Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه آمریکایی به انتقاد از اقدام اخیر دولت آمریکا در بستن کنسولگری چین در هیوستون پرداخت و نوشت این اقدام تنها جنبه تبلیغاتی برای کارزار انتخاباتی ترامپ دارد و هیچ یک از اهداف واشنگتن در مقابله با پکن را محقق نمی‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در مطلبی به انتقاد از سیاست دولت آمریکا در قبال چین پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این روزنامه نوشت رئیس‌جمهور آمریکا به جای هدایت کشورها در مقابله با چین، تعرض بی‌پروا، ناهماهنگ و یک‌جانبه‌ای را علیه پکن دنبال می‌کند که تنها هدف آن تقویت کارزار انتخاباتی ترامپ و نه مدیریت چالش ایجاد شده از سوی دولت «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین است.  

بنابر این مطلب، دستور ناگهانی وزارت خارجه آمریکا برای تعطیل کردن کنسولگری چین در هیوستون آمریکا نمونه‌ای از این رویکرد است که نتیجه عکس خواهد داد. این اقدام بدون شک باعث بسته شدن دائم یک ماموریت آمریکا در چین—احتمالاً در ووهان جایی که همه‌گیری کرونا از آن آغاز شد--خواهد شد. نتیجه آن، کاهش کانال‌های ارتباطی و کاهش درک ایالات متحده از وضعیت داخلی چین می‌شود و در عین حال این اقدام در پرداختن به آنچه این روزنامه آمریکایی «اقدامات تعرضانه چین در سرکوب هنگ‌کنگ و تلاش برای جاسوسی از آمریکایی‌ها و دزدیدن فناوری این کشور» خوانده، کار خاصی انجام نمی‌دهد.

به نوشته این روزنامه، مقامات آمریکایی کنسولگری هیوستون را «مرکز اقدامات جاسوسی» توصیف می‌کنند، در حالی که مدرکی در تایید این امر ارائه نکرده‌اند. «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در خصوص اقدام به بستن کنسولگری چین مدعی شد: ما انتظارات روشنی را در خصوص نحوه رفتار حزب کمونیست چین در نظر گرفته‌ایم و وقتی طبق آن رفتار نکنند، قصد داریم اقداماتی را که از مردم آمریکا، امنیت ما، امنیت ملی ما و همچنین اقتصاد و مشاغل ما حمایت می‌کند، به کار ببندیم.

واشنگتن پست نوشت این سخنان برای تبلیغات انتخاباتی خوب است اما بستن کنسولگری این اهداف را محقق نمی‌کند. به ادعای این گزارش، «اغلب اقدامات چین در هک و جاسوسی از خود چین هدایت می‌شود و نه از هیوستون». اغلب اقدامات دیگری هم که ترامپ انجام داده از اعمال تعرفه بر تجارت با چین تا محدود کردن روادید دانشجویان به اقتصاد آمریکا ضربه زده و برای مشاغل هزینه داشته بدون آن که تغییری در رفتار چین ایجاد کند.

جنگ لفظی ترامپ هم علیه چین از جمله اشارات نژادپرستانه به ویروس کرونا مثل «ویروس چینی»، اگر با یک چرخش ناگهانی یو شکل به دلیل نزدیک شدن به فصل انتخابات همراه نمی‌شد، پذیرفتنی‌تر بود. تا ماه مارس ترامپ به صورت علنی از رئیس‌جمهور چین تمجید و او را رهبر بزرگ از جمله در واکنشش به کروناویروس می‌خواند. به طور خصوصی هم گفته شده که ترامپ در عین موافقت با اقدامات چین، به «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین برای کمک به او در انتخابات التماس می‌کرده است. در توافق تجاری ترامپ با شی در ماه ژانویه هم، رئیس‌جمهور آمریکا از تقاضا برای اصلاحات معنادار در شیوه‌های تجارت چین به منظور جلب رضایت پکن برای خرید سویا قبل از انتخابات از کشاورزان ایالت‌های غرب میانه چشم پوشی کرد. 

در ادامه انتقاد از رویکرد ترامپ آمده است: از آن زمان رئیس‌جمهور آمریکا مزیت‌های انتخاباتی بیشتری در مقصر جلوه دادن پکن به دلیل شیوع  کرونا و در عین حال نشان دادن «جو بایدن» رقیب دموکرات خود به عنوان عروسک دست چین کسب کرده است.

به نوشته واشنگتن پست، برخی نتایج اقدامات ترامپ علیه چین اگرچه دیر ولی با ارزش بوده مانند تحریم مقامات و شرکت‌های چینی به اتهامات حقوق بشری. اما به ادعای این روزنامه، برای مهار جاه‌طلبی‌های چین کافی نبوده و چنین هدفی، هماهنگی آمریکا با متحدانش مثل آلمان، کره جنوبی و ژاپن را می‌طلبد؛ در حالی که ترامپ به جای آن با جنگ‌های تجاری و خارج کردن نیروهای آمریکا این متحدان را تهدید می‌کند.

این روزنامه آمریکایی راه مقابله با چین را احیای شراکت ترنس-پسفیک در زمینه تجارت در عین باز گذاشتن کانال‌های دیپلماسی با پکن برای پرداختن به مسائلی مثل مقابله با رشد زرادخانه هسته‌ای کره شمالی و گرمایش کره زمین خوانده که بستن کنسولگری هیچ یک از آن‌ها را محقق نمی‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دونالد ترامپ چین آمریکا واشنگتن پست رئیس جمهور آمریکا بستن کنسولگری تنش تجاری روزنامه آمریکایی بستن کنسولگری واشنگتن پست رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۰۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات

بلینکن و رئیس جمهور چین بر اهمیت مدیریت مسئولانه اختلافات بین آمریکا و پکن تاکید کرده و درباره یک سری مسائل از جمله امور جهانی، منطقه‌ای و دوجانبه صحبت داشتند.

به گزارش ایسنا، گفت‌وگوها بین دو کشور در ماه‌های اخیر و در حالی افزایش یافته که اختلافات نیز همچنان زیاد است.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین نگرانی خود را درباره حمایت پکن از روسیه و حمله به اوکراین و همچنین مسائل مربوط به تایوان و دریای چین جنوبی، حقوق بشر و تولید و صادارت مواد مورد نیاز برای تولید مواد مخدر صنعتی ابراز داشت.

بلینکن همچنین گفت در یک سری موارد همکاری دوجانبه با چین پیشرفت‌هایی داشته که شامل ارتباطات نظامی، مقابله با مواد مخدر و هوش مصنوعی می‌شود و دو طرف همچنین توافق کردند تا مذاکراتی را درباره کاهش خطرات ناشی از این فناوری هوش مصنوعی آغاز کنند.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «ما به حفظ و تقویت خطوط ارتباطی برای پیشبرد در این حوزه و دستیابی به توافقی برای رسیدگی به اختلاف‌نظرها به منظور اجتناب از هرگونه سوءتعبیر، برداشت‌های نادرست و ارتباطات اشتباه ادامه می‌دهیم و متعهدیم.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی همچنین تاکید کرد: «با اینکه ما به دنبال تعمیق همکاری هستیم که به نفع دو طرف است، آمریکا درباره چالش‌هایی که توسط چین ایجاد شده، به شدت هوشیار است. واشنگتن همیشه از منافع اصلی و ارزش‌های خود دفاع می‌کند.»

وی همچنین به‌ویژه نگرانی خود را درباره تامین قطعاتی از جمله ابزارآلات و قطعات میکرو الکترونیک برای مسکو ابراز داشت و پس از دیدار با رئیس جمهور چین به خبرنگاران گفت: «روسیه بدون حمایت‌های چین برای حفظ حملاتش علیه اوکراین به مشکل برمی‌خورد. تامین صنایع دفاعی روسیه هم تهدیدی علیه اوکراین و هم تهدیدی علیه امنیت اروپاست.»

وزیر خارجه ایالات متحده همچنین با شی جین‌پینگ درباره مانورهای دریایی چین در دریای چین جنوبی صحبت و بر حمایت قاطع آمریکا از فیلیپین تاکید کرد.

رئیس جمهور چین نیز تاکید کرد که چین و آمریکا باید به جای دخیل شدن در رقابتی شرورانه به دنبال همکاری در مسیری مشترک باشند.

وی افزود: «چین از دیدن یک آمریکای مطمئن، باز، موفق و پر رونق خوشحال می‌شود. ما امیدواریم که آمریکا هم به دنبال توسعه چین در مسیری روشن و مثبت باشد. این یک مساله نهادی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.»

دیدار بین بلینکن و رئیس جمهور چین در پایان سفر سه روزه وزیر خارجه آمریکا به این کشور آسیایی انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • کشف یک دفینۀ «معطّر» در زیر خانۀ اولین رئیس‌جمهور آمریکا (+عکس)