Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از عربی۲۱، شبتای شبیط، رئیس پیشین موساد در سخنانی از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم به شدت انتقاد کرد و گفت: تمامی تصمیمات او مربوط به محاکمه‌اش است، چراکه نتانیاهو به دنبال نردبانی برای پایین آمدن از درخت و یافتن فردی برای سرزنش کردنش است.

وی در مصاحبه با سایت "زمن اسرائیل" در این باره افزود: این درحالی است که نتانیاهو می‌داند وضعیت بین‌المللی کنونی ما یکی از بدترین وضعیت‌های چند دهه اخیر است و من گمان نمی‌کنم که سیاست درست در قبال ایران تهدید آن باشد، زیرا زمانی که کسی را تهدید می‌کنید باید قادر به اجرای آن باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الحاق کرانه باختری و معامله قرن

شبیط درباره طرح الحاق تأکید کرد: هیچ عملیات الحاقی توسط اسرائیل در کرانه باختری صورت نخواهد گرفت، چراکه تصمیمات نتانیاهو و به ویژه پس از محاکمه او در دادگاه، تاکتیکی بوده و با محاکمه‌اش در ارتباط است و او تصمیماتش را به خاطر اسرائیل نمی‌گیرد. من متأسفم که این را می‌گویم، اما من واقعاً به این مسأله اعتقاد دارم؛ نتانیاهو در هر مسأله‌ای به سیاست ارعاب تکیه می‌کند و در توصیف خطر مبالغه می‌کند و جایگاهی را برای خودش در تاریخ ترسیم می‌کند و از همه می‌خواهد که آن را به یاد بیاورند.

وی ادامه داد: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا زمانی که طرح قرن (معامله قرن) را اعلام کرد، آن را هدیه‌ای برای نتانیاهو در نظر گرفته بود نه اسرائیل، چراکه او تا به امروز بنی گانتس، وزیر جنگ و گابی اشکنازی، وزیر امور خارجه را در طرح الحاق شریک نکرده است. حتی نتانیاهو این طرح را به آنها پیشنهاد نکرده و به گفت‌وگوهای فردی با آوی برکوویچ، فرستاده ویژه آمریکا در روند صلح خاورمیانه اکتفا کرده است و گانتس و اشکنازی نیز هرکدام جداگانه با وی دیدار کرده‌اند.

رئیس سابق موساد تصریح کرد: او (نتانیاهو) خوب می‌داند که اوضاع را چگونه ارزیابی کند تا مورد انتقاد قرار نگیرد؛ وضعیت سیاسی او شکننده است، دولت هر لحظه ممکن است سقوط کند، اقتصاد دچار بحرانی است که من مانند آن را به یاد نمی‌آورم، ویروس کرونا تمام نشده است و می‌گویند که ما در آستانه آغاز موج جدید آن هستیم.

وی همچنین اظهار کرد: وضعیت بین‌المللی اسرائیل به استثنای آمریکا، در بدترین حالت چند دهه اخیر به سر می‌برد. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوامبر برگزار خواهد شد و اگر به نظرسنجی‌ها مراجعه کنیم، جو بایدن رئیس جمهوری آینده آمریکا خواهد بود و این درحالی است که بایدن به نتانیاهو اطلاع داده است که با طرح الحاق موافقت نخواهد کرد؛ نتانیاهو از این موضوع مطلع است و من معتقدم که او به دنبال نردبانی برای پایین آمدن از درخت و یافتن شخصی برای سرزنش کردنش است.

توافقنامه اسلو

شبیط در بخش دیگری از اظهاراتش درباره صلح با فلسطین نیز عنوان کرد: گاهی این سؤال مطرح می‌شود که اگر اسحاق رابین، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل ترور نمی‌شد، روند صلح با فلسطینی‌ها به شکل متفاوتی پایان می‌یافت یا خیر؟ من می‌توانم بگویم که اگر رابین زنده بود روند صلح با فلسطینی‌ها ادامه می‌یافت، چراکه او در دوره دوم نخست‌وزیری‌اش فرضیه‌ای را در نظر گرفته بود که طبق آن، تنها فرصت برای تغییر اساسی اوضاع صلح با فلسطین است.

وی خاطرنشان کرد: رابین به این واقعیت که اسرائیل از نظر نظامی، اقتصادی و بین‌المللی بسیار قدرتمند است اعتماد داشت، او معتقد بود که اسرائیل می‌تواند تهدیدها و خطرها را تحمل کند و به همین دلیل ما باید برای دستیابی به صلحی که قطعاً یک تغییر استراتژیک است، هرکاری که می‌توانیم را انجام دهیم و حتی برای دادن امتیازاتی آماده شویم. علی‌رغم اینکه توافقنامه اسلو به رابین نسبت داده شد اما او به شخصه این مسیر را رهبری نکرد و خودش را فریب خورده یافت؛ حقایق از او پنهان شده بود و گزارش‌های واقعی را از شیمون پرز و افرادش دریافت نکرده بود.

رئیس سابق موساد افزود: رابین چندان علاقه‌ای به توافقنامه اسلو نداشت اما اجازه داد تا تصویب شود. اما زمانی که او به توافق با اردن دست یافت مستحق جایزه صلح نوبل بود.

مذاکرات با سوریه

شبیط در بخش دیگری از اظهاراتش درباره مذاکرات با سوریه نیز عنوان کرد: با این وجود اسحاق رابین مذاکرات با سوریه را ادامه نداد؛ چراکه حافظ اسد، (رئیس جمهوری وقت سوریه) حاضر به دادن امتیازاتی به منظور دستیابی به یک فرمول قابل اعتماد برای پیش‌نویس توافق نبود.

وی همچنین گفت: اگر روند صلح با سوریه ادامه می‌یافت، نه‌تنها روابط سوریه و اسرائیل، بلکه کل تاریخ سوریه متفاوت می‌بود. رابین در آن زمان من را برای دیدار با حسن دوم، پادشاه وقت مراکش فرستاد تا از او بخواهم که ما را از ماهیت امتیازاتی مطلع کند که اسد خواستار آن است.

شبیط در ادامه فاش کرد: پس از آن رئیس دستگاه اطلاعات وقت مراکش به تل‌آویو سفر کرد و ضمن دیدار با اسحاق رابین گزارش طولانی و مفصلی را تقدیم وی کرد. این مقام مراکشی عبارتی را به نقل از اسد برای رابین نقل کرد که متن آن اینگونه بود: "می‌خواهم قدم در دریاچه طبریه بگذارم"؛ همین مسأله رابین را متقاعد کرد که اسد آماده صلح با اسرائیل نیست.

حزب‌الله لبنان

رئیس سابق موساد در پایان این مصاحبه درباره حزب‌الله لبنان نیز اظهار کرد:" استراتژی بازدارندگی مقابل حزب الله اعمال می‌شود، اما نباید با آن شروع کنیم، ما ابتدا باید تضمین کنیم که قدرتمند هستیم. حتی اگر این حزب شروع به شلیک ده‌ها موشک به اسرائیل کند، ما دست‌کم وارد جنوب لبنان خواهیم شد و آن را به یک زمین شخم زده تبدیل خواهیم کرد."

وی ادامه داد: استراتژی ما قبل از هر چیز اخطار است و اگر بازدارندگی مؤثر نباشد، باید بدون رحم عمل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نتانياهو طرح الحاق رئيس موساد رئیس سابق موساد بین المللی روند صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۰۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با مجله تایم بار دیگر با تأکید بر حمایت پروپا قرص خود از رژیم صهیونیستی، لفاظی‌های پیشین خود درباره جمهوری اسلامی را تکرار کرد.

به گزارش فارس، ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • نتانیاهو یکی از بدترین قاتلان تاریخ است/ رسانه‌های غربی منافق‌اند
  • نتانیاهو دست به دامن مقامات غربی شد
  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود
  • ترس سران رژیم صهیونیستی از حکم دادگاه لاهه بالا گرفت
  • بعید است دفاعیات نتانیاهو به جلوگیری از حکم دیوان لاهه کمک کند | پیامدهای حکم لاهه برای نتانیاهو
  • تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار دستگیری برای نتانیاهو
  • دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی