Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:07:14 GMT

افزایش کارگاه‌های گوهرتراشی در لرستان

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۶۹۴۲

افزایش کارگاه‌های گوهرتراشی در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان از افزایش کارگاه‌های گوهرتراشی در استان خبر داد.

سید امین قاسمی امروز چهارشنبه یکم مردادماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به دوره‌های آموزشی و آشنایی مردم با صنعت گوهرتراشی، خوشبختانه شاهد افزایش کارگاه‌های این رشته در استان هستیم.

وی با بیان اینکه ۵۰ کارگاه فعال گوهرتراشی در لرستان مشغول به فعالیت هستند و تقریبا در همه شهرستان‌های استان کارگاه های سنگ تراشی برپا است، افزود: اکثر کارگاه های مذکور از سنگ‌های قیمتی و تزیینی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  لرستان گفت: در استان کاربرد این صنعت زیبا بیشتر شامل زیورآلات و اکسسوری های زنانه ومردانه مانند انگشتر ،گردنبند، دستبند، پابند، گوشواره و... می شود.

قاسمی بیان کرد: ۲۰۰ هنرمند لرستانی در این رشته مشغول به فعالیت هستند و در این زمینه آموزش‌های مختلفی نیز توسط معاونت صنایع دستی استان در طول سال انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد معادن لرستان شامل سنگ‌های تزئینی هستند و ۱۸ نوع ماده معدنی از آنها استخراج می‌شود، اظهار کرد: سنگ‌های تزئینی معادن  لرستان بیشتر مصارف ساختمانی داشته‌اند؛ مواد اولیه جهت استفاده در کارگاه های استان عمدتا از استان‌های تهران یا خراسان رضوی خریداری می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در خصوص روش فروش این صنایع گفت: فروش تولیدات صنایع دستی در رشته گوهرتراشی به صورت سفارش مستقیم یا فروش آنلاین است که تولید امسال با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا و تعطیلی موقت اکثر کارگاه‌های مختلف صنایع دستی استان، چندان رضایت بخش نبوده اما در کل بیشترین صادرات در این حوزه مربوط به انگشتری مردانه بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گوهرتراشی سنگ های تزئینی معادن صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،مریم جلالی در بازدید از کارگاه‌های شیشه‌گری و گلاب‌گیری میمند گفت: این شهرقابلیت تبدیل به شهر ملی شیشه‌گری را دارد.
او افزود: شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری است و این صنعت دوست دار محیط زیست می‌تواند به ترویج گلاب‌گیری نیز کمک کند.
جلالی همچنین هم از برخی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری شهر دژکرد بازدید کرد و در جشن شکوفه‌های بادام، لوح ثبت ملی میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه‌خوانی را به فرماندار اقلید اهدا کرد.
 محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: مقدمات ثبت ملی دژکرد فراهم شده تا این شهر به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
کیسه بافی سنتی یکی از هنر‌های قدیمی رایج در دژکرد اقلید است؛ این نوع کیسه حمامی بافتی شبیه به بافت گلیم دارد با این تفاوت که با دو رنگ پشم سفید و مشکی بافته می‌شود.
میمند از توابع شهرستان فیروزآباد در جنوب شیراز و دژکرد از توابع اقلید در شمال مرکز استان فارس است.

دیگر خبرها

  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان