Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:26:42 GMT

ضرورت افزایش قیمت کیسه‌های پلاستیکی

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۸۸۲۵

ضرورت افزایش قیمت کیسه‌های پلاستیکی

با توجه اینکه برای نخستین بار در کشور لایحه‌ای برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تدوین شده است، یک فعال محیط زیست می‌گوید: به‌منظور کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی لازم است سیاست‌های بازدارنده‌ای مانند افزایش قیمت کیسه‌های پلاستیکی اعمال و این اقلام تا حدی از دسترس عموم خارج شود.

حسین عبیری گلپایگانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه پلاستیک مشکلات زیست محیطی زیادی را به وجود آورده است، اظهار کرد: بسیاری از پرندگان و حیات وحش به‌دلیل وجود اقلام و کیسه‌های پلاستیکی رها شده در طبیعت آسیب دیده‌ و از بین رفته‌اند همچنین مواد پلاستیکی روز به روز برای بشر مشکل آفرین می‌شود بنابراین لازم است تجدید نظر جدی روی کاهش مصرف پلاستیک صورت‌ گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مصرف کیسه‌های پلاستیکی حدود ۳۰ تا ۴۰ سال پیش در ایران افزایش پیدا کرد که علت آن راحتی مردم و رعایت موارد بهداشتی بود چراکه قبل از آن از سرنگ شیشه‌ای برای تزریقات چندین باراستفاده می‌شد که به لحاظ بهداشتی مشکلاتی را ایجاد می‌کرد. در حال حاضر افزایش مصرف پلاستیک می‌تواند تبعات زیادی را به‌همراه داشته باشد بنابراین لازم است مصرف اقلام و کیسه‌های پلاستیکی را ساماندهی کنیم.

عبیری گلپایگانی با اشاره به اینکه با راه‌اندازی صنعت پتروشیمی در کشور، تولید فرآورده‌های نفتی از جمله کیسه‌های پلاستیکی در ایران افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: سه ایراد اساسی به فرآورده‌های نفتی وارد است. نخستین ایراد این است که این فرآورده‌ها سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد و ماندگاری فرآورده‌های نفتی مانند پلاستیک در طبیعت یکی دیگر از این مشکلات است اما ایراد اصلی که آن‌ها دارند، آسیب زیادی است که پلاستیک به بخش کشاورزی وارد می‌کند.

وی ادامه داد: اقلام و کیسه‌های پلاستیکی طول عمر زیادی دارند. از این رو احتمال دارد بر اثر گرما و سرما به مرور زمان خرد و ریز و به میکروپلاستیک‌ تبدیل شوند اما تجزیه نمی‌شوند. میکروپلاستیک‌ها مانند عایق بین زمین و خاک فاصله می‌اندازد و باعث جلوگیری از نفوذپذیری آب درخاک می‌شوند بنابراین اجازه نمی‌دهند هیچ گیاهی در خاک رشد کند.

این فعال محیط زیست درباره میزان مصرف کیسه‌های پلاستیکی در کشور گفت: حدود ۸۰ میلیون نفر در کشور زندگی می کنند و اگر هر خانواده را چهار نفر در نظر بگیریم ما حدود ۲۰ میلیون خانواده داریم که هر خانواده حداقل روزی سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند. از این رو  حداقل ۶۰ میلیون کیسه پلاستیکی در روز، یک میلیارد و ۸۰۰ هزار کیسه پلاستیکی در ماه  و بیش از ۲۲ میلیارد کیسه پلاستیکی در سال در کل کشور مصرف می‌شود و اگر به همین روند مصرف کیسه‌های پلاستیکی ادامه دهیم با مشکلات جدی زیست محیطی و سلامت روبه‌رو خواهیم شد.

وی ادامه داد: امکان بازیافت کیسه‌های پلاستیکی به‌دلیل نازک بودن آن‌ها کم است همچنین کیسه‌های پلاستیکی به‌دلیل وزن کم با وزش باد می‌توانند کیلومترها حرکت کنند و به دریا، رودخانه و سایر زیستگاه‌ها منتقل شوند.

عبیری گلپایگانی همچنین با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی مصرف و رها کردن کیسه‌های پلاستیکی ورود آن‌ها به دریاها و اقیانوس‌ها است، تصریح کرد: ورود اقلام پلاستیکی به دریاها و اقیانوس‌ها باعث از بین رفتن بخش زیادی از آبزیان شده است همچنین جزیره‌های شناوری از زباله‌های پلاستیکی به وسیله جریان همگرایی آب در اقیانوس‌ها به وجود آمده‌اند که کیلومترها قطر و چندین متر ارتفاع دارند.

این فعال محیط زیست در پاسخ به این پرسش ایسنا که چه اقداماتی برای کاهش مصرف پلاستیک باید صورت گیرد، گفت:  چند اقدام به‌صورت همزمان لازم است در زمینه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی انجام شود. نخستین اقدام این است که دولت باید در کاهش تولید ظروف و کیسه‌های پلاستیکی تجدید نظر کند و این مواد نفتی را به‌جای تولید ظروف و کیسه‌های پلاستیکی برای نسل‌های آینده باقی بگذارد.

وی ادامه داد: مورد دوم این است که از مردم بخواهیم در مصرف کیسه‌های پلاستیکی دقت کنند و به خاطر سلامتی خود، محیط زیست و نسل‌های آینده مصرف اقلام پلاستیکی خود را کاهش دهند و به‌جای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از کیسه‌های پارچه‌ای چندبار مصرف استفاده کنند.

عبیری گلپایگانی همچنین خاطرنشان کرد: اکنون به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و ضرورت رعایت موارد بهداشتی، مصرف اقلام پلاستیکی افزایش پیدا کرده است. در صورت رفع خطر ابتلا به ویروس کرونا می‌توانیم مصرف پلاستیک را کاهش دهیم و از جایگزین‌هایی مانند ظروف شیشه‌ای و کیسه‌های پارچه‌ای که می‌تواند چندین بار مورد مصرف قرار بگیرند، استفاده کنیم.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه اکنون بیشتر مردم به این مساله آگاه هستند که استفاده از اقلام و کیسه‌های پلاستیکی برای طبیعت مضر است، گفت:‌ مساله آگاهی مردم نسبت به مضرات استفاده از کیسه‌های پلاستیکی نیست بلکه مساله اصلی این است که هیچ‌کسی نسبت به کاهش مصرف اقلام پلاستیکی احساس مسئولیت نمی‌کند بنابراین باید تمهیداتی اتخاذ شود تا مردم نسبت به این مساله مسئولیت‌پذیرتر شوند و در کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی خود را مسئول بدانند.

وی در ادامه تصریح کرد: هزینه جمع‌آوری اقلام پلاستیکی از طبیعت و احیای زمین‌های کشاورزی وحشتناک است علاوه‌بر این ما باید با کاهش مصرف پلاستیک، طبیعت و نفت را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.

عبیری گلپایگانی در پایان ضمن بیان اینکه برخی معتقدند به‌جای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از پاکت‌های کاغذی استفاده شود، گفت: گرچه پاکت‌های کاغذی نسبت به کیسه‌های پلاستیکی زودتر در طبیعت تجزیه می‌شوند اما افزایش تولید پاکت‌های کاغذی باعث قطع شدن بیش از پیش درختان جنگل‌ها می‌شود بنابراین بهتر است مردم نسبت به کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی مسئولیت‌پذیر باشند و در عین حال کاغذ بازیافت شود و مورد استفاده مجدد قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کیسه های پلاستیکی کاهش مصرف پلاستیک کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی اقلام پلاستیکی فعال محیط زیست کیسه پلاستیکی مصرف پلاستیک فرآورده ها مصرف اقلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۸۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت صعودی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از افزایش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان سعودی برای عرضه به مشتریانش در ماه ژوئن و کاهش امیدواری به برقراری آتش‌بس در غزه و درنتیجه بالاگرفتن تنش‌ها در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه، قیمت معامله‌های آتی نفت خام روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌) افزایش یافت.

قیمت معامله‌های آینده نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۸ و ۵۹ دقیقه به وقت گرینویچ با ۷۳ سنت یا ۰.۹ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۶۹ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز دوشنبه با ۸۴ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش، با قیمت ۷۸ دلار و ۹۵ سنت برای هر بشکه معامله شد.

معامله‌های آینده هر دو نوع نفت خام شاخص هفته گذشته بیشترین کاهش را در سه ماه اخیر ثبت کرد. پس از آنکه سرمایه‌گذاران داده‌های ضعیف مربوط به اشتغال در ایالات‌متحده و زمان‌بندی احتمالی کاهش نرخ بهره بانکی بانک فدرال رزرو آمریکا را ارزیابی کردند، قیمت نفت خام برنت بیش از ۷ درصد و نفت خام آمریکا ۶.۸ درصد کاهش یافت.

صرف ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت‌های نفت هم با آغاز مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه کاهش یافت.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: اخبار مربوط به تصمیم رژیم صهیونیستی به گسترش عملیات در رفح، احتمال توافق آتش‌بس را از مسیر خود خارج و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را دوباره شعله‌ور می‌کند. همچنین، هم‌زمان با بالارفتن قیمت‌های نفت، عربستان سعودی هم قیمت‌های رسمی فروش نفت خام خود را به مشتریان آسیایی، اروپای شمال غربی و مدیترانه در ماه ژوئن افزایش داد که این اقدام نشان‌دهنده پیش‌بینی رشد تقاضا در فصل تابستان است.

وارن پترسون، رئیس بخش تحقیقات کالای مؤسسه آی‌ان‌جی، در یادداشتی بیان کر: پس از افت بیش از ۷.۳ درصدی قیمت‌های نفت در معامله‌های هفته گذشته به‌دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی، نفت خام شاخص برنت هفته معاملاتی جدید را با شرایط بهتری آغاز کرد و با افزایش قیمت همراه شد.

وی افزود: این رویداد پس از آن صورت می‌گیرد که هم‌زمان با کاهش عرضه نفت در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، عربستان سعودی قیمت‌های رسمی فروش نفت خام را برای عرضه به بیشتر مشتریان خود در ماه ژوئن افزایش داد.

کد خبر 6098449 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • قیمت نفت صعودی شد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد