Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدرس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: همانطور که شهر توسعه پیدا می‌کند دانشگاه هم به عنوان یک مرکز علمی و فرهنگی باید بتواند خود را تطبیق دهد و بر روی شهر تاثیر گذارد. 

مهندس محمود صنعتی در برنامه لایو اینستاگرامی بررسی طرح پیشنهادی گذر جامعه و دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد در بهترین مرکز شهر قرار دارد و یک دانشگاه معمولی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با جداره‌ها و لبه‌های مختلف در ضلع شمالی، جنوبی و غربی تعامل دارد و باید همانطور که شهر توسعه پیدا می‌کند دانشگاه هم به عنوان یک مرکز علمی و فرهنگی بتواند خود را تطبیق دهد و بر روی شهر تاثیر گذارد. برای تحقق این امر زمان لازم است تا مباحث ایمنی و امنیت را که بیشترین چالش ما بوده است را حل کنیم.

وی افزود: موضوعی که ما در پروژه فضای شهری دانشگاه فردوسی مشهد داشتیم از ابتدا با این فرض مطرح شد که فضایی را ایجاد کنیم تا تعامل بین دانشگاه با شهر افزایش پیدا کند. دانشگاه فردوسی در بهترین موقعیت مکانی شهر قرار گرفته و یکی از پتانسیل‌های مهم شهر مشهد به شمار می‌رود.

طراح پروژه لبه شمالی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اگر در شهر مشهد حرم مطهر را قطب مذهبی می‌دانیم، حتما دانشگاه فردوسی هم قطب علمی و فرهنگی شهر به شمار می‌رود. ما از این فرصت به هیچ وجه استفاده نکردیم و ظرفیت 300 هکتاری که در شهر شکل گرفته، با ایجاد حصار و بسته شدن فضا تعاملی را با شهر ایجاد نکرده است و هر اتفاقی که در دانشگاه رخ می‌دهد بازتاب مناسبی در داخل شهر ندارد. 

وی عنوان کرد: تنها نقشی که دانشگاه فردوسی در این خصوص انجام داده، مسأله ترافیکی بود که از ضلع دانشگاه به ضلع غرب فضایی را باز کردیم تا خودروها بدون اینکه بازخوردی با دانشگاه داشته باشند، عبور ‌کنند. من تعجب می‌کنم که چرا اصلا در مورد این موضوع صحبت نمی‌شود که هر روزه هزاران خودرو از دانشگاه عبور می‌کنند و هیچ‌گونه ارتباطی با دانشگاه برقرار نمی‌کنند.  

صنعتی خاطرنشان کرد: در هر صورت طرح مسأله این نبوده که ما به سمت حذف حصارهای دانشگاه برویم؛ چراکه اعتقاد داشتیم شهر مشهد با ساختار سیاسی، امنیتی و اجتماعی به گونه‌ای نباشد که بتوانیم در حال حاضر این اتفاق را رقم بزنیم تا ارتباط دانشگاه با شهر را پیوند دهیم. این موضوع نیاز به زمان دارد تا بتوانیم به لحاظ فرهنگی جایگاه خود را حفظ کنیم و مردم را به لحاظ فرهنگی با دانشگاه ارتباط و پیوند بهتری دهیم و سپس بتوانیم حصارها را به مرور زمان برداریم.

وی بیان کرد: ما به این موضوع رسیدیم که فضایی برای تعامل بین مردم و دانشگاهیان ایجاد کنیم. برای این فضا بررسی‌های مختلفی صورت گرفت و شاید بهترین مکانی که می‌توانستیم انجام دهیم، حاشیه بلوار وکیل آباد در حد فاصل بلوار باهنر تا سر درب دانشگاه، فضایی بلا استفاده بود. فضایی که نقشی در دانشگاه ایفا نمی‌کرد و این قطعه زمین به لحاظ فیزیکی ارزش بسیار بالایی دارد.

این استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: نزدیکی این قطعه زمین به یکی از مهمترین ایستگاه‌های مشهد و از طرفی طول بسیار خوب آن با لبه وکیل‌آباد به عنوان محور فراغتی و ترافیکی مشهد می‌توان به کار گرفت. اگر به دانشگاه فردوسی نگاه کنیم، به خودی خود دارای پتاسیل‌های علمی و فرهنگی است و یکی از برترین دانشگاه‌ها به لحاظ حضور دانشجویان خارجی در دانشگاه است و همه این موارد ما را به این وا داشت تا این فضا را به گونه‌ای شکل دهیم که یک فضای فرهنگی و اجتماعی برای تعامل دانشگاهیان و مردم باشد. 

صنعتی اظهار کرد: ما برای تحقق این امر نبایدهایی را برای خود ترسیم کردیم که به هیچ وجه مراکز تجاری در این فضا نخواهیم داشت و نباید به هیچ کدام از درخت‌ها آسیب زد و حتما اگر قرار است اتفاقی بیفتد بهره‌وری آن با حضور مسئولان دانشگاه باشد؛ چراکه معمولا در این فضاهای عمومی بحث بهره‌برداری بسیار مطرح می‌شود. این عرصه باید به شکلی باشد که یک بهره‌بردار حضور داشته باشد تا استفاده بهتری از آن عرصه صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دیوار دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد علمی و فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۲۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد گفت: در تلاش هستیم که در سال ۱۴۰۳ رشد و توسعه مناطق مختلف را در دستور کار خود قرار دهیم و این تصمیم باعث شد تا منطقه هفت حوض درصدی از مردم شرق مشهد را به سمت خود بکشاند. 

امیر رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص برنامه‌های ۱۴۰۳ شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد، اظهار کرد: امسال علاوه بر برنامه‌هایی که در نظر داریم و در این خصوص برنامه‌ریزی شده در تلاش هستیم منطقه هفت حوض را توسعه دهیم تا مورد توجه مردم به خصوص افرادی که در جنوب شرق مشهد زندگی می‌کنند نیز قرار گرفته شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر مقدمات انجام فعالیت‌هایی در زمینه توسعه منطقه هفت حوض آغاز شده و امیدواریم که به زودی این برنامه‌ریزی‌ها انجام شود. یکی دیگر از برنامه‌هایی که ما در مجموعه خود برنامه‌ریزی کردیم اتوبوس گردشگری برای زائران و مجاوران است که آن‌ها را از کوه پارک به سمت قله‌زو منتقل کنیم و این اتفاق به زودی انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: اقدامات دیگری در خصوص توسعه هفت حوض و تقویت فضای نوری این منطقه در دستور کار قرار گرفته است و قصد داریم فضاهای درختکاری را در این منطقه افزایش دهیم تا مردم بتوانند از فضای بیشتری نیز استفاده کنند.

وی بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت پارکینگ هفت حوض حدود ۱۷۰۰ خودرو است و قصد داریم این فضا را گسترش دهیم تا مردم در این خصوص دغدغه‌ای نداشته باشند. همچنین راه‌اندازی روستا بازار تقریباً به اتمام رسیده و تلاش می‌کنیم که در روزهای آینده به بهره‌برداری کامل برسد و به محض اینکه به صورت جامع و کامل راه‌اندازی شود، قطعا حدود ۱.۵ برابر در ورودی‌ منطقه هفت حوض تاثیرگذار خواهد بود.

رمضانی با بیان اینکه در تلاش هستیم که در سال ۱۴۰۳ رشد و توسعه مناطق مختلف را در دستور کار خود قرار دهیم، عنوان کرد: این تصمیم باعث شد تا فعالیت‌ها و برنامه‌های شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد متفاوت از سال‌های گذشته باشد و این تغییرات منجربه اقبال بیشتر مردم به این منطقه شده است. بنابراین منطقه هفت حوض می‌تواند درصدی از شهروندان شرق مشهد را به سمت خود سوق دهد، زیرا خدمات در این منطقه نیز ارزان قیمت است.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد با بیان اینکه نیاز است سرمایه‌گذاران پای کار بیایند تا ارائه این خدمات به مردم را افزایش دهیم، تصریح کرد: این مجموعه برنامه‌های دیگری مانند بازی‌های هیجانی را در دستور کار خود قرار داده و لایحه آن برای شورای اسلامی مشهد ارسال شده است تا در صورت موافقت نیز اتفاق رخ دهد. این بازی‌های هیجانی در ۴ نقطه مشهد با ۱۰ مورد تنوع برای علاقه‌مندان اتفاق خواهد افتاد. همچنین اقدامات اولیه‌ای برای ایجاد شهر برفی و گفت‌وگو با سرمایه‌گذار آکواریوم شهری نیز از جمله برنامه‌هایی است که در این مجموعه در حال انجام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • هدف‌گذاری شورای ششم برای توسعه متوازن شهر مشهد
  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • تجمع جامعه دانشگاهیان مشهد مقابل دانشگاه فردوسی مشهد
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاه‌های آمریکا‌
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان
  • جنگ فرهنگی تنها عرصه‌ای که دشمن به آن امید بسته است
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت