Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@00:27:23 GMT

ردیابی آلودگی‌های اطلاعاتی با هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۳۷۱۷

ردیابی آلودگی‌های اطلاعاتی با هوش مصنوعی

فناوری هوش مصنوعی به دانشمندان کمک می‌کند تا آلودگی‌های اطلاعاتی را در مدت زمانی بسیار کوتاه پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اطلاعات آلوده در علم رایانه به داده‌هایی اطلاق می‌شود که دارای منابع موثق و قابل اعتماد نیستند. به عنوان مثال خبرهای جعلی در مورد واکسن یا داروی قطعی برای درمان بیماری کرونا نوعی آلودگی اطلاعاتی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش برای شناسایی آلودگی‌های اطلاعاتی

دانشمندان در تلاش هستند تا با توسعه فناوری هوش مصنوعی پلتفرم مخصوصی را برای شناسایی آلودگی‌های اطلاعاتی طراحی کنند. با اینکه بیمار‌ی‌های همه‌گیر مانند کرونا و سارس تا کنون انسان‌های زیادی در جهان را درگیر خود ساخته و جان بسیاری را نیز گرفته‌اند ولی هنوز پزشکان نتواسته‌اند این ویروس‌ها را به طور دقیق شناخته و داروی قطعی برای مبارزه با آن‌ها تولید کنند. از همین رو سازمان‌های بین‌المللی بهداشت به مردم توصیه می‌کنند برای جلوگیری از شیوع گسترده بیماری کرونا، نکات بهداشتی و قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی را با دقت رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: ایتالیا، تئوری توطئه سازمان بهداشت جهانی را مطرح کرد/ ارائه اطلاعات دروغ به مردم درباره کرونا

قطعا شیوع ویروس کووید-19 به همه انسان‌ها در سراسر دنیا نشان داد  فناوری‌های هوشمند تا چه حد می‌تواند در شرایط بحرانی به کمک بشریت آمده و سلامت آن‌ها را حفظ کند. آنچه در شرایط امروز جهان نگرانی و استرس شهروندان در شهرهای مختلف را به شدت افزایش داده خبرها دلهره‌آوری است که در هر ساعت در مورد بیماری کرونا منتشر می‌شود.

بررسی‌ها نشان داده است کاربران سودجو که تنها منافع خود را در نظر می‌گیرند با انتشار اخبار جعلی در مورد بیماری کرونا و اطلاعات مربوط به درمان آن فشار دروانی وارد بر مردم را چند برابر می‌کنند. این روزها فشارهای روانی ناشی از شیوع بیماری کرونا تا حدی افزایش یافته است که متخصصان یکی از اصلی‌ترین عوامل ابتلا به بیماری‌های روحی را خبرهای جعلی در مورد کرونا می‌دانند.

دولت‌ها تلاش می‌کنند تا با وضع قوانین مختلف از انتشار اخبار جعلی در مورد کرونا جلوگیری و با هر فرد خاطی که اطلاعات دروغ به مردم بدهد به شدت برخورد کنند. با اینکه ساختار و رفتار ویروس کووید-19 به روشنی برای پزشکان مشخص نیست اما فناوری هوش مصنوعی می‌تواند با اطلاعاتی اندکی خبرهای جعلی در مورد این بیماری را تشخیص داده و کاربران را نسب به درست نبودن آن داده‌ها مطلع کنند.

آمادگی جسمی و روحی برای مقابله با بیماری کرونا

در صورتی که مردم بدانند هر خبری درباره بیماری کرونا درست نیست قطعا کمتر نگران شده و از فشار روانی وارد بر آن‌ها کاهش می‌یابد. تصور کنید در کنار لپ‌تاپ خود در حال جستجوی اخبار برای اطلاع از آخرین آمار کرونا در جهان هستید و ناگهانی پیامی مبنی بر تولید داروی این بیماری را مشاهده می‌کنید در این لحظه هوش مصنوعی به کمک شما آمده و درست یا غلط بودن آن خبر‌ها را اعلام می‌کند.

بدون شک هرکس اطلاعات و آگاهی بیشتری نسبت به کرونا داشته باشد راحت‌تر زندگی کرده و احتمال ابتلا به بیماری در او کاهش می‌یابد. می‌توان گفت نترسیدن از کرونا در گرو اعتماد به نفس و آگاهی از روش‌های پیشگیری است. ماشین‌ها و ابزارهای هوشمندی که اکنون در شرکت‌های مختلف ساخته می‌شوند بیش از گذشته زبان انسان‌ها و ارتباط آن‌ها با یکدیگر را درک می‌کنند. چنین توانایی به محققان اجازه می‌دهد آلودگی‌های اطلاعاتی را حتی در زمان ارتباطات اینترنتی کاربران با یکدیگر ردیابی کرده و امنیت شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های ارتباطی را افزایش دهند.

محققانی که روی پروژه ردیابی آلودگی‌های اطلاعاتی در فضای وب فعالیت می‌کنند، معتقدند فناوری‌های هوشمند به ویژه فناوری هوش مصنوعی دسترسی‌های کاربران به منابع قابل استناد در زمینه‌های مختلف را محدود نکرده و تنها برای کاربرانی که قصد دارند با سوء استفاده از ناآگاهی مردم خبر یا تصاویر جعلی را منتشر کنند محدودیت ایجاد می‌کند. در میان انبوه داده‌ها که همه روزه در سایت‌ها مختلف منتشر می‌شود تشخیص اطلاعات صحیح از دروغ، کار بسیار مشکلی است ولی الگوریتم‌های هوش مصنوعی به گونه‌ای توسعه یافته که داده‌های جعلی را در مدت زمانی بسیار کوتاه شناسایی کرده و منابع منتشر کننده آن‌ها را نیز معرفی می‌کند.

اطلاعات نادرست آمادگی مردم برای مقابله با بحران را کاهش می‌دهد

در بسیاری از کشورهای دنیا پس از شیوع کرونا مسئولان بهداشتی رفتارهای دوگانه‌ای را در پیش گرفتند و همین موضوع یکی از عوامل  بالا رفتن آمار مبتلایان به ویروس کووید-19 بود. به عنوان مثال در اوایل شیوع این بیماری سازمان جهانی بهداشت پوشیدن ماسک را برای همه مردم ضروری نمی‌دانست ولی حالا پوشیدن ماسک در تعداد زیادی از کشورها اجباری شده و مردم باید این قانون را عایت کنند. تحقیقات نشان می‌دهد اگر از ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای درک رفتار ویروس کرونا استفاده می‌شد شاید زودتر قانون اجباری شدن ماسک در کشورها اجرایی می‌گردید.

قطعا بلاتکیفی و رفتارهای دوگانه مسئولان بهداشتی در هر کشوری اعتماد مردم نسبت به نهادهای دولتی را از بین برده و مردم در شرایط که باید بیش از گذشته به فکر سلامت خود و سایر افراد جامعه باشند قوانین مربوط به پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری هوشمند را نادیده می‌گیرند.

موتورهای جستجو خبرهای نادرست را نمایش نمی‌دهند

قرار است به زودی پرطرفدارترین موتورهای جستجوی اینترنتی به فناوری‌ ردیابی هوشمند مجهز شوند. یعنی زمانی که کاربران در مورد موضوعی مشخص همانند بیماری کرونا جستجو می‌کنند تنها اطلاعات صحیح و قابل اعتماد منتشر شده و خبرهای غیرواقعی، دیگر نمایش داده نمی‌شوند. کارشناسان فضای مجازی امیدوارند در آینده‌ای نزدیک ایمنی اطلاعات و امنیت کلی فضای مجازی به حدی برسد که کاربران، دیگر نگرانی از بابت مطالعه داده‌های نادرست نداشته باشند.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی فناوری پیشرفته آلودگی اطلاعاتی فناوری هوش مصنوعی بیماری کرونا جعلی در مورد داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اتریش خواستار تلاش‌های تازه‌ای برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی شد که می‌تواند به اصطلاح «ربات‌های قاتل» ایجاد کنند. این در حالی است که اتریش یک کنفرانس را برگزار کرده است که هدف آن احیای بحث‌های متوقف شده درباره استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی بود.

با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، سیستم‌های تسلیحاتی که می‌توانند بدون مداخله انسان کشتار کنند، به ما نزدیک‌تر می‌شوند و چالش‌های اخلاقی و قانونی را به وجود می‌آورند که اغلب کشور‌ها می‌گویند باید به زودی به آنها رسیدگی شود.

الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش در نشست سازمان‌های غیردولتی و بین المللی و همچنین نمایندگان ۱۴۳ کشور جهان گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این لحظه بدون اقدام بگذرد. ​​اکنون زمان توافق بر سر قوانین و هنجار‌های بین المللی برای تضمین کنترل انسانی است.

وی در سخنرانی افتتاحیه کنفرانسی با عنوان «انسانیت بر سر دوراهی سیستم‌های تسلیحاتی خودمختار و چالش مقررات» گفت: حداقل اطمینان حاصل کنیم که عمیق‌ترین و گسترده‌ترین تصمیم درباره اینکه چه کسی زندگی می‌کند و چه کسی می‌میرد، در دست انسان‌ها باشد و نه ماشین‌ها.

سال‌ها بحث در سازمان ملل به نتایج ملموسی نرسیده است و بسیاری از شرکت‌کنندگان در کنفرانس دو روزه در وین گفتند که روزنه اقدام به سرعت در حال بسته شدن است.

میرجانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، در یک میزگرد در این کنفرانس گفت: عمل کردن و اقدام بسیار سریع بسیار مهم است.

او افزود: آنچه امروز در زمینه‌های مختلف خشونت می‌بینیم، شکست‌های اخلاقی در مواجهه با جامعه بین‌المللی است؛ و ما نمی‌خواهیم با سپردن مسئولیت کنترل خشونت، به ماشین‌ها و الگوریتم‌ها، چنین شکست‌هایی را تسریع کنیم.

هوش مصنوعی در حال حاضر در میدان جنگ استفاده می‌شود. دیپلمات‌ها می‌گویند هواپیما‌های بدون سرنشین در اوکراین طوری طراحی شده اند که وقتی فناوری پارازیت سیگنال ارتباط آنها را با اپراتورشان قطع می‌کند، راه خود را به سمت هدف خود بیابند.

آمریکا گفت که در حال بررسی گزارش مبنی بر استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف بمباران در غزه است.

ژان تالین، برنامه‌نویس نرم‌افزار و سرمایه‌گذار فناوری، گفت: ما قبلاً دیده‌ایم که هوش مصنوعی اشتباهات انتخابی را به روش‌های بزرگ و کوچک انجام می‌دهد، از تشخیص نادرست سر طاس داور به‌عنوان توپ فوتبال گرفته تا مرگ عابران پیاده بر اثر عدم تشخیص خودروهای خودران.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • چند ترفند ساده برای آن‌که هوش مصنوعی، اطلاعات شما را ندزدد
  • چطور از دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات حساس جلوگیری کنیم؟
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • دستاورد‌های اطلاعاتی گرانقیمت ایران پس از عملیات «وعده صادق»
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط