Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در یک ماه اخیر کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه ابتدا حدود ۳۰ روز اعتراضات مقابل شرکت داشتند و بعد از آن نیز حدود ۹ روز است که مقابل فرمانداری شوش دانیال دست به برگزاری اعتراضات مسالمت‌آمیز زدند. همه کارگران حاضر در این اعتراضات خواستار خلع ید شدن اسد بیگ مالک شرکت هستند.

یوسف بهمنی یکی از کارگران نیشکر هفت تپه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این باره اظهار کرد: اعتصاب زمانی شروع شد که فعالان کارگری کاملاً مخالف این کار بودند چون اعتقاد داشتیم که دادگاه اسد بیگی مالک شرکت در حال برگزاری است و همچنین نمایندگان کارگری با رئیس قوه قضائیه آیت‌الله رئیسی جلسه داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در آن جلسات مقرر شد تا در هر شرایطی تولید شرکت متوقف نشود، افزود: هیئت‌مدیره شرکت هر وقت به بن بست در قوه قضائیه می رسند، کارگران را سپر بلای انسانی خود قرار می‌دهند؛ بنابراین از این ماجرا با حمایت مسئولان شهرستانی و استانی استفاده می‌کردند و به کارگران از دولت و قوه قضائیه باج می‌گرفتند.

فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با اشاره به اینکه هیئت‌مدیره باز هم مثل گذشته کارگران را سپر بلای انسانی خود قرار داده‌اند، تصریح کرد: شرایط را به سمتی بردند که کارگران سه ماه حقوق نگیرند و قطعاً کسی که بچه‌اش بیمار یا همسرش سرطان دارد و دفترچه‌هایشان تمدید نمی‌شود، مجبور به اعتراضات شوند.

بهمنی ادامه داد: قطعاً نمایندگان کارگری هم نمی‌توانند کارگران هم صنف خود را تنها بگذارند، به محض شروع اعتراضات و اعلام ناراحتی از دریافت نکردن حقوق ابتدا اعتراضات را چند روز در سطح شرکت نگه داشتیم ولی وقتی جوابی نگرفتیم اعتراضات را به مقابل فرمانداری انتقال دادیم.

وی با اشاره به اینکه کل نیروهای مدیریت این شرکت در یک باند قرار دارند، عنوان کرد: مسئولان شرکت خودشان برای خروج اعتراضات از شرکت و انتقال آن به سطح شهر تلاش بسیاری داشتند و حتی ماشین فرستادند که به شهر بروید. آنها حتی دستگاه ثبت ورود و خروج کارگران را نیز خاموش کردند. کجای دنیا کارگران خودشان خواستار روشن شدن این دستگاه برای نظم کار باشند.

اعتراضات مسالمت آمیز

فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه بیان کرد: در تمام اعتراضات مقابل فرمانداری اعلام کردیم که مشکل ما تنها حقوق و دردهای معیشتی است و غیر از خلع ید اسد بیگی هیچ خواسته دیگری برای حل این مشکل نداریم و تمام مدارک و مستندات مسالمت‌آمیز بودن اعتراضات موجود است و نباید به سمت دیگری تعبیر شوند.

بهمنی گلایه کرد: نیروهای کارفرما به دنبال کارشکنی بودند و کلیپی برای کارگران درست کردند که برای داعش هم درست نشده است، همه کارگران ابتدا در سطح شرکت شعارهای «مرگ بر اسد بیگی» و «مرگ بر رستمی» و «مفسد اقتصادی اعدام باید گردد» و «یک اختلاس کم شود مشکل ما حل شود» را سر دادند ولی وقتی آنها دیدند که به ضررشان شده تلاش کردند که اعتراضات را جمع کنند.

وی با اشاره به اینکه کارگران تنها برای دیده شدن جلوی فرمانداری رفتند، یادآور شد: فرمانداری و مسئولان شهری انگار منتظر ما فعالان کارگری بودند و ما هم نمی‌توانستیم نسبت به کارگران بی‌تفاوت باشیم. فعالان کارگری برای ساماندهی، اعلام سیاسی نبودن، بیان مشکلات صنفی معیشتی، جلوگیری از اغتشاش و حتی تعیین انتظامات در این اعتراضات شرکت کردند.

بهمنی بیان کرد: آنها حتی در بیانیه‌ها آدرس‌های مختلفی برای برگزاری اعتراضات اعلام کردند ولی با شفاف‌سازی فعالان کارگری اجازه برگزاری را به آن شکل ندادیم چرا که گفتیم شاید به کارگران تیراندازی و یا مورد ضرب و شتم قرار بگیرند.

این فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با گلایه از اینکه وقتی مخالف اعتراضات کارگری بودیم و آنها خودشان شروع‌کننده بودند پس چرا باید ما را دستگیر کنند، ادامه داد: با اعتصاب غذا، با فشار قوه قضائیه ما را آزاد کردند.

نبود تمدید دفترچه بیمه کارگران

بهمنی با اشاره به اینکه امروز اعتراضات کارگری مقابل فرمانداری وارد روز نهم آن شده است، تصریح کرد: در حال جمع‌آوری مستندات هستیم تا آنها را برای رئیس قوه قضائیه ارسال کنیم تا همه متوجه بشوند چه کسی در واقعیت از این اعتراضات سود می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در چند روز گذشته حتی یک نفر هم برای بیان توضیحات مقابل فرمانداری حاضر نشد، گفت: کارگران حتی برای اعتراضات که به سطح شهر می‌روند، بدون اینکه زباله‌ای در شهر رها شود و حتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نسبت به انجام این کار اقدام کنند.

فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با گلایه از اینکه ۳۹ روز از اعتراضات گذشته کسی برای صحبت با کارگران نیامد، خبر داد: دفترچه‌های کارگران فقط تا اردیبهشت تمدید شده است و اصلاً نمی‌دانیم که تأمین اجتماعی با وجود اینکه می‌داند کارگران سنوات دارند ولی چرا در زمینه تمدید دفترچه‌ها همکاری ندارد.

بهمنی در پایان با بیان اینکه همه تا جان داریم مقابل ظلم ایستادگی و اصلاً کوتاه نمی آییم، انتقاد کرد: کارگران حقوق فروردین را دریافت و فقط برای پرداخت اقساط هزینه کردند و از اردیبهشت تا حالا کارگران هیچ حقوقی دریافت نکرده و جلوی زن و بچه‌های خود شرمنده هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، لغو فوری قرارداد واگذاری شرکت و جلوگیری از هرگونه خصوصی‌سازی دیگر، پرداخت فوری حقوق‌های معوق و بیمه کارکنان، بازداشت فوری اسد بیگی، محاکمه و اشد مجازات غارتگران بیت‌المال (اسدی و رستمی) و همچنین پرداخت مزایای عرفی برابر به تمامی پرسنل از جمله مطالبات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه اعلام شده است.

بازگشت به کار کارگران اخراج شده، قطع همکاری و بیرون رفتن کلیه مدیران بازنشسته از شرکت نیز از دیگر مطالبات کارگران این شرکت اعلام شد. همچنین تقاضا از ریاست قوه قضائیه برای مختومه شدن کلیه پرونده‌های قضائی کارگران در دادگستری شوش و اهواز نیز یکی از مطالبات اصلی آنها است.

کد خبر 4981457

منبع: مهر

کلیدواژه: هفت تپه کارگران پرداخت مطالبات شهرستان شوش ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین شهرکرد گرگان حجاب و عفاف ستاد مقابله با کرونا بیرجند مسکن اقامه نماز جمعه بهزیستی مجلس شورای اسلامی مقابل فرمانداری فعالان کارگری قوه قضائیه اسد بیگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۵۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فعال کارگری : دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی از مشکلات کارگران حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات آنها اضافه کرد

روزکارگر بهانه‌ای برای سخن گفتن درباره کارگر است، اما چالش‌های کارگران صرفا به این یک روز خلاصه نمی‌شود و هر لحظه با چالش‌هایی از جنس بحران معیشت، ایمنی کار، مسکن و... مواجه هستند. دولت رئیسی نیز در میان دولت‌های دیگر، شرایط سخت تری برای کارگران از نظر دستمزدی ایجاد کرده است.

به گزارش انتخاب؛ ناصر چمنی، رئیس سابق کانون انجمن صنفی کارگران ایران، درباره عمده مطالبان کارگران ایران در سال ۱۴۰۳ به «انتخاب» گفت: عمده‌ترین مطالبات جامعه‌ی کارگری از دهه هفتاد شروع شد؛ وقتی که دادنامه ۱۷۹ از طریق دیوان عدالت اداری آمد و عنوان شد که در کار‌های مستمر، کارفرما می‌تواند قرارداد موقت ببندد و شروع مشکلات کارگری آغاز شد. هیچ دولتی برای حل این مسأله گام برنداشت و شاهد این هستیم که بیش از ۹۷ درصد جامعه‌ی کارگری با قرارداد‌های موقت و سفید امضا و یا قرارداد‌های ۲ ماهه و ۳ ماهه کار می‌کنند که بزرگترین دغدغه جامعه‌ی کارگر همین مسأله عدم امنیت است.

امنیت خود به خود آرامش بخش است، اما اگر نباشد، از نظر روانی برای نیروی کار خیلی اثرات بدی دارد. از اواسط دهه هشتاد با روی کار آمدن احمدی نژاد و بحث هدفمندی یارانه‌ها که آن زمان هم کارگران مخالف آن بودند، باعث شد تورم شدیدی شکل بگیرد و دستمزد کارگران را هم در آن سال ۱۰ درصد مصوب کردند. این اتفاقات باعث شد معیشت کارگر، بعد از امنیت شغلی از دست برود.

او افزود: متأسفانه دولت‌های بعد از احمدی نژاد هم در بحث معیشت کار خاصی نکردند. بحث امنیت و ایمنی شغلی هم برای کارگران یک دغدغه است. ما نسبت به استاندارد‌های جهانی وضعیت خوبی در حوادث کار نداریم. جامعه‌ی کارگری یعنی ۵۰ درصد جمعیت کشور؛ با اتفاقی که در بحث دستمزد افتاد، جامعه‌ی کارگری فهمید که دولت علاقه‌ای به حقوق کارگران ندارد. کارگران ۱۴ هزار شهید دادند، اما تنها جامعه‌ای که نادیده گرفته شده، جامعه‌ی کارگری است.

وی در ادامه در رابطه با مشکلات ایجاد شده برای کارگران در دولت رئیسی بیان کرد: دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات جامعه‌ی کارگری اضافه کرد. در دو سال گذشته افزایش دستمزد‌های کمتر از تورم تصویب شد و سال ۲۷ درصد و امسال ۳۵ درصد، بدون امضای نماینده کارگران اجرایی شد. امسال که مصوبه‌ی مزد را بدون امضا نماینده کارگران ابلاغ کردند، یک ضربه‌ی خیلی بزرگ به جامعه‌ی کارگری بود. تشکل‌های کارگری و نمایندگان آن‌ها را نادیده گرفتند و بدون در نظر داشتن نظر مثبت کارگران، هر کاری دلشان خواست کردند. درصد نادیده گرفته شدن کارگران، در دولت رئیسی بیشتر از تمام دولت‌ها بوده است.

چمنی درباره لزوم گفتگو با جامعه‌ی کارگری از سوی دولت گفت: شعار امسال به مشارکت مردم اشاره می‌کند؛ وقتی جامعه‌ی کارگری را به نان شب محتاج می‌کنیم، نباید انتظار داشته باشیم که مشارکت خیلی بالایی داشته باشند و رشد اقتصادی به دست بیاوریم. به نظر من هنوز هم دیر نشده است، اگر دولت می‌خواهد کاری بکند، باید اول حرف‌های جامعه کارگری را بشنود و شرایطی که امسال برای دستمزد به وجود آوردند را اصلاح کنند. باید دل جامعه‌ی کارگری به کار کردن گرم شود تا تمام نیروی جوان ما وارد شغل‌های کاذب نشوند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • استخوان‌های لیبرال دموکراسی غرب و صهیونیسم در حال شکسته‌شدن است
  • تحقق مطالبه کارگران شرکت کاغذپارس با حذف پیمانکار و افزایش مدت قرارداد کار
  • یک فعال کارگری : دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی از مشکلات کارگران حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات آنها اضافه کرد
  • دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی ارتقا یافته است
  • تقدیر از کارگران میبدی