Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز آموزش‌های الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ارزیابی در روش الکترونیکی حتماً باید مستمر و در طول ترم باشد، از طریق امتحانات کوتاه، تکلیف و تمرین صورت گیرد و باید نمره امتحان نهایی پایین باشد.

دکتر سعید ابریشمی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص برنامه‌های دانشگاه فردوسی برای برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی در مهرماه سال جاری اظهار کرد: با ضعف‌هایی که در برگزاری کلاس‌های مجازی در ماه‌های گذشته روبرو بودیم، به دو مورد رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا بحث‌های تکنیکال و فنی بود که تابستان فرصت خوبی را فراهم کرد تا مرکز فناوری و اطلاعات فاوا دانشگاه فعالیت‌های جدیدی را انجام دهد. این مرکز ارتباط نزدیک بین سیستم دانشجویی و تدریس مجازی را ایجاد خواهد کرد که اساتید و دانشجویان بتوانند به صورت خودکار از طریق سیستم وارد شوند، همچنین بعضی از اساتید و دانشجویان با سیستم ادوبیکانکت مشکل داشتند که لازم بود حتما نرم‌افزارها قبل از استفاده نصب شود.

وی افزود: برای اینکه مشکل دانشجویان و اساتید رفع شود نرم‌افزار دیگری را هم برای برگزاری کلاس‌ها اضافه خواهیم کرد که به راحتی بر روی هر مرورگری اجرا می‌شود تا اساتید و دانشجویان با هر کدام که راحت‌تر هستند، کار کنند. خرید سرورها هم از اردیبهشت‌ماه شروع شد و تابستان به دست ما می‌رسد و ما این‌ها را نصب خواهیم کرد تا با نصب سرورهای جدید مشکلات کاهش پیدا کند.

رئیس مرکز آموزش‌های الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: عدم آشنایی اساتید و دانشجویان با سبک یادگیری الکترونیک از دیگر مشکلات ما بود. اکثر اساتید ما تاکنون به این روش تدریس نکرده بودند و اتفاقی که گاهی می‌افتاد، سبک تدریس حضوری را برای کلاس‌های الکترونیکی اجرا می‌کردند و سخنرانی که سر کلاس داشتند را در فضای مجازی به کار می‌گرفتند. 

ابریشمی خاطرنشان کرد: سبک یادگیری الکترونیکی متفاوت است و کاملاً مبتنی بر محتوا است بدین معنا که استاد باید از قبل محتوا را آماده و تدریس کند، سپس آن را در اختیار دانشجویان قرار دهد تا دانشجویان محتوا را مشاهده کنند. در کلاس مجازی باید وقت صرف بحث، گفت‌وگو، حل مسئله و... شود. روش صحیح تدریس در فضای مجازی این‌گونه است. ما برای ترم آینده شیوه‌نامه مفصل در معاونت آموزشی دانشگاه مهیا کردیم که حدود 30 صفحه شده است.

وی عنوان کرد: در این شیوه‌نامه نحوه تدریس، نحوه ارزیابی، نحوه تهیه محتوا و... را برای اساتید هیأت علمی به طور کامل و دقیق توضیح دادیم؛ به عنوان مثال ارزیابی در روش الکترونیکی حتما باید مستمر و در طول ترم باشد. از طریق امتحانات کوتاه، تکلیف، تمرین صورت گیرد و باید نمره امتحان نهایی پایین باشد. مشکلی که در ترم گذشته داشتیم، بعضی از اساتید کل نمره را برای پایان ترم گذاشته بودند و گرفتن 20 نمره به صورت الکترونیکی کار مشکلی است.

رئیس مرکز آموزش‌های الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: ما در این ترم به اساتید گفته‌ایم که باید ارزیابی را در طول ترم انجام دهید. ترم گذشته غافل‌گیر شدیم و اساتید فرصت نکردند که این کار را انجام دهند. ما در شیوه‌نامه توضیح دادیم که آزمون‌ها را چگونه برگزار کنید و طول ترم را چگونه ارزیابی کنید. به زودی این شیوه‌نامه در اختیار اساتید قرار می‌گیرد و از اساتید خواستیم که این فرصت تابستان را برای تهیه محتوا استفاده کنند.

وی بیان کرد: در حال حاضر در استودیوهای مرکز آموزش الکترونیک دانشگاه، هرروز برای دروسی مانند فارسی عمومی، زبان عمومی، دروس معارف، ریاضی یک و دو، فیزیک، شیمی و... در حال ضبط هستند و سعی می‌کنیم در اواسط شهریور آماده کنیم تا در اختیار دانشجویان دانشگاه فردوسی قرار دهیم. همچنین اعلام آمادگی کردیم به دانشگاه‌های منطقه 9 تا محتوا را در اختیار آن‌ها قرار دهیم. 

ابریشمی تصریح کرد: یکی از مواردی که ما در شیوه‌نامه مطرح کردیم این بود که تدریس تنها از سیستم‌های دانشگاه فردوسی باشد چراکه بتوانیم نظارت کافی برروی کیفیت آموزش اساتید داشته باشیم و ما در ترم گذشته غافل‌گیر شدیم و آمادگی کافی نداشتیم اما در این ترم کاملاً متفاوت شده است. ما در شیوه‌نامه مطرح کردیم که محتوای درسی چگونه تهیه شود. از طرفی هم چون کلیه کلاس‌ها از طریق سیستم‌های دانشگاه برگزار می‌شود، امکان نظارت را داریم و می‌توانیم مشاهده کنیم که کدام استاد کلاس را چه زمانی برگزار کرده و چه محتوایی را بروی سیستم‌ها قرار داده است.

وی در خصوص زمان برگزاری دروس عملی کلیه گروه‌ها عنوان کرد: معضل اصلی ما در دروس عملی است و همانطور که می‌دانید ما برنامه‌ریزی کرده بودیم که در تیرماه کلاس‌های عملی را برگزار کنیم اما متخصصان به ما گفتند که اجازه ندارید و ما برگزاری آن را یک هفته به تعویق انداختیم اما متأسفانه شرایط همچنان نامناسب است. به همین دلیل ما مجبور هستیم منتظر باشیم تا شرایط عادی شود، به محض عادی شدن شرایط، اولویت اول ما این خواهد بود تا کلاس‌های عملی را بتوانیم فشرده برگزار کنیم.

رئیس مرکز آموزش‌های الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه را یک ماه باز کنیم دانشجویان می‌توانند به صورت فشرده کلاس‌های عملی خود را بگذرانند. البته ما به تمامی گروه‌ها گفتیم که تا جایی امکان دارد، درس‌های عملی را به صورت مجازی برگزار کنند؛ به عنوان مثال گروه کامپیوتر برای درس آزمایشگاه ریز پردازنده بسته‌ای تهیه کرد و لوازم آزمایش در آن قرار داده و به دانشجویان داده شد تا در خانه آزمایش‌ها را انجام دهند و نتایج را برای استاد خود ارسال ‌کنند حتی اگر در هر شهری هستند آن را برای گروه درسی بدون هیچ هزینه‌ای می‌توانند پست کنند.    

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد آموزش مجازی آموزش مجازی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد اساتید و دانشجویان برگزاری کلاس ها مرکز آموزش شیوه نامه طول ترم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۷۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به پهناور بودن استان و حجم بالای مراجعان تاکید کرد: لازم است تلاش برای توسعه توانمندی‌ها و رفع چالش‌های حوزه سلامت، اولویت مسئولان باشد.

او، مرجعیت و قدرت تصمیم‌گیری را از ویژگی‌های اصلی اساتید عنوان کرد که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و در خصوص اخلاق پزشکی و توسعه مسائل فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راهکار‌هایی نیز ارائه داد.

تلاش برای تقویت برنامه آموزش دانشجویان و ارتقای جایگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه، دیگر تاکید نماینده ولی فقیه در فارس بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این دیدار، محور اصلی تلاش اعضای هیئت رئیسه دانشگاه را توسعه خدمات مجموعه در تمامی ابعاد و در تمامی مناطق استان عنوان کرد و ادامه داد: در کنار توسعه خدمات، از دغدغه‌های اصلی مسئولان دانشگاه، تقویت اهداف فرهنگی در سطح دانشجویان، کارکنان و اساتید است.

سیدوحید حسینی با اشاره به تلاش‌هایی که در حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده، به کسب موفقیت‌های حوزه سلامت استان فارس در این زمینه پرداخت و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه تخصصی پزشکی در جایگاه برتر کشور قرار دارد و با ظرافت ویژه‌ای مسایل اساتید، دانشجویان و دانشگاه در حال پیگیری است.

او از افزایش قابل توجه تعداد فلوشیپ و پزشک فوق تخصص طی ۳۰ ماه گذشته در دانشگاه خبر داد و افزود: همچنین در حال حاضر بیش از ۶۵۰ پزشک متخصص در مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در استان، به مردم خدمات سلامت‌محور ارائه می‌دهند.

حسینی در ادامه با ارائه توضیحاتی پیرامون تامین اعتبارات و پرداخت مطالبات کادر سلامت گفت: تقویت تامین منابع و معیشت اساتید، کارکنان و دانشجویان نیز با پیگیری مکرر مسئولان دانشگاه از مجموعه وزارت بهداشت و نهاد‌های مرتبط، در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه اهداف پژوهشی در حوزه سلامت فارس اشاره کرد و افزود: با تلاش‌های انجام شده و برنامه ریزی در زمینه تقویت امر پژوهش، دانشگاه علوم پزشکی شیراز از رتبه ششم کشور در حوزه پژوهش، به رتبه چهارم کشور ارتقا یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • درخواست اساتید دانشگاه اموری برای اخراج رئیس دانشگاه
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • اعلام آمادگی دانشگاه قم برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • تجمع دانشجویان پزشکی مشهد در حمایت از جنبش دانشجویان آزادیخواه آمریکا
  • تجلیل از اساتيد برتر دانشگاه پیام نور استان کرمان
  • به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه