود.

وی بیان داشت: 27 میلیارد دلار جای بحث بسیار زیادی دارد و لذا دو هفته قبل نامه ای به رئیس کل بانک مرکزی از سوی اتاق بازرگانی تهران ارسال شد و از وی خواستار شدیم که جزئیات 27 میلیارد دلار عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات اعلام شود.

خوانساری بیان داشت: ما می خواهیم به تفکیک شخص و بنگاه جزئیات اعلام شود اما هنوز آماری دریافت نشده است.

وی با اشاره به اینکه نامه ای نیز به رئیس جمهور ارسال شده است گفت: از رئیس جمهور هم خواسته ایم که جزئیات عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات اعلام شود زیرا این موضوع حق همه مردم و حداقل حق اتاق بازرگانی است که در جریان قرار گیرد که کدام عضو خطا کرده و کدام عضو درست عمل کرده است.

خوانساری بیان داشت: قطعا خطاهایی وجود دارد ولی همه را به یک چشم نگاه کردن قطعا خطایی بزرگ است.

وی گفت: عدم بازگشت ارز باید مورد آسیب شناسی قرار گیرد و دلیل آن بررسی شود و علت اصلی آن است که بدون اینکه مشورت با ذینفعان انجام شود دستورالعمل تنظیم می شود و با این مشکلات برخورد می کنیم لذا از رئیس جمهور خواستار شدیم که با صادرکنندگان خوشنام جلسه آی برگزار شود و موانع عدم بازگشت ارز بررسی شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: دولت مقادیر زیادی نفت صادر کرده است در حالی که که ارز حاصل از صادرات آن را ندارد. آیا اگر دولت توانایی بازگشت دلار را ندارد یا دیر برمی گردد، بخش خصوصی یا صادرکننده می تواند ارز را برگرداند؟ اگر عادی نیست و مشکل وجود دارد مشکل را حل کنم. فقط برخورد کردن موجب لطمه به صادرات می شود.

وی بیان داشت: از دولت می خواهیم که 27 میلیارد دلار به صورت دقیق تفکیک شود زیرا آنچه ما محاسبه کردیم و با توجه به قول و قرارهای بانک مرکزی با این ارقام مطابقت ندارد. موضوع بعدی اینکه باید قبول کرد که آوردن ارز به کشور دچار مشکل است لذا باید بررسی که چه راه هایی برای بازگشت ارز و تسهیل بازگشت وجود دارد ولی صرفا برخورد خشن مشکل را حل نمی کند. نکته بعدی این است که این موضوع را باید کاملا شفاف کرد و کسانی که ارز را بازنگردانده اند بصورت شفاف مشخص شود و با آن طیف خاص برخورد شود و همه را در یک صف قرار ندهیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بازگشت ارز حاصل از صادرات رئیس اتاق بازرگانی تهران سرمایه گذاری خارجی عدم بازگشت ارز میلیارد دلار پایان سال بانک مرکزی اعلام شود خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۴۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

چین مقصد نخست صادرات کشور 

عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی سه میلیون و۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری، می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

اقلام عمده وارداتی

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار، سه قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم نخست کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتابگردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک‌هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

مبادی اصلی واردات

بر اساس این گزارش، هفت کشور نخست طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش، به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان