Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت وکیوم باتوم (ماده اولیه قیر) در بورس کالا، حدودا کیلویی ۳ هزار تومان است، درحالی که قیمت این کالا در بازار جهانی (طبق آمار سایت علی بابا) حدودا ۶۰۵ دلار به ازای هر تُن  است. اگر هر دلار را در بازار آزاد ۲۰ هزار تومان در نظر بگیریم و اگر در خوشبینانه‌ترین حالت، یک میلیون تن در سال قاچاق وکیوم باتوم داشته باشیم؛ در خوشبین چیزی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان قاچاق وکیوم باتوم داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه نفت و انرژی بازارنیوز: مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه (۲۹ تیرماه) طرح دوفوریت اصلاح یک بند از تبصره یک قانون بودجه ۱۳۹۹ را تصویب کرد که بر اساس آن قرار است در سال ۹۹ همچون سنوات قبل، ۲ میلیون تن (معادل ۸ هزار میلیارد تومان) قیر رایگان به ۵ دستگاه وزارت راه و شهرسازی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور، بنیاد مسکن و وزارت کشاورزی برای انجام پروژه‌های عمرانی و راه سازی، تعلق گیرد.
روز گذشته نیز کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه خود، به بررسی این طرح پرداخت و با میزان یک میلیون تن آن موافقت کرد.

امروز(یکم مردادماه) نیز نمایندگان در رای گیری صحن علنی مجلس، با کلیات این طرح موافقت کردند، بنابراین طرح مذکور به شورای نگهبان برای تایید ارسال می‌شود. لازم به ذکر است که این طرح که توسط مجلس قبل به شورای نگهبان رفته بود، توسط این شورا به علت مغایرت با اصل ۷۵ قانون اساسی (ایجاد هزینه برای دولت) رد شد.

طی سال‌های اخیر، در قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است قیر رایگان در اختیار قرار دهد.

بر اساس آنچه که آمار‌ها نشان می‌دهند، میزان تولید قیر در کشور بین ۵.۲ تا ۵.۵ میلیون تن بوده است. میزانی قیر رایگانی که در بند (هـ) تبصره یک قوانین بودجه سال‌های اخیر معین می‌شد حدود ۴ میلیون تن در سال  بود. این درحالی است که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی، میزان صادرات این کالا به طور رسمی حدود ۳.۵ تا ۴ میلیون تن بوده است.
بنابراین، یک و نیم تا دو میلیون حواله در سال برای قیر صادر می‌شود که عمدتا زمان صدور این حواله‌ها پس از پایان پروژه هاست و پیمانکاران مجبورند برای آنکه هزینه قیری که در طرح‌های عمرانی مصرف کرده‌اند را جبران کنند، به حواله فروشی یا فروش قیر در بازار آزاد روی بیاورند. نکته‌ای که وجود دارد این است که این پیمانکاران مجبورند زیر قیمت بازار قیر خود را عرضه کنند تا اقلا بتوانند به بخشی از سود خود برسند.

اما موضوع به این جا ختم نمی‌شود برخی از پیمانکاران و همچنین آن‌هایی که در بازار آزاد حواله یا قیر به قیمت پایین خریداری می‌کنند، به جای مصرف در داخل، به خارج از کشور قاچاق می‌کنند. برای توجیه مطلب، قیمت وکیوم باتوم (ماده اولیه قیر) در بورس کالا، حدودا کیلیویی ۳ هزار تومان است، درحالی که قیمت این کالا در بازار جهانی (طبق آمار سایت علی بابا) حدودا ۶۰۵ دلار به ازای هر تُن  است. اگر هر دلار را در بازار آزاد ۲۰ هزار تومان در نظر بگیریم و اگر در خوشبینانه‌ترین حالت، یک میلیون تن در سال قاچاق وکیوم باتوم داشته باشیم؛ چیزی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان قاچاق وکیوم باتوم داریم.

با وجود چنین فسادی که در این نوع عرضه قیر وجود، برخی افراد و مسئولین و نمانیدگان با ایجاد فضای لابی‌گری تصمیم به تصویب این بند در قانون بودجه ۱۳۹۹ دارند.

برخی نمایندگان با وجود آنکه دوفوریت این طرح روز دوشنبه (۲۹ تیرماه) با حداکثر آرا در صحن علنی تصویب شد، با این طرح مخالفت کردند. مالک شریعتی نیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توییتی نوشت: «به دو فوریت طرح قیر رایگان رای منفی دادم»

حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس، در گفتگویی  با یک سایت اقتصادی، اظهار داشت: اصرار برخی افراد و جریانات برای تخصیص قیر رایگان موضوعی است که ما را هم متحیر کرده است؛ من حداقل در ۲ شهرستان حوزه انتخابیه خودم هرگز ندیده‌ام که قیری به راه‌های روستایی یا مدارس تخصیص پیدا کند، بنابراین از آنجایی که هیچ شفافیتی در این طرح نمی‌بینم با این طرح مخالفت کردم. برچسب ها: قیر ، قیرتهاتری ، قیر رایگان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000J8t

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قیر قیر رایگان بازار آزاد قیر رایگان هزار تومان میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۶۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرهنگ محمد محمدپور با اعلام این خبر بیان داشت: در اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و مبارزه با احتکار، ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان پس از انجام اقدامات اطلاعاتی، از وجود یک انبار احتکار باتری خودرو در شهرستان بابل مطلع شدند.

وی اظهارداشت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان با هماهنگی قضایی و همکاری کارشناسان اداره صمت شهرستان بابل در بازدید از انبار مورد نظر ۳۰۰ عدد باتری قاچاق خودرو را کشف کردند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان ضمن بیان اینکه انبار کشف شده در سامانه جامع اداره صمت ثبت نشده بود، افزود: کارشناسان ارزش کشفیات مذکور را ۱۵ میلیارد ریال برآورد کردند و مالک انبار پرونده را دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی کردند.

دیگر خبرها

  • کشف ۱۷ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های آذربایجان غربی
  • ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز دوغارون
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی
  • بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد
  • کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • کشف محموله پرندگان کمیاب و میمون از قاچاق در مرز بلوچستان
  • توقیف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در آستانه‌اشرفیه