Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@14:47:42 GMT

قطارهایی که تدبیر و امید به ایستگاه رساند

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۰۵۵۱۶

قطارهایی که تدبیر و امید به ایستگاه رساند

تین نیوز

افزایش مسیر ریلی از ۱۱ هزار کیلومتر به ۱۴ هزار کیلومتر، بخشی از برنامه دولت برای اتصال استان‌های کشور به شبکه راه‌آهن سراسری بود که با تحقق آن، قطار به بیش از پنج استان کشور رسید و انتظار ۲۰ ساله مسافرت با قطار برای مردم برخی استان‌ها پایان یافت.

بهگزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سال‌هایی که گذشت سوت قطار در خیلی از شهرهای کشور شنیده شد، مردم بسیاری از استان‌ها که آرزوی سفر ریلی با قطار را از کودکی تا بزرگسالی خود داشتند تحقق این آرزو را برای کودکی فرزندان خود دیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که انتظار ۲۷ ساله مردم کرمانشاه به پایان رسید و قطار به کرمانشاه رسید، راه‌آهن ایران رکورد ریل گذاری را در این پروژه شکست به طوری‌که در طول چهار سال ۱۷۶ کیلومتر ریل‌گذاری از فیروزان در استان همدان تا شهر کرمانشاه انجام شد.

راه‌آهن ملایر به کرمانشاه در سال ۹۷ افتتاح شد و البته دولت به رسیدن ریل به کرمانشاه بسنده نکرد و تصمیم گرفت شبکه ریلی در این استان را به مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برساند که اکنون بخشی از عملیات اجرایی آن درحال انجام است.

پروژه راه آهن تهران- همدان نیز که در سال ۹۷ افتتاح شد و طول آن با احتساب خطوط فرعی به ۳۰۶ کیلومتر می‌رسد، از جمله  مسیرهای ریلی بود که از سال ۱۳۸۴ کلنگ آن بر زمین خورده بود اما پس از ۱۳ سال و با همت وزارت راه و شهرسازی، سوت قطار در این شهر به صدا در آمد.

دولت تدبیر و امید ۷۰ درصد تکمیل این خطر ریلی را به عهده گرفت و تا مرحله بهره برداری و تحقق آرزوی مردم همدان برای اتصال به شبکه ریلی پیش رفت و نخستین قطار مسافربری مسیر تهران - همدان ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح روز چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه سال ۹۷ وارد همدان شد.

راه‌آهن مهاباد به ارومیه یکی دیگر از پروژه‌های مهم ریلی کشور بود که از سال ۸۰ روی زمین مانده بود و چهار هزار میلیارد ریال از مجموع پنج هزار و ۱۳۱ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده برای ساخت آن در دولت تدبیر و امید محقق شده است.

افتتاح این مسیر که مسافرت با قطار از ارومیه به تهران را برای مردم آذربایجان غربی فراهم‌کرد مسیری۱۸۲ کیلومتری است که شامل شهرهای مراغه،  میاندوآب، مهاباد، نقده  و ارومیه می‌شود و آذربایجان غربی را به استان‌های آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین وصل می‌کند.

اما یکی زیباترین افتتاح‌های ریلی دولت به افتتاح راه آهن رشت مربوط می‌شود که در سال ۹۷ انجام شد و مسافرت با قطار را برای مردم گیلان فراهم کرد. این مسیر ریلی که بعد از ۱۲ سال افتتاح شد ۱۹۷ کیلومتر است و بدلیل قرار گرفتن در مسیر کریدورشمال به جنوب اهمیت زیادی دارد.

راه آهن قزوین - رشت ۵۳ دستگاه تونل به طول ۲۲ کیلومتر دارد؛ همچنین بزرگترین پل راه‌آهن کشور به طول یک هزار و ۴۳۰ متر روی سد منجیل ساخته شد. برای احداث این خط ریلی حدود ۹ کیلومتر پل بزرگ و ۲۲ میلیون متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی شده است.

راه‌آهن خواف – شمتیغ نیز در استان خراسان رضوی در سال ۹۵ به بهره برداری رسید که پروژه مهم دیگری بود که برای افتتاح آن همت شد.

دولت همچنین در سال گذشته راه‌آهن میانه‌ - بستان‌آباد به طول ۱۳۲ کیلومتر را به عنوان بخشی از راه‌آهن ۲۰۳ کیلومتری میانه-تبریز افتتاح کرد. راه‌آهن دوخطه میانه- بستان‌آباد- تبریز از ایستگاه میانه واقع در مسیر راه‌آهن تهران- تبریز شروع‌ شده و با گذر از مسیری کوهستانی و شهرهای ترکمانچای، بستان‌آباد و باسمنج واقع در مسیر خود به ایستگاه موجود تبریز متصل می‌شود.

 این پروژه که در ۲۰ سال گذشته تجربه سه رئیس‌ جمهوری و وعده‌های دولت‌ها را پشت سر گذاشته بالاخره در دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسید و یکی دیگر از پروژه های ۲۰ ساله ای بود که بر زمین مانده است.

«محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی نیز هفته گذشته اعلام‌کرد: ١١ هزار و ١٠٠ کیلومتر پروژه آزادراهی، راه اصلی، بزرگراه و راه آهن در دست احداث داریم که در صورت تامین اعتبار تا پایان دولت امکان بهره‌برداری از ٥ هزار کیلومتر آن وجود دارد.

بخشی از این افتتاح مربوط به بیش از ۳۰۰ کیلومتر خط ریلی در محور شرق و شمال کشور است که در صورت تامین اعتبار به افتتاح‌های ریلی دولت اضافه خواهد شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: پروژه راه آهن تهران همدان تدبیر و امید بهره برداری راه آهن سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۵۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند

به گزارش قدس آنلاین، «مرتضی جعفری» در واکنش به فضاسازی رسانه‌ای کنسرسیوم ایرانی «توسعه ریلی افغانستان» افزود: از سال گذشته و پس از بازدید معاون فنی راه‌آهن از خط ریلی افغانستان، به ذکر مستندات ایرادات گسترده خط به منظور بهره‌برداری تجاری به‌طرف مقابل اعلام و مقرر شد پس از رفع این ایرادات فنی و مهم در حوزه ایمنی قطار تجاری بهره‌برداری شود که تا کنون برطرف‌شدن این ایرادات به راه‌آهن اعلام نشده است.

وی بیان‌داشت: از سوی دیگر مشخص بود که رفع این ایرادات مهم توسط کنسرسیوم قابل‌اجرا نیست، زیرا نیاز به ماشین‌آلات تخصصی خط دارد که در اختیار هیچ‌کدام از این شرکت‌ها نیست و راه‌آهن بارها به‌طرف افغانستانی اعلام کرده آمادگی این را دارد که با ارسال ماشین‌آلات تخصصی به خاک افغانستان این ایرادات را برطرف کند.

جعفری تاکید کرد: با این‌ وجود، راه‌آهن موافقت کرد برای توسعه خط ریلی از «روزنک» به هرات، فقط قطار عملیاتی برای انتقال تراورس و بالاست به روزنک وارد افغانستان شود که به نظر می‌رسد کنسرسیوم از حُسن‌نیت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرده و آخرین قطار عملیاتی که فرستاده شده را بدون هماهنگی و اطلاع راه‌آهن پس از تخلیه، به تعداد ۱۰ واگن بارگیری کرده و پس از کار رسانه‌ای از روزنک راهی «شمتیغ» کردند.

معاون بهره‌برداری راه‌آهن گفت: پس از انتشار خبر حرکت قطار ترانزیتی از افغانستان و باتوجه‌به اینکه ما در مرز شمتیغ اساساً هیچ‌گونه ارتباط تلفنی و بیسیم و تلفن همراه نداریم، با «رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم و لکوموتیوران قطار تماس گرفتم که آن‌ها به‌دروغ اعلام کردند لکوموتیو به‌صورت منفصل به سمت ایران آمده و هیچ واگن بارداری لکوموتیو را همراهی نکرده است و با استناد به همین مورد اعلام شد که قطاری وارد کشور نشده است.

وی گفت: فردای همان روز برای اطمینان بیشتر یکی از ماموران راه‌آهن را به مرز شمتیغ فرستادیم که در بازدید میدانی مشخص شد که ۱۰ واگن بارگیری شده به همراه لکوموتیو وارد شمتیغ شده‌اند و ازآنجاکه هیچ هماهنگی حتی با گمرک هم انجام نشده بود و هیچ نهاد مرتبطی در حوزه ترانزیت از ارسال این بار خبر نداشت، این بار در مرز متوقف شده بود که با موافقت و دستور مدیرعامل راه‌آهن تصمیم بر ارسال واگن‌ها اتخاذ شد که از همان روز تا الان کنسرسیوم هیچ اقدامی برای طی تشریفات گمرکی و ارسال این ۱۰ واگن انجام نداده است.

جعفری با اشاره به ۲ مرز ترانزیتی با افغانستان و مرزهای ریلی با ترکیه و پاکستان، گفت: فعالان بخش خصوصی امروز ترانزیت خود را به‌صورت روزانه در این مرزها انجام می‌دهند و هیچ مشکلی از طرف ما وجود ندارد؛ اما گویا کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» قصد انجام مقررات مرسوم در حوزه ترانزیت را ندارد و به همین دلیل تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی‌های رسانه‌ای جو را تخریب و خارج از مقررات فعالیت کند که توصیه ما به‌طرف افغانستانی این است که کارشان را از طریق قانونی و بر اساس مقررات پیگیری کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • فیلم | گذر از ریل های دیرینه بُن کوه گرمسار