Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  همشهری آنلاین به نقل از فارس، «تد کروز»، نماینده مجلس سنای آمریکا در مصاحبه‌ای با یک لابی ضد ایرانی گفت او از دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته معافیت‌های صادرشده برای تحریم‌های نفتی ایران را باطل کند.

تد کروز در لابی ضد ایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسی» (اف‌دی‌دی) گفت: «من از رئیس‌جمهور ترامپ خواستم از این توافق فاجعه‌بار خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در داخل دولت ترامپ نزاع عمده‌ای وجود داشت و وزارت خارجه و وزارت دفاع هر دو مخالف خروج از توافق بودند.»

کروز اضافه کرد: «با وجود این، دو سال پیش ترامپ با من موافقت کرد و از توافق خارج شد. من فکر می‌کنم این مهم‌ترین تصمیم مهم در زمینه سیاست خارجی است که در سراسر دولت ترامپ گرفته شده است.»

وی اضافه کرد: «بعد از آن همان‌طور که می‌دانید هنوز کارهایی مانده بود که باید انجام می‌شد. بعد از خروجمان از توافق، چندین معافیت تحریمی باقی مانده بود که باعث می‌شد بخش زیادی از توافق هنوز باقی بماند. مهم‌ترین این معافیت‌ها، معافیت‌های مربوط به تحریم‌های نفتی بود.»

این سناتور جمهوری‌خواه گفت: «یک بار دیگر جدالی در درون دولت ترامپ بر سر اینکه این معافیت‌ها باید خاتمه یابند یا حفظ شوند در گرفت. وزارت خارجه استدلال می‌کرد که معافیت‌های تحریمی نباید باطل شوند. آنها می‌گفتند این کار باعث می‌شود قیمت نفت سر به فلک بکشد.»

تد کروز گفت که وزارت انرژی،در مخالفت با وزارت خارجه موضع گرفته و گفته منابع نفتی موجود در دنیا به اندازه‌ای هست که بتواند حذف نفت ایران از بازار را جبران کند.

تد کروز گفت که به صورت علنی و خصوصی هم با وزارت خارجه و هم با وزارت انرژی تعامل کرده و علاوه بر آن، مستقیماً هم به ترامپ گفته که معافیت مربوط به تحریم‌های نفت باید خاتمه پیدا کند.

او سپس گفت: «رئیس‌جمهور موافقت کرد و در نهایت مشخص شد که حرف وزارت انرژی صحیح بوده و وزارت خارجه اشتباه می‌کرده است.»

تد کروز گفت همراه با دو نفر دیگر از سناتورها طرحی برای لغو همکاری‌های بین‌المللی با برنامه هسته‌ای ایران معرفی کرده و از دولت ترامپ خواسته این معافیت‌ها هم ابطال شوند. او گفت: «ترامپ باز هم کار صحیح را انجام داد و به معافیت‌های مربوط به همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی با ایران پایان داد.»

او در ادامه گفت: «الان وقت آن است که دولت سرانجام، اقدامی بازگشت‌ناپذیر برای پایان دادن به باقی‌مانده‌های این توافق فاجعه‌بار هسته‌ای انجام دهد.»

تد کروز تصریح کرد ایالات متحده آمریکا باید مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها که یکی از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است را فعال کند.

او گفت: «اگر این کار را انجام ندهیم، ترحیم‌های تسلیحاتی سازمان ملل [علیه ایران] منقضی خواهند شد..»

تد کروز گفت که در حال تلاش برای مجاب کردن دولت ترامپ جهت استفاده از این بند برای پایان دادن به برجام است. او گفت: «در همین راستا من در تلاش هستم دولت را مجاب کنم به سازمان ملل رفته و بند بازگشت خودکار تحریم‌ها در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را فعال کند. ما نیاز به اجازه هیچ‌کس دیگر برای استفاده از این مکانیسم نداریم. می‌توانیم همین فردا به شورای امنیت برویم و این روند را آغاز کنیم. با انجام این کار، سرانجام توافق فاجعه‌بار دولت اوباما با ایران نابود خواهد شد.»

تد کروز با متهم کردن ایران به «فعالیت‌های مخرب» مدعی شد که ایران به دنبال نابودی آمریکا و متحدانش از جمله اسرائیل است.

او گفت: «پاره کردن توافق هسته‌ای یکی از اقداماتی بود که ما می‌توانستیم در پاسخ به این اقدامات انجام دهیم. این کار درستی بود، چون توافق هسته‌ای ما را مجبور کرد از قدرتمندترین تحریم‌هایمان دست بکشیم.»

تد کروز تصریح کرد: «وقتی درباره آینده ایران صحبت می‌کنیم اعتقاد من این است که لازم است ما این رژیم را سرنگون کنیم. می‌دانید این، تفکری صریح و بسیار پذیرفته‌شده بود، رژیم ایران همواره به دنبال نابودی ما است. آنها فریاد می‌زنند مرگ بر آمریکا و ما تا زمانی که این رژیم نرود احساس ایمنی نخواهیم کرد.»

تد کروز گفت: «در سال‌های گذشته، به خصوص در نتیجه توافق هسته‌ای اوباما با ایران انجام این کار (تغییر رژیم در ایران)، به صورت تفکری افراطی نگریسته شده و آن را با اینکه ما متعاقب تغییر رژیم، وارد ملت‌سازی غیرضرور، احمقانه و فاجعه‌باری همانند عراق شویم، مترادف دانسته‌اند.»

تد کروز در ادامه اظهاراتش مدعی شد که برای سرنگونی نظام حاکم ایران نیاز به ارسال تانک و جنگنده نیست. او مدعی شد «قدرت حقیقت» می‌تواند این کار را انجام دهد. وی گفت: «ما باید صدای حقوق بشر باشیم، صدای دموکراسی باشیم، چون حقیقت قدرتمند است و می‌تواند دنیا را متحول کند.»

کروز خواستار آن شد ترامپ از راهبردی که رونالد ریگان برای فروپاشی شوروی سابق استفاده کرد برای سرنگونی نظام ایران استفاده کند. او گفت: «درست همان‌طور که رونالد ریگان شوروی را با قدرت راهبردی و ابراز جسورانه حقیقت سرنگون کرد، باید برای سرنگون کردن رژیم ایران تلاش کنیم. من می‌دانم که این اقدامی امکان‌پذیر و علاوه بر آن، اقدامی ضروری است.»

کروز با بیان اینکه در حال همکاری با همکارانش در کنگره برای جلوگیری از «دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» است گفت: «فشار حداکثری باید به معنای فشار حداکثری باشد.»

برجام و ناکامی ترامپ

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت‌ماه سال گذشته در سالگرد خروج آمریکا از برجام اعلام کرد قصد دارد طی گام‌هایی تعهداتش به این توافق را کاهش دهد. اقدام ایران ذیل مفاد مندرج در برجام اعلام شد.

کد خبر 533528 برچسب‌ها ایران و آمریکا تحریم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا تحریم توافق هسته ای شورای امنیت وزارت خارجه رئیس جمهور سازمان ملل دولت ترامپ فاجعه بار معافیت ها تحریم ها او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد، لغو معافیت مالیاتی به صندوق های سرمایه گذاری ثابت ضربه وارد می کند و نتیجه آن خارج شدن سرمایه های مردم از این صندوق ها است . - اخبار اقتصادی -

مهدی طغیانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه در قوانین مختلف معافیت ها و تخفیف هایی در حوزه های گوناگون اعمال شده است، گفت: طبق قوانین موجود شرکت ها در صورت سرمایه گذاری در بازار سرمایه مشمول تخفیف های مالیاتی می شوند که هدف از این کار نیز رونق بازار سرمایه است.

وی ادامه داد: در صورتی که سطح شناوری شرکت ها از عددی بالاتر باشند و یا اینکه اقدام به صادرات کنند، مشمول مشوق هایی می شوند؛ مجموع این مشوق ها منجر به اعمال معافیت هایی برای شرکت ها می شود.

این نماینده مجلس یادآور شد: در این شرایط مجلس در قانون بودجه 1403 مصوبه ای داشت که به موجب آن سقفی برای استفاده از معافیت ها اعمال کرد؛ شرکت های کوچک و متوسط به این سقف نمی رسند ‌‌و شامل شرکت های بزرگ می شود.

طغیانی ادامه داد: در زمان تصویب این بند، وضعیت شرکت های بزرگ از این لحاظ روشن بود که بخشی از معافیت هایشان کاهش پیدا می کند اما شرایط صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت خیلی روشن نبود که آیا به آن ها هم تعمیم پیدا می کند یا خیر؛ بر این اساس ما در طرح یک فوریتی اصلاح برخی از احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم به دنبال حل این موضوع هستیم و این طرح تا قبل از پایان عمر مجلس یازدهم تعیین تکلیف می شود.

وی توضیح داد: صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت در قبال دریافت پول مردم به آن‌ها تعهد سرمایه گذاری و پرداخت سود ثابت می دهند لذا اگر قرار بر لغو معافیت این صندوق ها باشد شرایط تغییر می کند. چون در این صورت سپرده گذاران بانکی معاف از مالیات بوده و سپرده گذاران صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت مشمول مالیات می شوند که این یک تبعیض است.

طغیانی تاکید کرد: لغو معافیت مالیاتی ضربه به صندوق های سرمایه گذاری ثابت وارد می کند که نتیجه آن خارج کردن سرمایه های مردم از این صندوق ها است، چون طرف دیگر ماجرا رقیب دیگری به نام سپرده های بانکی است که مشمول مالیات نمی شود لذا مردم پول هایشان را در بانک ها سرمایه گذاری می کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تام کروز از خلبانان ایرانی الهام گرفت
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟(+عکس)
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟
  • لزوم هوشمندسازی کارت‌های پایان خدمت قدیمی
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی چیست؟
  • حمله موشکی مقاومت اسلامی عراق به بندر حیفا
  • اوکراین : جنگنده سوخوی 25 روسیه را سرنگون کردیم