Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@00:30:48 GMT

نجات شبانه یک قلاده خرس در شهرستان سراب

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۲۰۲۳

نجات شبانه یک قلاده خرس در شهرستان سراب

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از انجام موفقیت آمیز عملیات شبانه نجات یک قلاده خرس در شهرستان سراب خبر داد.

داود غنی پور با بیان این مطلب گفت: به دنبال تماس تلفنی اهالی روستای اسبقران با حفاظت محیط زیست استان در ساعت 2 بامداد مبنی بر ورود و گرفتار شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در باغات اطراف این روستا کارشناسان اداره محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان و یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سراب به منطقه مذکور اعزام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این عملیات شبانه، خرس که در حال تلاش برای رهایی بود، با تله‌ی دارتینگ بیهوشی پس از حدود یک ساعت بی‌هوش شد و سپس اقدامات آزادسازی این‌گونه مهم حیات وحش به انجام رسید.

وی افزود: پس از بیهوشی و نجات خرس گرفتار دامپزشک متخصص معاینات لازم را روی این خرس انجام داده و پس از کسب اطمینان از سلامت آن، کار انتقال، احیا و رهاسازی این خرس در زیستگاه انجام شد.

غنی‌پور ادامه داد: عملیات آزادسازی و رهاسازی این حیوان حدود پنج ساعت به طول انجامید و ساعت ۱۰ قبل از ظهر امروز این خرس قهوه‌ای با مشایعت یگان حفاظت محیط زیست در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی شد.

وی با تقدیر از عملکرد همکاران شهرستانی، کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش معاونت محیط طبیعی و یگان حفاظت محیط زیست استان، بیان کرد: هر گونه تله‌گذاری برای حیات وحش چه در مناطق حفاظت شده و چه در غیر آن جرم محسوب شده و با متخلفان بدون اغماض برخورد قانونی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه فصل زاد آوری خرس قهوه‌ای، مرداد ماه است، افزود: حیات وحش در تغییرات فصول، نسبت به تغییر محل زیستگاه‌شان جهت یافتن غذای بیشتر ممکن است به سکونت‌گاه‌های انسانی نزدیک شوند.

وی تاکید کرد: شهروندان محترم در صورت مشاهده حیوانات وحشی، بدون انجام هیچ اقدامی که منجر به تحریک حیوان و وادار کردن آن‌ها به دفاع از خود شود، با نزدیک‌ترین اداره حفاظت محیط زیست یا پاسگاه محیط بانی تماس بگیرند تا اقدامات لازم از سوی این نهاد مسئول انجام شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، غنی پور اظهار کرد: حیات وحش و تنوع گونه‌های آن برای محیط زیست و آینده حیات بشری بسیار مهم بوده و هرگونه آسیب رساندن به حیات وحش به هر بهانه‌ای غیرقابل پذیرش بوده و با متخلفان مطابق قانون صید و شکار و بدون اغماض برخورد خواهد شد.

وی گفت: در طول سه سال اخیر این سومین عملیات نجات و رهاسازی خرس قهوه‌ای در سطح استان به روش بیهوشی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست خرس قهوه اي حفاظت محیط زیست خرس قهوه ای حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۲۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است

غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره قاچاق حیات وحش گفت: با حضور رییس سازمان محیط زیست و مقامات کشوری که دارای مسئولیت هستند از جمله فراجا، گمرک قوه قضاییه یک نشست هم اندیشی را در راستای مسئله حیات وحش برگزار کردیم.

او ادامه داد: در این نشست مسئله قاچاق حیات وحش را تبیین کردیم. قاچاق حیات وحش قاچاقی است که رتبه دوم یا سوم را به خود اختصاص داده است. قاچاق حیات وحش بسیار پر سود بوده که تمام کشور‌ها و به خصوص کشور خودمان به دلیل کریدور بودن مبدا قاچاقچیان قرار گرفته است.حیات وحش نقش اساسی و کلیدی در زندگی ما دارند که اگر بی تفاوت باشیم قطعا ژن‌های بی بدل را از دست خواهیم داد.

ابدالی تصریح کرد: امسال کمیته ملی قاچاق جانوری را تشکیل داده ایم که بتوانیم این رتبه را تغییر دهیم. 

او گفت: موضوع مهمی که تا به الان باید توجه شود آموزش است. آموزش لازم را به نیرو‌هایی که در ورودی‌های گمرک و فراجا هستند باید به خوبی ارائه شود تا بتوانند در کمترین زمان اقدام مناسبی را از خود نشان دهند. انواع و گونه‌های مختلف قاچاق را شناسایی بشناسند تا بتوانند موارد قاچاق را تشخیص دهند. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست  تصریح کرد: فقر و بیکاری از علل قاچاق محسوب می‌شوند. ناآگاهی از عواقب قاچاق نیز باید مورد توجه قرار گیرد برخی از بازار قاچاق، حیوانات را خریداری می‌کنند و این موضوع‌ها باید فرهنگ سازی شود.

ابدالی بیان کرد: متولی اصلی در کشور ستاد مرکزی مقابله با کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری است. اما دستگاه‌هایی که می‌توانند به ما کمک کنند پلیس فراجا از جمله پلیس فرودگاه، راه آهن، قوه قضاییه، هستند که می‌توانند کمک کننده باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان