Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

برخی جامعه شناسان این شباهت را ریشه در ذات انسان و برخی دیگر ریشه در هوش جمعی می‌دانند. هوش جمعی به این معناست که هر فردی در هر جای دنیا به پژوهش و مطالعه‌ای انجام دهد، در واقع اطلاعاتی را به دانسته‌های تمام انسان‌ها می‌افزاید. در ادامه «ایرنا زندگی»، فرهنگ‌های مشابه در آداب معاشرت جوامع گوناگون را با شما به اشتراک می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱.ایستادن هنگام سلام کردن

هنگام سلام کردن و خوش‌آمد گویی به فرد تازه وارد شده باید ایستاد و با کلمات مناسب از او استقبال کرد. ایستادن هنگام سلام و احوال پرسی کردن، زبانِ بدن برای احترام گذاشتن به شخص مقابل است که در تمام جوامع رفتاری خلاف آن را رفتاری ناشایست و غیر حرفه‌ای می‌دانند.

۲. در صف ایستادن

وقتی تعدادی از افراد در صف ایستاده باشند و شما نیز درخواستی مشابه آنها داشته باشید، ناخودآگاه در پشت سر آخرین نفر می‌ایستید. برخی از افرادی که صف را رعایت نمی‌کنند موجب تنش و نارضایتی دیگر افراد جامعه می‌شوند. خود و هم دیگران را به زحمت مذاکره بر سر بدیهی‌ترین مسایل وادار کنند.

۳. نگه نداشتن آسانسور

حتما برای شما نیز پیش آمده است که مدت زیادی را منتظر آسانسور ایستاده باشید اگر در آن زمان‌ها عجله داشتید مانند عجله برای دیر نرسیدن به یک مصاحبه کاری، تاخیر زیاد آسانسور می‌تواند برایتان گران تمام شود. به همین دلیل در هیچ یک از فرهنگ‌های جوامع متمدن، نگه داشتن آسانسور به دلیل میل شخصی پسندیده نیست؛ زیرا ممکن است حق دیگران را ضایع کینم یا به آنها ضرر برسانیم.

 

۴. وقشت شناس بودن

دیر رسیدن تصویر حرفه‌ای و استحکام شخصیتی شما را زیر سوال می‌برد. انتظار به هیچ عنوان برای هیچ فرد و افرادی خوشایند نیست. حتی اگر آن افراد خانواده و نزدیکان شما باشند. فرهنگ «وقت شناس بودن» و «سر وقت رسیدن» در همه موقعیت‌ها یک صفت مثبت است که برای تقویت تصویر حرفه‌ای شما در جامعه به شدت نیاز است.

۵. اول زنان داخل شوند

باز کردن در، برای زنان و پیشقدم شدن آنها، نوعی احترام شایسته و مودبانه درخور مردان نسبت به زنان است. هیچگاه اول وارد شدن مردان در حضور زنان، احترامی به خود (مردان) یا احترام به زنان را شامل نمی‌شود.

۶. استفاده از کلمات محترمانه

استفاده از کلمات «سپاسگزارم»، «لطفا»، «خواهش می‌کنم» و غیره برای نشان دادن شخصیت متین و بردبار شخص سخنور لازم است. حتی در رستوران هم باید نسبت به گارسون این کلمات را به کار برد و هوش زبانی خود را به ساختار این چنینی عادت داد. یکی از راه‌های تقویت هوش زبانی خواندن کتب کلاسیک است.

۷. اجازه گرفتن

اجازه گرفتن پیش از استفاده از حق یا وسایل دیگران نیز در بین همه مردم متمدن جای گرفته است. مانند، اجازه گرفتن پیش از اینکه بخواهیم به وسایل دیگران دست بزنیم یا پیش از اینکه بخواهیم وقت آنها را بگیریم.

۸. تشکر کردن

تشکر کردن از دیگران معنای لطف کردن آنها به ما نیست؛ بلکه نشان‌دهنده حس قدر شناسی ما به آنها است. تشکر کردن احساس خوبی را هم در دیگران و هم ما برمی‌انگیزد که راه‌های محبت و خوبی کردن به یکدیگر را هموارتر می‌سازد.

۹. سرمان در کار خودمان باشد

دخالت کردن در مسائل خصوصی و شخصی دیگران کار قشنگی نیست و حتی اگر به هدفی که داشته‌ایم، برسیم هم کسی ارزشی برای عملکرد ما قایل نیست؛ زیرا که از اول رفتار و آداب فرهنگی اشتباهی را انتخاب کردیم.

۱۰. در نیاوردن کفش در مکان‌های عمومی

این مورد نیز یکی از دیگر مواردی است که هیچگاه پسندیده و درخور فرهنگ انسان‌های متمدن نیست. ما ظاهری آراسته و مرتب را برای حضور در جامعه انتخاب می‌کنیم و می‌پوشیم؛ حالا در آوردن کفش در مکانی که به هیچ وجه شخصی و خصوصی نیست کاری بسیار نامتعارف است.

منبع: ریدرز دایجست

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آداب معاشرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۰۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت

به گزارش خبرنگار مهر، آیین تجلیل از استادان مدرسان و گروه های علمی برتر فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور سردار قاسم رضایی جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور و دیگر فرماندهان برگزار شد.

سردار محمد حسین حمیدی معاون تربیت و اموزش فراجا در این مراسم گفت: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که فرمود معلم مهمان امروز و است و سازنده فردای کشور، اگر بتوانید انسانی مومن و درست کار تربیت کنید؛ این بالاترین نعمت است.

وی با اشاره اقدامات تحولی برای پرورش پلیس های تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت گفت: بازنگری در سرفصل ها و برنامه های عملیاتی رده ها با رویکرد مهارت محوری و عملیاتی، تبدیل دوره های تخصصی تکمیلی ترفیعاتی به دوره های تخصصی مبتنی بر شغل و واکاوی و تحلیل عملیات های انتظامی با استفاده از خبرگان در مراکز اجرایی آموزش که در مسیر اجرا هستند.

حمیدی افزود: برنامه ریزی تحولی در فرآیند و محتوای دوره عالی با هدف تربیت سرمایه های راهبردی از جمله اقداماتی است که مستقیم با گروهای حامی این حوزه را هم بازنگری کنیم.

وی افزود: ارکان ترتبیت در اموزش فراجا به این شکل است که مربی همه کارکنان هستند، و در مراکز مختلف آموزشی، از منابع آموزشی مختلفی استفاده می کنیم که در راستای بازنگری و به روز شدن آنها اقداماتی صورت گرفته است.

حمیدی با اشاره به آمار گروه های علمی گفت: در حال حاضر ۴۵ حوزه مرکزی، ۳۴ مرکز فرماندهی استان، هشت آموزشگاه تخصصی و عمومی، ۲۴ دانشگاه امام حسن مجتبی، ۱۵ دانشگاه جامع و ۸ دانشگاه علمی کاربردی فعال در سراسر کشور داریم.

معاون تربیت و آموزش فراجا ادامه داد: همچنین ۲۷۷ هیات علمی ۱۶۵۰ مدرس مراکز آموزشی ۳۷۳۵ نفر ۷هزار و۹۳ نفر در سراسر کشور در حال آموزش هستند.

حمیدی گفت: پرورش پلیس های تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت، هدف اصلی ما در آموزش است که برنامه ها بر اساس آن شکل میگیرد.

کد خبر 6093808

دیگر خبرها

  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • بزرگترین حامی حقوق زن اسلام است
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت
  • طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت