Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@07:29:14 GMT

تحصیل بهانه‌ای برای شانه خالی کردن از بار ازدواج

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۴۶۱۶

تحصیل بهانه‌ای برای شانه خالی کردن از بار ازدواج

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در حال حاضر در کشور بیش از ۱۶ میلیون نفر و در استان یزد بیش از ۱۵۰ هزار نفر پشت خط ازدواج هستند یعنی سن ازدواج آنها فرا رسیده و باید ازدواج کنند اما به دلایل مختلف یا شرایط ازدواج برای آنها پیش نیامده یا از این اتفاق مقدس شانه خالی می‌کنند.

بخش قابل توجهی از این جمعیت وارد تجرد قطعی می‌شوند که این سن برای پسران بعد از ۴۰ سالگی و برای دختران بعد از ۳۵ سالگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد حتی اگر ازدواج کنند، در فرزندآوری و بقای نسل به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف ازدواج نمی‌توانند نقش مهمی ایفا کنند و اینگونه است که جمعیت کشور به ویژه جمعیت شیعه روز به روز کمتر می‌شود.

این موضوع در گفتگوی کوتاه مهر با عضو هیئت علمی دانشگاه یزد مورد بررسی قرار گرفته است.

حجت الاسلام محمدحسین فهیم‌نیا با اشاره به مشکلات فراوانی که امروز در مسیر ازدواج جوانان قرار دارد، اظهار داشت: افراد مجرد و خانواده‌های آنان در صورتی که حداقل شرایط ازدواج فراهم شد نباید فرصت را از دست بدهند و بزرگان فامیل و ثروتمندانی که شاهد این مشکلات هستند برای حفظ ارکان جامعه اسلامی و سلامت نسل و ضرورت‌های فرهنگی و معنوی باید آستین را بالا زده و اقدام عملی کنند و جوانان را به حال خودشان رها نکنند وگرنه در آینده خود نیز متضرر خواهند شد.

خانواده‌های ایرانی خود را گرفتار ظواهر و قید و بندهای اضافه کرده‌اند

وی بیان کرد: متأسفانه خانواده‌های ایرانی امروز خود را گرفتار ظواهر، حاشیه‌ها و قید و بندهای اضافی و غیرضروری کرده‌اند و اصل ازدواج و راحتی جوانان فدای هزینه‌ها و گرفتاری‌های پوچ شده است.

فهیم‌نیا، تقلید کورکورانه و چشم و هم‌چشمی را مهمترین عامل ایجاد این وضعیت عنوان و پیشنهاد کرد: در این شرایط کرونایی که فرصتی برای مانورها و عادت‌ها نیست، می‌توان روش‌ها را به گونه‌ای تغییر داد تا جوانان بتوانند با هزینه کمتری ازدواج کنند.

جوانان سرگرم تحصیل شده‌اند و ازدواج را رها کرده‌اند

وی به نقش آموزش عالی در تأخیر ازدواج جوانان اشاره کرد و گفت: به نظرم گرچه نیّتِ گسترش‌دهندگان آموزش عالی در دولت‌های گذشته و اکنون خیر بوده است اما رها بودن پذیرش دانشجو باعث شد که اکثریت قاطع جوانان دختر و پسر ما در دانشگاه سرگرم تحصیل شوند و حال آن‌که بخش قابل توجهی از آنان یا درس لازم را نمی‌خوانند و یا استعداد حداقلی را ندارند و تنها بخشی از این دانشجویان، افرادی جدی و با استعداد برای تحصیلات عالیه هستند و برای کشور کفایت می‌کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه یزد افزود: چه ضرورتی دارد در بعضی از رشته‌ها چند برابر نیاز کشور دانش‌آموخته تربیت کنیم؟! این تراکم دانشجو باعث شده پسرانی که باید پس از دیپلم حرفه‌ای یاد گیرند و سربازی خود را به‌موقع انجام دهند و با در دست داشتن درآمدی گرچه حداقل، بدون تأخیر ازدواج کنند، تا سنین بالا در دانشگاه رفت آمد می‌کنند و دختران نیز به همین نسبت به بهانه تحصیل به شکل دیگر از ازدواج به موقع فاصله گرفتند و خود و خانواده‌هایشان را دچار مشکلات این تأخیر کرده‌اند و الان مواجه شدیم با بیش از ۱۰ میلیون جوانی که از سن ازدواج خارج شده‌اند.

دولت‌ها از ۱۳ روش برای کنترل جمعیت استفاده کردند

فهیم نیا در ادامه به موضوع فرزندآوری پرداخت و گفت: با اینکه کشورهای در حال توسعه برای کنترل جمعیت از یک یا دو روش و یا حداکثر از سه روش بهره می‌گیرند ولی متأسفانه اکثر دولت‌های بعد از انقلاب از ۱۳ روش استفاده کرده‌اند و نتیجه این کنترل مهار نشده، فرهنگ جوانان ما و مردم ما را تغییر داده در حدی که گاهی اصلاً در ازدواج به فرزند فکر نمی‌کنند یا حداکثر به یک یا دو فرزند اکتفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه جمعیت کشور ایران به عنوان محور کشورهای شیعی همانند برف جلوی آفتاب در حال آب شدن و تمام شدن است، تاکید کرد: مردم و به ویژه جوانان نباید نسبت به این چالش مهم بی‌تفاوت باشند و باید با افزایش فرزندآوری نرخ رشد جمعیت کشور را بهبود بخشند.

کد خبر 4979344

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد دانشگاه یزد ازدواج ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا شهرکرد گرگان حجاب و عفاف قزوین ستاد مقابله با کرونا خطبه های نماز جمعه بیرجند مجلس شورای اسلامی بهزیستی شهرستان کرج ازدواج کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند

 در این آئین علیرضا توکل و سلیمه سادات حسینی این زوج جوان که از ناحیه هر دو پا دچار معلولیت هستند جشن ازدواج خود را ساده برگزار کردند و هدف از جشن ازدواج آسان را تبعیت از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ازدواج جوانان اعلام کردند.


حجت الاسلام سیدفخرالدین موسوی درچه‌ای مسئول دفتر ازدواج شهر درچه گفت: این دو توانخواه با مهریه‌ای ساده و جشنی بدور از تجملات آغاز زندگی مشترک خود را جشن گرفتند.

جواد روح الهی مسئول انجمن معلولان جسمی- حرکتی شهرستان خمینی شهر در این آئین گفت: جوانان جامعه و به خصوص افراد توانخواه باید از این زوج توانخواه درس گرفته و با غلبه بر سختی‌ها و مشکلات و داشتن امید، زندگی مشترک تشکیل بدهند و خانواده‌ها، خیران و مسئولان هم لازم است در این راه به آنان کمک کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