Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@03:17:18 GMT

انیمیشن ایرانی درراه جشنواره ترکیه و انگلیس

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۰۵۹۸۱

انیمیشن ایرانی درراه جشنواره ترکیه و انگلیس

به گزارش افکارنیوز،

حضور انیمیشن «حبسی» (LOCKED) از محصولات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی احمد خوش‌نیت در ۲ جشنواره بین‌المللی حضور دارد.

اخبار فرهنگ و هنر - هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم محیط زیست کشور ترکیه میزبان انیمیشن «حبسی» است اما در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا اکران آثار به تعویق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این انیمیشن در چهارمین جشنواره بین‌المللی لینک انگلستان حضور دارد. جشنواره لینک در سال جاری از میان ۳۹۱۱ اثر دریافتی از ۱۲۲ کشور جهان، تنها ۵۴ اثر را به عنوان آثار برتر برگزیده که قرار است به دلیل شیوع ویروس کرونا آنها را به صورت آنلاین و به مدت یک هفته از تاریخ ۲۴ جولای مصادف با جمعه ۳ مرداد ماه به نمایش در آورد.

«حبسی» (LOCKED) داستان انسانی است محبوس در دنیای ظلمت که برای رسیدن به آزادی، چشم امید به عنایات پیکره‌ای سنگی دوخته که همواره معامله‌ای عجیب با او دارد. بی نتیجه ماندن این معاملات برای انسان سبب می‌شود که در برخورد با پیکره سنگی روشی متفاوت در پیش گیرد.

احمد خوش نیت درباره تجربه ساخت این انیمیشن گفت: «حبسی» اثری است سورئالیستی و سمبولیستی که از ترکیب درونیات و مطالعات من شکل گرفته است. منابعی چون خواب‌های تکرارشونده دوران نوجوانی و نظریات فرانسیس بی کن (فیلسوف، سیاستمدار، دانشمند، حقوق دان و نویسنده انگلیسی) در مورد بت‌های ذهنی بشر (کتاب ارغنون نو) در شکل‌گیری این اثر دخیل بوده‌اند. به همین خاطر «حبسی» را اثری کاملاً شخصی، فلسفی و روان‌شناسانه در نظر می‌گیرم که مخاطب بزرگسال، متفکر و آشنا به مباحث فلسفی و روانشناسی در سینما توان درک بهتری از آن خواهد داشت.

وی تاکید کرد: انیمیشن «حبسی» که با تکنیک سه بعدی کامپیوتری ساخته شده و مدت زمان آن ۱۱ دقیقه و ۲۲ ثانیه می‌باشد برای اولین بار در جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران که از تاریخ ۱۲ تا ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، انتخاب و اکران شد.

خوش‌نیت در پایان گفت: این انیمیشن تا به امروز در جشنواره‌های بین‌المللی دیگری نیز انتخاب شده که از میان آنها می‌توان به جشنواره فیلم ‌های محیط زیست کشور ایتالیا، جشنواره فیلم بی کلام کشور مکزیک و جشنواره فیلم «شهر» اشاره کرد. این اثر در اکران بخش رقابتی جشنواره فیلم‌های محیط زیست ایتالیا در ماه ژانویه سال جاری بالاترین آراء از نگاه تماشاگران را به خود اختصاص داد.

عوامل تولید این انیمیشن عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیه کننده: احمد خوش‌نیت، مدل‌ساز سه بعدی، انیماتور، فضاسازی و کامپوزیت: داریوش اسکویی، طراح شخصیت‌ها: نوید مسعودنیا، طراح صدا: کامران سحرخیز و زهره علی اکبری، موسیقی: پژمان خلیلی. تینا جامه‌گرمی و علی جعفری‌پویان به عنوان نوازنده ویولن، سهراب برهمندی نوازنده ویولا، آتنا اشتیاقی نوازنده ویولن‌سل و پورنگ پورشیرازی نوازنده کنترباس و گروه کُری شامل اُفیک متوسیان، شیما حکیمی، محمدرضا صفی و شهرام رکوعی برای ساخت موسیقی حبسی با پژمان خلیلی همکاری داشتند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سینمای مستند جشنواره انیمیشن ویروس کرونا سینما جشنواره فیلم جشنواره بین المللی فیلم انیمیشن ایرانی جشنواره انگلیس جشنواره بین المللی جشنواره فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۵۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست

«برخی فیلم‌های کوتاه بیش از حد برخاسته از جهان شخصی سازنده‌اش هستند و به همین دلیل بیش از اندازه ایرانی محسوب می‌شود اما این فیلم، زبان و سوژه‌ای دارد که برای همه مردم دنیا، قابل فهم است. »

مهدیه محمدی کارگردان فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» همزمان با راه‌یابی این اثر به بیست و پنجمین دوره جشنواره Short Shorts Film Festival & Asia در گفت‌وگویی با ایسنا درباره این اثر توضیح داد: این فیلم یک روایت ملودرام دارد و ایده آن در قالب گفت‌وگویی دوستانه با فیلم‌نامه‌نویس فیلم شکل گرفت. در گفت‌وگوهایی که داشتیم به یک دغدغه مشترک رسیدیم و احساس کردیم این فضای داستانی را دوست داریم. بر همین اساس ایده‌پردازی را شروع کردیم و به فیلم‌نامه نهایی رسیدیم.

وی افزود: دغدغه‌ای که تبدیل به انگیزه ساخت این فیلم کوتاه شد، دغدغه‌ای برخاسته از زندگی شخصی خودم بود. به‌واسطه عزیزان و نزدیکان خودم که درگیر بیماری بودند، فضای پیرامون این بیماران را از نزدیک لمس کرده بودم و پرداختن به همین فضا، دغدغه اصلی‌ام در این فیلم بود.

این کارگردان فیلم کوتاه درباره بازخوردهای نمایش این اثر خود در جشنواره فیلم‌کوتاه تهران گفت: بعد از نمایش فیلم در جشنواره شاهد بازخوردهای مثبت بسیاری بودیم. تقریبا هر کسی که از سالن اکران بیرون می‌آمد، واکنش مثبت داشت. به همین دلیل هم فیلم در آرای مخاطبان جشنواره، در ترکیب پنج فیلم بالای جدول قرار داشت. بعدها در جشنواره‌های بین‌المللی هم شاهد همین بازخوردهای خوب بودیم. فیلم در چند شهر سوئیس هم اکران‌های جشنواره‌ای را تجربه کرد که به‌شدت بازخوردهای خوبی از آن داشتیم.

وی افزود: خیلی از مخاطبان خارجی حتی می‌گفتند که با بسیاری از صحنه‌های فیلم گریه می‌کردیم. احساسم این است که مخاطبان داخلی و خارجی ارتباط احساسی خوبی با این فیلم برقرار کردند و برداشتی که از آن داشتند همان برداشت و پیامی بود که ما مدنظر داشتیم.

محمدی درباره فرآیند تولید فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» هم توضیح داد: از حوالی عید نوروز سال گذشته بود که ایده‌پردازی درباره این کار را شروع کردیم و درباره آن صحبت می‌کردیم اما بعد از رسیدن به ایده نهایی و تکمیل فیلم‌نامه، در حوالی مردادماه بود که تصویربرداری در حوالی رامسر صورت گرفت. مجموع تصویربرداری کار هم سه روز طول کشید. از آنجایی که شناختی از تیم‌های شهرستانی نداشتیم هم کل تیم تولید را از تهران با خودمان راهی کردیم.

وی درباره افزایش هزینه‌های تولید فیلم‌کوتاه هم گفت: واقعا هزینه‌های تولید قابل قیاس با سال‌های قبل نیست و ما هم مانند دیگر دوستان فیلمساز در سینمای کوتاه، درگیر این چالش بودیم. بخشی از این هزینه را انجمن سینمای جوانان تقبل کرد و مابقی آن را تهیه‌کننده به‌صورت شخصی تأمین کرد. بخشی از کار هم رفاقتی و با همراهی دوستانه گروه تولید پیش رفت.

کارگردان فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود»، درباره راه‌یابی این فیلم به جشنواره «Short Shorts Film Festival & Asi» گفت: قطعا این رویداد، جشنواره بسیار معتبری است که یکی از درگاه‌های ورود به جشن اسکار هم محسوب می‌شود. احساس می‌کنم زبان فیلم ما زبانی جهانی بود و احتمالا به همین دلیل هم شاهد راه‌یابی آن به این رویدادهای بین‌المللی هستیم. برخی فیلم‌های کوتاه بیش از حد برخاسته از جهان شخصی سازنده‌اش هستند و به همین دلیل بیش از اندازه ایرانی محسوب می‌شود اما این فیلم، زبان و سوژه‌ای دارد که برای همه مردم دنیا، قابل فهم است. 

وی در پایان گفت: ما در فرآیند تولید تمام تلاش خود را کردیم که این فیلم را به بهترین و درست‌ترین شکل ممکن به تصویر درآوریم و خوشحالیم که حاصل کار مورد توجه رویدادهای بین‌المللی هم قرار گرفته است. متأسفانه امکان حضور در این رویداد را به‌صورت شخصی نداشتم اما امیدوارم برای این فیلم، بهترین اتفاق‌ها رخ بدهد. در ادامه هم پخش‌کننده بین‌المللی ما، برنامه‌ریزی برای حضور در رویدادهای معتبر دیگر، خواهد داشت.
فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» در مؤسسه فرهنگی هنری «نگاه آخر» و با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران تولید شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌ها
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها
  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد