Web Analytics Made Easy - Statcounter



رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال ۹۲، مجموع تولید محصولات کشاورزی ما ۹۷ میلیون تن بود و امروز به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، گفت: این نشان می‌دهد، تولید محصولات کشاورزی ۳۲ درصد افزایش یافته است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال ۹۲، مجموع تولید محصولات کشاورزی ما ۹۷ میلیون تن بود و امروز به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، گفت: این نشان می‌دهد، تولید محصولات کشاورزی ۳۲ درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز (پنج شنبه) در آئین بهره برداری از طرح‌های ملی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه برای من و مردم افتتاح در حوزه کشاورزی لذت خاصی دارد، گفت: مردم احساس می‌کنند حیات، زندگی و سلامت در سایه تلاش کشاورزان تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای ما که در سرزمین خشک و نیمه خشک قرار گرفته ایم بسیار مهم است که الگوهای کشت و متدد آبیاری را از حالت سنتی به صنعتی برگردانیم، اظهار داشت: با آنچه که در گذشته به عنوان سنت‌ها در میان ما بوده است قادر نخواهیم بود نیازمندی‌های کشاورزی را تأمین کنیم.

رئیس جمهور ضمن تشکر از تلاش‌های وزارت کشاورزی و همچنین وزرای فعلی و سابق این وزارتخانه، گفت: از مدیران و کشاورزان و همه آن‌هایی که تلاش کردند تا ایران، سرسبز بماند تشکر می‌کنم.

روحانی با اشاره به افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان‌های یزد، هرمزگان و لرستان، اظهار داشت: امروز دیدیم که به وسیله گلخانه، اراضی شیب دار و طرح‌های آب و خاک چگونه حرکت بسیار خوب و پرنشاطی را در این استان‌ها شروع کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال ۹۲، مجموع تولید محصولات کشاورزی ما ۹۷ میلیون تن بود و امروز به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، افزود: در آغاز دولت یازدهم و در سال ۹۲ محصولات کشورمان در بخش کشاورزی مجموعاً ۹۷ میلیون تن بود اما امروز محصولات کشاورزی ما حدود ۱۳۰ میلیون تن است؛ نشان می‌دهد امروز ۳۲ درصد محصولات بیشتر در بخش کشاورزی در دست داریم و به جای ۹۷ میلیون تن به مردم، ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی عرضه می‌شود.

روحانی گفت: کار بزرگی در بازدهی آب و شاخص‌های بهره وری انجام گرفته از این رو با افزایش محصولات کشاورزی تقریباً زمین بیشتری زیر کشت قرار نگرفته بلکه عمدتاً ما نحوه کشت و آبیاری را تغییر دادیم که این موضوع بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: همانطور که استاندار هرمزگان گفت وقتی برای آب آشامیدنی مردم را از سد بی نیاز می‌کنیم و آب سد را برای کشاورزی آزاد می‌کنیم یک تحول بزرگ در کشاورزی استان خواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه راندمان آب در آغاز دولت یازدهم ۳۹ درصد بوده و امروز راندمان آب ۴۵ درصد است که پیشرفت قابل ملاحظه است، اظهار داشت: شاخص بهره وری که بسیار مهم است که از یک متر مکعب آب چقدر محصول برداشت می‌کنیم.

روحانی یادآور شد: در آغاز دولت یازدهم محصول ما زیر یک کیلو بوده است، یعنی از یک مترمکعب آب ۹۲۰ گرم محصول ما بوده و امروز محصول ما ۱۴۵۰ گرم است تقریباً به یک و نیم کیلو نزدیک می‌شویم، این به معنای آن است که بدرستی از آب استفاده می‌کنیم.

‌وی با بیان این که برنامه دولت این است که تا پایان دولت دوازدهم سطح کشت گلخانه‌ای ما به ۲۳ هزار هکتار برسد، گفت: آنچه در ۳۰ سال قبل از ۹۲ گلخانه تولید کرده ایم، به همان اندازه در این ۷ سال گلخانه تولید کرده ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در سال‌های گذشته ما در کانال کشی آب، زهکشی، بهره برداری از سامانه‌های نوین آبیاری و تجهیز اراضی اقدامات خوبی انجام داده ایم، اظهار داشت: در دولت یازدهم توانستیم حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تجهیز کنیم، از جمله در خوزستان و ایلام ۴۶ هزار هکتار تجهیز شده است.

روحانی با بیان این که تجهیز ۱۸ هزار هکتار زمین در مناطق گرمسیری افتتاح خواهد شد، گفت: ما مرحله دومی را برای خوزستان و ایلام طراحی کردیم که حدود ۵۰ هزار هکتار است. در گلستان ۸۰ هزار هکتار زمین زهکشی شد که اگر این زهکشی نبود خسارت سیل در گلستان چند برابر بود.

وی افزود: امروز ما ۵ طرح عمده و مهم آب و خاک را افتتاح کردیم البته طرح‌هایی هم عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود و ممکن است تا پایان این دولت و یا در دولت بعدی افتتاح شود.

رئیس جمهور با بیان این که امروز ۶۱۴ پروژه به ارزش هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان را افتتاح کردیم، گفت: این طرح‌ها همه فقط در بخش کشاورزی آن هم فقط در یک روز و در سراسر کشور بود.

روحانی افزود: محل‌های افتتاح ما میناب، مهریز و خرم آباد بود و ما امروز ۸۰۹ طرح گلخانه‌ای را افتتاح کردیم که حدود ۴۷۲ هکتار است.

وی گفت: همین طرحی که امروز افتتاح کردیم منجر به تولید ۱۲۷ هزار تن سبزیجات، ۲۵۰ تن میوه و ۲۹ میلیون شاخه گل بریده خواهد شد همچنین باغات شیب داری که امروز افتتاح شد ۶۱ هزار هکتار خواهد بود که به صورت دیم آبیاری می‌شود و ما باید گیاه سازگار با دیم اعم از دارویی، میوه و زراعت چوب را بیشتر تولید کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما امروز ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی شیب دار و دیم را برای درختکاری یا بقیه محصولات مانند گیاهان دارویی افتتاح کردیم و تا پایان دولت به وزارت جهاد کشاورزی تاکید می‌کنم که باید الگوی کشت مدنظر باشد و در برخی موارد باید نوع کشت را به دلایل شرایط اقلیمی مان عوض کنیم.

روحانی گفت: همچنین شیوه آبیاری باید تغییر کند و به آبیاری نوین تبدیل شود و برخی اوقات ما باید از کشت فراسرزمینی هم استفاده کنیم به این ترتیب که از کشورهای همسایه و یا قاره‌های دیگر زمین را اجاره کنیم و محصولش را بیاوریم که البته در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در چندین کشور این کار را کردیم که باید همچنان انجام شود.

وی افزود: درکنار بهره وری درست از آب، بهره وری درست از خاک نیز اهمیت دارد چرا که استفاده از خاک در تنوع محصول بسیار مهم است و کود و بذری هم که استفاده می‌شود بسیار اهمیت دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در شرایط کرونا برخی کشورها از ترس محصولات کشاورزی شأن را انبار می‌کنند و نمی‌فروشند، گفت: بنابراین امروز برای ما محصولات کشاورزی بسیار مهم است.

روحانی ابراز امیدواری کرد: امسال هم در تولید محصولات راهبردی مانند گندم خودکفا خواهیم بود و در محصولات دیگر هم شاهد تلاش بیشتری باشیم.

وی گفت: همانطور که تاکنون کشاورزان ما توانستند ایران را سرسبز و نیازمندی‌های ملت را تأمین کنند امیدواریم امسال و سال آینده هم با محصولات بیشتر کشاورزی و با استفاده بهتر از آب و خاک شاهد تحول مثبت دیگری در محصولات کشاورزی باشیم.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۲۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند

محمدعلی نیکبخت در پایان جلسه هیئت در پاسخ به سؤال مبنی بر کنترل قیمت بازار گوشت و مرغ گفت: «برای تنظیم بازار بسترسازی تولید را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم از طریق یکنواختی تولید، نوسانات بازار را از نظر کمی و قیمتی به حداقل برسانیم. عید نوروز امسال همزمان با ماه مبارک رمضان فشار زیادی برای تامین کالا وجود داشت که با برنامه‌ریزی صورت گرفته و تامین کالای مورد نیاز نسبت به سنوات گذشته کمتر دچار نوسان قیمت کالا بودیم و تثبیت در بازار اتفاق افتاد.

به گزارش ایلنا، وزیر کشاورزی با بیان اینکه برخی کار‌های بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم، گفت: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالا‌های اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالا‌های اساسی بود و ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیکبخت با اشاره به اینکه تا امروز توسط کارخانه‌های تولید روغن و بازرگانان ۷۰ هزار تن دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری شده است، یادآورشد: در هیچ میوه فروشی کمبود کالا مشاهده نمی‌شود، کالا‌ها تامین شده و گرانی برخی کالا‌ها ناشی از کمبود کالا نیست.

وی بیان داشت: وقتی حداکثر سازی تولید اتفاق می‌افتد قطعا بر اساس قانون عرضه و تقاضا، قیمت به تعادل می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تک به تک محصولات را رصد می‌کنیم، گفت: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش بینی‌های که صورت می‌گیرد اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم ما بدون هیچ گونه محدودیتی صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

نیکبخت در مورد خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را به سمت صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم در سنوات آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا می‌کنیم، اضافه کرد: صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسئولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد مورد توجه ما است و باید در خدمت تولید کننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: با هماهنگی که با صاحبان صنایع به صورت مرتب انجام می‌شود به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی بروند که محصولات مازاد کشاورزان را بخرند.

نیکبخت افزود: در مورد برخی از محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی سیاست ما بر این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی ورود پیدا نکند تا بازرگانانی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند و یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

دیگر خبرها

  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • بازگشت ۲۳۹ واحد غیرفعال کشاورزی لرستان به چرخه تولید
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند