Web Analytics Made Easy - Statcounter

مزارع پرورش ماهی به دلیل افزایش هزینه‌های تولید و قیمت خوراک دچار مشکل شدند و همچنین کاهش قیمت ماهی در بازار باعث شده بسیاری از واحدهای پرورش ماهی در آستانه تعطیلی قرار بگیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; شهرستان ماهشنان با تولید سالانه حدود 17 هزار تن ماهی به عنوان قطب تولید ماهی شمالغرب کشور مطرح است ولی فعالان و پرورش دهندگان ماهی در این شهرستان با بی‌مهری مسئولان مواجه شدند و با اینکه ماهنشان قطب تولید استان است اما در این شهرستان تا به امروز صنایعی تبدیلی ماهی مستقر نشده و به دلیل کم کاری مسئولان ماهنشان از این ظرفیت بالقوه استفاده خوبی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهشنان جزو شهرستان‌های کمتر توسعه یافته استان زنجان است در حالیکه ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد، این شهرستان بخش زیادی از مواد معدنی کشور را نیز تامین می‌کند اما در این میان عملکرد ضعیف مسئولان شهرستانی باعث شده ماهشنان از توسعه باز بماند.

مزارع پرورش ماهی در ماهنشان با مشکلات افزایش هزینه‌های تولید مواجه‌اند و در این شرایط مشکل عرضه و بازار نیز دارند که این مشکل به نوعی زمینه را برای تعطیلی واحدهای پرورش ماهی فراهم کرده است.  

امروزه فعالان و پرورش دهندگان ماهی در این شهرستان با این مشکلات دسته پنجه نرم می‌کنند و در تلاش هستند واحدهای خود را سرپا نگه دارند. بخش زیادی از جوانان در حوزه پرورش ماهی در این شهرستان مشغول بکار هستند که با تعطیلی واحدهای پرورش ماهی در ماهنشان بر تعداد افراد بیکار این شهرستان افزوده می‌شود.

افزایش قیمت خوراک ماهی

منصور حقی‌راد مدیرشیلات جهادکشاورزی استان زنجان نیز در مورد مشکلات امروز پرورش دهندگان ماهی خاطرنشان کرد: قیمت خوراک ماهی بالا رفته و تقاضا نیز کاهش یافته است.

وی با اشاره به حذف ارز دولتی در حوزه واردات تخم ماهی قزل آلا عنوان کرد: این اقدام دولت باعث شد قیمت بچه ماهی به دو برابر افزایش یابد و همچنین شاهد افزایش قیمت تولید ماهی در استان باشیم.

مدیرشیلات جهادکشاورزی استان زنجان ابراز کرد: با این وضعیت ماهی‌ها در استخرها باقی مانده و در بازار تقاضا نیز کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: رها سازی ماهی در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر بود و قطعا در تولید استان تاثیر گذار بوده است.

حقی‌راد عنوان کرد: در سال گذشته حدود 17 هزار تن ماهی در استان زنجان تولید و روانه بازار مصرف شد.

واحدهای پرورش ماهی در آستانه تعطیلی

علیرضا عباسی کارآفرین ماهنشانی که در تولید ماهی در استان زنجان فعالیت دارد در مورد وضعیت بازار ماهی اظهار کرد: در حال حاضر شاهد افزایش قیمت خوراک ماهی و کاهش قیمت عرضه آن در بازار استان زنجان هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر خوراک ماهی با قیمت هر کیلوگرم 13 هزار تا 16 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود تصریح کرد: با این میزان افزایش قیمت‌ها هزینه‌های تولید با هزینه‌های عرضه برابری می‌کند.

این کارآفرین خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت ماهی در بازار کیلویی 22 هزار تومان عرضه می‌شود که کاهش تقاضا منجر به کاهش قیمت ماهی در بازار شده که این مشکل باعث شده تولید صرفه اقتصادی نداشته باشد.

وی با تاکید براینکه برابری هزینه تولید و عرضه در صورتی اتفاق می‌افتد که تولید کننده هیچ تلفاتی نداشته باشد افزود: اگر کسی در این شرایط تلفات داشته باشد حتی نمی‌تواند هزینه تولید را هم تامین کند.

عباسی با تاکید براینکه برخی از واحدهای تولدکننده ماهی به دلیل شرایط بوجود آمده بچه‌ریزی ماهی نداشتند و واحد خود را تعطیل کردند عنوان کرد: اگر همین شرایط تداوم داشته باشد خیلی از واحدهای پرورش ماهی ورشکست خواهند شد.

وی با بیان اینکه مسئولان شهرستان ماهنشان در جریان این مشکل هستند افزود: متاسفانه تا به امروز هیچ حمایتی از تولیدکنندگان ماهی در ماهنشان نشده است.

این تولید کننده با بیان اینکه پرورش ماهی منبع درآمد بیشتر ساکنین شهرستان ماهنشان است افزود: فرماندار ماهنشان در جریان این موضوع است اما تا امروز اقدامی انجام نداده است.

وی با بیان اینکه اقتصاد شهرستان ماهنشان با پرورش ماهی می‌چرخد اما متاسفانه تا امروز اتحادیه‌ای برای این تولیدکنندگان تشکیل نشده است ابراز کرد: به دلیل نبود اتحادیه هیچ حمایتی از تولیدکنندگان ماهی در ماهنشان نمی‌شود.

عباسی با بیان اینکه از سال 85 تا به امروز در کار پرورش ماهی هستم و از سال 94 تا به امروز به صورت تخصصی وارد این حوزه شدم عنوان کرد: در حال حاضر در مزارع خود برای هشت نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کردم.

وی میزان تولید ماهی در مزارع خود را سالانه حدود 70 تا 80 تن عنوان کرد و افزود: یکی از دلایل پایین آمدن قیمت ماهی نبود صادرات بوده و دومین دلیل نیز کاهش میزان مصرف در استان است.

این کارآفرین با بیان اینکه دلالان نیز ماهی را با قیمت پایین از تولیدکننده خریداری می‌کنند و با چندین برابر قیمت در سایر استانها عرضه می‌کنند تاکید کرد: با این شرایط خیلی از واحدهای تولید ماهی تعطیل می‌شوند.

وی با بیان اینکه کمبود نهاده‌‌ها روند پرورش ماهی را مشکل کرده است ابراز کرد: از طرفی هم هیچ صنایع تبدیلی فعال در حوزه ماهی در ماهنشان وجود ندارد و از این ظرفیت ماهنشان به خوبی استفاده نشده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: واحدهای پرورش ماهی ماهی در ماهنشان پرورش ماهی افزایش قیمت استان زنجان حال حاضر تا به امروز تولید ماهی قیمت خوراک خوراک ماهی قیمت ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران

ایسنا/ایلام مدیر جهاد کشاورزی دهلران ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا در شهرستان دهلران گفت: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع کلزا تولید شده که این میزان در طول تاریخ کشاورزی شهرستان دهلران بی سابقه است.

«جلال یوسفی» در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز برداشت محصول استراتژیک گندم از مزارع آبی و دیم شهرستان دهلران خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری  ۶۷ هزار هکتار از اراضی زراعی  شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران عنوان کرد: تا امروز بیش از ۲۵ هزار تن  از این مزارع استحصال گردیده که پیش‌بینی می‌شود  این میزان به ۲۳۰ هزار تن برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ مرکز خرید فعال در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان منطقه است و همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور تامین سوخت کمباین‌ها و انجام معاینه فنی انجام گرفته است.
یوسفی افزود: در حال حاضر ۲۵۰ کمباین در مزارع شهرستان جهت برداشت محصول مشغول فعالیت هستند و هماهنگی‌های لازم برای ورود کمباین‌های  بیشتر به منطقه صورت گرفته  که بزودی در شهرستان مستقر خواهند شد و با توجه به اینکه نرخ برداشت غلات توسط کمباین از همان روزهای ابتدایی برداشت به طرق  مختلف به سمع کشاورزان و کمباین داران رسیده است، کشاورزان عزیز می توانند در صورت مشاهده  هرگونه تخلف به جهاد کشاورزی مراجعه  تا از طریق مراجع قانونی و تعزیرات حکومتی  برخورد گردد.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران  ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا  در این شهرستان بیان کرد: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع  کلزا تولید شده است که این میزان در طول تاریخ  کشاورزی شهرستان دهلران بی‌سابقه است.
یوسفی در پایان با تاکید بر صدمات جبران ناپذیر آتش زدن بقایا از کشاورزان تاکید کرد و گفت: با توجه به تاثیرات مخرب این عمل بر کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه، کاهش ظرفیت نگهداری آب، کاهش میکروارگانیسم‌های مفید خاک و همچنین افزایش فشردگی و سله بندی خاک(سفت شدن بافت خاک) از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جداً خودداری نمایند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • حل مشکلات تولیدکنندگان کشتارگاه اقلید نیازمند اراده مسوولان است
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان