Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  همزمان با آمدن الکاظمی به ایران، وزیر امور خارجه کشورمان راهی مسکو شد تا با لاوروف، همتای روس خود به رایزنی بپردازد و نامه حسن روحانی را هم به دست پوتین برساند. ظریف در بدو ورود خود به مسکو گفت: تمدید توافق ۲۰ ساله میان ایران و روسیه در دستور کار دستگاه دیپلماسی ایران قرار دارد. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفرش به مسکو، اظهار کرد: در این سفر درباره موضوعات چند جانبه، منطقه‌ای و برجام گفتگو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد که ایران از سفر اخیر وزیرخارجه به روسیه راضی باشد. چرا که این بار هم مانند دفعات قبل، دستگاه سیاست خارجی این کشور حمایت کامل خود را از توافق هسته‌ای و ایران اعلام کرد و به بی قانونی در آمریکا تاخت.

نامه روحانی به پوتین چه بود؟

روز سی و یکم تیرماه وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه حامل پیام مهمی برای رئیس جمهور روسیه بوده است گفت: توافقنامه بلندمدت همکاری جامع راهبردی ایران و روسیه را نهایی می‌کنیم. ظریف در توئیتی نوشت:" در مسکو پیام مهمی را به رئیس جمهور پوتین ارائه کردم. گفتگو‌های مفصل با وزیر امور خارجه لاوروف درباره همکاری دوجانبه و هماهنگی منطقه‌ای و جهانی داشتیم. درباره برجام و نیاز به پایبندی به حقوق بین‌الملل دیدگاه یکسانی داریم. توافق کردیم که توافقنامه بلندمدت همکاری جامع راهبردی را نهایی کنیم. "

یک کارشناس مسائل روسیه در مورد اینکه محتوای این نامه چه چیزی می‌تواند باشد به ایسنا گفت: چیزی از مفاد این پیام منتشر نشده است، ولی من شخصا احتمال می‌دهم که این پیام ناظر بر نگارش و تدوین سندی باشد که پیش از این به آن اشاره شد. احتمالا در جریان گفت وگوی تلفنی پوتین و آقای روحانی که چند روز قبل انجام شد دو رئیس جمهور در این مورد صحبت کرده‌اند و سفر آقای ظریف نیز در راستای گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور دو کشور و پیگیری مسائل مطرح شده است، گفت: به نظر می‌رسد که در آینده خبر‌های بیشتری در این ارتباط منتشر شود و از سوی دو کشور گام‌های جدی تری برای تدوین این سند برداشته شود.

قرارداد بیست ساله تهران و مسکو

ظریف روز چهارشنبه در گفتگویی با بیان اینکه یک قرارداد همکاری میان ایران و روسیه وجود دارد که در زمان ریاست جمهوری خاتمی منعقد شده است، خاطرنشان کرد: این قرارداد ۱۰ ساله بوده و دو تا پنج سال تمدید شده و هشت ماه دیگر، ۲۰ ساله می‌شود. این قرارداد به دوره دیگری از روابط بین‌الملل و روابط ما با روسیه مربوط می‌شود. با پوتین توافق کردیم این قرارداد بازنگری شود. ظریف در ادامه گفت: البته زمانی که رأس موعد مقرر برسد، اگر کسی مخالفت نکند، تمدید می‌شود، ولی بهتر دیدیم یک قرارداد جامع راهبردی درازمدت تدوین شود و قرارداد به‌روز شود و نهایتا امضا و برای تصویب به مجلس ارائه شود.

بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل در خصوص این قرارداد گفت: از سفر آقای پوتین به تهران در دولت نهم این قرار داد همراه با وعده‌های مختلفی مطرح شد. این وعده‌ها مبنی بر یک همکاری دو جانبه با بازه زمانی ۲۰ سال همراه با حجم مالی چهل میلیارد دلار بود. اما در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که بالاترین سطح گردش مالی در این همکاری‌ها دو میلیارد دلار است که به هیچ وجه رقم خوبی نیست... طبیعتا تحریم‌های آمریکا خیلی موثرند چرا که شرکت‌های روسی یا خودشان زیر فشار تحریم‌های آمریکا هستنند یا اگر بخواهند با ایران همکاری کنند مشمول تحریم قرار می‌گیرند، به همین خاطر این بحث پیش آمد که مبادلات بین ایران و روسیه بر اساس روبل و ریال انجام بشود. اخیرا اعلام شد که برخی از بانک‌های روسیه می‌توانند مبادلات اقتصادی را با روبل و ریال انجام بدهند. خب اگر چنین اتفاقی بیافتد یکی از موانع توسعه‌ی همکاری‌های ایران و روسیه برداشته خواهد شد.

ماجرای یک مکالمه امن

وزیر امور خارجه از گفت‌وگوی یکساعته با رییس‌جمهور روسیه از طریق صحبت تلفنی امن خبر داد و تاکید کرد: پیام ویژه رییس‌جمهور درباره وضعیت برجام و بعضی مسائل دوجانبه را به پوتین رساندم. «محمدجواد ظریف» روز چهارشنبه درباره سفرش به مسکو در گفت‌وگویی گفت: گفت‌وگوی خوبی با سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه داشتیم و یک صحبت تلفنی امن با ولادیمیرپوتین رییس‌جمهور روسیه به خاطر پروتکل ویژه کرونایی ایشان داشتیم. وی با بیان اینکه نزدیک یک ساعت با پوتین صحبت کردم، اظهار داشت: پیام ویژه رییس‌جمهور درباره وضعیت برجام و بعضی مسائل دوجانبه را به پوتین رساندم و با ایشان گفتگو کردیم. گفت‌وگوی بسیار مفیدی بود و ان‌شاءالله نتایج خوبی داشته باشد. رییس دستگاه دیپلماسی با اشاره به رایزنی‌های خود با لاوروف تصریح کرد: با وزیر امور خارجه روسیه هم درباره همکاری‌های دوجانبه و مسائل منطقه‌ای صحبت کردیم. مجموعا چهار ساعت و نیم مذاکرات فشرده با روس‌ها داشتیم.

محمد جواد ظریف همچنین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اسپوتنیک در خصوص انتظارات ایران از روسیه در رابطه با پیشنویس قطعنامه تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که آمریکا آن را به روسیه فرستاد، چگونگی مقابله با "باند غیرقانونی" به رهبری "قلدری"، چون کاخ سفید به گفتگو نشست.

ظریف در این گفتگو به ماجرای دوستی اش با لاوروف هم اشاره کرد و گفت: من و آقای لاوروف تقریبا ۲۶ سال است که با هم رفیق هستیم، هر دو در بخش بین الملل وزارت خارجه هایمان کار کردیم، هر دو در سازمان ملل سفیر بودیم، و از آن زمان یعنی تقریبا از سال ۱۹۹۴ که آقای لاوروف سفیر روسیه در سازمان ملل شد و من معاون چند جانبه وزارت خارجه ایران بودم، با هم دوست بودیم و هنوز هم هستیم؛ و یک رابطه بسیار خوب کاری و هم فکری داریم که حتما به نفع دو کشور است.
بیشتر بخوانید: یک راهبرد سیاسی و اقتصادی تازه در راه است/ پوتین و روحانی به زبان مشترکی در مورد مسائل استراتژیک دست یافته‌اندحمایت لاوروف از ایران در مقابل آمریکا

یکی از مسائلی که در مسکو مطرح شد، ادعا‌های بولتون در کتابش در مورد روابط ایران و روسیه بود. وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و روسیه نقل قول جان بولتون در کتاب خاطرات خود از ولادیمیر پوتین مبنی براینکه روسیه به ایران در سوریه احتیاجی ندارند را دروغ خواندند. سرگئی لاوروف در این باره گفت: بولتون مبنایی نداشت نقل قولی از پوتین در کتاب خود منتشر کند، رییس جمهوری ما هرگز چنین حرفی نمی‌زند و و این گونه اظهارات اصلا در مرام و سنت ما نیست.

وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: مسکو با تمام توان برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام که آمریکا به دنبال نابود کردن آن است تلاش می‌کند. «سرگئی لاوروف» در آغاز دیدار رسمی خود با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مسکو گفت: ما سیاست آمریکا مبنی بر نابود کردن برجام را محکوم و تمام تلاش خود را برای حفظ را انجا می‌دهیم. وی گفت: هنوز شانس برای حفظ برجام وجود دارد و نه تنها روسیه بلکه چین نیز در این زمینه فعال است و اعضای اروپایی برجام نیز برای حفظ این توافق تلاش می‌کنند.

لاوروف افزود: امروز در این باره که چه می‌توان برای حفظ برجام کرد گفتگو می‌کنیم ضمن اینکه در خصوص قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بخش جدا نشدنی از برجام است به گفتگو خواهیم پرداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان در آغاز دیدار خود با لاوروف گفت: خرسندیم که روسیه در شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی با سیاست‌های یک جانبه آمریکا مقابله کرد. رییس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: رویکرد روسیه باعث می‌شود که نقش روسیه و چین در حفظ برجام برجسته باشد و همه دنیا به این نقش اعتراف کنند. ظریف گفت: براساس توافق روسای جمهور دو کشور خوب است که ما با هم از نزدیک در این خصوص همکاری کنیم.

بهشتی پورکارشناس امور بین الملل به خبرآنلاین در خصوص نتایج این سفر و ایستادگی روس‌ها مقابل آمریکا گفت: روسیه و چین باید مقابل قطعنامه‌های آمریکا علیه ایران می‌ایستادند که ایستادند. تنها کشوری که در نشست پیشین شورای امنیت به برجام انتقاد کرد آمریکا بود؛ تمامی چهارده عضو دیگر شورای امنیت مقابل آمریکا قد علم کردند و به سیاست‌های او در قضیه‌ی برجام شکایت کردند و زبان به گلایه باز گشودند. آمریکایی‌ها هیچ پیش بینی نمی‌کردند که در قضیه‌ی برجام این چنین آچمز شوند و حتی کشوری مثل جاماییکا به آن‌ها انتقاد کند و در نشست مهر ماه هم اگر ایران در برجام بماند چین و روسیه از ایران حمایت می‌کنند، اما اگر ایران از برجام خارج شود این کشور‌هایی که امروز قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند کما فی سابق تغییر سنگر خود را عوض خواهند کرد. منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 روسیه روابط ایران و روسیه وزیر امور خارجه کشورمان ایران و روسیه شورای امنیت رییس جمهور بین الملل برای حفظ گفت وگوی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۱۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور تحولات و حذف دشمن مشترک

به گزارش قدس آنلاین، در این یادداشت آمده است: همکاری این کشورها فقط منحصر به نبرد روسیه و اوکراین نیست.

این فقط نوک کوه یخ است و عمق همکاری‌ها بسیار بیشتر است. جنگ اوکراین صرفاً به تعمیق روابط اقتصادی، نظامی، سیاسی و فناوری آن‌ها سرعت بخشیده است. در حال حاضر همگرایی در روابط این کشورها به ایجاد یک محور جدید تحولات منجر شده که می تواند چشم انداز ژئوپلتیکی جهان را تغییر دهد.

وقتی دولت‌های ناراضی کارشکنی می‌کنند
این اندیشکده آمریکایی تأکید می‌کند : همگرایی این گروه، به منزله ایجاد یک بلوک انحصاری و متحد نیست، بلکه به منزله شکل‌گیری مجموعه‌ای از دولت‌های ناراضی است که بر سر هدف مشترکی برای براندازی اصول فعلی، اتفاق‌نظر دارند. وقتی این چهار کشور همکاری می‌کنند، اقدامات آن‌ها هم‌افزایی پیدا می‌کند و اثربخشی ابزارهای سیاست خارجی ایالات متحده برای تحریم‌ها را کاهش می‌دهند. در حقیقت باید گفت هدف جمعی آن‌ها ایجاد جایگزینی برای نظم فعلی است که به نظر آن‌ها تحت سلطه ایالات متحده است. 

تشکیل باشگاه ضدغرب
این دو عضو ارشد برنامه‌های امنیتی ایالات متحده ادامه می‌دهند: همکاری میان اعضای این محور چیز جدیدی نیست. چین و روسیه شراکت خود را از پایان جنگ سرد تقویت کرده‌اند. ایران و روسیه نیز پس از شروع جنگ سوریه با یکدیگر همکاری کردند. چین با پیوستن به همکاری‌های روسیه و مشارکت در توافق‌نامه‌های انرژی با ایران، از تهران در برابر اثرات تحریم‌های ایالات متحده حمایت کرده است. مسکو در دو دهه گذشته یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان تسلیحات تهران بوده و اکنون بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی آن است. صادرات روسیه به ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۲، ۲۷ درصد افزایش یافته است. برای سه سال متوالی چین، ایران و روسیه مانورهای دریایی مشترکی را در خلیج عمان برگزار کرده‌اند که آخرین آن در مارس ۲۰۲۴ بود. 

مجله فارین افرز معتقد است: همکاری فزاینده میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه ناشی از مخالفت مشترک آن‌ها با نظم جهانی تحت سلطه غرب است؛ رویکردی که ریشه در این باور دارد که این سیستم به آن‌ها موقعیت یا آزادی عملی را که شایسته آن هستند، نمی‌دهد. البته تاریخ نشان می‌دهد ممکن است برای گروهی از قدرت‌های ناراضی، آینده مثبت پیش‌رو نباشد. مانند پیمان سه‌جانبه ۱۹۴۰ که آلمان، ایتالیا و ژاپن را متحد کرد و آن‌ها موفق نشدند، اما جنگ جهانی دوم قطعاً تحولات جهانی را به همراه داشت.
 
تهدید چهار قدرت
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین ضمن بررسی همکاری رو به رشد میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه معتقدند اختلافات جدی میان این کشورها وجود دارد؛ چرا که با روی آوردن مسکو به پکن، مسکو به پذیرش نقش شریک کوچک‌تر باید قانع باشد. البته در چنین تحلیلی شدت تهدید نادیده گرفته می‌شود. از سویی دیگر اقتصاد آمریکا بسیار بزرگ‌تر، ارتش آن به طور قابل توجهی قدرتمندتر و سیستم دموکراتیک آن پایدارتر است و واشنگتن هنوز هم می‌تواند از تحولات این محور جلوگیری کند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • قرارداد هاکان دمیر سرمربی تیم ملی بسکتبال تمدید نشد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • غنیمت جنگی ویژه برای پوتین؛ تانک پیشرفته آمریکایی اسیر شد | فیلم
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد