Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - چنانچه بخواهیم در باب رشد اقتصادی سخن بگوییم، شاید بتوانیم تاکید کنیم بخش قابل‌توجهی از بستر رشد اقتصادی هر کشوری به فراهم بودن فضای مناسب کسب‌ وکار آن کشور بستگی دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی بانک انصار؛ چنانچه بخواهیم در باب رشد اقتصادی سخن بگوییم، شاید بتوانیم تاکید کنیم بخش قابل‌توجهی از بستر رشد اقتصادی هر کشوری به فراهم بودن فضای مناسب کسب‌ وکار آن کشور بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا آنچه تحت عنوان » فضای کسب‌وکار خاکستری» در ادبیات اقتصادی و مدیریتی کشور مطرح می‌شود، به‌طورقطع و یقین می‌تواند بر عملکرد مدیران بنگاه­های تولیدی، نیروی کار، سرمایه­ گذاران اقتصادی، روندها و فرایندهای تولید و مصرف تأثیر گذاشته و چهره اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور را مخدوش سازد.
در این میان یکی از پدیده ­های اثرگذار که ریشه در حوزه فرهنگ جامعه ما دارد اما تجلی آن بیشتر در حوزه اقتصاد به چشم می­ خورد، کمیت و کیفیت سبد مصرفی مردم و نحوه انتخاب کالاهای ایرانی یا خارجی توسط آنهاست. به‌عبارت‌دیگر مواجهه با دوراهی مصرفِ کالایِ ایرانی یا خارجی و مرجح دانستن کالای خارجی نسبت به مشابه داخلی آن، پدیده­ ای است فرهنگی و نیز اقتصادی که در طول زمان‌ بر اثر ضعف سیاست‌گذاری و نظارت مسئولان اقتصادی کشور ایجاد و گسترش‌ یافته است.
به دیگر سخن، نداشتن سیاست­ های اقتصادی صحیح و حمایت‌گرانه از تولیدات داخلی، منجر به شکل­ گیری ترجیحاتِ فرهنگی درگذشته و اشاعه رفتارهای غلط در زمان حال شده است. اینجاست که غالب مردم به هنگام انتخاب و تصمیم‌گیری‌های خود، کالای خارجی را به ایرانی ترجیح می­ دهند و با این کار ناخواسته ضربه محکمی بر پیکر تولید کشور وارد می­ شود. به‌طورقطع ادامه این روند پیامدها و عواقب ناگواری را به ارمغان خواهد آورد که جبران آن روزبه‌روز دشوارتر خواهد بود.
شاید در این عرصه تنها کسی که طی سالیان گذشته به‌ دفعات در بیانات خود همه دلسوزان و مسئولان کشور را به تلاش، تولید و کارآفرینی مکلف کرده و از آنان خواسته­ تا همگی دست‌ به‌ دست هم داده و کارگاه عظیم تولید صنعتی ایران را هر روز پررونق‌تر سازند، مقام معظم رهبری بوده ­اند. ایشان در فرازی از بیانات خود فرموده­ اند: باید منابع را در مسیری که برای کشور ارزش‌افزوده مالی و غیرمالی دارد تخصیص دهیم تا تولید و اشتغال افزایش یابد و کسب‌ وکار رونق گیرد... ایشان طی سال­های گذشته ستون فقرات اقتصاد مقاومتی را، تقویت تولیدِ داخلی دانسته و معتقدند: اگر این کار تحقّق پیدا کرد و همت‌ها متوجّه به این مسئله شد، مسائل کار به‌تدریج حل می ­شود؛ کار ارزش پیدا می­کند؛ کارگر ارزش پیدا می­کند؛ اشتغال عمومی می­شود؛ بیکاری که یک معضلی است در جامعه به‌تدریج کم می­شود و از بین می ­رود. ایشان این مسئله را تا جایی پراهمیت می­ دانند که می­ فرمایند: هر چه علم‌دارید و هر چه درس‌خوانده‌اید، آن را به کار بیندازید برای اینکه این نقدینگی عظیمِ سنگین را هدایت کنید به سمت تولید... در این میان دولت موظف به مدیریت منابع مالی و بهبود فضای کسب‌وکار است، کارآفرینان بایستی برای ایجاد مرغوبیت و افزایش کیفیت کالاهای ساخت داخل تلاش مستمر نمایند زیرا تغییر رغبت مردم به مصرف کالاهای داخلی با شعار تحقق نمی‌یابد بلکه نیازمند افزایش کیفیت این کالاهاست. مردم نیز می‌دانند که مصرف هر کالای خارجی یعنی بیکاری یک کارگر ایرانی. ایشان ضمن ضروری دانستن اصلاح برخی مقررات و رفع پیچ‌ وخم‌های اداری برای بهبود فضای کسب‌وکار، موضوع فرهنگ‌سازی برای مصرف کالاهای ساخت داخل را نیازمند تفکر، مطالعه، نگاه عمیق، برنامه­ریزی و در نظر گرفتن ابعادِ روان‌شناختی اجتماعی موضوع را به‌عنوان حلقه مکمل این فرایند برشمرده ­اند.
با اندکی تعمق در بیانات معظم له به‌خوبی مشخص می­ شود که «اهتمام جدی به حوزه تولید» و «فرهنگ­ سازی برای آموزشِ شیوه­ های صحیح مصرف» دو رکن اساسی نجات از شرایط پیچیده امروزی است. برای تحقق این امر، همه رسانه­ ها به‌ویژه رادیو و تلویزیون به دلیل نفوذ و گستردگی آنها در جامعه موظف‌اند با تبلیغ و آگاهی بخشی و سپس از طریق آموزش شیوه­ های صحیح مصرف، به رونق و جهش تولید و همچنین شکل‌گیری ترجیحات و اولویت­های مؤثر در سبک زندگی مردم کمک کنند. به‌عبارت‌دیگر رسانه ­ها مکلف‌اند تا ضمن حفظ رویکرد مطالبه گری خود از مسئولان ذی‌ربط، با نگاهی هوشمندانه و انتقادی نسبت به انتقال نظرات و نیازهای جامعه به تولیدکنندگان، زمینه­ های نظارت بر فرایند تولید و ارتقاء کیفی تولیدات ملی را رقم بزنند.
حال ببینیم عواقب و پیامدهای ناگوار خرید کالاهای خارجی باوجود کالاهای مشابه داخلی چه چیزهایی می ­تواند باشد؟
افزایش بیکاری: یکی از مهم‌ترین معضلات اقتصادی سالیان اخیر کشورمان پدیده بیکاری است که مطابق آمارهای رسمی سال گذشته بین 10 تا 12 درصد است که با فرض صحیح بودن، آمار مناسبی نیست. بدیهی است یکی از عمده دلایل انباشت بیکاری به عقیده صاحب‌نظران اقتصادی واردات بی‌رویه کالاهای خارجی است که امکان تولید آن در کشور وجود داشته است.درواقع عرضه بسیار زیاد کالاهای خارجی با رنگ و لعاب شیک باعث شده کمتر کسی کالای ایرانی بخرد و لذا رفته رفته کارگاه‌ها تعطیل‌شده‌اند. از طرف دیگر واردات بی‌رویه کالاهای خارجی منجر به تضعیف تولید داخلی و نهایتاً باعث از بین رفتن استقلال کشور و تأثیرپذیری حداکثری از تحریم­ ها­ی ظالمانه شده است درصورتی‌که ایستادن روی پاهای قدرتمند تولید داخلی می­ تواند کشور را بدون ذره ­ای وابستگی به خارج، مدیریت نماید.
خروج ارز برای واردات بی‌رویه و غیرضروری: به‌رغم تحریم‌های سنگینی که طی سالیان گذشته به ایران تحمیل‌شده و باعث محدودیت منابع ارزی شده است، متأسفانه نه‌تنها جلوی واردات بی‌رویه کالاهای غیرضروری گرفته نشده بلکه در مواردی بیشتر هم شده که این مهم باعث خروج بیجا و بی­ موقع ارز از کشور شده است. نگاهی به لیست واردات کالاهای غیرضروری در گمرک کشورمان حکایت از ورود کالاهایی از کشور چین دارد که مشابه آنها (حتی باکیفیت‌تر از آنها ) در کشور وجود دارد. از مهر و تسبیح و سجاده و چادرنماز گرفته تا کیف و کفش و فرش و لوازم‌خانگی و میوه­ جات و خشکبار که باکیفیت‌ترین آنها در کشورمان موجود است.
هدایت نشدن نقدینگی: به جرات می­ توان گفت بخش عمده‌ای از دارایی‌ها و سرمایه‌های ملی کشور در چرخه تولید به گردش نمی ­آید و بالطبع به شکوفایی اقتصادی ایران هم کمک نمی‌کند و لذا وارد حوزه ­های واسطه­ گری و دلالی شده و باعث افزایش قیمت دلار و به‌تبع آن افزایش قیمت واردات کالا و قیمت تمام‌شده مسکن می ­شوند. بنابراین هدایت صحیح نقدینگی کشور به سمت تولید و رونق اقتصادی و جلوگیری از ورود افسارگسیخته سوداگران به بازارهای دیگر می‌تواند دلیل دیگری برای واجب بودن خرید کالای ایرانی باشد.
مؤلفه‌هایی که مطرح شد تنها بخشی از مباحثی است که همه ما را موظف و مکلف به حمایت از کالای ایرانی می­ کند. به‌طور قطع حمایت گسترده و مستمر از کالای داخلی هم می­ تواند زمینه‌ساز استقلال کشور باشد و هم می تواند موجبات اعتلای کمیت، کیفیت و برند محصولات ایرانی را در دنیا فراهم آورد.
در این راستا بانک انصار برای حمایت از تولید ملی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و همچنین حمایت مستقیم و بدون واسطه از تولیدکنندگان داخلی مدت‌هاست که با ارائه طرح­ حمایت از تولید ملی یا «طرح حاتم» اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت­های تولیدکننده لوازم‌خانگی و واگذاری آنها به زوجین در قالب عقد مرابحه نموده است تا به سهم خود فرهنگ استفاده از کالای ایرانی را تشویق و ترویج نماید.
پس همه ما موظفیم تا دیرتر نشده در ترجیحات، انتخاب­ ها و تصمیمات خود تجدیدنظر کنیم. امید است کشور عزیزمان ایران در آینده­ ای نزدیک به توان علمی شایسته‌اش در دنیا دست یابد و به منبع تأمین نیاز مردم در سطح منطقه‌ای و جهانی تبدیل شود.
مهدی رضایی
مدیرعامل بانک انصار

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: واردات بی رویه کالاهای خارجی کالای ایرانی رشد اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۱۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

امام جمعه شیراز بر حمایت مردم و مسئولان از تولید ملی و داخلی تاکید کرد و گفت: مدیران از خودشان شروع کرده و جنس و محصول ایرانی خریداری و مصرف کنند، زیرا یکی از راه‌های توسعه تولید داخلی و جهش تولید همین است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز گفت: چاره کار بشریت برای حل مشکلات دنیا و آخرت خود این است که با تقوا باشد و خدا را در نظر بگیرد که اگر خدا فراموش شد و هرکس به فکر خود، منافعش و لذات خودش باشد و باعث مزاحمت برای دیگران باشد جامعه بشری روی سعادت را نخواهید دید.

وی با اشاره به اینکه جامعه ما در عرصه یک جنگ قرار گرفته است، افزود: جنگی که یک طرف آن طرفداران اسلام، قرآن و ارزش‌های اصیل انسانی هستند و طرف مقابل هم دشمنان خدا، شیطان پرست‌ها، خودپرست‌ها و دنیا پرست‌ها قرار دارند. در این عرصه جنگ ما یک نوع مبارزه نداریم بلکه دشمن جنگ ترکیبی در هر عرصه‌ای از زندگی مسلمانان ایرانی به راه انداخته است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: عرصه جنگ نظامی را، چون از سال 59 تجربه کرده‌ایم مقداری باتجربه هستیم و دستمان جلو است، اما جنگ اقتصادی جنگی است که امروز با شدت درگیرش هستیم ولی هنوز خیلی راه مانده است که بتوانیم در جهان پیرامون خودمان جایگاه کشورمان را به عنوان یک قدرت اقتصادی تثبیت کنیم و تا به آنجا نرسیم این جنگ به ما تحمیل خواهد شد و هرچه هم بخواهیم خود را کنار بکشیم دشمنان این عرصه را نقطه ضعف ما می‌دانند و در این عرصه جنگ راه انداخته‌اند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه یک عرصه دیگر جنگ و نبرد؛ جنگ فرهنگی است که در این عرصه هم دشمن تلاش خودش را می‌کند و ما هم مقاومت خودمان را نشان می‌دهیم، گفت: در عرصه جنگ فرهنگی گاهی ما پیشرفت داریم و گاهی دشمنان خود را نشان می‌دهند و باید در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی انشاالله ایران عزیز و کشور اسلامی ما جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کند که هیچ کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

وی با اشاره به روز جهانی کار و کارگر و روز معلم، بیان کرد: سربازان عرصه جنگ اقتصادی و سربازان عرصه جنگ فرهنگی باید در هفته پیش‌رو تجلیل، تکریم و حمایت کنیم تا میدان مبارزه را به نفع ما تغییر دهند.

خطیب نماز جمعه شیراز با اشاره به آیه 181 سوره مبارکه آل عمران و جنگ اقتصادی، یادآور شد: بدانید این دشمنی که برای ما وجود دارد دشمن خیلی قدیمی است و مختص حالا نیست و هر وقت امت اسلامی خواسته روی پای خود مستقل بایستد این جنگ شروع شده است.

آیت‌الله دژکام گفت: رییس جمهور کشور ما به کشور همسایه پاکستان رفته است و آمریکا به آنها تذکر داده و می‌گوید ایران تحریم است و با آنها معامله نکنید. در آیه 7 سوره مبارکه منافقون خدا می‌فرماید: آنها همان مردم بدخواهی هستند که می‌گویند با مسلمانان معامله نکنید تا آنها دست از اسلام بردارند.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: جنگ طولانی است و بیش از 1400‌سال است که ما در حال رزم هستیم و آنها هم سروصدای خود را می‌کنند، البته معلوم است امت اسلامی را نتوانستند نابود کنند و بعد از این انشاالله پرچم اسلام برافراشته تر، عزت مسلمانان روزافزون‌تر و دشمنان اسلام هر روز خوارتر و زبون‌تر خواهند شد.

وی به بیان اولین نکته جنگ اقتصادی اشاره کرد و افزود: ما باید باور داشته باشیم که در این جهان خدا همه کاره است. اگر کسی چند روز پول در دست دارد نگوید مال من است، بلکه مال خداست. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها حالی‌شان نیست و خیال می‌کنند که پول مال خودشان است، اما ما به آنها می‌فهمانیم که پولی که در دستشان است خدا داده است، این باور را اگر کسی در دل خودش تقویت نکند وسط میدان جنگ کم می‌آورد.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: اگر آزادگی و مسلمانی را می‌خواهید تجربه کنید جنگ وجود دارد و باید خود را اثبات کنید. در عرصه این نبرد 8 کار به عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی رهبر گرانقدر انقلاب اسلامی دستور فرمودند و پیگیری کردند که در کشور اجرا شود؛ هرچه که می‌خواهید در عرصه نبرد تلاش کنید این هشت کار را باید دنبال کنید و اگر درست انجام دهیم مسلما پیروزی از آن ما خواهد بود و خدا وعده داده است.

امام جمعه شیراز بر حمایت مسئولان از تولید ملی تاکید کرد و افزود: هر مدیری در کشور ما اگر جنسی می‌خواهد مصرف کند لااقل خودش جنس ایرانی را مصرف کند و جنس خارجی نخرد. در برخی از جلسات می‌گوییم این جنس را فلان شرکت در شهر شیراز تولید می‌کند، اما می‌گویند خارجی آن بهتر است و اینگونه به کشور آسیب می‌زنند لذا مسئول باید پیگیر شود جنس ایرانی بخرد و به کارگیرد که یکی از راه‌های جهش تولید همین است.

وی اذعان داشت: گاهی بحثی مطرح است که کیفیت جنس ایرانی مناسب نیست، اما ما تجربه کرده‌ایم وقتی مصرف یک کالا جدی می‌شود خریدار می‌تواند به تولید کننده بگوید که جنست باید بهتر شود و تولید از نظر کیفی هم رشد می‌کند. دوم؛ افزایش بهره‌وری است. ما در رابطه با بهره برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس در ادامه با تصریح بر اینکه اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد، گفت: مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند و دلالی را تعطیل کنند و این نکته قابل توجه بانک‌ها و همه مدیران باشد؛ باید یک سرمایه‌گذاری تولیدی شود بعد سود بیاید.

آیت‌الله دژکام با اشاره به چهارمین مورد، بیان کرد: مردم جنس داخلی بخرند و امسال هم سال جهش تولید با مشارکت مردم است. اگر مردم ما جنس ایرانی را بخرند به معنی این است که به تولید کننده ایرانی کمک می‌کنند. مشارکت مردم در تولید را ممکن است بگوییم در تولید سرمایه‌گذاری کنند، اما اگر قدرت سرمایه‌گذاری ندارند لااقل جنس ایرانی بخرند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس پنجمین مورد را اصلاح الگوی مصرف دانست و افزود: ترویج فرهنگ کار نیز ششمین مورد است. سند فرهنگ کار را باید به میدان آورد، چون فارس در زمینه فرهنگی یک سند دارد، اما در باب فرهنگ کار هنوز سند مصوب شده نداریم.

وی به ایجاد  اشتغال در جامعه اشاره کرد و گفت: در خصوص ایجاد اشتغال وضع ما بد نیست، اما می‌خواهیم به یک افق بالاتر برسیم. ما امسال برای تحصیل کرده‌هایی که جویای شغل هستند باید خیلی تلاش کنیم تا ایجاد اشتغال شود برای اینکه در این زمینه عقب هستیم، اما در عرصه‌های دیگر ایجاد اشتغال الحمدالله نرخ بیکاری ما پایین آمده و امیدواریم شرایط بهتر شود.

امام جمعه شیراز همچنین با اشاره به مبارزه با فساد اقتصادی، گفت: در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان هشت ماده‌ای داده‌اند. دیروز رئیس جمهور هم گفتند که در مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف نداریم و باید جدی دنبال شود. 

آیت‌الله دژکام با تصریح بر اینکه رهبر معظم انقلاب در این فرمان 8 ماده‌ای فرموده اند همه حتی کسانی که منصوب از طرف رهبری هستند باید کارشان شفاف باشد و پاسخ دهند، افزود: فساد یکباره رخ نمی‌دهد و فساد اژد‌های هفت سر است و یک سر آن را بزنیم یک سر دیگر در می‌آورد و باید با فساد مبارزه شود. ما از این جهت در چهارچوب فرمان 8 ماده‌ای رهبر معظم حامی دولت و دستگاه‌های قضایی و مقننه برای مبارزه با فساد هستیم و محکم با مفسدان و آنهایی که وضع اقتصادی کشور را بهم می‌ریزند مخالف هستیم و اعلام انزجار می‌کنیم.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس به مهمترین موضوع که تقواست پرداخت و گفت: اگر کسی از خدا نترسد این‌ها همه حرف و باد هوا است. رهبر انقلاب در همین فرمان هشت ماده‌ای خود برای مبارزه با فساد این جمله را فرموده اند که "دستی که می‌خواهد با ناپاکی دربیفتد باید خودش پاک باشد و با دست کثیف نمی‌شود چیزی را پاک کنید". تقوا یعنی دستش پاک باشد، آنهایی که در مدیریت‌های نظارتی و مبارزه با فساد گذاشته می‌شوند مراقب باشند که شیطان خیلی فریب دهنده است، برخی اوقات یک تغییر اولویت بیشتر داده نمی‌شود.

وی ضمن تبریک روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای گفت: شیراز در این زمینه هم حرف برای گفتن دارد.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: همه ما بدهکار معلمان عزیز هستیم و ارج و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست و دست معلمان عزیز را می‌بوسیم، می‌خواهم یک نکته عرض کنم که چرا معلم آنقدر مهم شد؟ مسلما اهمیت جایگاه معلم بخاطر نقش تعلیم و تربیت است. اگر آنها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت بایستی به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

امام جمعه شیراز در پایان گفت: در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. اگر بچه‌های ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند ضرر بزرگی کرده‌ایم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید