Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@05:53:40 GMT

ابتکار شهید صیاد شیرازی در زمین‌گیر کردن منافقین

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۴۶۶۵

ابتکار شهید صیاد شیرازی در زمین‌گیر کردن منافقین

عملیات مرصاد در چهارم مرداد سال ۱۳۶۷ با هدف پاکسازی و مقابله با منافقین در غرب کشور اجرا شد و نیروهای رجوی که عملیات «فروغ جاویدان» را آغاز کرده بودند، بعد از سه روز، دست از پا درازتر برگشتند.

به گزارش مشرق، جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۷ تیر سال ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت تا جنگی که از سوی دشمن بعثی با حمایت بیش از ۸۰ کشور علیه ملت ایران آغاز شده بود، به اتمام برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چهار روز بعد از پذیرش قطعنامه از سوی دو طرف، رژیم بعثی صدام در تاریخ ۳۱ تیر با هدف تصرف دوباره خرمشهر و اهواز، حمله‌ای جدید را به مرزهای ایران آغاز کرد و بعد از این حمله نیز، حملات دیگری در مناطق غربی کشور صورت گرفت، لذا رزمندگان اسلام نیز که از حیله صدام با خبر بودند، در منطقه ماندند و این توطئه صدام را خنثی کردند.

دشمن بعثی وقتی رشادت و مقاومت رزمندگان اسلام را دید، در نهایت، سوم مرداد سال ۱۳۶۷ به‌صورت رسمی عقب‌نشینی خود را اعلام کرد اما این اقدام دشمن نیز برای انجام اقدامی جدید صورت گرفت، چراکه دشمن بعثی تمام تجهیزات و حتی نیروی انسانی باقی مانده از جنگ هشت ساله را در اختیار سازمان منافقین قرار داد تا آن‌ها با اجرای عملیات‌های مختلف، ایران را تحت فشار قرار دهند. به این ترتیب بود که عملیاتی تحت عنوان «فروغ جاویدان» در منطقه غرب کشور در محور اسلام‌آباد - قصرشیرین برنامه‌ریزی شد.

از طرفی، منافقین به‌دلیل مبارزه انقلابیون با عناصر اصلی آن‌ها در سال ۱۳۶۰ در تهران، از جمهوری اسلامی ایران کینه به دل داشتند، به‌طوری که مسعود رجوی بارها در سخنرانی‌ها اعلام می‌کرد که انتقام یارانش را از جمهوری اسلامی ایران خواهد گرفت.

همچنین قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ واکنش مسعود رجوی را نیز در پی داشت، به‌طوری که رجوی سه روز قبل از شروع عملیات «فروغ جاویدان»، اعضای اصلی سازمان را به دور خود جمع کرد و به آن‌ها اعلام کرد که بدون توجه به قطعنامه صادر شده، عملیات را اجرا خواهیم کرد. با همه این تفاسیر منافقین با حدود پنج هزار نفر که غالباً زنان و دختران بودند، از غرب کشور و مرز خسروی وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شدند و بدون درگیری خیلی سریع قصرشیرین و اسلام آباد را به تصرف درآوردند. اعضای سازمان منافقین به دلیل کینه‌ای که از نظام جمهوری اسلامی ایران داشتند، بار دیگر با جنایت‌هایی که در غرب کشور انجام دادند، همگان را یاد اتفاقات و ترورهای سال ۱۳۶۰ انداختند.

دشمن بعثی که در زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی در آن دوران زبان‌زد بود، بدون درنظر گرفتن مفاد قطعنامه، همزمان با آغاز عملیات فروغ جاویدان، با هماپیماهای خود مناطقی از جنوب کشور را بمباران کرد تا بخشی از رزمندگان از بیم حمله مجدد دشمن بعثی در جنوب کشور بمانند تا نیروهای سازمان منافقین بتوانند به راحتی به پیشروی خود در غرب کشور ادامه دهند.

وضعیت ادامه داشت که سپاهیان اسلام و ارتشی‌های دلاور، آخرین عملیات جمهوری اسلامی ایران را با عنوان عملیات مرصاد و به فرماندهی سپهبد شهید صیاد شیرازی با هدف پاکسازی مناطق غربی کشور از لوث وجود منافقین اجرا کردند.

شهید صیاد شیرازی، شب پیش از عملیات را اینگونه تشریح می‌کند: «شبانه خودم را با یک فروند هواپیمای فالکون، به کرمانشاه رساندم و صحنه پیشروی دشمن را از نزدیک مشاهده کردم و متوجه اوضاع شدم. چنان جو پریشانی و اضطراب در مردم ایجاد شده بود که سراسیمه از خانه بیرون آمده بودند. از طرفی جاده کرمانشاه به بیستون از خودروهایی که در انتظار جابه جایی بودند مملو بود و ترافیک سنگینی ایجاد شده بود. بر این اساس با یک فروند هلی‌کوپتر از فرودگاه به سمت یکی از قرارگاه‌های تاکتیکی سپاه پاسداران مستقر در طاق بستان حرکت کردیم، نیمه شب بود و تا ساعت یک و نیم نتوانستیم ماهیت دشمن را بدست آوریم که چه کسی است. همین طور در حال پیشروی بودند و ساعت پنج به پایگاه رفتم. همه را آماده و مهیا برای توجیه دیدم. پس از توجیه خلبانان تأکید کردم وضعیت خیلی اضطراری است. چاره‌ای نداریم. هلی‌کوپترهای کبری باید آماده باشند. یک تیم ارتش آماده شد. ابتدا خودم با یک هلی‌کوپتر ۲۱۴ برای شناسایی دقیق و هماهنگی به سمت مواضع حرکت کردم و به این ترتیب اولین عملیات را علیه نیروهای مهاجم و منافق آغاز کردیم.»

هوانیروز جمهوری اسلامی ایران بمباران مواضع منافقان را آغاز کرد و از طرفی درگیری شدیدی بین رزمندگان با منافقین در تنگه مرصاد شکل گرفت. در این تنگه بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای دشمن کشته شدند و مابقی هم اقدام به فرار کردند. یکی از اقدامات آن‌ها این بود که در مسیرها از افراد انتحاری استفاده می‌کردند تا فرماندهان به سمت خاک عراق فرار کنند. از سوی دیگر دشمن بعثی وقتی با این صحنه مواجه شد، اقدام به بمباران مواضع رزمندگان اسلام کرد، به‌طوری که افراد بسیاری در این زمان به شهادت رسیدند.

درگیری‌ها در منطقه چهارزبر شدید بود، اما سپاهیان اسلام که عزم خود را برای مقابله با منافقان جزم کرده بودند، بعد از آزادسازی اسلام آباد، به سمت کرند حرکت کردند.

یکی از فرماندهان سپاه پاسداران در تشریح عملیات می‌گوید: «۱۱ روز قبل از حمله منافقین به داخل کشور، با خبر شدیم که تغییرات جدیدی در آرایش ناوگان‌های مستقر در خلیج فارس و دریای عمان به وجود آمده است. به طور مثال ناو هواپیمابر وینسنس به طرف دهانه تنگه هرمز آمده بود و ناوهای انگلیسی حرکات مشکوکی را انجام می‌دادند. در همین موقع ۵۳ نفر از نمایندگان کنگره آمریکا (به نقل از رادیو منافق) طی نامه‌ای از وزارت امور خارجه خواسته بودند که دولت ریگان در جهت تقویت سازمان منافقین به عنوان آلترناتیو آینده حکومت ایران برنامه‌ریزی کند.

دو روز بعد از این قضایا یعنی ۹ روز قبل از حمله آن‌ها و درست بعد از قبول قطعنامه ۵۹۸ از طرف ایران اسلامی، عراق در دو جبهه غرب و جنوب دست به تحریکات وسیعی زد. در جنوب خود را تا جاده خرمشهر ـ اهواز رساند و به طرف جاده اهواز حرکت کرد و قصد داشت خرمشهر را دور بزند و در غرب از محور ازگله ـ قصر شیرین ـ سرپل‌ ذهاب ـ گیلانغرب ـ سومار ـ نفت‌شهر و میمک به عمق ۳۰ کیلومتر به داخل کشور تعرض کرد. به لطف خداوند، در جنوب بچه‌ها با آمادگی که داشتند و همچنین با حضور وسیع و به موقع مردم، ضربه مهلکی را به دشمن وارد آوردند و او را تا مرزهای بین‌المللی عقب راندند اما در غرب دشمن تجاوزش را گسترش می‌داد.

در این مدت سعی کرد که از محور سومار خودش را به سه راهی استراتژیک اسلام آباد ـ ایلام ـ ایوان غرب و همچنین در منطقه گیلانغرب هم می‌خواست خودش را به سه راهی دیگری برساند اما خوشبختانه همان طور که از رادیو شنیدید مردم ایوان دلاورانه مقاومت کرده و تعدادی از تانک‌هایشان را منهدم کردند و سه دستگاه از آن‌ها را هم به غنیمت گرفتند و تعدادی هم اسیر گرفتند؛ و دشمن بعثی ناچار شد که ۱۱ کیلومتر از آن سه راهی مهم عقب‌نشینی کند. رزمندگان یکی از تیپ‌ها نیز ۱۱ تانک دشمن را منهدم کردند و دشمن به ناچار عقب‌نشینی کرد. قرار بود وقتی منافقین به تهران رسیدند، با پخش یک اعلامیه شدیداللحن از کشورهای دیگر درخواست حمایت کنند و آن‌ها نیز منافقین را حمایت نمایند.»

به هر حال عملیات فروغ جاویدان منافقین جز شکست و بی‌آبرویی چیزی برای دشمن نداشت و رژیم صدام نیز بار دیگر چهره منحوس خود را به جهانیان نشان داد. عملیات مرصاد بیش از یک هزار کشته و یک هزار و ۵۰۰ مجروح برای منافقین در پی داشت.

با اینکه عملیات مرصاد به پایان رسیده بود، اما برخی از منافقین که در مناطقی از اسلام آباد با هدف تجدید قوا مخفی شده بودند در صدد ضربه مجدد به رزمندگان بودند، اما رزمندگان در قالب گروه‌های مختلف با شناسایی مخفیگاه‌های این افراد، آن‌ها را کشته و یا به اسارت درآوردند و این‌گونه بود که عملیات به اصطلاح فروغ جاویدان مسعود رجوی با سد محکمی به نام اراده و رشادت رزمندگان اسلام مواجه شد. عملیات مرصاد بعد از سه روز با موفقیت به پایان رسید.

منبع: دفاع پرس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت قرارداد ایران و چین عملیات مرصاد شهید صیاد شیرازی دفاع مقدس مسعود رجوی مریم رجوی منافقین جمهوری اسلامی ایران سازمان منافقین رزمندگان اسلام عملیات مرصاد فروغ جاویدان اسلام آباد دشمن بعثی غرب کشور سال ۱۳۶۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنرانی اخیر ابوعبیده، نویدبخش پیروزی مقاومت بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رأی الیوم نوشت سخنرانی اخیر ابوعبیده و اشاره او به حمله ایران و نیز تشکر از کشور‌های حامی ازجمله عراق و لبنان و یمن نشان می‌دهد معادلات جدیدی در حال شکل گیری است.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود در تازه‌ترین یادداشت خود آورده است: میلیون‌ها نفر بی صبرانه در انتظار سخنان ابوعبیده سخنگوی رسمی گردان‌های قسام هستند، به چند علت: نخست این که سخنرانی‌های او کوتاه و مختصر است. دوم این که درباره دستاورد‌های مقاومت در میادین مقابله با اشغالگران اخبار خوب و جدیدی می‌دهد که روحیه‌ها را تقویت می‌کند. سوم این که به دنبال شهرت و مشهور شدن در رسانه‌ها نیست. چهره خود را می‌پوشاند و فقط صدای پرطنین اوست که روح مقاومت و پایداری را تقویت می‌کند.
او در پیام ویدئویی خود که دیروز سه شنبه به مناسبت گذشت ۲۰۰ روز از آغاز جنگ در غزه و پایداری و پیروزی مقاومت منتشر شد به چند نکته اساسی اشاره کرد: نخست، تشدید مقاومت در همه شکل‌های آن و در همه عرصه‌ها را خواستار شد. این امر نشان می‌دهد روز‌ها و هفته‌های آتی شاهد افزایش تنش در میادین رویارویی خواهیم بود.
دوم، تاکید کرد که دشمن هنوز در شن و ماسه‌های غزه گرفتار است و دستاوردی جز خفت و ننگ و شکست نداشته و هنوز نتوانسته است حاصلی جز کشتار جمعی و ویرانی و قتل درو کند و چه در غزه بماند و چه خارج شود در هر دو صورت هزینه‌های سنگینی به او تحمیل خواهد شد.
سوم، تاکید مجدد بر این امر که فشار نظامی بر گردان‌های مقاومت نتیجه‌ای جز ثبات بر مواضع و حفظ کامل حقوق ملت فلسطین نخواهد داشت و نباید انتظار هیچ نوع عقب نشینی و امتیاز دادن را داشته باشیم.
چهارم، جنبش حماس به هیچ وجه از شروط خود در مورد عقب نشینی کامل نظامیان اسرائیلی از غزه و رفع محاصره آن و بازگشت همه آوارگان به خانه هایشان و آغاز فوری عملیات بازسازی کوتاه نخواهد آمد و این شروط باقی هستند و ریشه دارتر می‌شوند.
پنجم، اشاره به واکنش نظامی ایران (عملیات وعده صادق) که با شلیک ۳۶۰ موشک و پهپاد همراه بود و قواعد جدیدی برای جنگ وضع کرد و محاسبات دشمن را به هم ریخت.
ششم، تقدیر و تشکر فراوان از مقاومت فزاینده مقابل اشغالگران در کرانه باختری و توصیف آن به عنوان واکنش عصبی اشغالگران که نشانگر پیروزی مقاومت و به هم ریختگی و ناامیدی دشمن است.
هفتم، تقدیر و تشکر از همه طرف‌های عربی، از جمله مردم و گروه‌های مختلف و به ویژه عراق و لبنان و یمن که از عملیات طوفان الاقصی حمایت کردند.
این که گردان‌های مقاومت در نوار غزه به مدت ۲۰۰ روز پایداری می‌کنند آن هم در برابر چهارمین ارتش قوی در جهان که مورد حمایت ابرقدرت‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه است؛ در حالی که تانک و گنبد آهنین و ناو جنگی و انواع هواپیما‌های گروه اف و بیش از ۵۶۰ هزار سرباز ندارند، این یک پیروزی بزرگ و بی سابقه در هر مکان دیگری ازجهان و مایه افتخار و سربلندی است.
مقاومت که در نوار غزه تحت محاصره و گرسنه است همان است که فرمانده اطلاعات نظامی اسرائیل را به زانو در آورد و رژیم اشغالگر را به عقب کشیدن همه گردان‌ها ولشکرهایش کرد تا برای جلوگیری از افزایش خسارات فرار کنند و به این ترتیب اسطوره بازدارندگی اسرائیل را نابود کرد وپایه‌های طرح صهیوینستی را به لرزه درآورد و آن را از ریشه درآورد. این مقاومت و میلیون‌ها نفر از یارانش حق دارند گذشت ۲۰۰ روز پایداری و مقاومت و درهم شکستن همه طرح‌های دشمن و ایجاد ترس و وحشت در میان صوف شهرک نشینان و حامیانش را جشن بگیرند.
به لطف گردان‌های مقاومت و پایداری آنها در نوار غزه و یکپارچگی جبهه ها، ایران نیز به یک کشور مقابله کننده تبدیل شد و یمن هم ابرقدرتی شد که بدون ترس و تردید مقابل ناو‌های نظامی و تجاری آمریکا می‌ایستد. مناطق جلیل علیا و سفلی در در شمال فلسطین اشغالی اکنون گلوله‌ای از آتش هستند که باعث گریختن ۲۵۰ هزار شهرک نشین از ترس موشک‌ها و پهپاد‌های حزب الله شده است و این موشک‌ها و پهپاد‌ها یک جنگ فرسایشی طولانی مدت را از جنوب لبنان رقم زده اند. البته موشک‌ها و پهپاد‌های مقاومت اسلامی در عراق نیز با قدرت وارد میدان دشه اند و پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه و شهرک ایلات و فرودگاه حیفا و سکو‌های گازی دشمن در میدان کاریش را بمباران می‌کنند.
ابوعبیده که به نامی طغیانگر برای متولدین نسل پیروزی در سراسر جهان عربی و اسلامی تبدیل شده است هرگاه برای سخنرانی جلو دوربین قرار می‌گیرد بشارت پیروزی و بازگشت روح کرامت به امت محمد (ص) و بیدار کردن آن از خواب عمیقش را می‌دهد.
یادداشت خود را با سخنان ابراهیم رئیس رئیس جمهور ایران در نخستین اظهارات او هنگام سفر به کشور همسایه، پاکستان، در روز سه شنبه به پایان می‌بریم که به اسرائیل هشدار داد اگر به خاک ایران حمله کند از صفحه وجود محو خواهد شد و چیزی به نام رژیم صهیونیستی از آن باقی نخواهد ماند.
آیا این اسرائیل جرئت حمله به ایران یا سفارتخانه‌ها و مستشاران این کشور در داخل یا خارج از خاک آن را بعد از عملیات وعده صادق که تکمیل کننده عملیات طوفان الاقصی و ۲۰۰ روز پایداری بود خواهد یافت: جواب خیر است.
تا وقتی یحیی السنوار و مشاوران او جنگ قهرمانانه را از قلب نوار غزه هدایت می‌کنند و تا وقتی ابوعبیده نعمه پیروزی را هراز چندگاه سر می‌دهد این به آن معناست که دوران اسرائیل به سر آمده و زمان رشد و نمو جهان عربی جدیدی با عنوان مقاومت و شهادت بر ویرانه‌های آن است.

دیگر خبرها

  • مسوولان برای رفع دغدغه های کارگران تلاش کنند
  • یادواره شهید آبروی محله در روستای بن زرد و رودشتی
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد
  • بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق
  • طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران
  • دشمن با اقتدار تنبیه شد
  • جهان اسلام بعد از عملیات وعده صادق مورد تکریم واقع شد
  • سخنرانی اخیر ابوعبیده، نویدبخش پیروزی مقاومت بود