Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@04:56:42 GMT

کرونا پسماندهای پزشکی همدان را افزایش داد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۹۹۹۳

کرونا پسماندهای پزشکی همدان را افزایش داد

ایرج اسدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: پسماندهای بیمارستانی این استان شامل پسماندهای عادی، عفونی و شیمیایی به هشت تن و ۲۴ کیلوگرم در روز رسیده که بیشترین میزان افزایش پسماندها در بخش عفونی با ۱۵ درصد بوده است.

وی ادامه داد: روزانه چهار تن و ۱۱۵ کیلوگرم پسماند عادی، سه تن و ۳۲۰ کیلوگرم پسماند عفونی و ۵۸۹ کیلوگرم پسماند شیمیایی در بیمارستان های این استان تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسدی اضافه کرد: طبق مصوبه کارگروه مدیریت پسماند دانشگاه علوم پزشکی با تعامل نظام پزشکی، مطب ها مکلف به عقد قرارداد با بخش خصوصی برای مدیریت پسماندهای عفونی شدند که تاکنون این مصوبه در شهرستان های همدان و ملایر به خوبی اجرایی نشده است.

رییس اداره نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: پیگیری و بازدیدهای صورت گرفته توسط محیط‌زیست و شبکه بهداشت از مطب پزشکان در سایر شهرستان‌ها به ویژه رزن و نهاوند موید اجرایی شدن مصوبه کارگروه مدیریت پسماند در این شهرستان‌ها است.

اسدی تاکید کرد: بر اساس مصوبات کارگروه مدیریت پسماند نامه نگاری هایی با نهادهای مسوول به منظور همراه کردن کلینیک‌ها، مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها برای انعقاد قرارداد با بخش خصوصی به منظور دفع اصولی پسماند پزشکی صورت گرفته است.

وی گفت: چنانچه کلینیک ها، مطب ها و آزمایشگاه ها در این باره کوتاهی کنند اقدام آنها تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و مشمول ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی می شوند؛ بنابراین دانشگاه علوم پزشکی می تواند فهرست این مراکز را در اختیار دادستانی قرار دهد.

رییس اداره نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: اداره کل حفاظت محیط‌زیست نیز به عنوان ناظر عالی اجرای قانون، همواره تکالیف را به دستگاه های متولی از جمله معاونت بهداشتی گوشزد و یادآوری می‌کند.

اسدی ادامه داد: هر چند شاهد انعقاد قرارداد کلینیک‌ها، مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها با شرکت خصوصی «عصر سلامت سبز الوند» برای بی خطر سازی پسماندهای پزشکی هستیم اما روند انعقاد قرارداد و استقبال از این موضوع کند پیش می رود.

وی بیان کرد: بیمارستان‌ها نیز مجهز به دستگاه اتوکلاو برای بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی هستند و در صورت بروز نقص فنی برای دستگاه، تا زمان رفع این نقص باید به فوریت با شرکت خصوصی یادشده برای بی‌خطرسازی و دفن اصولی پسماند قرارداد منعقد کنند.

رییس اداره نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: شیوه‌نامه مدیریت پسماند پزشکی بسیار جامع و کامل و برای چهار بخش پسماند عفونی، دارویی و شیمیایی، پسماند تیز و برنده و اعضای و جوارح که به علت مواردی همچون تولد نوزاد یا برخی فرایند پزشکی از بدن انسان جدا می‌شود، برنامه جامع عملیاتی تدوین کرده است.

اسدی با بیان اینکه شهرداری‌ها پسماندهای عادی را جمع‌آوری و منتقل می‌کنند گفت: پسماندهای عفونی از محل تولید به صورت منفک و جدا از سایر پسماندها جمع‌آوری می شود و در کیسه زرد رنگ قرار می‌گیرد، سپس به بخش بی‌خطر سازی پسماند در بیمارستان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: پس از بی خطرسازی پسماند عفونی در بیمارستان، آن را در کیسه سیاه رنگ قرار داده و توسط عوامل شهرداری به سایت پسماند واقع در جاده همدان - تهران منتقل و برخلاف پسماندهای عادی هنگام دفن این قبیل پسماندها، زیر و روی آن آهک ریخته سپس روی آن با خاک پوشانده می شود.

