Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام فجری گفت: شاخص‌ترین نقاط ضعف رسانه‌های دینی را عدم شناخت مخاطب، حرکت لاک‌پشتی و رغبت به کار فردی است.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف به نقل از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا فجری» با بیان این که اکنون در دورانی زندگی می کنیم که رسانه های تبلیغ دین در حال تغییر هستند، اظهار داشت: اگر در گذشته تنها رسانه تبلیغ دین، منابر و مساجد و تبلیغ های چهره به چهره بود، اکنون با رسانه های نوظهوری مواجه هستیم که هم هزینه کمتری دارند و هم دارای مخاطب بالایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به ضرورت آشنایی حوزویان با رسانه ها گفت: اگر مبلغان و حوزویان نتوانند با این رسانه ها علقه برقرار کنند و با سازو کار آن آشنا نشوند، بخش زیادی از مخاطب جامعه را از دست خواهند داد و به تبع آن، امر تبلیغ با مخاطرات جدی مواجه خواهد شد.

 

دبیر قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه هر چند معتقدیم که رسانه‌های نوین و نوظهور که در بستر فضای مجازی شکل گرفته اند، دارای اقتضائات و محدودیت های بسیاری هستند که به آنها کارکردهای خاص و منحصر می‌بخشد، تصریح کرد: ظهور اولیه رسانه‌های نوین و نوظهور در یک فضای کاملاً سکولار بوده و بالطبع متأثر از فرهنگ غربی هستند.

 

وی با بیان این که رسانه های نوین و نوظهور برای امر تبلیغ دین یک محدودیت به شمار می‌روند، افزود: اما این محدودیت ها به اندازه ای نیستند که جلوی فعالیت های تبلیغی را بگیرند.

 

حجت الاسلام والمسلمین فجری تاکید کرد: در حال حاضر رسانه های در بستر فضای مجازی بهترین بستر برای امر تبلیغ دین به شمار می روند، البته حضور در این عرصه بسیار ظریف و پیچیده است که نیازمند آگاهی و هوشیاری مبلغان دینی می باشد.

 

وی نقاط ضعف رسانه های دینی را در سه محور برشمرد و گفت: محور اول، عدم شناخت مخاطب است که بیشتر مخاطبین ما در فضای مجازی، جوان‌ها هستند، لذا پیام‌های ما در این رسانه‌ها باید متناسب با این مخاطب تهیه شود، در حالی که ادبیات حوزویان بسیار ثقیل و علمی است و مخاطب با آن انس برقرار نمی کند.

 

دبیر قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: محور دوم، حرکت لاکپشتی است که جریان‌های ضد فرهنگی در برخی رسانه ها، لحظه به لحظه اقدام به انتشار شبهه و تولید محتواهای خلاف دین می‌کنند و اگر ما نتوانیم در لحظه پاسخ آنها را بدهیم، آن شبهه ها جای خودش را در ذهن مخاطب می گیرد و به عنوان امری ثابت شده مورد قبول مخاطب قرار می گیرد؛ نهایتاً مخاطب با خود می پندارد که اگر غیر از این بود، حتماً باید صدایی از حوزه و علمای دین بلند می شد.

 

وی با اشاره به ضرورت ارائه پاسخ سریع و قاطع در قبال شبهات افزود: ما معمولاً پاسخ‌ شبهات و محتواهای ضد دین را با تأخیرهای غیرقابل قبول و در زمانی که دیگر مخاطب رغبتی به خواندن آنها ندارد، می دهیم؛ چرا که در زمانی که باید پاسخ داده می شد، پاسخی از سوی ما ارائه نگردید.

 

حجت الاسلام والمسلمین فجری، محور سوم را رغبت به کار فردی دانست و خاطرنشان کرد: رسانه های دینی نوعاً به حرکت های انفرادی بیشتر از حرکت های گروهی و برنامه ریزی شده، علاقه نشان می دهند؛ اگر جریان های ضد دین و نظام را نظاره کنیم، درمیابیم که وقتی یک خبری منتشر می شود، همه به صورت متحد و هماهنگ، آن خبر را پوشش می دهند اما این مسئله در جریان های دینی و انقلابی کمتر مشاهده می شود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: دفتر تبلیغات اسلامی رسانه ها حوزه علمیه رسانه های دینی حجت الاسلام تبلیغ دین رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۱۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شوراها از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار رشتخوار گفت: ضروری است که شورائیان از اختلافات و دخالت دادن تفکرات سیاسی در کار شوراها پرهیز کنند.

حسین باهوش، ۱۱ اردیبهشت با حضور در جمع شوراهای اسلامی شهرستان گفت: امروزه عرصه، عرصه خدمتگزاری است، شوراهای اسلامی تنها نهادی هستند که بدون هیچ چشم داشتی و دریافت هزینه‌ای برای عمران و آبادانی شهرها و روستاها تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه هیچ شأنی بالاتر از خدمت کردن به مردم برای ما نیست، بیان کرد: از تمامی اعضای شوراهای اسلامی تقاضا داریم برای توسعه و آبادی شهرستان رشتخوار کمک کنند.

فرماندار رشتخوار تأکید کرد: شوراها نباید در محیط‌های شهر و روستا به صورتی عمل کنند که موجب ایجاد مشکلات شوند بلکه آنان باید مشکلات مردم را رفع و پیگیری کنند.

وی با تأکید بر اینکه شورائیان از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین درخواست‌های ما از اعضای شورای اسلامی و دهیاران اجرا و پیگیری طرح نهضت ملی مسکن است که تاکنون این طرح بیش از ۲۹۱۱ نفر در شهرستان‌ متقاضی داشته است.

باهوش با اشاره به اینکه برای پیشرفت و توسعه شهرستان تاکنون زحمات بسیاری کشیده شده است، یادآور شد: در روستاهای براکوه، کت و سعادت‌آباد زمین‌های نهضت ملی مسکن تعیین و واگذار شده و در روستاهای فتح‌آباد، نوق، درریز، چاهشورک جنگل و تعدادی از روستاهای دیگر این طرح در دست اقدام است.

فرماندار رشتخوار همچنین به اقدامات انجام شده در خصوص پروژه باند دوم محور رشتخوار اشاره و اذعان کرد: قطعه ۷ پروژه باند دوم از مسیرهای مختلفی پیگیری شده است و در جلسه‌ای که با معاون وزیر راه و شهرسازی با حضور مسئولان‌ استانی و شهرستانی در تهران برگزار شد قول پیگیری چندماهه اخذ شد و همچنان تا تحقق موضوع پیگیر هستیم.

وی با بیان اینکه همچنین قطعه ۹ این پروژه هم با سرعت در حال انجام است، ادامه داد: در حوزه اشتغال و کارآفرینی از چند ماه آینده اتفاقات خوبی در شهرستان رشتخوار رقم خواهد خورد و با راه‌اندازی شرکت‌های فولادی شاهد این موضوع خواهیم بود.

فرماندار شهرستان رشتخوار، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی و خدماتی علاوه بر اجرای طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی نگاه ویژه‌ای به حوزه فرهنگی داشته باشند، زیرا اگر مشکلات و آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی کاهش پیدا کند به مراتب نارضایتی‌های مردمی کاهش پیدا خواهد کرد.

وی در پایان به حل و فصل کردن مشکلات توسط شوراها در سطح روستا، داشتن رویکرد فرهنگی و اجرای برنامه‌های فرهنگی، برگزاری بازی‌های بومی محلی در روستاهای دارای ظرفیت و ... تأکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعضای شوراها از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • ضرورت اقناع سازی مخاطبین در خصوص فرزندآوری توسط رسانه‌ها