Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@08:18:09 GMT

ضرورت سیاست تثبیت شغل به جای پرداخت وام

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۱۴۲۵

ضرورت سیاست تثبیت شغل به جای پرداخت وام

معاون اقتصادی وزیرکار گفت: ارائه تسهیلات به عنوان اولین راهکار برای حمایت و ایجاد اشتغال، فرضیه درستی نیست و اشتغالی که از این طریق ایجاد می شود، پایدار نخواهد بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, این روزها در هر خانواده ای حداقل یک بیکار وجود دارد. همین باعث شده است که بیکاری به عنوان یکی از چالش‌های اقتصاد کشور مطرح باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرایط نه صرفاً متأثر از سیاست های یک دولت است، بلکه در نتیجه سیاست‌های غلط اشتغالزایی در دولت‌های مختلف پدید آمده است، چرا که طرح‌های اشتغالزایی در دولت‌های مختلف موفق نشدند تا دردی از مشکل بیکاری را دوا کنند. نگاهی به عملکرد این طرح ها، بیانگر عدم کارایی و اثرگذاری آنها در افزایش فرصت های شغلی و کاهش بیکاری است. برخی از این طرح ها معطوف به پرداخت وام و تسهیلات می شود.

برخی کارشناسان بازار کار بیان می کنند که بازار کار با پرداخت وام کنترل نمی شود و نیازمند برنامه ریزی و سیاست گذاری دقیق تر و کلان تر است. اما نگاه وزارت کار به عنوان متولی و سیاست گذار در این بخش حائز اهمیت است.

  عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی, درباره کاهش نرخ بیکاری گفت: مداخلات توسعه ای پیش نیاز ایجاد اشتغال است. انتظار اینکه وام مشکلی را حل می کند، انتظار به جایی نیست. اما به دلیل آنکه طی دهه ها، دسترسی بخش روستایی به منابع تسهیلاتی محدود بوده، سعی کرده ایم جبران کنیم و اثرش این بوده که سهم بخش روستایی( البته قبل از شیوع کرونا و تبع آن رکورد اشتغال اخیر) از حدود 3 درصد در اشتغال سالانه جدید کشور به 29.9 درصد رسیده است.

وی افزود: برنامه اشتغال روستایی و عشایری تنها برنامه فراگیر و اثرگذار در حوزه روستا تاکنون بوده، بنابراین بازخورد و اثرات آن مشخص است. هیچ برنامه دیگری در حوزه اشتغال روستایی وجود نداشته است.

منصوری ضمن تأکید بر اینکه برنامه اشتغال روستایی تنها برنامه ای است که سیستم نظارتی چند لایه برای آن وجود دارد، گفت: بحث نظارت بر پرداخت تسهیلات چندلایه است. اول اینکه سازمان برنامه و بودجه به عنوان ناظر عالی عمل می کند و اگر چه نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این برنامه اصلا نظارتی نبوده ولی به دلیل احساس مسیولیتی که وجود دارد سعی شد فرآیند چندلایه نظارت انجام شود. یک لایه نظارت، نظارت بر وام گیرندگان است که تمام شماری انجام می شود.

وی گفت: لایه دوم بحث بانکهاست که به موقع و درست تسهیلات را به مشمولان ارائه دهند. در لایه سوم نیز کمیته نظارت استانی وجود دارد که مسئول اصلی آن، معاون استاندار است و این تمام شماری ها به صورت آنلاین و فیزیکی در اختیار مسئولان استانی قرار میگیرد تا اقدامات قانونی را انجام دهند.

منصوری با اشاره به سامانه ناظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سامانه ناظر، داده ها به صورت دقیق و سیستمی تحلیل می شود و امکان نظارت شفاف فراهم شده است. علاوه بر این به صورت روزشمار، میزان تسهیلات بانکها و میزان دقیق و سود و هزینه آنها رصد و تک تک طرح ها بدون دخالت فرد با GIS و غیره تمام شماری می شوند.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتعال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکنون به بیش از  135هزار طرح در برنامه اشتغال روستایی تسهیلات داده شده است و تعداد 4 هزار و800طرح به عنوان دارای انحراف شناخته شدند. برخی انحرافات اصلاح شده و تعداد قابل توجهی به مراکز قانونی معرفی شدند. مبلغ 604 میلیارد تومان به موسسات عامل برگشت و بخشی هم در فرایند قانونی مربوطه هستند.

وی افزود: وجود انحراف در طرح های بزرگی تسهیلاتی، امری بدیهی است. اما نمی توان نقد غیر منطقی کرد و به هر گزارشی استناد کرد. سقف وام روستایی1 میلیارد تومان است و کسی نمی تواند ادعا کند در این طرح 50 میلیارد تومان تسهیلات گرفته است. علاوه بر این ظرف یکسال و 5 ماه گذشته، اصولا بانکهای ما منابع جدیدی نداشته اند که بخواهند وام جدید بدهند. بنابراین اینکه وام الان خرید و فروش می شود، امکان پذیر نیست.

منصوری گفت: از اواخر سال 97، بنا به تاکید وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سامانه شفافیت در سایت وزارت ایجاد شد که در آن گزارش تسهیلات پرداخت شده از محل برنامه قانون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری سراسرکشور به تفکیک هر استان و پروژه در دسترس عموم قرار دارد و امکان راستی آزمایی وجود دارد.

وی رقم پرداخت شده تسهیلات اشتعال روستایی در بخش کشاورزی را 67 درصد اعلام کرد و گفت: بخش قابل توجهی از این 67درصد، مربوط به صنایع تبدیلی است نه زراعت و باغبانی و با توجه به اینکه طبق قانون، باید 45 درصد در بخش کشاورزی هزینه شود و با احتساب منابعی که در مرحله پنجم اختصاص یافته و به20 هزار میلیارد تومان می رسد، عملا رقم هزینه شده در بخش کشاورزی تا کمتر از 45درصد کاهش می یابد.

انتهای پیام/

R1012189/P/S7,82/CT1 واژه های کاربردی مرتبط بحران بیکاری و اشتغال اشتغال‌زایی بیشتر بخوانید... انحراف برخی طرح های اشتغال روستایی/ ۶۰۴ میلیارد تومان پول برگردانده شد قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... انحراف برخی طرح های اشتغال روستایی/ ۶۰۴ میلیارد تومان پول برگردانده شد واژه های کاربردی مرتبط بحران بیکاری و اشتغال اشتغال‌زایی پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی ۱ ۴ شرط اصلی دریافت وام ودیعه مسکن اعلام شد ۲ ارزش دلار آمریکا به پایین‌ترین رقم طی ۲ سال گذشته رسید ۳ قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۹۹/۰۵/۰۲|آخرین قیمت‌ها از بازار طلا و ارز/سکه ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان شد ۴ سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن معرفی شد+جزئیات ۵ هواشناسی ایران ۹۹/۵/۳| هشدار آبگرفتگی معابر در ۲۱ استان ۶ قیمت جهانی طلا امروز ۹۹/۰۵/۰۳ ۷ آغاز ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از شنبه ۸ گفت‌وگو| افزایش نرخ ارز به تورم دامن می‌زند/ چرا دولت در بازار بورس دخالت می‌کند؟ مهمترین اخبار اقتصادی تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای ایرانی اقدام تروریستی بود اعتراض رسمی ایران به ایکائو؛ فورا به تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای ایرانی رسیدگی کنید درآمد جایگزین نفت| لزوم تشکیل شورای سیاست‌گذاری مالیاتی/ شمشیر دو لبه اخذ مالیات از خانه‌های خالی سایه سنگین واردات گوشی‌های لاکچری بر تامین ارز بخش تولید/ چرا ارز لوازم خانگی و دارو فدای موبایل می‌شود؟ مهمترین اخبار تسنیم تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای ایرانی اقدام تروریستی بود بازتاب مزاحمت جنگنده‌های آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران در رسانه‌های بین‌المللی آخرین آمار کرونا در کشور/ فوت ۲۱۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته نامه اعتراض ایران درباره تهدید هواپیمای مسافربری ماهان به شورای امنیت ارسال می‌شود فرصت ۶ ماهه وزارت کشور به متصرفان اراضی ساحلی / تمامی اسناد ‌ویلاها در حریم ۶۰ متری سواحل ‌ابطال می‌شود‌ درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران بیکاری و اشتغال اشتغال زایی بحران بیکاری و اشتغال اشتغال زایی کار و رفاه اجتماعی اشتغال روستایی میلیارد تومان وزارت تعاون طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۱۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند

به گزارش قدس خراسان، عباس اخوان اظهار کرد: سازمان صمت یکی از ۴ دستگاهی است که در حوزه مشاغل خانگی اثرگذار است. تعداد خانوار تحت‌پوشش و رسته‌های حوزه صنعت، معدن و تجارت، گستره فعالیتش بسیار زیاد است. جذب اعتباراتی که در استان تخصیص داده می‌شود هم باعث توسعه اشتغال بانوان می‌شود و هم ایجاد اشتغال بانوان را درپی دارد.

به گفته رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ما در دو حوزه مشاغل خانگی مستقل و مشاغل خانگی پشتیبان فعالیت می‌کنیم. در مشاغل خانگی مستقیم، متقاضی مستقیما به درگاه ملی مجوزها مراجعه می‌کند و مجوزش صادر می‌شود و با مراجعه به سازمان در رسته‌های مختلف شغلی، در لیست متقاضیان دریافت تسهیلات قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: متأسفانه منابع تخصیصی در حوزه مشاغل خانگی با متقاضیان فاصله زیادی دارد و تناسب ندارد و همین امر منجر به صف انتظار می‌شود و ما در تلاش هستیم این صف انتظار به حداقل برسد.

اخوان یادآور شد: در سال گذشته به ازای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده و به خاطر اینکه این موضوع را مدیریت کنیم و تعداد متقاضیان بیشتری را پوشش دهیم، به عدد ۷۰ الی ۸۰ تومان تقلیل دادیم که صف‌انتظارمان کوتاه‌تر شود.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید کرد: در سال گذشته در مشهد، ۶۴ نفر در حوزه مشاغل مستقل توانستند تسهیلات دریافت کنند. در حوزه پشتیبان هم براساس تعداد اشتغالی که ایجاد کردند، تخصیص تسهیلات به آن‎‌ها داده شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال استان خوشبختانه در بالاترین سطح قرار داریم، افزود: تسهیلات ۱۴۰۱ حدود  ۳۳۰ میلیارد در حوزه مشاغل مستقل بوده است و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۱۷۸ میلیارد ریال بود. همچنین تسهیلات اشتغال ۱۴۰۱ روستایی ۲۷۰ میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۴۹۰ میلیارد ریال بود. تسهیلات ۱۴۰۱ پشتیبان ۷۸۰ میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۱۵۲ میلیارد ریال بوده است.

اخوان تأکید کرد: تمامی تسهیلاتی که ما در حوزه معدن و تجارت پرداخت می‌کنیم، صرفا به واحدهای تولیدی و خدمات مرتبط با تولید پرداخت می‌شود که سهم زیادی از این تسهیلات مربوط به خیاطان، پوشاک و بافندگی فرش، به بانوان داده شده است.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی یادآور شد: امسال همچنین مقرر شده است در پرداخت تسهیلات به مشاغل اشتغال‌زا اولویت‌بندی داشته باشیم و همچنین تخصیص اعتبارات بیشتری را به بافندگان فرش دستباف که سبقه طولانی‌تری دارند و اشتغال خوبی را ایجاد می‌کند، پرداخت کنیم و هدفمندتر به حوزه اشتغال توجه کنیم.

وی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در سال ۱۴۰۳ به جهت شفاف‌سازی فرایندهای پرداخت تسهیلات انجام شد، این بود که افراد را به‌سمت سامانه‌های هوشمند موجود سازمان سوق دادیم تا در رسیدگی پرونده‌ها سرعت عمل ایجاد شود و افراد، نیازی به مراجعه نداشته باشند.

اخوان افزود: در بحث مشاغل خانگی، ۳۱ شهرستان ما بهره‌مند شدند و بیشترین سهم تسهیلات در حوزه پشتیبان با تعداد ۶۱ نفر مربوط به مشهد بوده است. در حوزه مشاغل خانگی مستقل ۶۴ نفر متقاضی داریم که از این ۶۴ نفر فقط دو نفر آقا هستند و بالغ بر ۹۷ درصد از تسهیلات سازمان صمت به عنوان دستگاه اجرایی، به سمت مشاغل خانگی و حوزه بانوان هدایت شده که بیشتر در حوزه پوشاک و قالی‌بافی بوده است. امسال توزیع متوازن را در دستورکار داریم که هم شهرستان‌های استان بی‌نصیب نمانند و هم توزیع عادلانه در رسته‌های شغلی‌مان اتفاق بیفتد.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: هنوز اعتبارات ۱۴۰۳ مشخص نشده، ولی پیش‌بینی ما این است که مطابق سنوات گذشته، تا خردادماه دستورالعمل‌های مشاغل خانگی صادر خواهد شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • رتبه اول خراسان رضوی در پرداخت تسهیلات اشتغال در کشور
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • محرومیت‌زدایی امیدبخش بسیج سازندگی در کردستان + فیلم