Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس علوم قرآنی گفت: هنگامی که حضرت «علی (ع)» برای خواستگاری حضرت «زهرا (س)» نزد «پیامبر اکرم (ص)» می‌آیند، «نبی اکرم (ص)» با علم بر اینکه «امیرالمومنین (ع)» جوانی متدین و در عین حال اخلاق مدار هستند و از نظر مالی امکانات چندانی ندارند دختر عزیزشان را به عقد ایشان در آوردند. تاریخ انتشار: 07:00 - 01 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۳۹۵۸۶

یدالله بهتاش در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون سالروز ازدواج حضرت «فاطمه زهرا (س)» و «حضرت علی (ع)» گفت: روز اول ذی‌الحجه مصادف با سالروز ازدواج حضرت «فاطمه زهرا (س)» و حضرت «علی (ع)» است، این مهم با توجه به تاکیدات دین مبین اسلام پیرامون ازدواج، روز ازدواج نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: ازدواج به عنوان یکی از مسائل بسیار مهم در طول زندگی هر انسانی مطرح شده است جایگاه ازدواج به حدی با اهمیت است که خداوند در آیه ۳۲ سوره نور قرآن کریم تاکید کرده است: «وَأَنْکِحُوا الْأَیَامَىٰ مِنْکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ ۚ إِنْ یَکُونُوا فُقَرَاءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ، و البته باید مردان بی‌زن و زنان بی‌شوهر و کنیزان و بندگان شایسته خود را به نکاح یکدیگر در آورید، اگر آن مردان و زنان فقیرند خدا به لطف و فضل خود آنان را بی‌نیاز و مستغنی خواهد فرمود و خدا رحمتش وسیع و نامتناهی و به احوال بندگان آگاه است»، این مهم نشان می‌دهد که ازدواج تا چه حد برای جامعه اسلامی مهم و ارزشمند است، حتی خداوند در همین سوره اشاره کرده است: «اگر زن و مردی فقیر باشند و ازدواج کنند خداوند به لطف خود آنان را بی نیاز می‌کند».

وی به تاکیدات «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون ازدواج اشاره و افزود: «پیامبر اکرم (ص)» همواره جامعه را به امر ازدواج فراخوانده است در کتاب وسائل الشیعه به نقل از «پیامبر اکرم (ص)» آمده است: «بنایی محبوب‌تر از ازدواج وجود ندارد»، این امر قداست ازدواج را نشان می‌دهد البته در روایات و احادیث متعدد نیز بیان شده پولی که در راه ازدواج خرج شود ثواب بسیاری را برای تامین کننده به همراه دارد.

این کارشناس علوم قرآنی کمک‌های خیرین برای ازدواج زوج‌های جوان را حرکتی ارزنده دانست و تاکید کرد: همواره دیده می‌شود که خیرین قصد دارند تا با پولی که دارند به ساخت مسجد، بیمارستان و یا مکان‌های دیگر بپردازند، اما باید این مهم را در نظر بگیرند که هیچ امری بهتر و برتر از حمایت جوانان برای ازدواج نیست، چنانچه آنان پول در نظر گرفته شده را در مسیر ازدواج جوانان خرج کنند قطعاً فضیلت بسیاری را از آن خود کرده‌اند و در حقیقت به امر پروردگار و تاکیدات «نبی اکرم (ص)» عمل کرده اند.

***مسئولیت والدین در قبال ازدواج فرزندان

وی ازدواج را به عنوان معیار در سنجش افراد در دین اسلام اعلام کرد و افزود: در کتاب وسائل الشیعة روایتی از «پیامبر اکرم (ص)» پیرامون ازدواج به عنوان یک معیار سخن به میان آمده است، «پیامبر اکرم (ص)» در این روایت فرموده اند: «کسانی که ازدواج می‌کنند افرادی خوب و کسانی که عزب مانده‌اند افرادی هستند که قدم در مسیر درست ننهاده‌اند.

بهتاش مسئولیت والدین خصوصاً پدر‌ها را در امر ازدواج فرزندان مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: نکته مهمی که وجود دارد اینکه والدین در قبال ازدواج فرزندانشان مسئول هستند این مسئولیت برای پدران بسیار سنگین است اسلام در مورد ازدواج فرزندان و مسئولیت پدر‌ها تاکید نموده، در کتاب تفسیر نمونه جلد ۱ صفحه ۴۸۴ پیرامون اهمیت و توجه مسئولیت والدین در قبال ازدواج فرزندان روایتی از «پیامبر اکرم (ص)» آورده است که ایشان می‌فرماید: «چنانچه پدری بی مسئولیت باشد و فرزند او ازدواج نکرده باشد اگر انحرافی در فرزند ایجاد شود پدر نیز در گناه فرزندش شریک محسوب می‌شود.»

***سبک زندگی اسلامی

وی الگوگیری از ازدواج حضرت «فاطمه زهرا (س)» و حضرت «علی (ع)» را بهترین سبک ازدواج دانست و تاکید کرد: باید توجه داشت که الگوبرداری از ازدواج حضرت «فاطمه زهرا (س)» و حضرت «علی (ع)» بهترین سبک زندگی جامعه اسلامی محسوب می‌شود، در دستورات دین مبین اسلام نیز به سادگی در ازدواج و کم بودن هزینه‌ها همچنین مهریه سبک تاکید فراوان شده است هرچند متاسفانه امروز شاهد ایجاد تشریفات متعدد و فراوان همچنین مهریه‌های بسیار سنگین هستیم.

این کارشناس علوم قرآنی عوارض مهریه‌های سنگین را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: مهریه بانوان باید بسیار متناسب باشد، در عین حال باید توجه داشت که مهریه‌های سنگین سبب خواهد شد تا مردان نیز از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند لذا بهترین رویکرد پایین بودن مهریه‌ها و حذف تشریفات است.

بهتاش پیرامون زندگی و شیوه ازدواج حضرت «فاطمه زهرا (س)» و حضرت «علی (ع)» تاکید کرد: نگاهی به زندگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» و شیوه خواستگاری ساده «امیرالمومنین (ع)» از ایشان درس‌ها و پیام‌های بسیاری را با خود به همراه دارد، هنگامی که حضرت «علی (ع)» برای خواستگاری حضرت «زهرا (س)» نزد «پیامبر اکرم (ص)» می‌آیند، «نبی اکرم (ص)» با علم بر اینکه «امبرالمومنین (ع)» جوانی متدین و در عین حال اخلاق مدار است و از نظر مالی امکانات چندانی ندارد دختر عزیزشان را به عقد ایشان در آوردند. «پیامبر اکرم (ص)» همین شاخص‌ها را معیاری برای زندگی مناسب این زوج جوان می‌دانند و می‌بینیم که پس از ازدواج این دو بزرگوار نسل ارزشمند و صالحی به وجود آمده است، هر چند برخی می‌گویند آنان افرادی پاک و صالح و مطهر بودند آنان «ائمه معصومین (ع)» بودند، اما باید توجه داشت که هدف از خلقت «ائمه معصومین (ع)» الگوپذیری سایر افراد از سیره زندگی و اخلاقی و رفتاری آنان است.

***ازدواج آسان؛ زندگی پایدار

وی مزایای ازدواج آسان را برشمرد و اظهار کرد: کسانی که سبک ازدواج خود را از «ائمه معصومین (ع)» الگوبرداری کرده و بسیار ساده ازدواج کرده‌اند زندگی بسیار پایدارتری داشته‌اند، متاسفانه امروز شاهد از هم پاشیدگی کانون خانواده‌ها و ازدواج‌ها هستیم.

این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: باید توجه داشت که ازدواج تنها برای برآورده شدن نیازها نیست بلکه هدفی برای ایجاد نسلی صالح محسوب می‌شود، در صفحه ۵۶۱ کتاب سفینةالبحار حدیثی از «پیامبر اکرم (ص)» نقل شده که ایشان در این حدیث بیان کرده‌اند: «ازدواج کنید، فرزنددار شوید تا در قیامت به زیادی امتم افتخار کنم». برخی ازدواج می‌کنند، اما فرزند دار نمی‌شوند و یا فرزند نمی‌خواهند باید توجه کرد که «پیامبر اکرم (ص)» تاکید داشته‌اند که میوه ازدواج و ثمره ازدواج نسلی صالح است.

وی ازدواج را برگرفته از هدفی مقدس دانست و تصریح کرد: ازدواج پایه هدفی مقدس در دین اسلام است و نخستین شرط ازدواج اخلاق و رفتار مناسب است در صورتی که برخی معیار‌ها را اشتباه در نظر گرفته و نقش چهره افراد و ثروت افراد را معیاری برای ازدواج می‌دانند.

***تاکیدات «امام خمینی(ره)» درباره ازدواج

وی با اشاره به تاکیدات «امام خمینی(ره)» درباره ازدواج بیان کرد: هنگامی که «امام خمینی(ره)» خطبه عقد را برای برخی از زوج‌ها جاری می‌کردند بر یک جمله تاکید داشتند، آن  هم اینکه: «بروید و با هم بسازید»، در این جمله نکات مهمی نهفته است که هرچه بیشتر می‌گذرد ابعاد آن بیشتر و بیشتر برای ما آشکار‌تر و واضح‌تر می‌شود.

بهتاش وظیفه مسئولین در قبال جوانان و فراهم کردن شرایط مناسب برای ازدواج را مهم و قابل توجه دانست و خاطرنشان کرد: مسئولین باید همواره به فکر فراهم کردن شرایط مناسب برای جوانان باشند، بیکاری و گرانی همچنین کمبود و یا نبود مسکن عواملی هستند که امروز به عدم تمایل جوانان برای ازدواج دامن زده، لذا باید این چالش‌ها و مشکلات باید از پیش پای جوانان برداشته شود و سپس از آنان برای ازدواج دعوت شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پیامبر اکرم کارشناس علوم قرآنی باید توجه ازدواج فرزندان برای ازدواج ازدواج حضرت پیامبر اکرم فاطمه زهرا مهریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد

به گزارش خبرنگار مهر، فریبا بریمانی صبح شنبه در گفت وگ و با خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می‌کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقا توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و … به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر ۱۹۴ هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ صدای مشاور، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانوداگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره مند شدند.

این مسؤول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزارو ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: بی شک، یکی از راهکارهای مؤثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴۰۹۹ زوج مازنی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.
مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت نمودند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶ هزار زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده ترین دلایل طلاق عدم مسؤولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

کد خبر 6089518

دیگر خبرها

  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • دانشجویان معترض در آمریکا آقازاده هستند
  • دانشجویان معترض در آمریکا آقازاده‌های این کشور هستند
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • حضور وزیر ورزش و جوانان در مراسم نخستین سالگرد درگذشت صفارزاده