Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@23:48:46 GMT

تقویت زیرساخت‌های آب و فاضلاب خراسان شمالی 

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۰۸۲۴

تقویت زیرساخت‌های آب و فاضلاب خراسان شمالی 

به گزارش ایرنا اکنون مردم خراسان شمالی در ۲۴ نقطه شهری و بیش از ۷۰۰ نقطه روستایی از آب سالم و بهداشتی بهره مندند و ساری و جاری شدن خدمات آب و فاضلاب در شهرها و روستاهای این خطه، سبب جوشش امید در میان مردمان شده است.  

 افزایش پوشش خدمات رسانی به روستاها، اقدامات گسترده برای تامین آب پایدار شهرها و نیز ارتقای بهره مندی شهروندان از خدمات فاضلاب، از اقدامات مهم در زمینه ارتقای زیرساخت های آب و فاضلاب در استان است که در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش پنج درصدی جمعیت زیر پوشش آب 

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: دستیابی به آب سالم، نیاز اساسی شهروندان و روستاییان است و البته در این دولت، در این زمینه، توجه خاصی صورت گرفته است.  

رضا عطایی اظهار داشت: با اقدامات انجام شده در این دولت جمعیت زیر پوشش خدمات آبرسانی در روستاها پنج درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: جمعیت روستایی زیر پوشش آب آشامیدنی در استان در ابتدای دولت تدبیر و امید ۳۲۵ هزار و ۸۵۲  نفر بود که این رقم اکنون به ۳۴۱ هزار و ۸۲۹ نفر رسیده است.

عطایی افزود: شمار مشترکان آب روستایی در ابتدای دولت ۹۹ هزار فقره بود که این رقم اکنون به ۱۱۹ هزار فقره افزایش یافته است.

وی گفت: با تکیه بر توان مهندسان و متخصصان داخلی سطح برخورداری مناطق محروم از نعمت آب ارتقا یافته و شاید بزرگترین دستاورد دولت، ایجاد تعادل در بهره مندی از آب بین مناطق محروم و برخوردار بوده است.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی افزود: این شرکت با سرلوحه قرار دادن توجه به اقشار آسیب پذیر، برخورداری روستاییان از کیفیت و کمیت مطلوب آب آشامیدنی را هدفگذاری کرده است.

این شرکت با سرلوحه قرار دادن توجه به اقشار آسیب پذیر، برخورداری روستاییان از کیفیت و کمیت مطلوب آب آشامیدنی را هدفگذاری کرده است

عطایی خاطرنشان کرد: ۶۸۹ باب مخزن با حجم ۹۰ هزار و ۹۰۶ مترمکعب و ۱۵۰ باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۶۱۵ لیتر بر ثانیه به صورت شبانه‌روزی آب آشامیدنی ساکنان روستاهای زیر پوشش در استان را تامین می کنند.

توسعه خدمات فاضلاب

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی هم درباره طرح های فاضلاب در روستاها گفت: اجرای طرح های فاضلاب به منظور حفاظت از محیط زیست مورد توجه این شرکت است و در سال های اخیر سه پروژه تصفیه فاضلاب در روستاهای طبر، اسلام آباد و تازه قلعه به بهره برداری رسیده که ساکنان این روستاها از سامانه های جمع آوری و تصفیه فاضلاب بهره مند شده اند.

عباسعلی گریوانی اظهار داشت: اکنون مجموع طول شبکه توزیع و خطوط انتقال آب در سطح روستاهای استان حدود پنج هزار کیلومتر است.

وی درباره خدمات فاضلاب در شهرها نیز گفت: شمار مشترکان فاضلاب در شهرهای استان از ۴۵ هزار فقره سال ۹۲، اکنون به ۶۸ هزار فقره رسیده است.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: در این دولت، شمار مشترکان فاضلاب در شهرهای استان نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است.  

در این دولت شمار مشترکان فاضلاب در شهرهای استان نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است

وی گفت: حجم فاضلاب جمع آوری شده از ۱۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز در سال ۹۲، به ۲۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب در شبانه روز در وضعیت فعلی رسیده است، علاوه بر آن طول شبکه جمع آوری فاضلاب هم از ۳۴۰ کیلومتر سال ۹۲ به بیش از ۵۱۳ کیلومتر رسیده است که در این زمینه شاهد ۵۱ درصد رشد هستیم.  

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت اسمی تصفیه خانه های استان هم از ۲۷ هزار و ۶۰۰ مترمکعب در شبانه روز  در سال ۹۲، اکنون با حدود ۵۰ درصد رشد به ۴۱ هزارو ۳۰۰ مترمکعب در شبانه روز رسیده است.  

افزایش حجم مخازن ذخیره آب 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی هم درباره خدمات دولت در زمینه آبرسانی به شهرهای استان گفت: شمار جمعیت شهری زیر پوشش از ۴۸۴ هزار و ۴۶۱ نفر در سال ۹۲ به ۵۲۱ هزار و ۱۸۹ نفر در وضعیت کنونی رسیده است که حاکی از رشد ۸ درصدی در این زمینه است.

غلامحسین ساقی اظهار داشت: اکنون تمام شهروندان استان از آب سالم و بهداشتی بهره مند هستند و تمرکز شرکت آب وفاضلاب بر مدیریت مصرف با فرهنگ سازی مناسب و کاهش آب بدون درآمد با اصلاح شبکه های فرسوده است.

وی افزود: شمار مشترکان آب در شهرهای استان از ۱۶۲ هزار و ۵۰۰ فقره در سال ۹۲ اکنون به بیش از ۲۰۰ هزار مشترک رسیده است که بیش از ۲۳ درصد رشد دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی همچنین با اشاره به اینکه افزایش حجم مخازن، یکی از اقدامات شاخص در زمینه تامین آب شهری استان است گفت: با ساخت ۱۷ باب مخزن جدید، ۵۹ هزار و ۲۰۰ متر مکعب به حجم مخازن آب شرب شهرهای خراسان شمالی افزوده خواهد شد.

ساقی اظهار داشت: تامین آب شرب شهروندان در سال و به ویژه در ساعات اوج مصرف از دغدغه های مهم این شرکت است و یکی از راه های اساسی در این رابطه وجود مخازن ذخیره آب مناسب در هر شهر است که می تواند با ذخیره سازی آب در مواقعی که مصارف پایین است، جوابگوی مواقع پرمصرف باشد.

وی افزود: با توجه به رشد جمعیت شهرنشین در استان و نیاز به منابع آبی جدید، نیاز به مخازن ذخیره آب نیز نمود بیشتری داشته بطوری که حجم مخازن در حال بهره برداری، گنجایش ذخیره سازی آب مورد نیاز شهروندان را در مواقع پیک مصرف نداشته، بنابراین شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی در سال جاری با برنامه ریزی های که انجام داد توانست ۱۷ پروژه احداث مخزن جدید با حجم مجموعاً ۵۹ هزار و ۲۰۰ متر مکعب تعریف کند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: این رقم در مقایسه با حجم مخازن ذخیره ای که از ابتدای ایجاد تاسیسات آبی در استان ساخته شده است  در حدود ۴۰ درصد رشد را نشان می دهد.

شمار کل مخازن آب از ۵۴ باب در سال ۹۲ به ۷۸ باب در وضعیت کنونی رسیده است و حجم آنها هم در این مدت   با ۸۷ درصد رشد، از ۱۰۳ هزار  مترمکعب به بیش از ۱۹۳ هزار متر مکعب رسیده است

ساقی خاطرنشان کرد: شمار کل مخازن آب از ۵۴ باب در سال ۹۲ به ۷۸ باب در وضعیت کنونی رسیده است و حجم آنها هم در این مدت   با ۸۷ درصد رشد، از ۱۰۳ هزار  مترمکعب به بیش از ۱۹۳ هزار متر مکعب رسیده است.  

وی افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید، حداکثر ظرفیت منابع تامین آب در بخش شهری ۴۱ میلیون مترمکعب در سال بود که اکنون به حدود ۴۵ میلیون مترمکعب در سال رسیده است.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی افزود: آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان در سه شهر استان شامل بجنورد، شیروان و اسفراین از سد تأمین می شود که نیاز است تا منابع پایدار برای این شهروندان هم با حفر چاه، ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: حجم آب سطحی استحصال شده از ۱۲.۵ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ اکنون به ۲۰.۱ میلیون مترمکعب در سال رسیده و حجم آب زیرزمینی استحصالی هم در این مدت از ۲۴.۵ میلیون مترمکعب به ۲۲.۵ میلیون مترمکعب در سال کاهش یافته که این موضوع به عدم افت سطح آب زیرزمینی دشت های استان کمک خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در این مدت حجم کل تولید آب که نشان از رشد تقاضا دارد از ۳۷ میلیون مترمکعب در سال به ۴۲.۶ میلیون مترمکعب در سال رسیده است.

شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، بیش از ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و بیش از ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.  

برچسب‌ها بجنورد آب و فاضلاب خراسان شمالی کارآمدی دولت شركت آب و فاضلاب خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد آب و فاضلاب خراسان شمالی کارآمدی دولت شركت آب و فاضلاب خراسان شمالی بجنورد آب و فاضلاب خراسان شمالی کارآمدی دولت شركت آب و فاضلاب خراسان شمالی شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب میلیون مترمکعب در سال مترمکعب در شبانه روز شهرهای استان فاضلاب در شهرها شمار مشترکان بهره برداری مخازن ذخیره آب آشامیدنی هزار مشترک هزار فقره حجم مخازن سال ۹۲ سال ۹۲ تامین آب درصد رشد متر مکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۰۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از ذخیره ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا نصرآبادی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی بارندگی‌های آخر هفته گذشته 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری استان ذخیره شده است.

وی گفت: بیشترین حجم ذخیره‌سازی در این مدت در شهرستان‌های طبس، بشرویه و زیرکوه بوده است و در مجموع حجم آبگیری سازه‌های آبخیزداری از ابتدای سال آبی 1402 به میزان 25 میلیون متر مکعب برآورد شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی 2 هزار و 400 سازه آبخیزداری با حجم ذخیره 94 میلیون مترمکعب روان آب دارد. در انتظار تصویب و ابلاغ 300 میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های آبخیزداری امسال هستیم تا پس از تخصیص، بلافاصله اجرای طرح‌ها آغاز شود.

سدهای خراسان جنوبی 75 میلیون مترمکعب آبگیری شد

عباس سارانی نیز از ذخیره‌ سازی بیش از 3 میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های استان خبر داد و گفت: در بارندگی‌های هفته گذشته بیشترین میزان ذخیره‌سازی رواناب در سد‌های حاجی آباد زیرکوه و نهرین شهرستان طبس انجام شده است. 

وی افزود: یک میلیون و 640 هزار مترمکعب در سد حاجی آباد زیرکوه و 970 هزار متر مکعب در سد نهرین طبس رواناب مهار شد و زی این مدت در مجموع حجم فعلی مخازن سد‌های استان به 18.5 میلیون مترمکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: هم اکنون 24 درصد مجموع ظرفیت هشت سد مخزنی استان که معادل 75 میلیون مترمکعب است آبگیری شده است.

ترمیم محورهای ارتباطی استان زمان‌بر خواهد بود

علیرضا عباس‌زاده نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی دو سه سال اخیر، روزهای بهاری متفاوتی را در خراسان جنوبی تجربه کردیم و بارش‌های مناسبی هم داشته‌ایم. این بارش‌ها برای خراسان جنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج می‌برد، بسیار نوید بخش است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان 101 و نیم میلیمتر است  که به دنبال بارش‌های اخیر در اسفندماه و فروردین ماه حاصل شده است.

رشد 10 درصد بارندگی در استان

وی افزود: میزان متوسط بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته 94.7 دهم میلیمتر بوده که امسال تا این لحظه حدود 10 درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم اما هنوز به نسبت بارش‌ها در بلند مدت نرسیده‌ایم و باید به 117.6 دهم میلیمتر برسیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نسبت به دوره بلند مدت مشابه 14 درصد کاهش بارندگی داریم، گفت: بیشترین بارش ها مربوط به حاجی‌آباد زیرکوه با 67.2 دهم میلیمتر بود که پیش بینی های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.

بیشترین خسارت سیل به جاده‌های استان بوده است

عباس‌زاده با اشاره به باران بی‌سابقه اخیر در شهرستان زیرکوه اظهار داشت: با توجه به هشدارهای هواشناسی برای پنج شهرستان همه دستگاه‌ها در آماده باش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارش ها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.

وی با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محورهای مواصلاتی شهرستان بوده است گفت: حجم سیلاب بالا بود، لذا برخی راه‌ها بسته شد، البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه محورها را بازگشایی کردند، اما شانه‌ها شسته شده و زیر آسفالت جاده‌ها خالی و ناایمن هستند و قطعاً ترمیم آنچه اتفاق افتاده زمان‌بر خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: معادن اطراف حاجی آباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلال احمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغه‌ها رفع شده بود. روستاهای در مسیر سیل بازدید شده است. خسارت به واحدهای مسکونی و محل‌های نگهداری دام‌ها و بخش کشاورزی در سطح روستاها زیاد بوده است.

عباس‌زاده گفت: تیم‌های ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شده و خسارت‌ها بعد از برآورد در روزهای آینده جمع‌بندی و اعلام خواهند شد.

مشکل بازماندگان کنکور استان رفع شد

وی با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، گفت: از ساعت 5 صبح دغدغه حضور به موقع دانش آموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد اما تعدادی دانش‌آموز گرفتار سیلاب شده بودند، هلیکوپتر هم جوابگوی حجم دانش‌آموزان نبود و برخی به زمان کنکور نرسیدند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه بلافاصه گزارش بازماندگان کنکور اطلاع رسانی شد، تصریح کرد: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد، ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد. برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بی‌سابقه است و خوشحالیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.

ضرورت بیمه شدن واحدهای مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی

عباس‌زاده تصریح کرد: خراسان جنوبی پهناور و حوزه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سدها و بندهای خاکی و سازه‌های آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.

وی با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحدهای مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمه‌گذار در شهر حاجی‌آباد دارند، در منطقه حضور پیدا کردند و مقرر شد امروز شنبه غرامت خسارت دیدگان را واریز کنند.

 طبس، رکورددار بیشترین بارندگی در استان

سمیه لطفی کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی نیز گفت: بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با 21 میلی متر ثبت شده است. برای امروز و فردا با توجه به تضعیف سامانه بارشی گاهی افزایش ابر و افزایش سرعت وزش باد و بارش را به شکل پراکنده در استان می‌توانیم انتظار داشته باشیم.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • انتصاب مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • مدیر عامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی معرفی شد