Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور رئیس‌جمهوری ترکیه در واکنش به مجوز پارلمان مصر برای مداخله نظامی ارتش این کشور در لیبی تأکید کرد که آنکارا ترسی از این مداخله ندارد و به اجرای معاهده همکاری نظامی با طرابلس ادامه خواهد داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پارلمان مصر اخیرا با تصویب مصوبه‌ای، به ارتش این کشور اجازه داد که برای «دفاع از امنیت ملی مصر» در خارج از این کشور حضور داشته باشد؛ مسئله‌ای که نشانگر قصد قاهره برای مداخله نظامی در لیبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مداخله نظامی احتمالی مصر در لیبی، احتمالا به درگیری با ترکیه در این کشور منجر خواهد شد؛ زیرا آنکارا با دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» معاهده همکاری نظامی دارد.

مصر از حامیان دولت طُبرُق در شرق لیبی است که «خلیفه حفتر» فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» آن را رهبری می‌کند. این دولت در مقابل دولت وفاق ملی» در غرب لیبی قرار دارد. لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است.

«یاسین اوکتای» مشاور رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه درباره واکنش این کشور به مداخله نظامی مصر به شبکه خبری الجزیره گفت که آنکارا با جدیت، تصمیم پارلمان مصر و مجوز به عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری این کشور برای مداخله نظامی در لیبی را تحت نظر خواهد داشت.

اوکتای با تأکید بر اینکه ترکیه از نزدیک تحرکات مصر در داخل خاک لیبی را تحت نظر خواهد داشت، خاطر نشان کرد، مجوز پارلمان به السیسی، موجب هراس ترکیه نیست؛ زیرا آنکارا «بنا بر معاهدات همکاری که با دولت قانونی وفاق دارد، برای حمایت از ثبات لیبی در آن حضور دارد».

وی با بیان اینکه «پارلمان مصر نماینده واقعیت ملت این کشور نیست»، خاطر نشان کرد: «اطلاعاتی داریم مبنی بر اینکه ارتش مصر مخالف هر گونه نبرد با ارتش ترکیه یا ارتش قانون لیبی است؛ هر چند که امارات، فرانسه و اسرائیل با قدرت السیسی را تحریک می‌کنند تا برای تضعیف ارتشهای ترکیه و مصر، وارد جنگ با ترکیه شود».

مشاور اردوغان از ملت مصر خواست که آنکارا را به عنوان تهدیدی برای کشور خود ندانند؛ زیرا به گفته وی، «تهدید واقعی برای مصر، ناشی از شرق و جنوب لیبی است، نه غرب آن».

اوکتای درباره اقدام ترکیه علیه هر گونه مداخله نظامی احتمالی مصر، تصریح کرد: «ترکیه از تعهدات خود در لیبی و معاهده دفاع مشترک که با طرابلس امضا کرده، عقب‌نشینی نخواهد کرد».

وی با بیان اینکه ترکیه برای مقابله با هر گونه تهدید، طرحهای میدانی و سیاسی دارد، درباره اخبار مربوط به دیدارهای مخفیانه کارشناسان ترکیه و مصر درباره معاهده آنکارا-طرابلس، گفت: «مصر کشور بزرگ و اصلی است. ما نیز به دور از السیسی، مشکلی با ارتباط با آن (مصر) نداریم».

این مسئول ترکیه‌ای در پایان تأکید کرد که دیدارهای کارشناسان این کشور با مصر، برای جلوگیری از هر گونه درگیری نظامی بین دو کشور در لیبی است.

انتهای پیام/م

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اوکتای ترکیه لیبی مصر مداخله نظامی پارلمان مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران

رسانه‌های ترکیه با حضور در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران به تهیه گزاش درباره محصولات نظامی بخصوص در حوزه موشکی و پهپادی پرداختند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های ترکیه نظیر NTV و CNNTURK با حضور در نمایشگاه دستاوردهای نظامی کشورمان به تهیه گزارش از تسلیحات ایران بخصوص در بخش های موشکی و پهپادی پرداختند.

موشکهای مورد استفاده ایران در عملیات وعده صادق مانند فاتح، خیبرشکن، عماد و پاوه از محصولات مورد توجه این رسانه ها بود.

پهپادهای غنیمتی از آمریکا که توسط ایران مهندسی معکوس شده است نیز از دیگر موارد مورد اشاره رسانه های ترکیه در این نمایشگاه بود.

پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی در ترکیه بازتاب قابل توجهی داشت. بخشی آن را به عنوان یک نمایش یا تئاتر مورد انتقاد قرار دادند که توجه جهانی را از موضوع قتل عام مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی منحرف کرد اما بخش قابل توجهی نیز پاسخ یک کشور اسلامی به رژیم صهیونیستی دانستند که تاکنون بی سابقه بوده است.

فشار افکار عمومی در ترکیه به قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی باعث شد تا اردوغان تصمیم به کاهش این روابط بگیرد.

تا ماه گذشته بیش از 60 درصد فولاد وارداتی رژیم صهیونیستی از ترکیه تامین می شد و حدود 40 درصد سوخت مورد نیاز این رژیم نیز از طریق ترکیه به آنها می رسید.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • یک گردشگر ترکیه ای با چاقو یک نظامی اسرائیلی را در قدس زخمی کرد
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران