Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@06:48:33 GMT

چین‌هراسی محور دوره‌گردی پمپئو در اروپا

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۷۵۶۹

چین‌هراسی محور دوره‌گردی پمپئو در اروپا

«مایک‌ پمپئو» شامگاه دوشنبه در راس هیاتی تجاری از آمریکا، نخست وارد لندن شد تا از تصمیم یا به عبارت دیگر تسلیم شدن انگلیس در برابر خواست واشنگتن برای کاهش روابط تجاری با چین قدردانی کند.

او در ملاقات با نخست وزیر، وزیر امور خارجه و جمعی از نمایندگان پارلمانی انگلیس حمایت تمام قد واشنگتن را از مواضع ضد چینی لندن ابراز و در ازای آن، آمادگی سرمایه گذاری هنگفت آمریکا را برای گسترش روابط تجاری با انگلیس در دوره پسابرگزیت مورد تاکید قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

     

وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با همتای انگلیسی خود، تا جای ممکن چین را مورد سرزنش قرار داد. او بار دیگر ادعای انتشار ویروس کرونا توسط چین را تکرار کرد و بابت تلف شدن هزاران انگلیسی بر اثر آنچه او بیماری قابل پیش گیری نامید تسلیت گفت.  

او همچنین چین را به نابود کردن آزادی مردم هنگ‌کنگ و آزار همسایگان این کشور متهم کرد و بر همین اساس از تصمیم لندن برای توقف همکاری با غول فناوری هواوی در پروژه راه اندازی اینترنت نسل پنجم و واکنش به تصویب لایحه امنیت ملی هنگ‌کنگ توسط کنگره چین استقبال کرد.  

پمپئو مدعی شد که انگلیس این تصمیمات را مستقل از فشار آمریکا و به نفع مردم این کشور اتخاذ کرد.  

وی همچنین با تاکید بر اهمیت روابط ویژه لندن و واشنگتن ادعا کرد که دو کشور باید نسبت به رفتار چین محتاط عمل کنند. وزیر امور خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن از تمام کشورها می خواهد که حزب کمونیستی چین را به عقب رانده، ابراز امیدواری کرد که با تشکیل ائتلاف جهانی پکن را به تبعیت از موازین بین‌المللی سوق خواهد داد.  

او سپس در نشستی با حضور روسای شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران و کنشگران اقتصادی انگلیسی و آمریکایی مستقر در لندن شرکت کرد تا از توسعه روابط بازرگانی میان دو کشور در دوره پسابرگزیت حمایت کند.

پمپئو روز چهارشنبه راهی کپنهاگ شد تا با نخست وزیر و وزیر امور خارجه دانمارک درباره چین و دیگر مسائل روابط دوجانبه گفت وگو کند.

وزارت امور خارجه آمریکا هدف از سفر وی به دانمارک را تبادل نظر با مقامات یک کشور دوست و مورد اعتماد درباره چین، امنیت انرژی و مسائل مربوط به قطب شمال توصیف کرد.  

پمپئو در نشست خبری مشترک با  «یپه کوفود» همتای دانمارکی خود، بار دیگر اتهامات واشنگتن علیه پکن را تکرار کرد و مدعی شد: چین مالکیت معنوی آمریکا و اروپا را نقض کرده است.

هم زمان رسانه‌های خبری امروز اعلام کردند آمریکا از کنسولگری چین در هیوستن خواسته تا ظرف ۷۲ ساعت، آنجا را تعطیل کند. وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه ادعای خود چنین گفت: آمریکا برای محافظت از مردم، امنیت و امنیت ملی ما عمل می کند.

در همین حال، وزارت خارجه چین با صدور بیانیه ای اعلام کرد از آنجایی که واشنگتن از پکن خواست طی ۷۲ ساعت کنسولگری خود در هیوستون تگزاس را ببندد، دولت چین به این اقدام ناگهانی دولت ترامپ شدیدا اعتراض و اعلام کرد که مقابله به مثل می کند.  

وزارت خارجه چین این اقدام آمریکا را «تحریک سیاسی» دانست و افزود: این اقدام یک جانبه، به طور جدی قوانین بین المللی، هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بین الملل و توافقنامه دوجانبه کنسولی بین چین و آمریکا را نقض می کند. چین، چنین حرکت ظالمانه و غیرقابل توجیهی را که موجب خرابکاری روابط چین و آمریکا می شود، محکوم می کند.   ما از ایالات متحده می خواهیم که بلافاصله تصمیم نادرست خود را پس بگیرد در غیر این صورت چین واکنش های مشروع و لازم را انجام خواهد داد.

در بیانیه وزارت خارجه چین آمده است: مدتی است که دولت آمریکا شروع به مقابله با اقدامات سختگیرانه و حملات غیرمجاز علیه سیستم اجتماعی چین، مقصر دانستن چین و آزار و اذیت پرسنل دیپلماتیک و کنسولگری چینی در آمریکا، ارعاب و بازجویی از دانشجویان چینی و مصادره وسایل شخصی و حتی بازداشت بدون دلیل آنها کرده است بسته شدن یک جانبه سرکنسولگری چین در هیوستون در یک بازه زمانی کوتاه، تشدید بی سابقه اقدامات اخیر این کشور علیه چین است.

پمپئو در بخش دیگری از سخنان خود گفت که آمریکا در منطقه قطب شمال فعال تر می شود تا با نفوذ رو به رشد روسیه مقابله کند و تحرکات چین برای وارد کردن خود به این منطقه را ناکام گذارد.

وی همچنین از بازگشایی کنسولگری آمریکا در منطقه گرینلند دانمارک استقبال کرد و در کنفرانس خبری مشترک با همتای دانمارکی خود گفت: امروز، روز جدیدی برای آمریکا در گرینلند است.

پمپئو در جریان این سفر، در گفت و گو با نخست وزیر دانمارک و مقام های گرینلند و جزایر فارو، بر اهمیت استقلال در زمینه انرژی به ویژه از روسیه تاکید کرد.

روابط آمریکا و دانمارک آگوست سال ۲۰۱۹ زمانی که ترامپ ایده خرید منطقه گرینلند را مطرح کرد، متشنج شد.

دولت دانمارک در پاسخ به پیشنهاد ترامپ برای خرید گرینلند به شدت با این پیشنهاد مخالفت کرد و نخست وزیر دانمارک گفت: «گرینلند فروشی نیست؛   گرینلند متعلق به دانمارک نیست و متعلق به گرینلند است؛   من قوّیاً امیدوارم که این موضوع (سخنان ترامپ)   جدی گفته نشده باشد.»

دوره‌گردی پمپئو در اروپا اگرچه دستاورد قابل توجهی را به دنبال نداشت اما دو نکته در خورد تامل داشت.  

اولا او در این سفر در حالی با نمایندگان مجلس انگلیس که از طیف طرفداران ترامپ بشمار می‌روند ملاقات و سپس به دیدار نخست وزیر رفت که از نظر تحلیل‌گران این رفتار نوعی دهن‌کجی و خلاف رویه‌های معمول دیپلماتیک است.

بوریس جانسون دو سال پیش در کسوت وزیر امور خارجه انگلیس راهی واشنگتن شد تا دونالد ترامپ را از خروج از برجام منصرف کند. با این حال ترامپ او را نپذیرفت و جانسون ناگزیر در شبکه تلویزیونی مورد علاقه رئیس جمهوری مصاحبه کرد تا پیام خود را به ترامپ برساند.

ثانیا سفر پمپئو در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را می‌توان بخشی از راهبرد ستاد انتخاباتی ترامپ برای جمع‌اوری خوراک تبلیغاتی ارزیابی کرد که احتمالا در هفته‌های اینده شاهد تزاید آن در اشکال مختلف خواهیم بود.

برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا مایک پمپئو انگلستان دانمارک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا مایک پمپئو انگلستان دانمارک ایالات متحده آمریکا مایک پمپئو انگلستان دانمارک امور خارجه آمریکا وزیر امور خارجه نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۷۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد

وزیر امور خارجه آمریکا طی مکالمات تلفنی خود از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی (۱۹۹۱) استقبال کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان گفتگوی تلفنی جداگانه داشت.

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که بلینکن از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی استقبال کرد.

متیو میلر در بیانیه‌ای گفت: وزیر امور خارجه آمریکا از اعلام هفته گذشته رئیس‌جمهور علی‌اف مبنی بر توافق ارمنستان و آذربایجان برای استفاده از اعلامیه آلماتی در سال 1991 به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها قدردانی کرد و بر اهمیت این امر برای هر دو طرف برای دستیابی به صلح پایدار و با عزت تأکید کرد.

در این بیانیه خاطرنشان شد: وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر بر آمادگی ایالات‌متحده برای حمایت از این تلاش‌ها تأکید کرد و از رئیس‌جمهور علی‌اف خواست همگام با همتای ارمنی خود حرکت کند. بلینکن بر تعهد ما به روابط دوجانبه قوی بین ایالات‌متحده و آذربایجان تأکید کرد و به تلاش‌های ما برای همکاری در اهداف مشترک در زمینه‌های انرژی، آب‌وهوا و ارتباطات و تضمین موفقیت کنفرانس COP 29 در باکو اشاره کرد.

در بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: بلینکن از اقدام آذربایجان برای تبدیل حکم زندان قباد عباد اوغلو به حبس خانگی به عنوان یک ژست بشردوستانه استقبال کرده و خواستار آزادی کامل و فوری وی شده است. وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر از جمهوری آذربایجان خواست به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه حقوق بشر عمل کند و زندانیان ناعادلانه در آذربایجان را آزاد کند.

در اطلاعیه دفتر مطبوعاتی رئیس‌جمهور آذربایجان در خصوص این گفتگوی تلفنی آمده است که "الهام علی‌اف تأکید کرد آذربایجان به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر پایبند است و اصلاحات دموکراتیک ادامه دارد."

چند روز پیش بازداشت عباد اوغلو، رئیس حزب دموکراسی و رفاه آذربایجان با حبس خانگی جایگزین شد. او در 23 جولای سال گذشته بازداشت شد. وی به استناد ماده 204.1 قانون مجازات (تدارک به منظور فروش اعم از تحصیل یا فروش پول یا ارز تقلبی) و همچنین ماده 3.1 (در صورت ارتکاب همان اعمال توسط یک گروه سازمان‌یافته) متهم شده است. بعداً اتهام جدیدی به موجب ماده 1-3.167 (تهیه، نگهداری یا توزیع مواد افراطی مذهبی) قانون جزا مطرح شد. این سیاستمدار تمام اتهامات را کذب خواند.

در ماه‌های اخیر بالغ بر 20 روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی در جمهوری آذربایجان به اتهام قاچاق و سایر اتهامات دستگیر شده‌اند. آن‌ها با این اتهامات موافق نیستند و آن را فعالیت‌های حرفه‌ای و آزادی سیاسی می نامند. بر اساس لیست‌های تهیه شده توسط سازمان‌های حقوق بشر محلی، در حال حاضر 250 تا 300 زندانی سیاسی در جمهوری آذربایجان وجود دارد. اما مسئولان آذربایجانی ادعای حضور زندانیان سیاسی در کشور را نمی‌پذیرند. آن‌ها می‌گویند افرادی که در آن لیست‌ها قرار گرفته بودند فقط به خاطر اقداماتشان محاکمه شدند.

یادآور می‌شود که بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، بر حمایت آمریکا از پیشرفت به سوی توافق صلح پایدار و باعزت بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان تأکید کرد.

بلینکن بار دیگر تأکید کرد که از موافقت آمریکا برای استفاده از اعلامیه آلماتی ارمنستان و جمهوری آذربایجان به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها استقبال می‌کند.

بلینکن خاطرنشان کرد که آمریکا به تلاش‌های خود برای حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان و همچنین دیدگاه نخست‌وزیر پاشینیان مبنی بر آینده‌ای مرفه، دموکراتیک و مستقل برای ارمنستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است، درگیری قره‌باغ که در دهه 80 قرن گذشته میلادی شدت گرفت، باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد. باکو کنترل 20 درصد از مناطق جمهوری آذربایجان را از دست داد. چهار سال پیش، در نتیجه جنگ 44 روزه دوم قره‌باغ و عملیات یک روزه سال گذشته، جمهوری آذربایجان کنترل سرزمین‌های اشغالی را دوباره به دست گرفت.

ارمنستان عملیات یک روزه در قره‌باغ را در سال گذشته «پاکسازی قومی» نامید. پس از آن زمان، جمعیت ارمنی از قره‌باغ مهاجرت کردند.

اگرچه مذاکرات جداگانه‌ای بین دو کشور با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه انجام شده است، اما هنوز معاهده صلح امضا نشده است.

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپاعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسیدعلی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلینکن: مصر پیشنهاد قوی برای آتش‌بس در غزه ارائه کرد
  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • «بلینکن» وارد اراضی اشغالی شد
  • بلینکن: فهرستی از کارهای لازم برای اسرائیل را تهیه می‌کنم
  • وزیر خارجه آمریکا وارد اردن شد
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • بلینکن: پیشنهادی «سخاوتمندانه» به حماس داده شده است
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • سفر احتمالی وزیر خارجه آمریکا به شهرک‌های اطراف غزه