Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای غیرحرفه‌ای‌های بورس طراحی شده است اما از شواهد برمی‌آید اقبال سرمایه‌گذاران خرد به این صندوق‌ها کم است و حتی تازه‌واردان بازار سرمایه هم ترجیح می‌دهند به‌صورت مستقیم به خریدوفروش سهام بپردازند. حرفه‌ای‌های این بازار به مبتدیان توصیه می‌کنند اگر قصد سرمایه‌گذاری رقم بالایی در بورس دارند حتما به سراغ صندوق‌ها بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال درصد کمی از سرمایه خود را به‌صورت مستقیم وارد بازار کنند تا تمرین بورس کرده باشند و با بازار آشنا شوند.

همایون دارابی، تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه «برای همه سرمایه‌گذاران در بورس نمی‌شود، یک نسخه واحد تجویز کرد» گفت: هر کس بنا بر شرایط سنی، شغلی و تجربه‌ای که دارد باید یک راهکار و استراتژی سرمایه‌گذاری برای خود تنظیم کند. به همین دلیل سهامداران در بازار سرمایه را بر اساس دو فاکتور کلی دسته‌بندی می‌کنیم.

وی می‌افزاید: یکی از این فاکتورها سن و شغل فرد است و دیگری میزان سرمایه‌ای که می‌خواهد وارد بورس کند. عموما به افراد جوان که تاکنون تجربه شغلی نداشتند، تازه وارد بازار کار شدند و سرمایه کمی نیز دارند سفارش می‌کنیم بازار را تجربه کنند. البته باید کلاس بروند و آموزش ببینند. این گروه باید بازار را تجربه کنند چون می‌توانند در بلندمدت در بازار حاضر باشند و از بازار استفاده کنند، ضمن اینکه فرصت ریسک کردن را هم دارند.

معامله مستقیم یا غیرمستقیم؟

دارابی در همین حال تاکید می‌کند: در مقابل نیز به افرادی که میانسال هستند، به سن‌های بالا رسیده‌اند، شغل دارند، درگیر کار هستند و وقت کافی هم ندارند سفارش می‌کنیم برای سرمایه‌گذاری در بورس روش‌های غیرمستقیم را انتخاب کنند؛ به عبارت دیگر به آنان می‌گوییم یا نزد یک سبدگردان، سبد سهام درست کنند، از مرکز مشاوره بهره ببرند یا به‌صورت خرید واحدهای صندوق‌های مشاع، اعم از قابل معامله و غیرمعامله در بازار سرمایه حاضر شوند. چون وقت کافی و فرصت ریسک کردن ندارند.

وی همچنین یادآور می‌شود: در کنار این دو فاکتور افرادی که سرمایه بالایی دارند و از سوی دیگر تازه‌کار نیز هستند، قطعا باید از خدمات مشاوره، سبدگردانی و صندوق‌ها استفاده کنند چون رقم سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه است و ریسک بالایی را هم به همراه دارد. اما اگر رقم سرمایه‌گذاری کم است و سن و سال اجازه ریسک کردن را می‌دهد می‌توانند به‌صورت مستقیم در بازار معامله کنند و می‌توانند امیدوار هم باشند که از بازار سود ببرند. البته هر کاری به ویژه سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نیازمند مطالعه، دانش و پیگیری نیز است و نباید از این نکته غفلت کرد. دارابی معتقد است افرادی که اکنون در بازار سرمایه فعال هستند هر دو طیف سرمایه‌گذار را شامل می‌شوند؛ یعنی برخی به‌صورت مستقیم معامله می‌کنند و برخی نیز از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری. او می‌گوید افزایش میزان ارزش صندوق‌ها بیانگر این است که گرایش مردم به این روش زیاد است.

کاهش تمایل مبتدیان به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

اما ابوالفضل شهرآبادی، مدیرعامل سبدگردان داریک پارس از کاهش تمایل دارندگان نقدینگی‌های خرد به سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها گلایه دارد، توضیح می‌دهد: استقبال خوبی از بازار سرمایه شده است؛ به ویژه دو سال اخیر اوج استقبال بوده که تازه‌واردان زیادی به بازار داشتیم. اما نکته‌ ناخوشایند کاهش تمایل این افراد برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است؛ طوری که اکثر این تازه‌واردان دوست دارند مستقیم سهام خرید و فروش کنند.

مدیرعامل سبدگردان داریک پارس با بیان اینکه «متاسفانه سرمایه‌گذاران جدید با گرفتن مشاوره‌های بعضا غیرحرفه‌ای خود راسا به خرید و فروش سهام اقدام می‌کنند که به عقیده من این کار ماهیتا اشتباه است» می‌افزاید: در هیچ بازاری نباید بدون رعایت اصول آن وارد شد؛ به خصوص بورس که ریسک‌های متنوع و بالایی دارد. در ادبیات مالی جهان همیشه توصیه می‌شود سرمایه‌گذاران تازه‌وارد و غیرحرفه‌ای روش غیرمستقیم را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند. روش غیرمستقیم نیز شامل تشکیل سبد یا خریدن واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. در ایران نیز باید این اتفاق بیفتد و تازه‌واردان باید این روش را در پیش بگیرند.

شهرآبادی با تاکید بر اینکه «سهامداران تازه‌وارد باید از معامله سهام به‌صورت مستقیم خودداری کنند مگر اینکه بخواهند همزمان با سرمایه‌گذاری، با سازوکار بورس هم آشنا شوند» می‌گوید: در این صورت هم نباید ریسک کنند و کل سرمایه خود را به‌صورت مستقیم مدیریت کنند. بلکه می‌توانند بخش اصلی پول خود را که برای سرمایه‌گذاری آورده‌اند، در صندوق ببرند و با بخش جزئی آن، خرید و فروش سهام را تمرین کنند. مثلا دو تا سه درصد از مبلغ سرمایه‌گذاری خود را به‌صورت مستقیم در دست بگیرند و سهام خرید و فروش کنند تا با بازار سرمایه آشنا شوند. البته همین تمرین نیز باید توام با مطالعه و آموزش باشد.

وی می‌افزاید: این افراد باید بخش اصلی پول خود را در صندوق‌ها و سبدها ببرند. ما به آنان توصیه می‌کنیم که رقم‌های بالا را در سبد ببرند و رقم‌های پایین‌تر را در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

 

 دنیای اقتصاد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صندوق های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری بازار سرمایه صورت مستقیم سرمایه گذاران تازه واردان خرید و فروش تازه وارد صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!

صندوق سهامی ETF سرو از سال ۱۳۹۸ تا‌کنون ۱۳۵۰ درصد بازدهی کسب کرده، به‌عبارتی سرمایه‌ ۱۰۰ میلیونی افراد در این صندوق ۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان شده است.

برخلاف باور عموم، بورس در بلند‌مدت بازدهی بالاتری از سایر بازارهای مالی(طلا، ارز، مسکن و…) داشته است. مهم‌ترین علت ضرر افراد در بورس نداشتن دانش و خرید سهام بدون تحلیل و بررسی کافی است که با تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مساله حل شده است.

نگاهی به عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری اثبات می‌کند بورس بازاری است که می‌تواند از تمامی بازارها مانند طلا، دلار، مسکن و... بازدهی بیشتری داشته باشد. برای نمونه یکی از نمادهای بورسی بنام صندوق ETF «سرو» توانسته در ۵ سال گذشته سود یا بازدهی ۱۳۵۰ درصدی داشته باشد که از طلا، دلار، مسکن حتی شاخص کل بورس بیشتر بوده است.

*برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان سایت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج یا صفحه «صندوق سهامی سرو» را باز‌کنید یا با شماره 02179326 تماس بگیرید.

نماد‌ ETF «سرو» چیست و چگونه بازدهی ۱۳۵۰ کسب کرده است؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری ابزارهای نوینی هستند که برای سرمایه‌گذاری عامه مردم در بورس طراحی شده است، با این صندوق‌ها بورس از یک بازار خاص و حرفه‌ای به یک بازار عام برای تمامی افراد جامعه تبدیل شده است و تمامی افراد با هر سن و دانشی می‌توانند برای آینده خود در بورس سرمایه‌گذاری کنند.

این صندوق‌ها توسط معامله‌گران حرفه‌ای و با تجربه بورسی مدیریت می‌شود و افراد با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها در واقع غیر‌مستقیم وارد معامله‌گری بهترین سهم‌های بورس می‌شوند، این صندوق‌ها مانند ETF «سرو» بازدهی بالاتر از شاخص‌کل بورس و افرادی که مستقیم سهام می‌خرند بازدهی بالاتری کسب می‌کنند.

برای مثال صندوق ETF «سرو» از سال ۱۳۹۸ تا کنون ۱۳۵۰ درصد بازدهی کسب کرده در حالی که افرادی که مستقیم سهام‌ شرکت‌های بورسی را خریداری کردند بعضا همچنان در ضرر هستند و یا از شاخص‌ بورس جا مانده اند.

ETF «سرو» مناسب سرمایه‌‌گذاری کدام افراد است؟

افرادی که دانش و وقت معامله‌گری در بورس را ندارند افرادی که می‌خواهند با پول کم و ماهانه سرمایه‌گذاری کنند، حداقل ۵۰۰ هزار‌تومان افرادی که می‌خواند ارزش پول خود را در برابر تورم حفظ کنند افرادی که می‌خواهند در بلند‌مدت بیشتر از طلا، مسکن و دلار و... سود بیشتری کسب کنند افرادی که می‌خواهند برای آتیه فرزندان خود سرمایه‌گذاری کنند و...

با خرید نماد ETF «سرو» چه میزان بازدهی یا سود کسب می‌کنیم؟

بازدهی یا سود سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها بستگی به وضعیت شاخص بورس و عملکرد صندوق‌ها دارد، عملکرد گذشته ETF «سرو» نشان می‌دهد این نماد همیشه از شاخص‌کل و سایر بازارها مانند طلا، دلار، مسکن، خودرو و... سود یا بازدهی بیشتری داشته است.

نقد‌شوندگی و نحوه برداشت سرمایه از ETF «سرو»

بازدهی بالاتر از شاخص، صرفا یکی از مزایای ETF «سرو» است، یکی دیگر از مزیت‌های این صندوق، نقدشوندگی نامحدود به دلیل بازارگردانی مناسب است. افراد هر زمان که اراده کنند می‌توانند پول خود را به قیمت همان لحظه از صندوق خارج کنند و برخلاف سایر سهم‌ها در صندوق ETF «سرو» صف فروش شکل نمی‌گیرد.

نقد شوندگی سریع یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی است که دارایی‌های دیگر از آن برخوردار نیستند، مثلا سکه، طلا، خودرو، مسکن و... را نمی‌توان به راحتی نقد کرد و تشریفات فروش و هزینه‌های اضافی دارند.

ETF «سرو» چه میزان دارایی تحت مدیریت دارد؟

دارایی تحت مدیریت صندوق‌ها به معنای اعتماد مردم به عملکرد و مدیریت این صندوق‌ها است، در حال حاضر صندوق سهامی سرو بیش از 15 هزار ۱۰۰ میلیارد ریال دارایی تحت مدیریت دارد که جزو بهترین‌ها در بورس ایران است.

*چگونه در صندوق سهامی سرو سرمایه‌گذاری کنیم؟

صندوق سهامی سرو ETF است و بر روی تابلوی معاملات بازار سهام قابل خرید و فروش است، افرادی که کد‌بورسی دارند می‌توانند به راحتی با جستجوی نماد «سرو» این صندوق را خریداری کنند. و افرادی که کد‌بورسی ندارند می‌توانند با شماره 02179326 تماس بگیرند و با دریافت کد‌بورسی در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند.

کدبورسی دارید / ورود به سامانه معاملاتی کارگزاری / رفتن به قسمت جستجو / وارد کردن عبارت «سرو» / خرید به میزان دلخواه کد بورسی ندارید / تماس با شماره 02179326 / دریافت کدبورسی / خرید نماد سرو

برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید به صفحه «صندوق سهامی سرو» مراجعه کنید و شماره خود را ثبت کنید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذار معروف: هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد