Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@00:25:33 GMT

تأثیر آلودگی هوا بر درختان

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۰۴۴۱

تأثیر آلودگی هوا بر درختان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران دانشگاه بین‌المللی امام خمینی قزوین، در مطالعه‌ای به بررسی تاثیر آلودگی هوا بر ساختار برگ درختان مثمر باغستان‌های سنتی قزوین پرداختند.

این پژوهش یک بررسی ابتدایی بوده تا اطلاعات مقدماتی جهت بررسی تاثیر آلاینده‌ها بر محصولات خوراکی گیاهان مذکور و میزان مجاز انباشتگی آلاینده‌ها در آن‌ها در پژوهش‌های بعدی فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم قنادنیا، محمد مهدی ضرابی و نیما حبیبی؛ پژوهشگرانی بودند که در این مطالعه همکاری داشتند. در این تحقیق از برگ درختان گردو و پسته دو منطقه باغ‌های سنتی قزوین (نزدیک به جاده و دورتر از جاده) نمونه‌برداری شد. ۶ نمونه از برگ درختان از مناطق آلوده و شاهد با سه بار تکرار (۷۲ عدد) جمع‌آوری شد.

بیشتربخوانید

تنفس آلاینده ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون چه بلایی سرمان می‌آورد؟

پس از انتقال به آزمایشگاه از هر گروه ۳ عدد به شکل تصادفی انتخاب شدند. نمونه‌ها با استفاده از روش‌های میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند و داده‌های به‌دست آمده با نرم‌افزار‌های آماری تحلیل شد.

با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از سامانه کیفی هوای کشور، در زمان نمونه‌برداری از برگ گیاهان، «ازن» ماده آلاینده هوا در منطقه بوده است.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که آلودگی هوا بر ضخامت کوتیکول تحتانی برگ، قطر سلول‌های پارانشیم اسفنجی و فضای زیر روزنه، ضخامت برگ، کرک برک گردو و مجاری رزین برگ پسته تاثیر منفی دارد.

نتایج این پژوهش نشان داد، آلودگی هوا ضخامت کوتیکول تحتانی رگبرگ اصلی در برگ پسته و گردو را افزایش می‌دهد. ضخامت برگ و طول پارانشیم نردبانی نیز تحت تاثیر آلودگی در برگ گردو افزایش و در برگ پسته کاهش یافت. کاهش قطر مجاری رزین در برگ درختان پسته تحت تاثیر آلودگی قابل توجه بود.

به عقیده پژوهشگران این تحقیق، آلودگی ایجاد شده توسط خودرو‌ها به ویژه ازن در هوای گرم، یکی از عوامل مهم در ایجاد تاثیرات منفی بر ساختار برگ درختان گردو و پسته است.

با توجه به اینکه بخش رویشی گیاه مثل برگ بر بخش زایشی مثل میوه تاثیر دارد و احتمال انباشته شدن آلاینده‌ها در بخش‌های خوراکی گیاه وجود دارد، بهتر است تحقیقات کامل‌تری در خصوص تاثیر آلاینده‌ها بر گل و میوه درختان مثمر انجام شود.

نتایج این پژوهش به صورت مقاله علمی پژوهشی در فصل‌نامه «سلامت و محیط‌زیست» دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست آلودگی هوا آلاینده ها برگ درختان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • تأثیر بزرگ مسی روی اینترمیامی
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی