Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، علاالدین ختایی مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان در گفت‌وگو  تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی تاثیر کارت مصالح در قیمت گذاری مسکن و همچنین کاهش نرخ در این بازار پرداختیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: مزیت های خرید متمرکز مصالح توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در چیست؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: بازار تهاتر ایرانیان با ایجاد مزیت های مختلف در تمامی خریدهاى متمرکز مصالح ساختمانى از تولیدکنندگان و هم چنین انعقاد تفاهم‌نامه با کارخانجات مختلف به موازات نیز نمایندگی هایی را در استان های مختلف در حوزه تهاتر ایجاد کرده است یکی از ظرفیت سازی هایی که در حوزه اقتصادی کشور ایجاد کرده مربوط به عرضه مصالح ساختمانی و تجهیزات ساخت و ساز بصورت اقساط و با قیمت‌هاى پایه تولید به مصرف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باشگاه خبرنگاران جوان: وزارت راه و شهرسازی برای تامین مصالح و تجهیزات ساختمانی یک تفاهم نامه ای را امضا کرد. جزئیات این طرح به نفع کدام یک از طرفین بازار مسکن می شود؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی در حوزه تامین مصالح و تجهیزات ساختمانى از طریق تهاترکارت ثمین شهر براى ١٠٠ هزار واحد مسکونی اقدام ملى منعقد کردیم، در این تفاهم نامه که از طریق آن انبوه سازان و و تعاونى هاى مسکن و متقاضیان مسکن می توانند با تهیه تهاتر کارت مصالح ساختمانى مورد نیاز خود را با شرایط اقساط و نیز تهاتر با آپارتمان تامین کنند و چنانچه تمایل داشته باشند. بجاى بخشى از اقساط خود در مقابل واحدهاى مسکونی احداثى خود در هرنقطه کشور؛ ویا خدمات پیمانکارى خود را واگذار کنند.

۷۰ درصد از ظرفیت کارخنجات تولید مصالح خالیست!

باشگاه خبرنگاران جوان: اجرای این طرح  چه تاثیر در بازار مصالح ساختمانی خواهد داشت؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: با اجرای این طرح و تهاتر کالا به ویژه مصالح ساختمانی تحریم ها و نوسانات اقتصادی اثرات بسیار ناچیزى خواهند داشت و با استفاده از تولیدات داخل بخش عمده‌ای از مواد اولیه مورد نیاز در داخل کشور تامین میشود و با اجرای این طرح و همچنین خرید از طریق تهاتر کارت مواد اولیه در این بخش تامین می‌شود. همچنین با اجرای این طرح ظرفیت های خالی که کارخانجات فعال می شوند. این اقدامات زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی می شوند چرا که با استفاده از کارت اعتباری مصالح ساختمانی علاوه بر آنکه حتى تا ۷۰ درصد از ظرفیت های خالی کارخانجات فعال می شود شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت و همچنین ارزان تر شدن مصالح ساختمانی می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: اجرای چنین طرح های آیا باعث می تواند نقشی در جهش تولید مسکن داشته باشد؟ 

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: اجرای چنین اقداماتی به جهش تولید مسکن کمک و باعث فعال‌تر شدن بخش عمده‌ای از کارخانجات و در نتیجه جهش تولید در صنعت ساختمان و طیف گسترده اى از صنایع وابسته ساختمان در این حوزه خواهد شد. هدف اصلی ما "جهش تولید" "توسعه اشتغال""مسکن ارزان" در کشور است  و با فعال شدن کارخانجات در حوزه مصالح ساختمانی بخش عمده ای از واردات کالا در این زمینه کاهش می یابد و از سوی دیگر شاهد افزایش اشتغال در تمامی بخش های کشور می شویم. همچنین بازار تهاتر ایرانیان می تواند از طریق انعقاد تفاهم نامه با کارخانجات و تامین کنندگان مصالح ساختمانی مورد نیاز اشتغال را در این بخش ها رونق بخشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون بازار تهاتر با وزارت راه وشهر سازی درباره تامین مصالح ساختمانی قراردادی منعقد کرده است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی درباره تامین مصالح ساختمانی طرح اقدام ملی مسکن داشته ایم و در این طرح مقرر شده که انبوه سازان و سازندگان این واحدها در قالب کارت اعتباری مصالح ساختمانی یعنى تهاتر کارت ثمین شهر مصالح مورد نیاز واحدهای مسکونی را تهیه کنند؛ اما در این طرح نیاز به همکارى بانک مسکن برای اعطاى تسهیلات و پرداخت پیش پرداخت مردم به انبوه سازان براى خرید مصالح ساختمانى است.  البته  بخشنامه وزارت راه و شهرسازى به ادارات کل راه و شهرسازى استانها براى خرید از بازار تهاتر ایرانیان صورت گرفته و تلاش سازمان مرکزى بازار تهاتر ایرانیان براى آماده سازى پلت فرم تهاتر کارت و نرم افزارها و سخت افزارها و سامانه شبکه محور همه انجام شده و انجام خریدهاى متمرکز از کارخانجات صنعت ساختمان به صورت کامل محقق شده و آماده بهره بردارى است.

فروش اقساطی مصالح ساختمانی در حال پیگیری است

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون  در زمینه فروش اقساطی مصالح ساختمانی اقدامی صورت گرفته است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: ایجاد زمینه فروش اقساطى مصالح ساختمانى با قیمت پایه تولید به مصرف و همچنین تلاش هاى نمایندگى هاى بازارتهاترایرانیان براى خرید بومى مصالح و انعقاد قرارداد با انبوه سازان استان ها در حال پیگیرى است. هم اکنون بیرجند، ارومیه، شیراز، سارى ،خرم آباد و رشت جلودار هستند. تلاش هاى شبانه روزى ٢٠٠ نفر از مدیران و کارشناسان سازمان مرکزى و شبکه نمایندگى هاى استانى بازار تهاتر ایرانیان جاى تقدیر دار و حدود ۱۰ هزار عضو شبکه بازارتهاترایرانیان و وجود ۳ هزار عضو از کارخانجات و تامین کنندگان و تولیدکنندگان و مهندسان مشاور در شبکه حاصل تلاش هاى انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: نحوه استفاده از کارت مصالح ساختمانی به چه صورت است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان:  در اجرای این طرح درمقابل دریافت شارژ تهاترکارت باید انبوه ساز و یا سازنده اقساط خود یا واحد مسکونی و یا خدمات خود را به ما بدهند و بانک مسکن هم از انبوه سازان پشتیبانى کنیم .از تمامى کارخانجات صنعت ساختمان دعوت میشود که محصولات خود را بصورت انبوه با قرارداد سالیانه به بازارتهاترایرانیان عرضه کنند تا هم شاهد مشارکت در احداث مسکن ارزان شوند و هم شاهد افزایش فروش خود گردند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون قراردادی با انبوه سازان درباره کارت مصالح ساختمانی منعقد شده است؟

مدیر عامل بازار تهارتر ایرانیان: تاکنون انبوه سازان استان‌های مختلف مراجعات بسیار زیادی به نمایندگى هاى بازارتهاترایرانیان داشته اند اما لازم است ادارات کل راه و شهرسازى و بانک مسکن همکارى کنند که منابع مالی لازم از طریق پرداختهایى که مردم در طرح اقدام ملى مسکن دارند؛ در اختیار آن ها قرار گیرد و مابقى را از طریق اقساط بتوانند با تضامین لازم بانک مسکن خرید کنند. تلاش کرده ایم برای تعاونی هاى مسکن نیز تهاترکارت هایی را فعال کنیم که خوشبختانه از طریق این اقدام کارخانجات مختلفی در این حوزه فعال شده و ما شاهد کنترل قیمت‌ها در زمینه هایى که خرید انجام شده؛ هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: قیمت مسکن با اجرای این طرح کنترل و یا مهار می شود؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: اجرای چنین طرحی می تواند قیمت ها را مهار و یا کنترل کند به شرط آنکه یک منابع حمایتی در این بخش وجود داشته باشد . باید در این حوزه وزارت راه و شهرسازی حمایت های لازم را از انبوه سازان داشته باشد و تا زمانی که این حوزه فعال نباشد نمی‌توان این طرح را به مرحله اجرایی رساند. باید وزارت راه و شهرسازی تقاضا را در این بخش فعال کند و خریدار را توسعه دهد. نوسانات ارزی در کارت اعتباری مصالح ساختمانی هیچ تاثیری ندارد چر اکه ما بسیاری از سیمان ها مورد نیاز را از طریق منابع و تولیدات داخل کشور تامین می کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: مصالح ساختمانی را چند درصد می توانید ارزان تر تهیه کنید؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایران: ۴۰ درصد کاشی و سرامیک و سنگ بسیاری از اقلام در این بخش را می‌توانیم ارزان تر تامین کنیم و این به نفع مردم است. به شرط آنکه تمامی بخش ها در این زمینه به ما کمک کنند، البته در چند ماه گذشته قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی حدود ٣٠٪؜ افزایش یافته است. همین موضوع باعث شده در طی چند ماه گذشته بسیاری از ساخت و ساز های صورت گرفته در حوزه مسکن با افزایش قیمت رو به رو شود.

مصالح ساختمانی انبوه سازان به چه شکلی تهیه می کنید؟ مصالح مورد نیاز انبوه‌سازان در حوزه ساخت و ساز را در قالب یک سبد کالا در اختیار انبوه سازان قرار مى دهیم. قاعده پرداخت را در این بخش به نحوی طراحی کرده ایم که مابقى مبلغ غیر از پیش پرداخت بصورت اقساط پرداخت می شود و با توجه به آن که تمامی این مصالح ساختمانی را در قالب اقساط و تهاتر از کارخانجات و تولید کنندگان اصلی بصورت مستقیم تهیه مى کنیم بنابراین اجازه ورود دلالان و یا سوداگران را نمی‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون دستگاهی در این زمینه با شما همکاری داشته است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: خرید به صورت مستقیم بدون ورود دلالان به عنوان یک مزیت بزرگ در حوزه ساخت و ساز به شمار می رود برخی از دستگاه ها از جمله بنیاد مسکن و یا ستاد اجرایی فرمان امام برای اجرای برخی از طرح های خود تاکنون همکاری های بسیار خوبی با بازار تهاتر ایرانیان داشته و اعلام داشته اند مصالح مورد نیاز خود را ارزان تر و با اقساط و تهاتر از بازار تهاتر ایرانیان تهیه خواهند کرد.

بسیاری از قراردادها و تفاهم نامه ها منعقد شده در این زمینه باعث می شود که پای واسطه گران و دلالان در این زمینه حذف شود و از سوی دیگر شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن هم شویم به طورى که آمارها نشان می دهد که با توجه به افزایش مصالح ساختمانی استفاده از این روش باعث می شود که در مجموع دوره ساخت؛ ۶۵ درصد قیمت تمام شده در این بخش به نفع سازندگان و نهایتاً به نفع مردم و مصرف کنندگان نهایى باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: برای تهیه این کارت ها چه ضمانت های لازم است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن هم باید بانک مسکن ضمانت های لازم را در اختیار انبوه سازان بگذارد. بازار تهاتر ایرانیان آماده است مصالح ساختمانی را در اختیار سازندگان قرار دهد. این درحالی است که متقاضیان بسیار زیادی برای دریافت تهاتر کارت مراجعه داشته اند.

باید وزارت راه وشهرسازی ومعاونت مسکن برای جذب بیشتر مردم و متقاضیان مسکن شرایط پذیرش برای طرح اقدام ملی مسکن را سهل تر کنند. بسیاری از مردم و متقاضیانی که در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده اند به دلیل آنکه شرایط مقرر به ویژه شرایط بند "ج" را ندارند؛ از این طرح حذف شده اند در حالی که بسیاری از شرایط این طرح مربوط به ٤٠ سال قبل است که هم اکنون فایده ای برای اجرایی شدن ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا پیشنهادی برای بهبود طرح اقدام ملی مسکن دارید؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: بله حتما به طور مثال بنیاد مسکن استان تهران در اجرای این طرح از ۱۹۰۰ نفر ثبت‌نام به عمل آورده اما از این تعداد تنها ۴۴ نفر مورد تایید قرار گرفته و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن برخى شرایط مقرر، حذف شده اند. با آسان تر شدن شرایط براى متقاضیان در طرح اقدام ملی مسکن تعداد متقاضیان بیشتر شده و در نتیجه و در نتیجه منابع بانک مسکن بهتر تجهیز می شود.

سخن‌آخر

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: از تمامى کارخانجات صنعت ساختمان دعوت می شود که محصولات خود را بصورت انبوه با قرارداد سالیانه به بازار تهاتر ایرانیان عرضه کنند تا هم شاهد مشارکت در احداث مسکن ارزان شوند و هم شاهد افزایش فروش خود باشند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: باشگاه خبرنگاران جوان وزارت راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن اجرای این طرح مصالح ساختمانی مصالح ساختمانى قیمت تمام شده صنعت ساختمان انبوه سازان تامین مصالح کارت مصالح تفاهم نامه تهاتر کارت آیا تاکنون ساخت و ساز بانک مسکن انبوه ساز جهش تولید مورد نیاز ارزان تر هم شاهد مسکن هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۹۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن

تین نیوز

کارشناس مسکن گفت: تمام بخش ها دارای قوانین مشخصی هستند، اما اجاره نشینی و بازار مسکن به طور کامل رها شده است و مستأجر در صورت افزایش غیرمتعارف اجاره خانه به هیچ سازمانی نمی تواند شکایت کند، همچنین در دستگاه بزرگ قضائی کشور جایی برای ثبت شکایت مستأجران مشخص نشده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مجید گودرزی اظهار کرد: تمام کشورهای دنیا برای مقوله مهم اجاره نشینی قوانین و مقررات خوب و منسجمی دارند، اما کشور ما در این حوزه به خصوص در بحث تعیین قیمت ها و اجاره بها کامل رها شده است و در آشفتگی به سر می برد.

گودرزی افزود: به تازگی دولت طرح جامع ساماندهی بازار اجاره را به مجلس ارسال کرده که توسط مجلس تصویب شده و به شورای نگهبان ارجاع شده، اما همچنان طرح نهایی نشده است و حدود ۳۰ میلیون نفر جمعیت مستأجر ایران تحت فشار قرار گرفته اند.

وی با اشاره به بررسی های انجام شده روی کشورهای دیگر گفت: این کشورها دارای قوانین خوب و کارشناسی شده در زمینه مسکن هستند، برای مثال در تعیین موضوع مهم میزان ودیعه یا رهن، حداکثر تا سه برابر اجاره ماهانه به عنوان رهن در نظر گرفته می شود که پس از پایان قرارداد با سود متعلق، به مستأجر برگردانده می شود، اما در ایران شاهد آن هستیم که ودیعه به طور کامل رها می شود و در نهایت فشار بر مستأجر تحمیل می شود؛ نیازهای ضروری صاحب خانه نیز می تواند در قالب ودیعه گنجاند شود، در صورتی که هیچ مبنایی برای تعیین رهن و اجاره وجود ندارد.

گودرزی ادامه داد: در کشوری همچون آلمان که در موضوع مهم اجاره ها پیشتاز قوانین است، قراردادها به دو صورت جاری، کوتاه مدت یک ساله یا بلندمدت بسته می شود و نقض این قوانین و قراردادها به سادگی ممکن نخواهد بود، در ایران آوارگی مستأجر حق مسلم صاحب خانه است که این پذیرفتنی نیست و نشان دهنده ترک فعل های بزرگی از سوی نمایندگان دوره های گذشته در حوزه اجاره نشینی است.

وی اظهار کرد: تمام بخش ها دارای قوانین مشخصی هستند، اما اجاره نشینی و بازار مسکن به طور کامل رها شده است و مستأجر در صورت افزایش غیرمتعارف اجاره خانه به هیچ سازمانی نمی تواند شکایت کند، همچنین در دستگاه بزرگ قضائی جایی برای ثبت شکایت مستأجران مشخص نشده است.

کارشناس مسکن افزود: مصوبه سران قوا نیز که سال های گذشته تلاش کردند به نوعی بازار اجاره را ساماندهی کنند، از طرف کارشناسان شورای حل اختلاف زیر پا گذاشته می شد و بسیاری از مستأجران برای نخستین بار به محاکم مراجعه کردند، اما بیشتر آن ها نتوانستند رأی بگیرند و روند همچون گذشته ادامه پیدا کرد.

گودرزی با اشاره به عوامل تأثیرگذار بر نرخ اجاره بها و رهن مسکن گفت: قیمت گذاری ها به طور کامل سلیقه ای است و اگر بخواهیم قیمت ها بر اساس سازوکار کشورهای پیشرفته مشخص شود، نه تنها نباید این اجاره ها افزایش پیدا کند، بلکه تا ۷۵ درصد نیز باید کاهش پیدا کند، چرا که در بسیاری از مناطق ایران به خصوص شهرهای بزرگی همچون تهران ۱۰۰ درصد درآمد افراد برای اجاره کافی نیست؛ در عرف به طور معمول ۱۸ تا ۲۳ درصد درآمد خانوارها مربوط به اجاره می شود، اما در ایران شاهد آن هستیم که این افزایش اجاره بها به ۱۰۰ درصد هم رسیده است و دست مالکان برای تعیین رهن و اجاره باز است؛ این موضوع به دلیل آنکه یک معامله است، باید دارای قوانین مشخصی باشد، اما شاهد آن هستیم که در نهایت آشفتگی و هرج ومرج به سر می برد.

وی درباره راهکارهای پیشنهادی افزود: دولت در وهله نخست باید به قیمت گذاری منطقه ای بپردازد، زیرا طرح های مالیاتی به علت مشخص نبودن قیمت ملک قابل اجرا نیست، این مجهول در قوانین مالیاتی کشور به ضرر دولت هم تعیین شده است. راه اندازی پایگاه داده نیز همچون سامانه خودنویس املاک و اسکان باید ضمانت اجرا داشته باشد از دیگر روش های کنترل این بازار است، چراکه در حال حاضر هیچ ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها در این سامانه وجود ندارد و باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا صاحب خانه هایی که قیمت متعارف و قوانین را رعایت نمی کنند، جریمه شوند.

کارشناس مسکن ادامه داد: بخش بزرگی از نارضایتی های عمومی مربوط به موضوع مهم اجاره ها می شود، حتی دولت نیز در این حوزه متضرر می شود؛ چرا که قادر به وصول مالیات های مصوب مجلس در بودجه نخواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • قیمت افغانی به تومان امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت درهم امارات امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن