Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی طی این چندماه گذشته با ده‌ها بار عذرخواهی رسمی و غیررسمی کارگردان بابت اشتباهش مواجه بوده ایم بهتر است تکلیف اثری که با بودجه بیت‌المال ساخته شده هر چه سریعتر روشن شود.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل؛ همین ابتدا صراحتا اعلام کنیم که در این گزارش نه قصد توجیه اشتباهات کسی را داریم و نه دغدغه توقیف سریال خاصی، بلکه میخواهیم با پرداختن به ماجرای سریالی که نوروز 99 تنها چند ساعت مانده به پخش بخاطر حواشی صفحه شخصی کارگردان توقیف شد به حیف و میل شدن پول بیت المال در پی کشکمش های درون سازمانی اشاره ای شود تا لااقل تلنگری برای برخی مسئولین صداوسیما شود زیرا وقتی طی این چندماه گذشته با ده ها بار عذرخواهی رسمی و غیررسمی کارگردان بابت اشتباهش مواجه بوده ایم بهتر است تکلیف اثری که با بودجه بیت المال ساخته شده هر چه سریعتر روشن شود  از بلاتکلیفی دربیاید و این اثر در کنار چندین اثر دیگر صداوسیما برای همیشه آرشیو نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که نگارنده مطلب به دعوت عوامل «کتونی زرنگی» موفق به تماشای قسمت هایی از این سریال شده است باید گفت، قرار نیست بهترین سریال تلویزیون را ببینید. اتفاقاً کتونی زرنگی یک سریال طنز است که با توجه به فرم و مقدار زیاد فانتزی بودنش احتمالاً توسط بخشی از مخاطبان پس زده شود و بخش دیگری هم دوستش داشته باشند.

مثلاً اتفاقی که درباره سریال فوق لیسانسه ها افتاد را یادتان هست؟ سکانس های عجیب و غریب این سریال که کاملاً فانتزی بود و شوخی های خاصی را دنبال می کرد هرچند توسط عده ای دوست داشتنی به حساب می آمد و یک جورهایی طنز نخبگانی لقب می گرفت، ولی خب بسیاری هم آن را لوس و نجسب و بی مزه انگاشتند و  تماشایش نکردند. اتفاقی که باعث شد این سری لیسانسه ها  از سری های پیشینش مخاطب کمتری داشته باشد.

تازه این سریال با عواملی درجه یک و سینمایی مانند سروش صحت، هوتن شکیبا، رویا میرعلمی، امیرحسین رستمی و... ساخته شده بود، در حالی که گروه سازنده کتونی زرنگی جوان هستند و در ابتدای مسیر حرفه ای قرار دارند.

 اینها را گفتم که خیال نکنید کتونی زرنگی قرار بوده است پربیننده ترین سریال  تلویزیون باشد و به اصلاح جزو سریال های خیابان خلوت کن تلویزیون باشد. اما اصلا مساله این نیست...

در روزهایی که اهالی رسانه در جستجوی این سئوال بودند که چرا کتونی زرنگی از جدول پخش حذف شد، معاون سیما در جمع خبرنگاران گفت:  کار از نظر کیفی صلاحیت پخش ندارد و بعد از اینکه این مساله مطرح شد جنبه‌های دیگر هم در کنار آن قرار گرفت. هم‌چنین به دلیل برخی ایرادات محتوایی که در سریال هست، متفقا بیان شد که به دلیل همین ایرادهای محتوایی و کیفی که وجود دارد، صلاح نیست که در این ایام سریال روی آنتن برود.»

اینها یعنی با سریالی طرف هستیم که به لحاظ فنی صلاحیت پخش ندارد و از سریال هایی که در  ماه ها و سال‌های اخیر روی آنتن رفته با فاصله زیادی ضعیف تر است. یعنی کتونی زرنگی از «حکایت های کمال» و «شاهرگ» و «پرگار» و... با فاصله زیادی پایین تر قرار دارد و شایستگی روی آنتن رفتن ندارد! سئوال روشن  است: چطور سازمان صداوسیما در مرحله تصویب و بررسی فیلمنامه ایرادات محتوایی سریال را نیافته و آنها را تایید کرده بود؟ و تا چند ساعت مانده به پخش از این سریال با کلی تعریف و تمجید و امیدواری  یاد  می شد، چطور در عرض چند ساعت همه چیز عوض شد؟

به نظرم همه می دانیم که ماجرای حاشیه های کارگردان سریال با وجود عذرخواهی های چندباره او مساله اصلی سریال نیست، آنهایی هم که سریال را دیده اند متفقاً بر این باورند که کتونی زرنگی به لحاظ فنی بسیار بسیار بهتر از سریال های این روزهای تلویزیون است.  رسانه‌ای هم که ببینیم، در این روزهای سخت معیشتی یک سریال طنز اولویت پخش بالاتری دارد از سریال های تاریخی یا اجتماعی تلخ. تربیتی هم که ببینیم، این که زحمات چند ماهه یک گروه جوان و تازه‌کار روی آنتن نرود باعث از دست رفتن سرمایه های انسانی جوان و تازه نفس سازمان است.

ولی اگر میخواهید اصل قضیه را پیدا کنید به نظرم ماجراهای اخیر سازمان و افزایش اختلافات میان معاونت سیما و شبکه سه را بررسی کنید. شاید پاسخ اصلی این همه حاشیه آنجاست، البته شاید.

در نهایت  به گمانم سریال کتونی زرنگی برای علی ملاقلی پوری که  قندون جهیزیه را در کارنامه دارد گام رو به جلویی به حساب نیاید. و پیش بینی ام هم این است که با توجه به این همه بگیر و ببندی که درباره سریال پیش آمده، پخش سریال در فضای رسانه ای قرین بشود با نقدهایی  که درباره اش نوشته می شود. ولی حق مسلم این سریال که در مسیر قانونی ساخته و تولید شده و دغدغه ی جدی و مهم «مفاسد اقتصادی» را دارد و لحنش هم طنز و شوخی است، این است که روی آنتن برود تا هم خستگی کار از تن عوامل سریال  بیرون برود و هم نویسندگان و کارگردان جوان سریال به طور جدی خود را با عیار مخاطب عام محک بزنند.  کتونی زرنگی ای که ما دیده ایم چندقدم بلند از سریالهای این روزهای تلویزیون جلوتر است، هرچند سازمان مالک سریال است و می تواند توقیفش کند، ولی این تصمیم حتما اشتباه دیگری است از جیب بیت المال.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علی فروغی شبکه سه کتونی زرنگی میرباقری کتونی زرنگی بیت المال روی آنتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۱۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست پرسش و پاسخ با عوامل سریال تلویزیونی «نون خ۵» با حضور مسعود کریمی خضرا مدیرگروه طنز سیما فیلم، مهدی فرجی، تهیه‌کننده و صهبا شرافتی، کاظم نوربخش و ماشاءالله وروایی بازیگران سریال ظهر امروز (سه شنبه ۱۱ اردیبهشت» در سالن  مشاهیر اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما برگزار شد. این جلسه پس از حضور یک ساعته این افراد در واحد پاسخگویی به مخاطبان سازمان (سامانه ۱۶۲)  رقم خورد. 

در ابتدای این نشست، حسین قرایی مدیرروابط عموی سازمان صداوسیما عنوان کرد تهیه کننده و بازیگران این سریال در طول یک ساعت حضور در سامانه ۱۶، پاسخگوی ۲۲۷ تماس مخاطبان سریال شده‌اند.

در ادامه، مهدی فرجی تهیه‌کننده مجموعه تلویزیون «نون خ» با اشاره به این که فصل پنجم این مجموعه نسبت به فصل‌های قبلی با افزایش مخاطب روبه رو بوده است افزود: یکی از دلایل این افزایش و گستره وسیع مخاطبان این بود که ما در فصل پنجم سراغ یکی دیگر از قومیت‌های کشورمان یعنی قوم بلوچ در استان سیستان و بلوچستان رفتیم.

وی افزود: در حوزه تولید برنامه و سریال‌سازی، پرداخت به مذهب و قومیت‌ها، ۲ خط قرمز سازمان صداوسیما است.خوشبختانه با جلساتی که با مدیران سازمان صداوسیما داشتیم والبته با درکی که نویسنده و کارگردان و عوامل سریال «نون خ» از این موارد داشتند، این مجموعه توانست به این دو خط قرمز نزدیک شود آن هم بدون این که به دنبال شکستن آنها باشد.

فرجی درباره  احتمال ساخت فصل ششم تاکید کرد: صحبت کردن درباره  فصل  ششم  زود است. آقای آقاخانی  قبلاً پستی گذاشت و گفت این فصل پایانی بر مجموعه «نون.خ» است اما باید ببینیم در ادامه چه شرایطی پیش خواهد آمد.

فرجی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا، توضیحاتی را درباره ادعای شکایت حسین صفامنش خواننده کردزبان از سعید آقاخانی به خاطر استفاده بی اجازه از یکی از آهنگ‌هایش نیز پاسخ داد.

این خبر در حال تکمیل است....

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ خط قرمز در صداوسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • ۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • تاریخ و ساعت پخش سریال رخنه جایگزین نون خ ۵ از شبکه یک
  • خط رو خط مسائل اجتماعی
  • تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد
  • بازگشت «افسانه بروسلی» و «پوآرو» به تلویزیون
  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • نگاهی به ۳ سریال جدید تلویزیون
  • جدول پخش سریال‌های شبکه تماشا تغییر کرد