Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@13:35:00 GMT

‌کاهش ۲۰ درصدی صادرات زعفران در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۳۳۳۷

‌کاهش ۲۰ درصدی صادرات زعفران در دوران کرونا

به گزارش خبرنگار مهر، علی شریعتی مقدم در نشستی خبری با اشاره به اینکه ایران تولید کننده انحصاری زعفران در جهان است گفت: بین ۹۵ تا ۹۶ درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود که امسال نیز تولید ما نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.

وی خط زیر کشت زعفران را در کشور ۱۴۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: کشت طلای سرخ در بیش از ۲۰ استان کشور انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: از سال ۹۶ تاکنون قیمت زعفران با شیب زیاد سیر نزولی طی کرده است چرا که تا حدودی با مازاد محصول مواجه هستیم به طوری که تولید افزایش پیدا کرده اما میزان مصرف تغییر چندانی نداشته است.

شریعتی افزود: همچنین با برخی کشورها از جمله هند مشکل تعرفه داریم و این مسئله باعث شده که زعفران ایران از طریق کشور افغانستان به هند صادر شود.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه موضوع تعهد ارزی یک اصل است و بنده هم آن را تأیید می‌کنم، گفت: با این حال مقررات ارزی و تغییر و تحول زیادی که در بخشنامه‌ها وجود داشته وهمچنین مسئله تحریم که باعث محدودیت تبادلات ارزی شده است برای صادرکنندگان مشکلاتی را به وجود آورده است.

وی با توجه به اینکه زعفران قیمت بالایی دارد و محصولی کم حجم و سبک است قاچاق پذیری آن افزایش می‌یابد، افزود: هم اکنون شاهد این هستیم که این کالا به برخی کشورهای عربی و پاکستان می‌رود و به صورت غیر رسمی از کشور خارج می‌شود.

وی درباره تأثیرات شیوع کرونا بر بازار زعفران نیز توضیح داد: با شیوع کرونا، محصولاتی برای کشورها اهمیت پیدا کرده که از نظر امنیت غذایی اولویت بالایی دارند ضمن اینکه شاهد کاهش قدرت خرید مردم نیز هستیم. همچنین تعطیلی رستوران‌ها، ایرلاین‌ها و مجالس که در سطح جهان شاهد آن هستیم باعث کاهش مصرف زعفران شده است.

شریعتی ادامه داد: علاوه بر زعفران محصولات دیگر کشاورزی از جمله گل‌های زینتی آسیب زیادی از این مسئله دیده اند.

شریعتی اضافه کرد: بحث بعدی کاهش مراودات بین المللی، حمل و نقل و پروازهای بین المللی بوده که همه این موارد در بازار زعفران تأثیرگذار بوده است.

وی گفت: میزان صادرات زعفران در سال گذشته قبل از شیوع کرونا افزایش جزئی داشت اما بعد از کرونا شاهد کاهش صادرات در این حوزه بودیم.

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران، صادرات زعفران در دوران کرونا از نظر وزنی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است.

وی اظهار امیدواری کرد در دوران پس از کرونا روی این مسئله کار شود و بتوانیم آن را جبران کنیم.

شریعتی ادامه داد: دانشمندان جهان روی محصولات گیاهی کار می‌کنند که این محصولات می‌تواند سیستم ایمنی بدن را افزایش دهند. یکی از خواص زعفران نیز این است که دارو را هوشمند می‌کند و باعث افزایش تأثیر داروها می‌شود. تحقیقات در این زمینه در حال کامل شدن است و بنده فکر می‌کنم انقلابی برای بازار زعفران باشد.

این فعال بخش خصوصی درباره راهکارهای ساماندهی بازار زعفران نیز گفت: طرحی تحت عنوان ساماندهی اقتصاد زعفران و طرح جامع زعفران را در دستور کار داریم و صادر کنندگان حاضر شدند مبلغی را برای توسعه تحقیقات، توسعه زنجیره ارزش، توسعه بازار و حمایت از تولید کنندگان اختصاص دهند. این طرح در حال پیگیری است و امیدواریم به زودی عملیاتی شود.

شریعتی افزود: همچنین با وزارت امور خارجه جلساتی داشتیم و در این جلسات درخواست کردیم محصولات کشاورزی پیشرو به ویژه زعفران در اولویت معرفی از طریق سفارتخانه‌ها قرار بگیرد. همچنین درباره هند پیگیری‌هایی از طریق وزارتخانه‌های صمت و کشاورزی و اتاق مشترک ایران و هند انجام شده تا تعرفه صادرات زعفران ایرانی که هم اکنون ۶۰ درصد با سود بازرگانی است کاهش پیدا کند و متقابلاً تعرفه برخی محصولات وارداتی از هند از جمله فلفل کاهش یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حدود ۳۰ کشور بدنبال کشت زعفران هستند گفت: در هلند چند شرکت پیاز زعفران پرورش می‌دهند و صادر می‌کنند. کشورهای مختلف به سوی کشت این محصول روی آورده اند و جای نگرانی وجود دارد که در سالهای آینده رقبای زیادی در این زمینه پیدا کنیم.

کد خبر 4981415 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: کشت زعفران هندوستان اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران ویروس کرونا ویروس کرونا قیمت دلار قیمت نفت بورس بانک مرکزی ایران وزارت صنعت معدن و تجارت تولید نفت بانک مرکزی قیمت یورو قیمت طلا وزارت جهاد کشاورزی مالیات بر خانه های خالی تسهیلات بانکی مصرف برق صادرات زعفران بازار زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۳۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات

به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر برهانی نایینی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری اظهار کرد: اولین برنامه وزارت صمت متحول سازی مقاصد صادراتی است. صندوق ضمانت صادرات هم روی همین برنامه وزارتخانه حرکت می‌کند تا مقاصد صادراتی را متنوع کنیم.

وی افزود: یکی از علل برگزاری همزمان اجلاس ایران و آفریقا با ایران اکسپو این بود که تجار آفریقایی از ظرفیت‌های ایران باخبر شوند چراکه صادرات به مقصد آفریقا مورد تاکید است و مقرر شده در این قاره سرمایه گذاری ویژه کنیم. صندوق ضمانت صادرات نیز صادرات به آفریقا را پوشش بیمه و ضمانتی می‌کند. بنابراین اولین تارگت صادراتی بازگشایی قاره آفریقاست.

برهانی به صادرات دانش بنیان اشاره کرد و گفت: بسته ویژه دانش بنیان تدوین که به همه شرکت‌های دانش بنیان نیز ارائه کردیم. بر اساس این بسته حداقل وثایق برای تضمین دریافت وام در نظر گرفته شده تا با ضمانت صندوق، تسهیلات ارزان قیمت از بانک بگیرند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با بیان اینکه بازاریابی برای دانش بنیان‌ها مبحث بعدی است، افزود: امکان سنجی و اعطای ظرفیت‌های تجارت خارجی به شرکت‌های دانش بنیان به منظور بازاریابی در این بسته دیده شده است.

وی ادامه داد: بسته ویژه ای هم مختص نمایشگاه داریم؛ به این شکل که در صورت حضور شرکت‌های دانش بنیان در این نمایشگاه و اعلام اینکه قرار است صادرات انجام دهند، اعتبارسنجی خارجی را بدون دریافت هزینه‌ای انجام می‌دهیم.

برهانی تصریح کرد: همچنین فردا و پس فردا با اتاق‌های بازرگانی و تجار مالزی و کامرون تفاهم نامه تجاری امضا خواهیم کرد.

وی افزود: همچنین یکی دیگر از تأکیدات دولت بر توسعه صنعت دانش بنیان صادرات محور است که امروز در این راستا تفاهم نامه‌ای با صندوق صنایع پیشرفته زیرمجموعه وزارت صمت امضا می‌کنیم.

برهانی در مورد میزان بیمه نامه صندوق گفت: کل پوشش بیمه نامه و ضمانت صندوق از ابتدای شروع به کار تا امروز ۲۲ میلیارد یورو بوده است.

وی درباره سرمایه ثبتی صندوق هم افزود: سرمایه ثبتی صندوق در این دوره ۲۰۰ میلیون یورو افزایش یافت و در حال حاضر به ۲۴۷ میلیون یورو رسیده است.


تکمیل می‌شود....

کد خبر 6091883 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران