Web Analytics Made Easy - Statcounter

هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل، گفت: سفر نخست وزیر عراق به ایران با توجه به خواسته دو کشور برای افزایش سطح تبادلات اقتصادی، سیاسی و امنیتی، بسیار موفقیت آمیز بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با دیارآفتاب؛ در خصوص اهمیت سفر نخست وزیر عراق به ایران و دستاوردهای این سفر، گفت: اهمیت این سفر را می توان از دیدار رهبر انقلاب اسلامی با الکاظمی نخست وزیر عراق متوجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیدار در حالی صورت گرفت که ایشان در ماه های گذشته دیداری با مقامات خارجی نداشته اند.

وی افزود: چندین موضوع در دستور کار نخست وزیر عراق قرار داشت. با توجه به اینکه عراق طی سالیان گذشته همواره سرزمینی برای تقابل قدرت های منطقه و فرامنطقه ای بوده و آمریکایی ها با تلاش خود در پی خدشه دار کردن روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور بودند لذا برقراری یک رابطه پایدار سیاسی بین تهران و بغداد یکی از اصلی ترین دلایل این سفر محسوب می شود.

هانی زاده ادامه داد: همچنین عربستان سعودی همواره نقشی مخرب در وقایع داخلی عراق ایفا کرده و سعی کرده با دخالت های سیاسی خود، دایره عقیدتی مرتبط با ایران را کمرنگ کند. ولی به هر حال با توجه به جایگاهی که ایران در عراق دارد، عربستان نیز با شکست مواجه شد و نتوانست فضای ضد ایرانی را در این کشور مدیریت کند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: با توجه به اینکه اراده مردم عراق نیز ارتباط بیشتر با ایران است، هیچ دولتی در عراق نمی تواند روابط دو کشور همسایه را تحت تاثیر جریان های خارجی به سطح پایینی برساند. لذا نخست وزیر عراق با سفر خود به تهران تلاش کرد تا رابطه کشورش با ایران را استحکام بخشیده و به حد قابل قبولی برساند.

وی با اشاره به دستاورد نظامی و امنیتی این سفر برای دو کشور، بیان کرد: ایران در طول سال های اخیر به ویژه بعد از اینکه داعش به این کشور ورود و ناامنی هایی را در این کشور به وجود آورد، با پرداخت هزینه به کمک عراق رفت و نهایتا با کمک یکدیگر موفق به سرکوب داعش شدند. این احساس که احتمال بازگشت داعش به عراق وجود دارد در سیاستمداران عراقی است و همین کافی است تا این کشور نیازمند کمک ایران در مسائل امنیتی باشد و ایران هم مواضع نظامی و امنیتی خود را در عراق حفظ کند.

هانی زاده با بیان اینکه دستاورد دیگر این سفر در خصوص مسائل اقتصادی است، گفت: حجم تبادلات اقتصادی دو کشور در حدود ۱۳میلیارد دلار است که طی ماه های اخیر و به دلیل کاهش صادرات و واردات به دلیل بیماری کرونا این میزان کاهش یافته است. ولی نخست وزیر عراق معتقد است سطح روابط اقتصادی دو کشور می تواند به رقم ۲۰میلیارد دلار هم افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تبادل اقتصادی برای هر دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: با توجه به وجود مرز هزار و ۴۰۰کیلومتری میان ایران و عراق و سهولت انتقال کالاهای ایرانی به عراق و اقبالی که مردم این کشور به اجناس ایرانی دارند، این اراده نزد دولت عراق وجود دارد که سطح تبادلات اقتصادی خود را با ایران افزایش دهد.

هانی زاده با اشاره به تامین انرژی برق عراق، خاطرنشان کرد: لذا به نظر می رسد سفر مصطفی الکاظمی به ایران با توجه به موارد گفته شده و دستاوردهای بدست آمده، بسیار موفقیت آمیز بوده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: تبادلات اقتصادی نخست وزیر عراق هانی زاده دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۱۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

به گزارش قدس خراسان، احمد وحیدی در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور  اظهار کرد: همه گام های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم نواز داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملا تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی  متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده ‌ایم و تحسین جهانیان و ملت های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

وی گفت: ما در حوزه های سیاسی دفاعی،امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وحیدی تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه  ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وزیر کشور ادامه داد: لذا جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند لذا باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وزیر کشور با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه ، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه های خود را  در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند.برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید شهرک های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد.رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • بورکینافاسو خواهان استفاده از توانمندی‌های ایران است
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی