Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@18:30:38 GMT

فرصت‌های کم‌نظیر برای نوسازی خانه

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۰۵۳۴۱

فرصت‌های کم‌نظیر برای نوسازی خانه

برخی هم شاید گلایه کنند کارهای اداری، پروانه ساخت، گرفتن حق انشعابات، دریافت وام و از این قبیل موارد کلافه‌شان کرده است. البته چنین مالکانی تا حدودی حق دارند اما گاهی پیچیدگی‌ها یا آگاهی نداشتن از بسته‌های تشویقی و فرصت‌هایی که پیش‌رویشان است، باعث می‌شود تا قید نوسازی را بزنند. به گزارش همشهری با وجود این، بهره‌مندی از مشاوره‌های دفاتر توسعه محله برای نونوار کردن کل یک ‌ساختمان فرسوده می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود؛ نمونه‌اش استفاده از ظرفیت تجمیع ۲ پلاکی که در بافت ناپایدار قرار دارند، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با همه اینها، دیروز زهرا نژادبهرام، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران از روند نوسازی در دوره‌های گذشته مدیریت شهری و تامین‌نشدن اعتبارات مرتبط گلایه کرد. به گفته او یکی از مشکلات در نوسازی طی سال‌های ۸۰ تا ۹۵ به بی‌توجهی برای تامین پارکینگ ارتباط داشته و اکنون تبعات این موضوع دامن بسیاری از محله را گرفته است. او در عین حال اعلام کرد که ارتقای ارزش سکونت در بافت فرسوده رویکرد بنیادین مدیریت شهری فعلی است و این رویکرد تا تحقق این امر در تمامی محله‌ها با هدف بازآفرینی شهری دنبال خواهد شد.
به هرترتیب در داده‌نمای زیر نگاهی به موضوعات مربوط به وضعیت بافت‌ ناپایدار شهری تهران و تسهیلاتی که در اختیار متقضایان قرار می‌گیرد، انداخته‌ایم.

۳ شاخصه‌ یک بافت‌ فرسوده:

ریزدانگی، ناپایداری سازه‌ای و نفوذناپذیری

وسعت بافت فرسوده تهران: ۲۱۰هزار پارسل معادل ۲۱ درصد کل پارسل‌های موجود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در بافت فرسوده سهم ۵.۳ درصدی بافت فرسوده ازکل مساحت تهران بیش از ۵۰ درصد پارسل‌های فرسوده شهر تهران صرفا در مناطق ۱۰، ۱۲، ۱۵ و ۱۷ قرار گرفته‌اند پارسل‌های دارای ناپایداری سازه‌ای سهم ۳ برابری نسبت به بافت فرسوده دارند نزدیک به ۴۵ درصد از پارسل‌های شهر تهران با جمعیت ساکن ۳ میلیون نفر در بافت ناپایدار سکونت دارند ۱۵ هزارهکتار وسعت بافت ناپایدار شهری تهران است روند نوسازی در پایتخت در بالاترین میزان خود طی سال‌های گذشته از ۵ درصد فراتر نرفته است مشکلات نوسازی بافت فرسوده طی سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵

۱- کسری ۴۸ هزار واحد پارکینگ
۲- کمبود سرانه‌های خدماتی ازجمله فضای سبز، تفریحی، ورزشی، درمانی، آموزشی
۳- کاهش حس تعلق به زندگی در محله‌های دارای بافت فرسوده
۴- ۴۵ درصد پروژه‌ها، فاقد استانداردهای قانونی و مرتبط با کیفیت ساخت‌وساز بوده‌اند

آنچه طی ۲ سال اخیر انجام شده

۱- نوسازی ۷ هزار پلاک واقع در بافت فرسوده
۲- تولید نزدیک به ۳۰ هزار واحد مسکونی
۳- نوسازی ۷۵ درصد با تجمیع پلاک‌های ریزدانه
۴- اعطای ۳۰۰ میلیارد تومان بخشودگی عوارض برای نوسازی در بافت فرسوده

آنچه اکنون باید در نوسازی مدنظر قرار گیرد

۱- ایجاد فضای سبز در بافت فرسوده
۲- احداث پارکینگ‌های محله‌ای در بافت‌های فرسوده
۳- گسترش فعالیت دفاتر توسعه محله‌ای به ۱۹۶ محله (اکنون ۱۸۰ محله دفتر توسعه محله‌ای دارند)

اقدامات در دستور کار

۱- برنامه‌ریزی و تصویب طرح نوسازی هزارهکتاری بافت فرسوده‌ای که به تازگی از سوی سازمان نوسازی شناسایی شده‌اند در کمیسیون ماده ۵
۲- سختگیری در ساخت‌وساز از نظر کیفیت مصالحی که به‌کار گرفته می‌شود
۳- اختصاص دست‌کم ۷۰ درصد از بودجه ۲ هزار میلیارد تومان به محلات کم برخوردار و فرسوده
۴- تکمیل پروژه‌های احداث پارکینگ‌های امیرکبیر در منطقه۱۴، شهید مینابی در منطقه۱۵ و شهیدباقری در منطقه۱۸

مشوق‌های نوسازی در شهر تهران

- معافیت از پرداخت هزینه‌های عوارض
- ارائه تسهیلات وام بانکی بازسازی به ازای هر واحد ۱۰۰ میلیون تومان
- ارائه تسهیلات وام بانکی بازسازی با بهره از فناوری‌های نوین به ازای هر واحد ۱۷۰ میلیون تومان
- اعطای یک طبقه تراکم تشویقی به متقاضیان درصورت داشتن انتفاع قابل‌قبول
- مزایای نوسازی با تجمیع ۱۰ پلاک یا بیشتر
- پرداخت ۵۰ درصد سود بانکی از سوی شهرداری. به این معنی که متقاضی بعد از اینکه وام را تسویه کرد ۵۰ درصد آن را از سازمان نوسازی دریافت می‌کند.
- پرداخت کمک هزینه اجرای نما تا ۵۰ میلیون تومان
- پرداخت  ۵۰ درصد از هزینه‌های خدمات مهندسی یا ۵۰ درصد از هزینه خرید انشعابات

کد خبر 533134 برچسب‌ها نوسازی شهرداری شورای شهر مسکن تهران شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوسازی شهرداری شورای شهر مسکن تهران شهر بافت فرسوده شهر تهران ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۵۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد

محمد آیینی گفت: نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرده و تاکنون ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد به بهره‌برداری رسیده است.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت از ۶۹۰ شهر در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

آیینی گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقف‌های لرزان است، زیرا به طور مستقیم با جان انسان‌ها در ارتباط است.

وی افزود: برای نوسازی این بافت‌های فرسوده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافت‌ها هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مردم ساکن این بافت‌ها افرادی کم درآمد هستند که توان مقاوم‌سازی و نوسازی ندارند و حتی اگر وام ارزان قیمت به آن‌ها پرداخت شود توان بازپرداخت اقساط را ندارند.

وی اضافه کرد: چالش دوم سازندگان تولید کنندگان و توسعه‌گران هستند که حاضر نوسازی و مقاوم سازی در این محله‌ها نیستند، زیرا برای آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: در این زمینه راهکار‌های ارائه شده و مشوق‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: امروز ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را اجرا می‌کنند و بیش از ۲۳۴ شهر بسته خاص خود را نوشته‌اند.

وی تصریح کرد: چالش سومی که با آن روبه‌رو بوده و هستیم، توجیه مردمی است که در این بافت‌ها زندگی می‌کنند تا بتوانیم آن‌ها را وارد مشارکت در نوسازی کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این زمینه راهی جز ارتباط چهره به چهره نداریم و باید حلقه‌های واسطه‌ای ایجاد شود که مورد اعتماد دو طرف باشد.

وی خاطرنشان کرد: گام نخست در این زمینه به صورت گسترده با همراهی بسیج سازندگی برداشته شده و تاکنون ۴۲۸ حلقه میانی ایجاد شده است.

آیینی اضافه‌کرد: برنامه امسال ما دست یافتن به ۲ هزار حلقه میانی است تا به ارائه خدمات در محله‌های هدف بپردازند.

وی اظهار داشت: از سال ۸۴ تاکنون یک میلیون و ۵۰ هزار مسکن در بافت‌های فرسوده کشور ساخته شده است که در دولت سیزدهم بیش از ۷۳ هزار پروژه در این بافت‌ها احداث شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: پروژه‌های نوسازی از مرز ۲۶۶ هزار واحد گذشته و تاکنون ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد به بهره‌برداری رسیده است.

وی در پایان گفت: در برنامه داریم تا پایان امسال یکصد هزار واحد دیگر را نیز به بهره‌برداری برسانیم.

دیگر خبرها

  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود