Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آرتی عربی، شبتای شاویت، رئیس سابق موساد با طرح این ادعا که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ایست، اذعان کرد رژیم صهیونیستی در عمل توانایی ایجاد بازدارندگی در مقابل ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را ندارد.

شبتای شاویت در مصاحبه‌ای با روزنامه «زمن اسرائیل» مدعی شد اسرائیل عملا نمی‌تواند مانع ورود ایران به باشگاه هسته‌ای شود، اما می‌تواند مانع بکارگیری چنین توانمندی از سوی این کشور شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاویت در این مصاحبه یادآور شد من جزء کسانی نیستم که معتقدند ایران در صورت دستیابی به سلاح هسته ای، قطعا به دنبال تهدید اسرائیل است.

این مقام سابق سازمان اطلاعات و جاسوسی رژیم صهیونیستی در ادامه مدعی شد ایران سلاح هسته‌ای را تنها به منظور ایجاد مصونیت و تقویت منافع و امنیت خود می‌خواهد و در صورت دستیابی به سلاح اتمی برای تهدید یا بمباران تل‎‌آویو از آن استفاده نخواهد کرد.

شاویت در ادامه این مصاحبه قصد ایران برای نابودی اسرائیل را انکار کرد و گفت این کشور تنها می‌خواهد برای خود مصونیت ایجاد کرده و همانند کره شمالی جایگاه متمایز و معتبری در سراسر دنیا کسب کند.

شاویت که در فاصله سال‌های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۶ ریاست موساد را عهده دار بوده، اذعان کرد ایران می‌خواهد تاثیرگذاری خود به منظور پیشبرد منافع و نیز تقویت توانمندی راهبردی در داخل و خارج از خاورمیانه را ارتقا بخشد.

این مقام سابق رژیم صهیونیستی در ادامه با انتقاد از رویکرد کابینه بنیامین نتانیاهو در قبال ایران و اذعان به پوچ بودن تهدید‌های رژیم او علیه جمهوری اسلامی یادآور شد تصور نمی‌کنم تهدید ایران سیاست درستی باشد، زیرا وقتی تهدید می‌کنید باید بتوانید تهدید‌های خود را عملی کنید.

این مقام اطلاعاتی صهیونیست مدعی شد ایران پس از جنگ هشت ساله با عراق تصمیمات راهبردی مهمی را اتخاذ کرد که مهمترین آن دستیابی به سلاح‌های نامتعارف از جمله موشک‌های هسته ای، موشک‌های زمین به زمین، تسلیحات شیمیایی، بیولوژیکی و سایبری بود.

شاویت در ادامه مدعی شد ایران در صورت دستیابی به سلاح هسته ای، در مقابل ترکیه نیز به پیروزی دست خواهد یافت، زیرا هر دو کشور در رقابت با همدیگر بر سر تسلط بر خاورمیانه، نفوذ در جهان عرب و کسب هژمونی در منطقه هستند.

این مقام صهیونیست همچنین در خصوص طرح اشغالگرانه الحاق کرانه باختری گفت هیچ الحاقی صورت نخواهد گرفت.

شاویت تصمیمات اخیر نتانیاهو را تنها در راستای سرپوش گذاشتن و انحراف اذهان عمومی از جلسات دادگاه فساد خود عنوان کرد.

رئیس سابق موساد اذعان کرد وضعیت اسرائیل در عرصه بین المللی نسبت به یک دهه گذشته رو به وخامت گذاشته است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رئیس موساد رژیم صهیونیستی توانمندی هسته ای دستیابی به سلاح هسته ای مدعی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۳۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتباه نتانیاهو به ایران فرصت داد بازدارندگی اسرائیل را نابود کند

 روزنامه هندو معتقد است: پرونده نسل‌کشی اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری به علاوه ضعیف شدن اسرائیل پس از جنگ غزه، این فرصت را به ایران داد تا با حمله به اسرائیل، قواعد بازی را تغییر دهد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هندو با بررسی تحولات اخیر نوشت: در مارس ۲۰۱۸، از بنیامین نتانیاهو پرسیده شد که سه تهدید بزرگ پیش روی اسرائیل کدامند؛ او پاسخ داد: «ایران، ایران، ایران. ایران در حال ساختن امپراتوری‌ در خاورمیانه است.» باسابقه‌ترین نخست‌وزیر اسرائیل، هرگز در مورد ایران رودربایستی نداشته است.

او تلاش داشت هم برای رأی‌دهندگان داخلی‌اش و هم برای متحدان خارجی، چهره‌ خود را به عنوان سیاستمداری قدرتمند که می‌تواند در برابر تهدید ایران ایستادگی کند، نشان دهد. با این حال، در دوران نخست‌وزیری وی بود که ایران در ۱۴‌ آوریل، حمله‌ای گسترده با پهپاد و موشک به سمت اسرائیل انجام داد؛ این اولین حمله‌ این‌چنینی بود که از سوی یک بازیگر دولتی به اسرائیل در طول بیش از سه دهه گذشته انجام شد. ایران با حمله مستقیم به اسرائیل، خط قرمز را زیر پا گذاشت و این اقدام بازدارندگی تل‌آویو را از بین برد. پاسخ اسرائیل به حمله ایران، همان‌طور که وزیر امنیت ملی نتانیاهو، ایتمار بن‌گویر توصیف کرد، «ضعیف» بود. پس از دور اول [درگیری]، زمانی که هر دو طرف از لبه پرتگاه عقب‌نشینی کردند، این بحران چند بعدی، تمایل ایران به ریسک‌پذیری در غرب آسیای به طور فزاینده بی‌ثبات، تردید استراتژیک آمریکا و وابستگی تقریباً کامل اسرائیل به ایالات متحده برای امنیت خود را تقویت می‌کند.

سال‌هاست که جنگ سایه‌ها بین اسرائیل و ایران در جریان است. در سال‌های اخیر، اسرائیل در سوریه منافع ایران را هدف قرار داده است. این کشور همچنین عملیات‌هایی را در داخل ایران انجام داده است، از جمله ترور محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای، در نوامبر ۲۰۲۰. این عملیات‌ها اسرائیل را بیشتر جسور کرد. پس از ۷ اکتبر، اسرائیل جنگ سایه را تشدید کرد و در ۲۵ دسامبر، سید رضی موسوی، مشاور ارشد سپاه پاسداران را در سوریه ترور کرد. آنها سپس محمدرضا زاهدی، یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران را در محوطه سفارت ایران در دمشق ترور کردند. مقام‌های اسرائیل بعداً به رسانه‌های آمریکایی گفتند که انتظار نداشتند ایران به تلافی حمله به دمشق، حمله مستقیم انجام دهد. اقدام تلافی‌جویانه ایران، نتانیاهو را در دوراهی قرار داده. او همیشه طرفدار زور علیه تهران بوده. بسیاری استدلال کردند که حمله ایران به او فرصت عالی داد. اما واقعیت راهبردی که ایران در حمله خود انجام داد، برای نتانیاهو مطلوب نبود. در حالی که نتانیاهو طرفدار زور علیه ایران بود، برنامه او هرگز این نبوده که به تنهائی با ایران بجنگد. او رهبری، مشارکت و حمایت آمریکا را می‌خواست.

اما وقتی بایدن به او گفت که ایالات متحده به انتقام‌جویی اسرائیل نخواهد پیوست، گزینه‌های نتانیاهو را محدود کرد. او هنوز می‌توانست اراده آمریکا برای دور ماندن از جنگ مستقیم اسرائیل و ایران را آزمایش کند. اما جنگ اسرائیل در غزه ناتمام مانده و او خواستار حمایت مستمر بایدن در حمله بود. این یک پیروزی نادر برای دولت بایدن بود زیرا متحد خود را مهار کرد تا از یک جنگ منطقه‌ای جلوگیری کند. اما از دیدگاه اسرائیل، این واکنش ضعیفی بود که نتوانست قدرت بازدارندگی آن را تقویت کند.

ایران سال‌هاست که در جنگ در سایه خود با اسرائیل صبر استراتژیک نشان داده. به این دلیل که نگاهی بلندمدت به حضور رو به رشد خود در منطقه داشت. این کشور تعداد زیادی از فرماندهان و دانشمندان ارشد را در جنگ سایه از دست داده، اما حملات اسرائیل تاثیری بر نفوذ ایران نداشته است. برنامه هسته‌ای ایران همچنان در حال گسترش است و متحدانش نیز به تقویت خود ادامه می‌دهند. اما به نظر می‌رسد حمله به کنسولگری ایران، تفکر استراتژیک در تهران را تغییر داد. ایران تصمیم گرفته که در قبال ادامه حملات اسرائیل به مقامات خود هزینه‌ای را تحمیل کند.

ایران روابط استراتژیک بهتری با روسیه و چین دارد. ایران همچنین به درستی ارزیابی کرده که ایالات‌ متحده تمایل پایینی برای درگیر شدن در جنگ طولانی دیگر در غرب آسیا دارد؛ آن هم در زمانی که چین و روسیه مستقیماً رهبری آمریکا در جهان را به چالش می‌کشند و در غرب آسیا، پس از شش ماه مبارزه با حماس، اسرائیل تا رسیدن به اهداف خود، یعنی برچیدن حماس، آزادی گروگان‌ها و تقویت قدرت بازدارندگی‌اش فاصله زیادی دارد.

توسل اسرائیل به حملات گسترده علیه غزه که ۳۴ هزار نفر را به کام مرگ کشانده و تقریباً کل جمعیت غزه را به آوارگان تبدیل کرده، غوغای بین‌المللی را برانگیخته است. پرونده نسل‌کشی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری وجود دارد. حمله ۷ اکتبر و جنگ متعاقب آن در غزه، اسرائیل را تضعیف کرده است. این مسئله به ایران فرصت را داد تا با حمله آشکار به اسرائیل، قواعد بازی را تغییر دهد و به‌رغم دفاع دسته‌جمعی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، اردن و اسرائیل، موشک‌های بالستیکش را به هدف بزند.

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر
  • اشتباه نتانیاهو به ایران فرصت داد بازدارندگی اسرائیل را نابود کند
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد