Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: باید آشتی ملی بین همه حزب‌های سیاسی افغانستان به وجود اید تا بهانه برای حضور آمریکایی‌ها در افغانستان، کمرنگ‌تر شود.

«حسن هانی‌زاده»، کارشناس مسایل خاورمیانه، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با اهمیت روابط میان ایران و افغانستان با اشاره به سفر عراقچی گفت: سفر عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه، به کابل در راستای تکمیل سند همکاری ایران و افغانستان  و در راستای حفظ امنیت مرزها و همچنین تبادل اقتصادی و همکاری های امنیتی و نظامی، قابل تجزیه و تحلیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه در گذشته سند مشترک همکاری مرزی بین ایران، افغانستان و پاکستان به امضا رسیده است، در طول این مدت تلاش شده که این سند عملیاتی شود تا هر سه کشور با توجه به دارا بودن مرز مشترک، از تردد تروریست ها به مرزهای سه کشور جلوگیری کنند. سفر عراقچی می تواند در راستای تکمیل سند همکاری امنیتی، نظامی و سیاسی باشد. 

او ادامه داد: افغانستان یکی از کشورهایی است که قریب به 20 سال درگیر حضور نظامی آمریکاست، حضوری که موجب ناامنی‌های زیادی در این کشور شده است. افغانستان از سال 2001 تاکنون و بعد از تجاوز ناتو و ارتش آمریکا به افغانستان متحمل هزینه‌های سنگینی شد و هزینه‌هایی را هم به ایران منتقل کرد، لذا سفر عراقچی به افغانستان در تقویت روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی بین ایران و افغانستان کاملا موثر است.

هانی‌زاده بیان کرد: عراقچی با مقامات بلند پایه افغانستان در رابطه با همکاری های سیاسی و امنیتی جلسه ای برگزار کرده است و به نظر می رسد پس از این سفر، شاهد گسترش همکاری های سیاسی و امنیتی بین ایران و افغانستان باشیم. ایران بیشترین پناهندگان افغانی را در منطقه دارد و این مساله نیازمند هماهنگی های بیشتر میان، دو کشور است. 

او در خصوص نقش ایران در تحولات افغانستان اظهار کرد: نقش ایران نسبت به برقراری امنیت پایدار در افغانستان دارای اهمیت است، هر تحولی که در افغانستان به وجود آید، طبیعتا در ایران به دلیل داشتن مرز مشترک با افغانستان تاثیر خواهد گذاشت. برقراری تعادل در جریان های سیاسی مخصوصا آشتی ملی بین دولت و نیروهای طالبان می تواند در برقراری امنیت پایدار و کاهش نفوذ آمریکا در افغانستان کمک کننده باشد، مساله سیاسی در این کشور بسیار حائز اهمیت است و باید آشتی ملی بین همه حزب های سیاسی افغانستان به وجود اید تا بهانه برای حضور آمریکایی ها در افغانستان، کمرنگ تر شود.  

هانی‌زاده در ارزیابی خود از ورود ایران به روند صلح افغانستان و تاثیرش در تحولات منطقه افزود: اگر افغانستان با همه طیف های سیاسی مخصوصا طالبان که یک جریان سیاسی - نظامی قدرتمند در افغانستان است به یک سند همکاری و تعامل پایدار با طالبان دست پیدا کند، می تواند در مساله ثبات و امنیت افعانستان، موثر باشد. یکی از عواملی که باعث شده جریان های سیاسی به تفاهم پایدار با دولت نرسند دخالت قدرت های خارجی در این کشور است که مانع دستیابی دولت، برای تنظیم سند همکاری سیاسی بین جریان مختلف افغانی است و  مساله حضور نظامی آمریکا در افغانستان موجب می شود یک نوع شکاف و گسست بین طالبان و دولت مرکزی، به وجود بیاید. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هانی زاده عراقچی افغانستان به وجود ایران و افغانستان آشتی ملی بین سند همکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۶۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان

مرزبانی ایران در بیانیه ای اعلام کرد ۶ مرزبان استان خراسان جنوبی به کشور بازگشتند.

به گفته مرزبانی ایران بعدازظهر ۶ اردیبهشت تعداد ۶ نفر از کارکنان گروهان احتیاط مرزی استان خراسان جنوبی که برای رصد و پایش نوار مرز در نقطه صفر مرزی حضور یافتند، با نیروهای طالبان مواجه می‌شوند.

این افراد به‌دلیل جلوگیری از بروز هرگونه تنش مرزی و انجام درخواست نیروهای طالبان مبنی بر رفع سوتفاهم پیش آمده، به مذاکره می‌پردازند.

پس از چند ساعت با ورود مرزبان درجه ۲ و انجام ملاقات مرزی با همتای کشور مقابل موضوع خاتمه یافت و کارکنان مرزبانی با کمال احترام و در صحت و سلامت کامل به خاک مقدس کشور عزیزمان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • اخبار سیاسی ۵اردیبهشت؛ تاکید رهبر انقلاب بر حال خوب کارگران/افتتاح «اومااویا» با حضور رئیسی
  • طالبان آب هیرمند را به شوره زار می ریزد تا به ایران نرسد