رییس اداره نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: پسماند کلینیک‌ها، مطب‌ها و آزمایشگاه‌هایی که با شرکت خصوصی «عصر سلامت سبز الوند» قرارداد منعقد کردند نیز توسط این مجموعه جمع آوری و توسط دستگاهی که ظرفیت ۱۰ تن زباله را دارد بی‌خطرسازی سپس به سایت دفن زباله منتقل می‌شود.

اسدی درباره پسماندهای شیمیایی و دارویی هم توضیح داد: روزانه در قبال ارائه خدمات درمانی بخشی از داروها تبدیل به پسماند شده یا بخش دیگری به علت اتمام تاریخ مصرف تبدیل به پسماند می‌شوند که این پسماندها نباید با دیگر زباله ترکیب شوند بلکه به صورت مجزا هنگام رسیدن به یک حجم معین توسط مراکز دارای مجوز از محیط زیست، امحا شوند.

وی تاکید کرد: این قبیل پسماندها به علت اینکه حاوی ترکیبات موثر بر روی خاک است و دفن آن احتمال بالا بردن آلودگی آب و خاک را به همراه دارد باید در مکان‌های دارای مجوز بی‌خطرسازی و دفن شوند.

رییس اداره نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: برخی پسماندها ناشی از عمل‌های جراحی از جمله زایمان است که بیمارستان‌های دهنده این نوع خدمات باید در چارچوب دستورالعمل دفن بهداشتی این پسماندها را به گورستان منتقل و از طریق مراکز دارای مجوز آن را امحا کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا همدان مدیریت پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست همدان پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا همدان مدیریت پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ویروس کرونا همدان مدیریت پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست همدان مدیریت پسماند آزمایشگاه ها بی خطرسازی کلینیک ها مطب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۹۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان

کارشناس مسؤول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه همچنان موضوع هدایت آب رودخانه شور به عنوان تامین‌کننده مهم آب تالاب بندعلیخان به مسیر اصلی در حال پیگیری است، گفت: این پرونده از طریق اداره محیط زیست ورامین، استانداری و فرمانداری در حال پیگیری است. مطالبه سازمان محیط زیست تامین حداقل آب مورد نیاز برای تالاب بندعلیخان از سرشاخه‌های رود شور است.

علی یعقوبی نژاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در زمینه موضوع حقآبه‌ تالاب‌ها و رودخانه‌ها دو مبحث مطرح است، اظهارکرد: یکی تعیین میزان حقآبه‌های اختصاصی و دیگری تخصیص و تامین حقآبه است. تعیین میزان حقآبه‌ها طی مطالعاتی از سوی سازمان محیط زیست صورت می‌گیرد.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: قانون تالاب‌ها، یک قانون نوپا است که از سال ۹۶ ابلاغ شده و دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های اجرایی آن نوشته شده است البته طی برنامه‌های ۵ ساله چهارم و پنجم و در قانون‌های موازی مانند قانون اراضی مستحدثات و ساحلی  به مدیریت زیست بومی تالاب‌ها و منابع آبی توجه می‌شد ولی با ابلاغ قانون تالاب‌ها از سال ۹۶ این موضوع سریع‌تر و روشن‌تر پیگیری شده و با پیگیری اعتبارات و اعلام برنامه‌ها شرایط بهتری برای تحقق برنامه‌های زیست‌بومی برای مدیریت منابع آبی فراهم شده است.

وی با بیان اینکه علاوه بر خدمات اکوسیستمی منابع آبی، موضوع تعدد بهره‌برداران و ذینفعان و تعارض منافع آن‌ها نیز مطرح است، گفت: اولویت اول وزارت نیرو تامین آب شرب است، این درحالیست که کارکردهای موازی دیگر مانند تامین آب واحدهای خدماتی، آب کشاورزی و تخصیص حقآبه‌ زیست محیطی مطرح است که موجب تعارض منافع می‌شود.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره تشدید خشکسالی در کشور طی سال‌های اخیر اظهار کرد:  بارندگی نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است و میزان آب‌های سطحی را خیلی تحت تاثیر قرار داده است، به‌طوری که ممکن است بخشی از رودخانه‌ها و تالاب‌ها در برخی فصول خشک باشند.

یعقوبی نژاد اضافه کرد: هر سه ماه یا شش ماه ادارات محیط زیست استان تهران با انجام پایش‌هایی از منابع آبی استان، گزارش‌های مصوری  از میزان آب تالاب‌ها یا رودخانه‌ها تهیه می‌کنند. به عنوان نمونه تالاب بندعلیخان در پایاب حوزه آبخیز استان تهران قرار دارد و بیشتر طول سال بسیار کم‌آب است. بر اساس جدیدترین گزارش واحد تابعه در حال حاضر بخش عمده‌ای از این تالاب خشک است.

وی در ادامه گفت:  نیاز آبی این تالاب بر اساس اعلام شرکت آب منطقه‌ای  استان تهران حدود ۶.۴ میلیون متر مکعب است اما اواخر بهمن و اوایل اسفند ماه سال گذشته تنها بخش محدودی از آن آبگیری شد بنابراین شرایط زیست‌محیطی این تالاب بسیار شکننده‌ است.

 کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به اهمیت تالاب بندعلیخان اظهارکرد: این تالاب محل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است علاوه بر آن می‌تواند در زمینه تغذیه سفره‌های زیرزمینی، تقویت آبخوان‌ها، کنترل سیلاب‌ها و فرسایش خاک، کاهش آلاینده‌ها و مهمتر از آن کاهش گرد و غبار نقش داشته باشد.

یعقوبی‌نژاد ادامه داد: وقتی منبع آبی تالاب تامین شود، می‌تواند میزان انتشار گرد و غبار در مناطق را کنترل کند اما وقتی آب مورد نیاز تالاب‌ها و حتی رودخانه‌ها تامین نشود، به‌طور قطع با پدیده گرد و غبار و در نهایت انتشار آلاینده‌ها مواجه خواهیم شد.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تالابی از این استان در کنوانسیون رامسر ثبت نشده است، گفت: با این وجود بر اساس قانون تالاب‌ها و آیین‌نامه اجرایی آن، دو تالاب تعریف شده داریم که یکی تالاب بندعلیخان و دیگری دریاچه‌های تار و هویر است. تار و هویر خوشبختانه دائمی و طبیعی هستند که آب آن‌ها از نزولات آسمانی مانند بارش برف و بعضاً از آب چشمه‌ها تامین می‌شود و در بالادست حوزه آبخیز قرار دارند بنابراین حقآبه آن‌ها تامین می‌شود و به منبعی برای آلایندگی تبدیل نمی‌شوند.

یعقوبی نژاد ادامه داد: در حال حاضر تالاب‌ بندعلیخان شرایط آبی مناسبی ندارد اما تار و هویر شرایط خوبی دارند و به عنوان یک اثر طبیعی ملی جزو مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست محسوب و به‌طور مستمر توسط نیروهای اجرایی و کارشناس‌های ما پایش می‌شوند.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به احداث یک شرکت در مسیر رودخانه‌ شور که منبع تامین آب تالاب بندعلیخان است، گفت: این کار باعث انحراف مسیر رودخانه شد بنابراین از سوی ادارات تابعه اداره کل محیط زیست استان تهران در حال پیگیری است چرا بخشی از حقآبه‌ تالاب بندعلیخان در سال‌های گذشته از رودخانه شور تامین می‌شد.

وی اضافه کرد: ظاهرا بر اثر  فعالیت‌های عمرانی بخشی از رودخانه شور بر اساس مستنداتی که توسط مسئولان ذی‌ربط هم پیگیری می‌شد به سمت مرّه استان قم منحرف شد که احتمالاً این کاربرای تامین آب فعالیت‌های عمرانی احداث اتوبان قم  - گرمسار انجام شد ولی بعد از اتمام فعالیت، متاسفانه آب به مسیر اصلی رودخانه هدایت نشد این‌ درحالیست که این رودخانه آب مورد نیاز تالاب بندعلیخان و مراتع منطقه را تامین می‌کرد. پیگیری‌هایی هم از سنوات گذشته تا به حال برای  بازگشت رودخانه شور به مسیر اصلی توسط امور عشایری، جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای صورت گرفته است.

یعقوبی نژاد در ادامه گفت: موضوع مرتبط با سازمان حفاظت محیط زیست، بحث هدایت سرشاخه‌ها به سمت تالاب بندعلیخان است. مذاکراتی هم در سطح شهرستان و هم با استانداری‌های تهران و قم با حضور شرکت آب منطقه‌ای، امور عشایری، جهاد کشاورزی و محیط زیست در دفتر تخصصی تالاب‌ها و معاونت محیط دریایی تالاب‌ها صورت گرفت.

وی اضافه کرد: قرار شد پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد و تصمیمات نهایی در سطح استانداری و شرکت آب منطقه‌ای برای هدایت مسیر رودخانه به مسیر اصلی آن اتخاذ شود. در سال‌های اخیر اقدامات قانونی و قضایی هم از طریق محیط زیست و هم سایر ارگان‌های مسوول صورت گرفته است.

**یعقوبی‌نژاد با بیان اینکه هنوز پرونده مفتوح است، گفت: این پرونده از طریق اداره محیط زیست ورامین، استانداری و فرمانداری در حال پیگیری است. مطالبه سازمان محیط زیست تامین حداقل آب مورد نیاز برای تالاب بندعلیخان از سرشاخه‌های رود شور است.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران به عواقب عدم تامین آب تالاب بندعلیخان پرداخت و اظهارکرد: اگر حقآبه بندعلیخان تامین  نشود، این تالاب تبدیل به یکی از کانون‌های تولید و انتشار ریزگرد می‌شود . با افزایش آلایندگی سلامت و بهداشت عمومی مردم مورد تهدید قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: تعیین نیاز آبی تالاب بندعلیخان نیازمند انجام مطالعات کارشناسی و دانشگاهی دارد. لازمه این کار تامین اعتبار است که از نظر محیط زیست هنوز انجام نشده است، با این حال با شرکت آب منطقه‌ای تهران برای تخصیص حدود ۶.۴ میلیون متر مکعب در سال‌های گذشته تفاهم شده بود.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران تاکید کرد: ما حداقل آبی را که برای تالاب بندعلیخان از طریق رودخانه شور و سایر رودخانه‌ها که باید تامین بشود را مرتب و مستمر از شرکت آب منطقه‌ای مطالبه می‌کنیم البته اولویت اول شرکت آب منطقه‌ای وزارت نیرو تامین آب شرب است.

یعقوبی نژاد اضافه کرد: اگر حداقل میزان آب رودخانه‌ها و تالاب‌ها تامین  شود در نهایت سود آن را خود مردم خواهند برد.

کارشناس مسئول اداره کل محیط  زیست استان تهران ادامه داد: محیط زیست چه در سطح سازمان، چه در سطح استانی، حقآبه‌ تالاب‌ها و رودخانه‌ها را به‌طور مستمر پیگیری می‌کند. از لحاظ قانونی، ماده ۲ قانون حفاظت و احیای مدیریت تالاب‌های کشور به صراحت اعلام می‌کند که سازمان محیط زیست صرفاً تعیین نیاز آبی تالاب‌ها را  بر عهده دارد اما بخش تدوین و اجرای برنامه مدون برای تخصیص و تامین حقآبه‌ برعهده وزارت نیرو است بنابراین ادارات محیط زیست با شرکت‌های آب منطقه‌ای در جهت تحقق حداقل حقآبه‌ با توجه به میزان بارش‌ها و ذخیره نزولات آسمانی تعامل دارند.

یعقوبی نژاد درپایان با بیان اینکه تشدید خشکسالی، تامین حداقل نیاز آبی تالاب‌ها و رودخانه‌ها را به چالش کشیده است، گفت: خوشبختانه با توجه به بارش باران در اواخر سال گذشته وضعیت رودخانه‌های استان تهران مناسب است ولی وضعیت تالاب بندعلیخان با توجه به خشکسالی های پی در پی سال‌های اخیر مناسب نیست.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی