Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@23:14:20 GMT

آغاز نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در مازندران

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۰۹۹۶۲

آغاز نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در مازندران

امروز نخستین برداشت مکانیزه برنج از نوع رقم طارم در یک هکتار از شالیزارهای مازندران انجام شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، آیین اولین برداشت مکانیزه برنج کشور صبح امروز باحضور مسئولان استانی و شهرستانی در روستای بالامیرکلا بابل برگزار شد.

امسال نشاء برنج در یکصد هزار هکتار از شالیزارهای استان و ۹۵ درصد برداشت برنج بصورت مکانیزه انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: مازندران به‌دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب، مستعد کشت و تولید انواع محصولات زراعی است و برنج از جمله محصولات مهمی است که در مازندران به عنوان کشت اول از نظر سطح زیرکشت محسوب می شود و با سطحی معادل ۲۱۴ هزار و ۳۲۵ هکتار و تولید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک رتبه نخست تولید کشور را داشته و برنج ۲۵ میلیون ایرانی را تأمین می‌کند.

مجید بهادری ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۰۰ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران به کشت مجدد و پرورش رتون اختصاص یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: افزایش آگاهی و مهارت کشاورزان در توسعه کشت مکانیزه، استفاده از بذر مناسب، مدیریت تغذیه و حفاظت محصول از عوامل مؤثر در افزایش تولید برنج است.

بهادری بیان کرد: امسال ۹۸ هزار و ۷۴۶ هکتار از شالیزارهای مازندران به‌صورت مکانیزه کشت شد که نسبت به سال گذشته رشد دو برابری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال در کشت اول یک‌میلیون و ۲۶۰ هزار تن شلتوک در شالیزارهای مازندران برداشت شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شالیزارهای مازندران هکتار از شالیزارهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۹۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسن سالاریه، رئیس سازمان و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی به کمک داده‌های فضایی برای نخستین بار خبر داد و گفت: باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون لزوم مستدل بودن آمار برآورد تولید محصولات کشاورزی در نمایشگاه دستاورد‌های دولت در سال گذشته، پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اقدام به برآورد سطح زیرکشت برنج در استان‌های قطب این محصول کرد.

وی با اشاره به اینکه در این برآورد از داده‌های فضایی بهره گرفته شده است، افزود: استفاده از داده‌های فضایی در حوزه‌های مختلف به ارتقای کیفیت زندگی مردم می‌انجامد و تاثیر مشخصی بر اقتصاد کشور و رفع ایرادات و معایب دارد.

سالاریه با بیان اینکه در برآورد صورت گرفته استان‌های گیلان، مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشته به خود اختصاص داده اند، تصریح کرد: این برآورد بر اساس پردازش‌های صورت گرفته بر روی تصاویر ماهواره‌ای با استفاده از فناوری سنجش از دور و بکارگیری هوش مصنوعی در کنار جلسات مشترک و ارزیابی‌های میدانی در سطح استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به عنوان استان‌های قطب، در سال گذشته صورت گرفت.

رئیس سازمان فضایی ایران در مورد نتایج برآورد‌های صورت گرفته خاطرنشان کرد: براساس تخمین که هم اکنون مورد تایید پژوهشگاه فضایی و وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار گرفته در سطح این سه استان به عنوان استان‌های قطب، در مجموع حدود ۴۷۰ هزار هکتار از مساحت زیرکشت برنج (کشت اول) رفته است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت مختص استان گیلان به شمار می‌رود، افزود: برآورد‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک به ۲۰۸ هکتار از سطح استان گیلان زیر کشت برنج بوده است.

سالاریه با اشاره به اینکه بعد از استان گیلان، استان‌های مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشت داشتند، اظهار کرد: برآورد‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۲۶۰ هزار هکتار از مساحت این دو استان نیز در سال گذشته زیرکشت برنج بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع مناطق گرمسیر
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع کرمانشاه
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • عملیات کنترل آفت در ۵۰۰ هکتار از تاغزارهای شاهرود آغاز شد
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار