Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد رئیس پلیس فتای استان یزد با بیان این‌ که مدیریت فضای مجازی و آشنایی با مولفه‌های سواد رسانه‌ای لازمه استفاده از فناوری‌های نوین است، تاکید کرد: ذخیره اطلاعات شخصی در لپ‌تاپ و تلفن همراه تهدیدی جدی برای امنیت افراد در فضای مجازی است.

تمایل روز افزون به استفاده از فناوری‌های پیشرفته از جمله رایانه و اینترنت، شرایط و بستر مساعدی برای ظهور جرایم سایبری به وجود آورده است و از آن جا که این جرایم در فضای مجازی انجام می‌شوند و مانند سایر جرایم ملموس نیستند، مراجع قضایی و انتظامی برای پیشگیری از این جرایم و کشف آن‌ها با چالش‌های نوینی مواجه می‌‍شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به خلاء موجود در قوانین داخلی، نیروهای انتظامی برای پیشگیری از این جرایم و کشف آنها در عمل با مشکلاتی مواجه است و ضرورت دارد که لایحه قانون مجازات جرایم رایانه‌ای که مدت‌هاست در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته، هر چه سریع‌تر به تصویب برسد و به مرحله اجرا گذاشته شود تا پلیس بتواند به عنوان حافظ نظم و امنیت در فضای مجازی، نقش موثر خود را ایفا کند.

با توجه به آن که دلایل ارتکاب جرم در فضای مجازی عمدتاً ادله‌ی الکترونیکی هستند، ضرورت آموزش‌های تخصصی در خصوص رایانه و اینترنت به ماموران پلیس و کاربران شخصی نیز بیشتر آشکار می‌شود.

سرهنگ «مرتضی ابوطالبی» رئیس پلیس فتای استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این‌ که فضای شبکه‌های اجتماعی مملو از کاربرانی است که با هویت‌های جعلی و برای مقاصد خاص مثل کلاهبرداری، اشاعه فحشاء و سایر اقدامات غیرقانونی و مجرمانه نسبت به ارتباط‌گیری با کاربران اقدام می‌کنند، اظهار کرد:‌ نداشتن آگاهی مناسب و کافی از دانش سواد رسانه‌ای و مدیریت فضای مجازی بستر جولان سودجویان مجازی را بیش از پیش محیا ساخته است.

وی افزود: ذخیره‌سازی اطلاعات شخصی و مهم در لپ‌تاپ و گوشی تلفن همراه از جمله مصادیق بارز نداشتن اطلاعات کافی از نحوه مدیریت فضای مجازی و دانش سواد رسانه‌ای است.

رئیس پلیس فتای فرمانده انتظامی استان یزد در ادامه گفت: تسلط کامل والدین بر مهارت‌های مربوط به استفاده از رایانه‌ها، اینترنت و فضای مجازی می‌تواند تاثیر بسزایی در فراگیری مهارت‌های مختلف زندگی و همچنین آموزش‌های مرتبط با تحصیلات و مسائل علمی داشته باشد.

سرهنگ ابوطالبی تصریح کرد: باید در نظر داشت فضای مجازی که می‌تواند با برنامه‌ریزی به بستری آموزشی و مفید تبدیل شود، با توجه به ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند زمینه ساز خطراتی در تمامی سطوح و ابعاد زندگی نیز باشد.

این مسئول با بیان این‌که فضای مجازی و اینترنت به رغم تمام کاربردها و کارکردهای مفید خود، آسیب های اجتماعی خاصی نیز دارد که نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود، خاطرنشان کرد: تاثیر این آسیب‌ها به ویژه در نسل در حال رشد کشور حساس تر بوده و دقت بیشتری را می‌طلبد.

وی در پایان آزادی بی حد و حصر در فضای مجازی، خلع قانونی و عدم امکان حضور و نظارت پلیس بر تمام ابعاد آن را از جمله عوامل لحظه‌ای عمل کردن عده‌ای از کاربران در فضای مجازی دانست و بیان کرد: گمنامی، بی چهرگی و بی‌نامی افراد در اینترنت نه تنها پیگرد قانونی مجرمان را در فضای رایانه‌ای مشکل می‌سازد، بلکه زمینه گسترش آن را نیز فراهم می‌آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی يزد رییس پلیس فتا امنیت فضای مجازی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت: امنیت روانی با انسجام و سلامت اجتماعی و توسعه ارتباط مستقیم دارد و ضروری است تا مولفه‌های بومی ارتقای امنیت روانی در استان اردبیل احصا شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلال آفاقی ظهر چهارشنبه در اولین جلسه کمیته امنیت روانی استان اردبیل اظهار کرد: نقدپذیری مسئولان لازمه احساس امنیت روانی شهروندان است و شایسته است تا با احصای مولفه‌های بومی ارتقای امنیت روانی شهروندان اردبیلی و راهکارهای بازتولید احساس امنیت ذهنی در استان کارها را به پیش ببریم.

وی خاطرنشان کرد: امنیت با ماهیت روانی خود، از مقوله‌های حقوق عمومی است و توجه به صیانت از آن و شناسایی راهکارهای بازتولید در تمام ابعاد، از ضروریات است.

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل با اشاره به برخی سوءاستفاده‌ها از بستر فضای مجازی در راستای ایجاد ناامنی روانی در جامعه با انتشار محتواهای کذب و مجرمانه، رصد و پایش مستمر فضای مجازی توسط دستگاه‌های ذیربط و واکنش سریع به هرگونه اعمال و رفتار مجرمانه فضای سایبری را خواستار شد.

آفاقی با تشریح مولفه‌های دیگری از موارد مخل امنیت روانی شهروندان مانند کارشکنی‌ها در امور مراجعین و سوءجریانات در ادارات، عدم دسترسی آسان مردم به مسئولان و وجود بسترهای فسادزا و سوءاستفاده از حقوق بیت‌المال، مسئولان بخش‌های مختلف را به نقدپذیری و تحمل شنیدن نظرات مخالف و ارتباط دوسویه تفاهم‌آمیز درجهت اصلاح امور فراخوانده، آن را لازمه احساس آرامش و امنیت روانی شهروندان دانست.

وی با اشاره به نقش کلیدی روابط‌عمومی‌های دستگاه‌ها در توسعه رضایتمندی مردم و حفظ امنیت روانی جامعه، بر ارتقای کارکرد روابط عمومی‌ها و جایگاه آن در مدیریت رسانه و اطلاع‌یابی و اطلاع‌رسانی به موقع در جهت جلوگیری از ظهور و بروز شایعات تاکید کرد.

ضرورت تدوین منشور اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها و عهدنامه کاربران فضای مجازی

در ادامه این جلسه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل نیز با تشریح ماهیت تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و قابلیت‌های فضای مجازی با تأکید بر استفاده حداکثری از فرصت‌ها واکنش سریع به هرگونه جرائم سایبری را ضروری خواند.

رضا قاسمیان با اشاره به حقوق متقابل مردم و مسئولان، امنیت روانی مدیران را در راستای تمرکز در تصمیم‌گیری و خدمت‌رسانی شایسته حائز اهمیت دانست و از اصحاب رسانه خواست؛ رسالت خطیر خود در عرصه حفظ امنیت روانی جامعه  را به نحو مؤثر و بیش از پیش ایفا کنند.

وی ضرورت تدوین منشور اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها و عهدنامه کاربران فضای مجازی را یادآور شد و از اقدامات حوزه اجتماعی استانداری در این خصوص خبر داد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی