Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اقدامات مقابله‌ای تاثیر خوبی در کاهش گرد و غبار داشته، گفت: در دو سال گذشته بارش در کشور مناسب بوده و سیلاب زیادی در دشت‌ها روان شده اما اگر درست عمل نکنیم بطور قطع با کانون‌های گرد و غباری بیشتری مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شهر علی طهماسبی ، دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار افزود: اقدامات مقابله با گرد و غبار تاثیر خوبی در کاهش این روند داشته اما با توجه به بارش و سیلاب هایی که در دو سال گذشته گذاشتیم هشدار می دهم اگر خوب عمل نکنیم و بهره برداری متناسب با شرایط هر منطقه نداشته باشیم با کانون های گرد و غباری بیشتری مواجه خواهیم شد.
او درباره علت این وضعیت ادامه داد: وقتی سیلاب جاری می شود عناصر ریزدانه زیادی را از مناطق بالادستی، کوهستانی و تپه ماهوری به دشت می آورد که این ذرات منفصل و جدا از هم هستند و در دشت ها رسوب می کنند، بنابراین اگر درست مدیریت نکنیم بعد از مدتی که آب فروکش کرد و دشت خشک شد، این رسوبات به هوا بلند خواهند شد و بنابراین دچار غفلت نشویم که چون دو سال ترسالی داشتیم پس مساله حل شده است.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار افزود: هم تجارب جهانی و هم مطالعات ما در جنوب شرق کشور مشخصا در استان کرمان نشان می دهد وقتی ترسالی می شود و این مساله درست مدیریت نشود سال بعد از آن به شدت بر تولید گرد و غبار افزوده می شود.
طهماسبی گفت: بنابراین باید همه دستگاه های اجرایی درست عمل کنند، مثلا جهاد کشاورزی در چرای دام و وزارت نیرو در تامین حقابه تالاب ها و رودخانه ها مدیریت صحیحی داشته باشند باید همه این مولفه ها را در کنار هم دید، نحوه کشاورزی، الگوی کشت، نحوه برداشت و مدیریت پس از برداشت محصول همه باید دیده شود چون در کنار هم بودن تمام اینها مدیریت صحیح را به دنبال دارد.
او افزود: مثلا اینطور نباشد که وزارت نیرو حقابه را تامین کند و آب مورد نیاز وارد دشت و تالاب شود و شاهد رشد پوشش گیاهی باشیم اما در مقابل چرای بی رویه داشته باشیم که در این صورت کار وزارت نیرو بی اثر می شود، بنابراین همه باید هماهنگ و منسجم به وظایف خود عمل کنیم.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: در این میان یک سری مشکلات وجود دارد، یک سری دستگاه ها وظایف ملی و برخی وظایف استانی دارند که بعضا با اهدافی که دارند متناقض است، مثلا از یک طرف برای تولید بر منافع فشار می آوریم و از طرف دیگر این فشار موجب تخریب محیط زیست می شود که این تناقض می آورد و به نوعی تولید کننده گرد و غبار است که در تلاشیم در قالب برنامه عمل وظایف را مشخص و تجمیع کنیم.
او گفت: مشکل بعدی تغییر ناپذیر بودن برخی سیستم های اداری و دولتی است، یعنی خیلی تمایل ندارند که روند خود را تغییر دهند که باید برویم به سمت بحث های تغییر پذیری و سازگاری با سیستم گرد و غبار چون گرد و غبار را به طور کامل نمی شود محو کرد، کشور ما از لحاظ جریانات جوی که از شمال غرب و غرب، شرق و شمال شرق تاثیر می گیرد یعنی در محاصره جریانات هوا و غبار هستیم بنابراین اینکه بگوییم گرد و غبار را به طور کامل محو می کنیم حرفی است که از نظر کارشناسی صحیح نیست.
طهماسبی با بیان اینکه برای گذر از این مسائل به دو اقدام نیاز است، گفت: یکی مدیریت کردن پدیده در داخل است که یک بخشی از آن مدیریت است، مساله بعدی که آن را دنبال می کنیم، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در زمینه سازگاری با این پدیده است که در این زمینه یکی از دانشگاه های کشور بر روی پروژه ای با موضوع تغییر اقلیم با هدف سازگاری با پدیده گرد و غبار بوده کار کرده است که در حال اجرا است.
او در ادامه گفت: این کار را اواخر سال گذشته آغاز کردیم و باید به این سمت و سو برویم که در کنار اقدامات مدیریتی، اصلاحی و مقابله ای به سمت سازگاری با این پدیده پیش رویم چون شرایط جغرافیایی کشور به گونه ای است که همواره با پدیده گرد و غبار مواجه ایم بنابراین باید زندگی کردن با آن را یاد بگیریم و با این شرایط کنار بیاییم، همه این استراتژی ها مشخص شده و اجرای آنها را دنبال می کنیم.
دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار به ایرنا گفت: اکنون با شرایط خوب تالاب ها و دشت ها مواجه هستیم که به اقدامات دولت بر می گردد، این دو در کنار هم تا حد بسیار زیادی تاثیرگذار بوده چون هم تامین اعتبارات، مدیریت و پیگیری ها تاثیر داشته بنابراین تلاش کنیم تا این شرایط را حفظ کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز از آماده باش کلیه دستگاه های اجرایی استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، مهدی مهرور بر ضرورت هماهنگی کامل دستگاه های امدادی و خدمات‌رسان، نیروی انتظامی و نیروهای مردمی در جهت مقابله با هرگونه حوادث احتمالی تاکید کرد.

مدیرکل مدیریت بحران گفت: بمنظور حفظ آمادگی و استفاده از تمام ظرفیت های ممکن، فراهم نمودن تجهیزات و پاسخگویی سریع به حوادث، کنترل، پایش و اقدامات پیشگیرانه از جمله مواردی است که باید رعایت شود.

وی در ادامه افزود: بمنظور مقابله با جاری شدن سیل در رودخانه ها و مسیلهای فصلی، رعد و برق، وزش باد شدید، ریزش سنگ، رانش کوه، لغزندگی و کاهش دید در جاده های کوهستانی ویاهرگونه حادثه احتمالی، بر آماده باش مراکز درمانی و پایگاههای امدادی، شرکتهای خدماتی ( آب و فاضلاب شهری روستایی، برق، گاز، تلفن همراه, ثابت و آب منطقه ای تاکید کرد.

مدیرکل مدیریت بحران گفت: شهروندان از تردد در محلهای پرخطر، اسکان، چادر زدن و توقف درحریم رودخانه ها، مکانهای مرتفع و تپه ها، زیر درختان، سیم برق هوایی، لوله ها، فنس های فلزی و پهنه های آبی و صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

وی بر داشتن تجهیزات لازم و ضروری سفر از جمله لوازم گرمایشی، البسه، پتو، کمک های اولیه، برف پاک کن، بهمراه داشتن وسایل ارتباطی تاکید کرد.

گفتنی است تمهیدات لازم توسط جهاد کشاورزی استان و شهرستانها جهت کشاورزان، برای حفظ محصولات کشاورزی ، کنترل دما, رطوبت و تهویه در گلخانه ها، مرغداریها، دامداریها و همچنین خودداری از چرای دام در مراتع و دامنه کوهها و برای جلوگیری از خسارت های ناشی از سرمازدگی به بخش کشاورزی بعمل آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • جواد نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر گذاشت؛ مردم می‌دانند سر چه کسانی باید پایین باشد
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • هشدار درباره تاثیر اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی بر امنیت ناوبری هوایی لبنان
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • حمایت خاص از گشت ارشاد و طرح نور: ادامه دهند، کار بسیار خوبی است
  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات