Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید روز چهارشنبه گفت، از حوادث اخیر در شماری از تأسیسات ایران «خرسند» است.

بولتون در مصاحبه با روزنامه «گاردین» گفت، بحث‌هایی در مورد از سرگیری آزمایشات اتمی از دو سال قبل در دولت آمریکا صورت گرفته‌ و تا تابستان سال گذشته که وی در کاخ سفید مشغول به کار بود این بحث‌ها همچنان ادامه داشته‌اند اما برخی از کارکنان دولت با آن مخالف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با این حال تصریح کرد که این بحث‌ها پیرامون مسائل کلی بوده و هرگز جنبه «عملی» پیدا نکردند زیرا اولویت با خروج از معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی میان‌برد (INF) بود.

بولتون افزود: «چند بار در این خصوص بحث‌هایی کلی انجام گرفت اما به نقطه تصمیم‌گیری نرسید. خود من شخصاً اهداف دیگری مانند خروج از INF را دنبال می‌کردم. منظورم این است که نمی‌توان همه کارها را همزمان با هم انجام داد».

چندی پیش یکی از مقامات ارشد کاخ سفید به «واشنگتن پست» گفت، هدف آمریکا از آزمایشات اتمی، اعمال فشار بر روسیه و چین است. بولتون در این باره گفت: «من هرگز چنین بحثی را مطرح نکردم و شک دارم اقداماتی از این دست، بتوانند اهرم فشار مؤثری ایجاد کنند».

وی با این حال در دفاع از آزمایش بمب‌های اتمی گفت: «به‌طور کامل نمی‌دانیم گذر زمان چه تأثیری بر قابل اتکا بودن، امنیت و ایمنی دستگاه‌های هسته‌ای دارد. به همین دلیل این چیزی است که برای حفظ اعتبار و بازدارندگی نیاز داریم. از آزمایش‌های گسترده صحبت نمی‌کنم. قطعاً صحبتم درباره آزمایشات جوی نیست اما همان‌طور که زمانی یک فرمانده نظامی به من گفت، داشتن ۵۰۰۰ کلاهک هسته‌ای مانند داشتن ۵۰۰۰ خودرو تویوتا در پارکینگ است. می‌خواهی بدانی که وقتی سوئیچ را می‌چرخانی کار می‌کند یا نه».

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید گفت: «فکر می‌کنم گزینه‌های زیادی درباره محل انجام آن وجود داشته باشد. یادمان باشد که از آزمایش‌های زیرزمینی صحبت می‌کنیم اما این‌طور نیست که برای مثال در لاس وگاس قدم بزنید و ناگهان زیر پایتان بلرزد».

بولتون در این مصاحبه مدعی شد در حال حاضر روسیه و چین آزمایشات مخفیانه‌‌ای را انجام می‌دهند و اگر آمریکا نیز چنین آزمایشاتی انجام دهد سطح این کشور در زمین بازی قدرت‌های هسته‌ای بالاتر می‌رود.

وی با دفاع از موضع دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال لزوم مشارکت چین در مذاکرات مربوط به تمدید معاهده تسلیحاتی «نیو استارت» بین آمریکا و روسیه پیشنهاد کرد هر ۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در مباحث مربوط به محدودسازی تسلیحات راهبری حضور داشته باشند.

گاردین به نقل از بولتون نوشت، وی با اظهار «خرسندی» از حوادث اخیر در برخی تأسیسات ایران، این گمانه‌زنی را مطرح کرد که یک طرف خارجی دیگر در خاورمیانه عامل این اتفاقات باشد.

او به گاردین گفت: «فکر می‌کنم قطعاً پتانسیل وجود عاملان خارجی وجود داشته باشد، [برای مثال] یک کشور در حاشیه خلیج [فارس]، اسرائیل و با همکاری مخالفان داخل ایران. سخت است که باور کنم این‌گونه نباشد».

بولتون که از حامیان حمله نظامی به ایران در دولت آمریکا به شمار می‌رفت در ادامه گفت: «فکر می‌کنم این مسئله بسیار مهم است که هر از گاهی به ایرانی‌ها ثابت کنیم که حتی مهم‌ترین تأسیسات آن‌ها نیز آسیب‌پذیر هستند. این همان چیزی است که به نظر من در کیسه ابزار آمریکایی‌ها غایب بود».

او به این سوال که آیا آمریکا نیز در این حوادث دخیل بوده یا خیر پاسخ داد: «نمی‌گویم که اطلاعات خاصی در این زمینه دارم اما اگر هم آمریکا در آن‌ها دست داشت بدم نمی‌آمد. این را با اطمینان می‌گویم».

بولتون که چند هفته‌ای است با خبر انتشار کتاب خاطرات خود درباره زمان فعالیت در این سمت جنجال‌ساز شده، پیشتر نیز ضمن دمدمی مزاج خواندن رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی شد خروج این کشور از توافق هسته‌ای ایران، فرح‌بخش‌ترین لحظه زمان حضور وی در این سمت بود.

منبع: الف

کلیدواژه: کاخ سفید هسته ای بحث ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۲۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت

به گزارش خبرآنلاین از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه های کشور، جهت آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن ها می تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود : آزمایشگاه های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه های استان ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استانداردها تمامی آیتم های را که در انجام آزمایش ها دخیل هستند مانند پذیرش، جوابدهی، قیمت های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش های کنترل کیفیت در بخش های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه ها ثبت می شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه های پایه نیز همزمان ثبت می گردد. بنابراین امکان صدور جواب هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی در سال های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده اند. بدین صورت که آزمایشگاه ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می دهند.

همتی بیان داشت: علیرغم این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه های کشور صادر می گردد، آزمایشگاه های تشخیص طبی در بین گروه های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم تحریم ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش ها ۷۰ درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف داشته زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکار ناپذیر در سلامت بیماران داشته و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه های کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، صحبت هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه ها می شود، علاوه بر اینکه زحمات ۶۰۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می برد بلکه بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه های کشور و بیمه ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدوار هستیم اساتید گرامی هنگام مصاحبه های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولین آزمایشگاه ها در دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت های تشخیصی، نمونه گیری و انجام آزمایش ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل ستایش است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900204

دیگر خبرها

  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • هشدار روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران