Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکنون به زمانه ما تندپاتر از عمر دریغ‌شده، ارزش پول ملی است که انگار حقوق سر برج ما حقوق‌بگیران، مشتی برف است در تیغ آفتاب تیرماه.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، شیخ اجل می‌فرماید: «عمر برف است و آفتاب تموز/ اندکی مانده خواجه غرّه هنوز» (تموز نام ماه اول تابستان در تقویم‌های شمسی عربی و رومی است، یعنی تقریبا معادل تیرماه خودمان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

) گرچه منظور سعدی شیرین‌سخن در این بیت در دیباچه گلستان، نهیب بر آدمی برای مراقبت از عمر باقیمانده است اما در آن روزگار سعد بن اتابک اعظم که جناب سعدی می‌زیست، درهم و دینار ته جیب مردم همچون امروز در تندباد گرانی و تورم، بر باد نبود که اگر بود، شاید سعدی به این شیرین‌سخنی نبود.

علی‌‌ای‌حال، اکنون به زمانه ما تندپاتر از عمر دریغ‌شده، ارزش پول ملی است که انگار حقوق سر برج ما حقوق‌بگیران، مشتی برف است در تیغ آفتاب تیرماه. به‌تازگی مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرف‌کننده در تیر 99 را منتشر کرده که نشان می‌دهد حتی نسبت به خرداد امسال شیب گرانی بیشتر شده و این یعنی تورم همچنان رو به افزایش است. عمده این اتفاق هم مربوط به بالارفتن نرخ ارز در تیرماه می‌شود که موجب شده تورم نقطه‌ای تیرماه 4.4 درصد نسبت به خرداد افزایش نشان دهد. در گزارش امروز این آمارها مرور می‌شوند.

نرخ تورم نقطه‌ای

منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. نرخ تورم نقطه‌ای در تیر ١٣٩٩ به عدد 9/26 درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین9/26 درصد بیشتر از تیر ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌­اند.

نرخ تورم نقطه‌ای تیر ١٣٩٩ در مقایسه با ماه قبل4/4 واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با افزایش1/6 واحد درصدی به 0/21 درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش 4/3  واحد درصدی به 8/29 درصد رسیده است.

این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری 0/27 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 3/4 واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی 9/25 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 8/4 واحد درصد افزایش داشته است.

نرخ تورم ماهانه

منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. نرخ تورم ماهانه تیر ١٣٩٩ به 4/6 درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، 4/4 واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ترتیب 7/6 درصد و 3/6 درصد بوده است. این در حالی است که نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری 5/6درصد بوده که نسبت به ماه قبل، 5/4 واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی 9/5 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 7/3 واحد درصد افزایش داشته است.

نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه اعلام‌شده، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. 

نرخ تورم سالانه تیر ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به 4/26 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 4/1 واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی 4/26 درصد بوده که به ترتیب 1.3 و 8/1 واحد درصد نسبت به ماه قبل کاهش داشته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌‌‌های هزینه‌‌ای کل کشور

دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در تیر ١٣٩٩ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 2/24 درصد برای دهک اول تا 9/28 درصد برای دهک دهم است. این دامنه تغییرات از ابتدای امسال دستخوش تغییرات شده است.

شاخصی برای محاسبه نرخ تورم

روش‌های متنوعی برای محاسبه تورم وجود دارد اما یکی از متداول‌ترین روش‌ها، بررسی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی است. این شاخص قیمت سبد معینی از کالاها و خدمات که توسط مصرف‌کنندگان خریداری می‌شود را اندازه‌گیری می‌کند. در این سبد براساس تعریف از اقلام خوراکی مثل نان تا ضرورت‌های زندگی مثل مسکن قرار می‌گیرد.

ازآنجایی‌که برای محاسبه این شاخص، از قیمت‌های خرده‌فروشی پرداخت‌شده توسط مصرف‌کنندگان استفاده می‌شود، بنابراین چنین شاخصی انعکاس‌‌دهنده وضعیت هزینه‌های زندگی و تغییرات آن است. از تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده در یک بازه زمانی مشخص، برای محاسبه تورم مصرف‌کننده استفاده می‌شود.

شاخص قیمت مصرف‌کننده با تجمیع شاخص‌‌‌های ١٢ بخش مصرفی در دو گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات و گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات و به تفصیل بخش‌های مختلف نظیر نان و غلات، گوشت قرمز و ماکیان، گوشت ماهی و صدف‌داران، لبنیات، روغن‌ها و چربی‌ها، میوه و خشکبار، سبزیجات، شکر، شیرینی، مسکن، پوشاک، کفش، بهداشت و درمان، آموزش، حمل‌ونقل، هتل و رستوران، ارتباطات، انرژی، لوازم خانگی و… محاسبه می‌‌شود. برای محاسبه این شاخص از اطلاعات جمع‌آوری‌شده ۴٧۵ قلم کالا و خدمت در مناطق شهری و روستایی به‌صورت ماهانه استفاده می‌‌شود.

شاخص قیمت مصرف‌کننده در تیر 99

اعداد و ارقام مرکز آمار ایران نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌ای در تیر 99 به 26.9 درصد رسیده که در مقایسه با خرداد امسال نرخ تورم نقطه‌ای 4.4 واحد درصد افزایش یافته است. در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» به‌خاطر گران ‌شدن قیمت گوشت مرغ، گروه «شیر، پنیر و تخم‌مرغ» به دلیل گران ‌شدن تخم‌­مرغ، و در گروه «نان و غلات» برای افزایش قیمت ماکارونی و انواع برنج خارجی است.

در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، گروه «حمل‌ونقل» برای افزایش قیمت انواع خودرو و لاستیک خودرو، گروه «تفریح و فرهنگ» به دلیل گران‌تر ‌شدن قطعات کامپیوتر، دوچرخه بچ­گانه، لپ‌­تاپ و در گروه «مسکن و آب، برق و گاز» به‌خاطر افزایش قیمت اجاره، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

منبع: روزنامه «صبح نو»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تورم نرخ ارز افزایش قیمت نرخ تورم تورم نقطه ای ارزش پول درصد بوده که نسبت به ماه قبل واحد درصد افزایش داشته آشامیدنی ها و دخانیات شاخص قیمت مصرف کننده نرخ تورم نقطه ای نرخ تورم ماهانه نرخ تورم سالانه برای خانوارهای برای محاسبه افزایش قیمت درصد رسیده گروه عمده خوراکی ها تیر ١٣٩٩

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۹۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، این نرخ تورم ماهانه اجاره، در مقایسه با روند یکی دو سال گذشته همین نرخ، در «سطح بسیار پایین» قرار گرفته به این معنا که میانگین تورم ماهانه اجاره مسکن طی دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، نرخ ۳‌درصد بوده است.
 
پس در این صورت آیا «بازار اجاره به سمت بهبود، حرکت کرده است؟»
 
بررسی‌ها برای پاسخ این پرسش، «جواب منفی» ارائه می‌کند، چون که «در همه فروردین‌ها در سال‌های اخیر، همواره تورم ماهانه اجاره مسکن، یک سقوط نرخ را تجربه کرده است.»
 
در فروردین دو سال اخیر نیز رشد ماهانه شاخص اجاره مسکن در کشور، ۲‌درصد بوده است که تقریبا نصف همین نرخ در ماه‌های دیگر سال بود. این افت نرخ تورم ماهانه اجاره در ماه اول هر سال در مقایسه با میانگین تورم ماهانه اجاره ۱۱ ماه بعد از آن، «ناشی از تعطیلی بازار معاملات مسکن به خصوص معاملات اجاره» است. در ماه اول سال، تقریبا هیچ مستاجری جابه‌جا نمی‌شود مگر تحت‌تاثیر موارد خاص که حجم آن پایین است.
 
به این ترتیب، «تابلوی تورم ماهانه اجاره مسکن در فروردین ۱۴۰۳»، معیار مشخصی برای تحلیل وضعیت بازار اجاره‌نشینی و حال و روز مستاجر‌ها نیست. از این رو، در این بررسی، لازم است «تورم نقطه‌ای اجاره مسکن» یا همان «میزان رشد اجاره‌بها در ماه اول سال‌جاری نسبت به ماه اول ۱۴۰۲»، دیده و تحلیل شود.
 
تورم نقطه‌ای اجاره مسکن در ماه گذشته نرخ ۴۱.۸‌درصد را ثبت کرد. اینکه سرعت رشد نقطه‌ای و سالانه اجاره‌بهای مسکن به شکل تاریخی در دو سه سال گذشته و حتی در شروع امسال، افزایش یافته است، ناشی از «سطح جهش‌یافته تورم عمومی» و «تورم مسکن» است که در همین صفحه، قبلا درباره آن گزارش‌های تحلیلی منتشر شده بود. در این مقطع، اما علاوه بر اینکه، ضرورت دارد سیاستگذار نسبت به «ریشه‌های تب بالای تورم اجاره مسکن» توجه کند تا بتواند «مهم‌ترین هزینه زندگی ماهانه خانوار‌ها را از حالت سنگین و نامتعارف» به سطح نرمال برگرداند، «دو پیام هشداری» نرخ جدید تورم اجاره هم باید دیده شود.
 
سطح ۴۱.۸ درصدی رشد اجاره‌بها در قرارداد‌های فروردین ۱۴۰۳ از دو منظر مورد بررسی است.
 
این نرخ نشان می‌دهد، «فرمول مدنظر نمایندگان مجلس برای تعیین رشد مجاز اجاره‌بها در سال» که تصویب کرده‌اند و برای تایید نهادی روانه شورای نگهبان است، با «وضع موجود این بازار» همخوانی ندارد. فرمول نمایندگان می‌گوید، موجر‌ها هر سال مکلف شوند «اجاره‌بهای سال جدید را براساس ۵۰ تا ۱۰۰‌درصد تورم عمومی افزایش دهند و بیش از آن، ممنوع باشد». اما در حال حاضر، تورم اجاره از تورم عمومی جلو زده است به این صورت که در فروردین امسال، تورم نقطه‌ای اجاره مسکن ۴۱.۸‌درصد شد در حالی که نرخ تورم عمومی نقطه‌ای در سطح ۳۰.۹‌درصد قرار گرفت. به این ترتیب، در وضع موجود که «نرخ رشد اجاره‌بها، ۱.۳۵ برابر نرخ تورم عمومی است»، ملاک قراردادن تورم عمومی برای تعیین تورم اجاره، امکان پذیرش آن را از سوی بازار با تردید روبه رو می‌کند.

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • کاهش تورم نقطه به نقطه فروردین ماه در آذربایجان شرقی
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است